Meny
Velg Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2017><<
januar 2017
mtotfls
26272829303101
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Gå til Its Learning
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Har du lyst å hjelpe barnet ditt i gang med lesingen?

Førsteamanuensis Anne Håland på Lesesenteret har 10 gode råd!


Foreldre kan hjelpe barna å få godt utbytte av leseleksene. Gjennom leseleksene kan barnet lære noe nytt og interesser kan vekkes. Ved å hjelpe barnet når det leser, kan dere også ha en hyggelig stund sammen. Lesing er en grunnleggende ferdighet og svært viktig når eleven skal tilegne seg kunnskap.

Hvordan kan du som forelder hjelpebarnet ditt med leseleksene?

Her er noen gode råd:Lassa skole arbeider utfra den vedtatte Kvalitetsplanen for Stavanger "God, Bedre, Best" 2016 -2020, som du finner link til under "Skolens planer."

De tre fokusområdene planen inneholder er:

- Medborgerkompetanse og sosialt medansvar (se skolens egen plan for sosial kompetanse - under "Skolens planer")

- Lese og skrivekompetanse (se skolens egen Leseopplæringsplan- under "Skolens planer")

- Matematisk kompetanse

- Vurdering for læring ( selvvalgt satsningsområde)

Det selvvalgte satsningsområdet er et resultat av Ståstedsanalysen gjennomført i 2015. Her var et av målene at vi på skolen ønsket en felles vurderingskultur på Lassa skole. Det foregår masse god vurdering for læring på skolen, men vi ønsker en felles plattform for hvordan vi skal gjennomføre vurdering hos oss.

Derfor har vi meldt oss på et toårig felles kompetansehevingskurs i regi av Udir og Høyskolen i Lillehammer. Kurset heter «SkoleVFL2.0.» og det er et MOCC basert kurs. Det betyr at det er et nettbasert kurs som hele personalet tar sammen.

Vi mener dette vil være en viktig bidragsyter til en kollektiv kompetanseheving innen vurdering, og som også vil omfatte de tre satsningsområdene i «God,bedre,best»

Kurset involverer alle sider av skolen som organisasjon. Alt fra hva som må til få for å få til kollektiv utvikling, til planarbeid, læreplanarbeid, målorientering, elevinvolvering, feedback og selvfølgelig masse refleksjon rundt vurdering FOR læring.

Målet vårt er å få en kollektiv vurderingskultur som fremmer eleveneslæringsutbytte og heve vår kollektive kompetanse.

Lassa skole vil bruke to år på dette kurset og skoleledelsen er kursledere, men deltar selv også på kurset.Vi ønsker alle et riktig Godt Nytt År og velkommen tilbake til Lassa skole!

Her venter et nytt år med masse læring, nye utfordringer, mange kjekke aktiviteter, noen vanskelige og sikkert også noen kjeddelige - men til sammen skal de gi elevene masse læring. Og det er LÆRING som  står i fokus for oss alle på Lassa skole. Læring både faglig, men også sosialt og å lære den kunnskapen elevene trenger for å bli gode medborgere. Morgendagens voksne.

Vi er glade for å ha dere foreldre med i dette viktige arbeidet og vi ser frem til et nytt semester på Lassa skole.

 


Vi har i det siste hatt noen uønskede episoder hvor elever har tatt i bruk mobiltelefon eller smartkokker i skoletiden.

Vi tillater oss å minne om hvilke vedtak som er gjort i Driftstyret om bruk av mobiltelefon og smartklokker på Lassa skole.

Driftstyret vedtok på møtet i november 2016 at det skulle gjelde de samme regler for bruk av smartklokker som bruk av mobiltelefon på skolen. Dette er ikke tillatt. Lassa skole er en mobilfri skole. Det betyr at hvis elevene skal ha mobiltelefon eller smartklokke, skal denne ligge avslått i sekken og ikke være fremme i løpet av skoletiden. 

Vi anbefaler at alle leser gjennom Forskrift om reglement for orden og oppførsel ved skolene i Stavanger Kommune. Du finner det under "Ordensreglementet" i høyre meny. Vi ber også om at "Kjøreregler for Lassa skole" leses. Dette er Lassa skole sitt reglement eller kjøreregler og her finner du mer detaljerte kjøreregler for vår skole.

Ordensreglement og kjøreregler har vi for at det skal være best mulig for alle sammen og at vi alle vet hva vi har å forholde oss til. Det vil derfor være flott om du som forelder tok deg tid til å lese gjennom våre kjøreregler.Fredag i forrige uke skjedde det en sykkelulykke, som følge av at noen hadde løsnet skruene på forhjulet på sykkelen til en av skolens elever. Eleven slo seg kraftig og fikk store skader på tennene.

Dette ser skolen svært alvorlig på og vi har i dag hatt en runde i alle klasserommene for å snakke med alle skolens elever. Her påpekte vi hvor alvorlig det er hvis noen driver hærverk på syklene og hvilke konsekvenser det har fått og kan få.

Vi oppfordrer også dere foreldre til å snakke med deres barn hjemme for å hjelpe til å forebygge at noe liknende skjer igjen. Det kan også være en fornuftig regel for elevene at de alltid sjekker sykkelstyret og hjulene før en sykler.

Vi håper selvfølgelig at vi ikke opplever noe liknende en gang til og at syklene får stå i fred i skolegården.

 


Jeg har blitt bedt om å legge ut en oppfordring fra årets elevråd her på skolens hjemmeside. Vi har et engasjert elevråd som jobber for elevenes beste og de har en sterk oppfordring til alle foreldre.

Til elever og foresatte ved Lassa skole    

Ang sykling til skolen  

Elevrådet har fått i oppgave av ledelsen og komme med råd om hva som kan gjøres for å få en parkeringsordning for sykler som fungerer godt.

Etter at det ble åpnet for at alle kan sykle til skolen, har det blitt veldig mange sykler i skolegården. Det parkeres over alt, sykler blir veltet og flyttet når noen skal finne sin sykkel, og det går ut over lekearealet. Saken er diskutert i klassene, og elevrådet har kommet med en anbefaling til ledelsen.

I tillegg ønsker elevrådet å komme med en anbefaling til hjemmene; For å få ned antall sykler i skolegården, oppfordrer vi de yngste elevene (1.-4.kl) til å kun sykle dersom de har lang vei / ikke har noen å ta følge med. Elevrådet ønsker også at elevene skal vente med å sykle til de har tatt sykkelprøve, for å gjøre skoleveien tryggere for alle.  

Vi håper dette kan diskuteres hjemme, og at alle ønsker å være med å bidra til trygg skolevei og plass til å leke i skolegården.  

Med vennlig hilsen

Elevrådet ved Lassa skolen            Det graves i skolegården. Grunnen til dette er at vi endelig skal få montert opp lys.

Det er veldig mørkt i skolegården i vinterhalvåret og vi er veldig glade for at vi nå har fått bevilgning til dette. 

Arbeidet forventes være ferdig til 9.desember og vi gleder oss til resultatet.


 I disse dager gjennomføres Elevundersøkelen på 6. og 7. trinn på Lassa skole.

Undersøkelsen er obligatorisk for 7. trinn, men Lassa skole har valgt at denne skal tas på 6.trinn også. Dette for å kunne ha en mulighet til å jobbe med eventuelle uønskede funn, over lengre tid. Skolen vil også få en mulighet til å se resultater over tid, der vi setter inn innsats.


SMU (skolemiljøutvalget) gjentar suksessen fra i fjor med trygghetsvakter i storefri.

Hver mandag og fredag fremover skal 6. og 7.klassinger være trygghetsvakter som setter i gang og leker sammen med de yngre elevene. I tillegg har de spillegrupper inne.

Vi er kjempestolt over å ha store elever som har lyst å gjøre en innsats for at de som er yngre skal ha det bra i friminuttene.