Meny
Velg Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER
Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2016><<
april 2016
mtotfls
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293001
02030405060708
mai
05
2016
Kristi Himmelfartsdag
kl 8:00-9:00
Gå til Its Learning
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

I regi av Den Kulturelle Skolesekken (DKS) fikk 7. klassene en lærerik og interessant omvisning i Gamle Stavanger , som har en av Nord-Europa best bevarte trehusbebyggelser.


Lassajentene vant dagens fotballkamp, og er med det  i 8.delsfinalen.

Hvorfor er det så store forskjeller mellom skolene? Hva kan vi gjøre for at elevene lærere mer?
Hvilke forventninger kan foreldre ha til skolen og til skolepolitikere?    
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen inviterer til åpent møte på Kristianslyst skole. Han vil ha en kort innledning om det han ser på som de største utfordringene i skolen, men først og fremst vil han ha innspill av foreldre, lærere og andre skoleinteresserte.
Alle med interesse for skole er velkomne.
Tid: Torsdag 28. april kl. 1800-1900
Sted: Kristianslyst skole, Skolevollen 17, 4017 Stavanger

VELKOMMEN TIL NYE KLUBBKVELDER PÅ LASSA TEKNOLAB PÅ NATURFAGROMMET, LASSA SKOLE TIRSDAG 5 OG ONSDAG 6. APRIL

I helgen ble det arrangert KM for skolelag i sjakk.

Lassa stilte med to lag og de imponerte med å komme på 3. og 5. plass. Gratulerer!


Til alle foreldre og foresatte,

Ved noen anledninger har skolen behov for å komme i kontakt med dere foreldre. Det er derfor veldig viktig at dere passer på at skolen har oppdatert informasjon til enhver tid.

Får du får nytt mobilnummer eller ny mailadresse er det viktig at du husker på å gi beskjed til oss, slik at vi får oppdatert våre registre og har en mulighet til å komme i kontakt hvis vi trenger det. Melding om ny kontaktinformasjon kan sendes til fellesmail Lassa skole eller ved direkte henvendelse til skolekonsulenten vår, Annett Vagle.


Jeg skal ha studiepermisjon fom.1.mars og ut skoleåret.

I mitt fravær vil det være Ingvar Lunde som vil fungere som rektor og ha alle mine fullmakter. Ved behov for å ta kontakt med skolen v/ rektor, kan henvendelsene rettes til han.

E-post adresse og telefon finner dere i venstre meny under "Skolens ledelse"

Jeg ser frem til studiepermisjonen, men vil helt sikkert savne både elever, foreldre og gode kolleger på Lassa skole.

Jeg kommer tilbake i august, forhåpentligvis med  faglig påfyll og inspirasjon som vil komme Lassa skole til gode.

Jeg ønsker dere lykke til resten av skoleåret.

Mvh.

Kristin Haugen Olsen

Rektor Lassa skole.

 


"Å mestre sosialt samspill" var temaet på foreldremøtene 2. og 3. september.

Vi er glade for at Elevundersøkelsen og andre trivselsundersøkelser viser at elevene trives og at det er lite forekomst av mobbing. Vi håper og tror at fordi vi jobber målrettet og systematisk med dette, har det denne ønskede effekten. Det er derfor viktig for oss at dere vet hvordan vi arbeider og at dere kanskje også kan ha nytte av dette i deres rolle som foreldre.

Når vi vet hvilke kompetanser som blir viktige i Fremtidens skole ( ref. NOU rapport 2015:8) er det å jobbe med den sosiale kompetansen viktig for at elevene skal kunne ta sosialt medansvar og få en god medborgerkompetanse.

Vi ønsker at våre elever skal bli gode i samhandling med andre og kunne medvirke til et godt fellesskap.Vi ønsker også at de skal øves i å tenke "vi og oss" og ikke "jeg, meg og mitt".

Under finner dere en kortversjon av innholdet på fellesdelen på foreldremøtet.


Onsdag 24. februar fra 17.30-19.30 i Ynglingen blir det arrangert karneval for 2. - 7. trinn. Pris kr 50,-

Påmelding og betaling til lærer innen onsdag 10. feb 2015.


Årets Foreldreundersøkelse er gjennomført på 3. og 6.klasse. Undersøkelsen er frivillig og ble i år kun gjennomført digitalt. Vi er glade for at så mange som 69% av foreldrene svarte og ga oss verdifull informasjon som vi kan bruke i vårt videre arbeid.

Barn og unges sosiale og faglige utvikling, henger klart sammen med foreldrenes deltagelse i skolegangen. Det er viktig at foreldre og barnas lærere får til et godt samarbeid. Samtidig er det positivt at foreldre viser interesse for og støtter barnas skolegang i hverdagen. Foreldre som støtter barna på en god måte hjemme, og som opplever et godt samarbeid med skolen, har barn som presterer bedre i skolen både faglig og sosialt.

Resultatene i undersøkelsen vises med en skala fra 0 til 5, med 5 som det høyeste. Foreldrene på Lassa skole svarer at de opplever at barnet i høy grad trives på skolen og har noen å være sammen med i friminuttene. Motivasjon for skolearbeidet er noe varierende. Spørsmål som " Barnet mitt liker skolearbeidet" får  4,2 , men de aller fleste opplever stor grad av støtte fra lærerne. Opplevelse av arbeidsro og håndtering av mobbing besvares noe ulikt på de ulike trinn og klasser. Lassa skole har et kontinuerlig fokus på akkurat disse to faktorene og vil bruke også årets resultater i kvalitetsutviklingen på skolen.

Foreldreundersøkelsen og Elevundersøkelsen kartlegger de viktigste forholdene i elevenes læringsmiljø, og tilstøtende tema som kan ha stor interesse. Ved å se Elevundersøkelsen og de lokalt sett mest relevante delene av Foreldreundersøkelsen i sammenheng, kan vi få et best mulig felles utgangspunkt for lokale prosesser for kvalitetsutvikling.