Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER
Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2015><<
oktober 2015
mtotfls
28293001020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829303101
02030405060708
Gå til Its Learning
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Webmail Stavanger kommune
Webmail Stavanger kommune
Tirsdag 29. september hadde vi aktivitetsdag på Lassa skole!

Til elever og foresatte!  

TV-aksjonen NRK 2015: Vi skal vokte regnskogen  

Vi inviterer barn og voksne til å være med på verdens største dugnad 18. oktober. I år går TV-aksjonen NRK til Regnskogfondet og deres arbeid med å redde regnskog i nært samarbeid med menneskene som bor der.   


Alle skoler i Stavanger er oppfordret av de folkevalgte i kommunalstyret for oppvekst og av administrasjonen til en solidaritetsaksjon i forbindelse med flyktningekatastrofen i Syria.

Det har skolene i Stavanger respondert positivt på og Lassa skole ønsker selvsagt også å være med på dette. Vi ønsker å fokusere på hvor lite som skal til for å skape glede og et håp. Og at vi alle kan bidra med litt. Vi vil bruke bildet av politimannen i Danmark som et symbol på dette.

Hvordan vil vi markere dette på Lassa?

Vi vil samle sammen alt gjenglemt tøy på skolen og levere dette til aksjonen.

Vi ønsker også at alle elevene skal ha med seg et klesplagg eller en leke som har betydd noe spesielt for dem. Supert hvis de har en historie til denne tingen de velger å gi bort, som de kan dele med klassen. ( innen fredag 25.september) 

Tirsdag 22. september vil vi ha aksjonen «Med hjerte for andre» hvor vi steker vaffelhjerter og elevene kan velge hvor mye de vil betale for et vaffelhjerte.Dette er frivillig. Pengene leveres til Syriasenteret i Stavanger.

Dette er god læring for elevene i å ta et sosialt medansvar og være en god medborger. Vi ser frem til en kjekk uke med mye giverglede og kos med vafler på tirsdag :)


Det er gjort endring i forskrift til opplæringsloven. Det er fra nå av foreldrene som avgjør om elevene får sykle til skolen, ikke skolen. Ordensreglene på Lassa skole vil endres ifht dette, etter første første driftstyremøte. Elever som sykler til skolen må ha hjelm og sykkel i forskriftsmessig stand. Trygg Trafikk gir klare anbefalinger om sykling til skolen.

Kunnskapsdepartementet endret 20. august Forskrift til opplæringsloven § 12-1. Endringen består i at det fra nå av er foreldrene, ikke skolen, som avgjør om elevene får sykle til og fra skolen. Det ble ikke gjort endringer med hensyn til skolens ansvar for skoleveien og kommunens ansvar for forsikring av elever på skoleveien. Ordensreglene på Lassa skole, vedtatt i Driftsstyret, sier at det er elevene fra 5. trinn og oppover som kan sykle til/fra skolen. Ordensreglene må derfor endres. Dette vil bli gjort i Driftsstyret høsten 2015.Skolen kan stille noen krav til elevene som sykler og forslaget til Driftsstyret vil være at elevene bruker hjelm, har sykkel i forskriftsmessig stand og setter fra seg sykkelen på anvist sykkeloppstillingsplass. Det er ikke tillatt å sykle i skolegården.De samme reglene gjelder for sparkesykler som for sykler.


VELKOMMEN TIL NYE KLUBBKVELDER PÅ LASSA TEKNOLAB PÅ NATURFAGROMMET, LASSA SKOLE.

"Å mestre sosialt samspill" var temaet på foreldremøtene 2. og 3. september.

Vi er glade for at Elevundersøkelsen og andre trivselsundersøkelser viser at elevene trives og at det er lite forekomst av mobbing. Vi håper og tror at fordi vi jobber målrettet og systematisk med dette, har det denne ønskede effekten. Det er derfor viktig for oss at dere vet hvordan vi arbeider og at dere kanskje også kan ha nytte av dette i deres rolle som foreldre.

Når vi vet hvilke kompetanser som blir viktige i Fremtidens skole ( ref. NOU rapport 2015:8) er det å jobbe med den sosiale kompetansen viktig for at elevene skal kunne ta sosialt medansvar og få en god medborgerkompetanse.

Vi ønsker at våre elever skal bli gode i samhandling med andre og kunne medvirke til et godt fellesskap.Vi ønsker også at de skal øves i å tenke "vi og oss" og ikke "jeg, meg og mitt".

Under finner dere en kortversjon av innholdet på fellesdelen på foreldremøtet.


Nå er skoleåret igang og med det mange små, uerfarne myke trafikanter på veiene. Vi  oppfordrer alle til å gå til skolen, siden vi vet at det er en god start på dagen for elevene. Bare unntaksvis mener vi elevene bør kjøres til skolen.Siden vi ønsker at elevene skal gå til skolen, oppfordrer vi alle som kjøre om at de tar hensyn til de dyrebare elevene våre.Vi har fått noen henvendelser fra bekymrede foreldre og sender derfor denne oppfordringen.


For noen fantastisk kjekke faddere vi har fått! 5. trinn er delt inn slik at 5A er faddere for elevene på "Solrommet", og 5B er faddere for elevene på "Månerommet".

Vi har delt alle i grupper på ca 5 faddere og ca 5 fadderbarn. Første møte hadde fadderne fått ansvaret for å finne på en kjekk aktivitet de kunne gjøre sammen ute. Alle gruppene hadde en veldig kjekk økt med mye lek og moro. Fadderne var kjempeflinke til å både ta vare på fadderbarna, og å gjøre kjekke aktiviteter. Nå gleder vi oss masse til å møte dem igjen!


Tilbudet om leksehjelp vil i år gjelde for 3. og 4.klasse - samt 5. og 6. klasse på Lassa skole.

Tilbudet gis mandager og tirsdager og har oppstart i uke 36. For mer informasjon om leksehjelp se venstre meny eller følg link under.

Hvis du ønsker å benytte deg av tilbudet melder du deg på ved å sende en mail til følgende adresse:

lassa.skole@stavanger.kommune.no


60 forventningsfulle 1.klassinger hadde sin første skoledag i går. Værgudene var heldigvis med oss og skolegården var fylt av spente foreldre og elever. Flagget var heist og 3. klasse underholdt alle de nye elevene med en flott sang om vennskap. Vi var enige om at gode venner og vennskap er noe av alt det viktige vi skal lære på skolen.

Vi ønsker alle nye og gamle elever velkommen til nytt skoleår på Lassa skole og ser frem til et år fylt med mye læring og hyggelige opplevelser.