Meny
Velg klasse Forside
Marviksveien 90 4632 Kristiansand
Telefon: 38148460 Send oss e-post
Redaktør: Anne Marie Mauland Mansoor
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Its Learning
Pålogging for lærere
Pålogging for lærere
e-post lærere
Elevundersøkelsen
Elevundersøkelsen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<februar 2017><<
februar 2017
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27280102030405
06070809101112

Læring og utvikling for alle

Du = dyktig og unik

Elevrådet har i vinter gjennomført håndballturneringer på 4.-7.trinn, og uka før vinterferien var det klart for finaler i gymsalen.

Informasjon til foresatte om kartleggingsundersøkelsen T3 (Tidspunkt 3 i læringsmiljøutviklingen i Kristiansand, FLiK)        

Evaluering er en viktig del av alle skolers utviklingsprosjekter både for å kunne få et innblikk i hvordan elever, lærere og foreldre opplever skolesituasjonen i oppstarten av prosjektet, og for å følge utviklingen i løpet av prosjektet. Dette er den tredje undersøkelsen som skal gjennomføres.  

Alle barn født i 2011/2012 skal delta i undersøkelsen som angår barn/barnehagen. Alle skolens elever fra 1.-10. klasse og kontaktlærere, samt alle skolens lærere inviteres til å delta.                                                                            

Elevene skal svare på spørsmål om hvordan de trives på skolen, hvilken oppførsel og læringsatferd de viser i undervisningen, hvilke forhold de har til lærerne og til de andre elevene, samt om hvordan de opplever undervisningen på skolen.  

Lærere svarer på spørsmål om egen arbeidssituasjon, som trivsel, samarbeid, relasjoner til elevene osv.  

Etter at kartleggingsundersøkelsen er gjennomført vil resultatene være tilgjengelige i en egen nettportal i løpet av april. I denne portalen kan den enkelte skole sammenlikne sine resultater med gjennomsnittsresultatet av de andre skolene som deltar i samme undersøkelse. Skolen kan se sine resultater (fra elev, foreldre og kontaktlærerbesvarelsene) som samlet skole, trinn (småskoletrinn, mellomtrinn, ungdomstrinn), klassetrinn (6. trinn) og klasse (6a). Dersom det er færre enn 7 i en gruppe som har svart, vil det ikke fremkomme noen resultater. Dette for å ivareta anonymiteten. Det betyr at det ikke vil være mulig å spore enkeltelevers svar.  

ALLE elever må få samtykke fra hjemmet for å delta. De elevene som deltok ved sist undersøkelse trenger egentlig ikke nytt samtykke, men alle nye elever må få samtykke fra hjemmet. For sikkerhets skyld vil vi at alle foresatte skal svare på samtykke-erklæringen. Samtykkeskjemaer blir sendt ut fra skolen.  

Med hilsen fra Ann Margareth Aasen Høgskolelektor og ansvarlig for undersøkelsen ann.aasen@hihm.no

 

Mer informasjon om FLiK på hjemmesida til skolen under "meny" eller gå direkte til kommunens FLiK-side herfra.


Skolene i Kristiansand har samme holdning til mobilklokker som vi har til mobiltelefoner på barnetrinnene. Mobilklokker og mobiltelefoner skal ligge avslått i sekken, ute av syne fram til eleven går hjem. Det samme gjelder for SFO. Se ellers Forskrift om felles ordensreglemrnt§4, pkt f.

Foresatte vet at barna befinner seg på skolen/SFO i den oppsatte tiden, og trenger dere kontakt med barnet i løpet av skoledagen kan dere kontakte skolen.   Mange mobilklokker gir foresatte mulighet til å spore barna sine på GPS, for å kunne ringe til dem, samt at barna kan ringe tilbake.

Det er mange utfordringer rundt dette. Noen av utfordringene går på barnas rett til personvern og beskyttelse fra overvåkning. Dette er rettigheter som de foresatte forvalter i forhold til sine egne barn.  

Foresatte har ikke rett til å overvåke aktiviteten i skolen uten videre.  Dette berører ikke bare personvernet til eleven med klokke på armen, men medelever, lærere og andre ansatte på skolen som er i nærheten av klokkebæreren. Det kreves samtykkeerklæringer og taushetserklæringer for at de foresatte kan ta del i undervisning og aktivitet.  

Foresatte har nå ansvar for hjemveien, så der kan elevene ha på klokkene, dersom dere foresatte skulle ønske dette.  

 


Skolens første frisbeekurv er nå satt opp. Om ikke lenge kommer nummer to borte ved grillbua.

Vi oppfordrer på det sterkeste til at dere sender med barna innesko på skolen.

I dag ble brannalarmen utløst. Heldigvis var det en teknisk feil som utløste den, men svært få elever hadde innesko.

Når brannalarmen går, skal man ikke bruke tid på å ta på sko, derfor er det best hvis elevene kan bruke innesko. I dag var det mange barn som ble både våte og kalde på beina!

Midt i januar kan vi også være glade for at det tilfeldigvis ikke det var verken frost eller snø på bakken.


Starthallen, som ligger like ved skolen, har vært plaget av hærverk over lang tid.

De har derfor installert video-overvåkning inne i selve hallen og i alle gangarealer, og har satt opp skilt om dette.

Vi synes det er viktig å orientere om dette, da mange har tilknytning til hallen av ulike årsaker. 

Skolen bruker ikke Starthallen, da skolen har hatt egen gymsal på Roligheden siden 2012. 


Skolen har gått over til mobilt sentralbord. Det betyr at det bare er hovedtelefonnummeret, 38 14 84 60, som kan brukes som før.

Alle andre internnumre på skolen er altså ikke i bruk. Hvis man ringer sentralbordet får man fra nå av to tastevalg - skole eller SFO. SFO sitt gamle mobilnummer er også det samme som før: 407 49 272

Dersom du vil ringe noen direkte, kan du finne numrene i denne lista (eller ringe sentralbordet som før og bli satt over):

 


Her kommer en videosnutt fra da hele skolen gikk rundt juletreet i skolegården!

Mandag før jul arrangerte skolen desembersamling for alle elevene i gymsalen. Etterpå bar det ut i det fri til juletregang i skolegården, før det hele landet på en tallerken med julegrøt. En formiddag til å komme i julestemning av!

Fredag før jul arrangerte 6.trinn kantine for skolen. Muffins stod på menyen, og det så ut til å slå godt an!