Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Soltunveien 28 4026 Stavanger Telefon: 51 50 65 50 Faks: 51 50 65 51 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8001 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kirsti Natvik
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2021><<
januar 2021
mtotfls
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Velkommen til Byfjord skole sin hjemmeside. Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg som foresatt og lese nyheter om hva som rører seg på skolen vår.

I menyen øverst til høyre finner du blant annet informasjon om de ulike trinnene, SFO, helsesykepleier, bibliotekar,  FAU og Skolens samarbeidsutvalg. SU All annen informasjon finner du i venstremenyen.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke ""Abonnér på nyheter" i høyremenyen.

Med forbehold om at det mandag 18.januar ikke kommer nye føringer fra regjeringen, vil skolene innen onsdag 20.januar være på gult smittevern-nivå.

Skolen har laget en ny mal for ukeplanen. Hovedmalen er lik for hele skolen.

Den øverste delen skal vise hvilke emner det jobbes med på skolen. Som tidligere legger planen opp til at hjemmearbeid skal gjøres til fredag og at dere hjemme fordeler hjemmearbeidet de ulike dagene. Tabellen gir rom for at enkelte fag kan ha lekser fra dag til dag. Noen trinn skriver lesing andre norsk (eventuelt begge deler).  Hovedregel er hjemmearbeid i norsk, matte og engelsk. (Samfunnsfag, naturfag og KRLE legges inn på mellomtrinnet, veksling fra uke til uke).

I den siste delen skal elevene bli kjent med ord på norsk, engelsk, begreper og regnestykker/grublis. Her legger de ulike trinnene opp litt ulikt, men tanken er at desto flere ord elevene lærere å kjenne igjen/lese desto bedre blir leseflyten til eleven. Dersom elevene lærer flere begreper får de en bedre forståelse for emnet de jobber med. Grubliser gir rom for flere måter å løse oppgaver på og utfordrer elevene til å tenke litt annerledes. 

Generell informasjon (ukenytt) fra trinnet blir fortsatt lagt ut på de ulike trinnene sine sider som før.

Denne malen kjøres frem til sommeren, eventuelle innspill sendes til trinnets FAU representant i forkant av møtet i mai 2021.


Godt nytt år!

Håper alle har hatt en fin juleferie. 

Søndag 3.januar ble innskjerpede smittevernregler innført nasjonalt. Beredskapsledelsen i Stavanger kommune bestemte i ettermiddag at alle barneskolene skal over på rødt nivå. Dette vil gjelde frem til og med 17.januar. Det er den økende smittefaren i regionen som er årsaken til at beredskapsledelsen har vedtatt dette.

Hver skoleklasse defineres som en kohort. Dette betyr at eksisterende klasser (blå/grønn- øst/vest) med sine tilhørende klasserom opprettholdes. Forutsetningen er at kohortene holdes mer adskilt gjennom hele dagen, også på SFO. Slik vil det bli:


Skolen har mottatt meldinger fra bekymrede foresatte som ved flere anledninger har sett elever krysse veien på farlig vis ved overgangen Tastaveden/fotballbanen og Shell-stasjonen . Det samme har blitt observert ved krysning av Randabergveien.

Enkelte av disse elevene er relativt små og tilhører småskoletrinnet. Noen barn blir sett i det de krysser Randabergveien mellom fotgjengerfeltene, eller over fotgjengerfelt på rødt lys. De kommer enten på sparkesykkel eller til fots uten å se seg for til sidene. Trafikkbildet er svært varierende, og det er mørkt ute.

 En del elever går uten følge til skolen, men kanskje ikke alle er klar over hvordan barna krysser veien når de voksne ikke er med.

Vi vil ta dette opp på generelt grunnlag her på skolen, og ber dere snakke om dette hjemme."Flere skoler får henvendelser fra foreldre som ønsker å avholde et førjulsarrangement for elevene. Det er selvfølgelig positivt at foreldre tar slike initiativ.

I dagens situasjon er det imidlertid en rekke smittevernhensyn som må tas hensyn til for å unngå nye smitteutbrudd.

Mange stavangerskoler har i den siste tiden opplevd smitteutbrudd med påfølgende karantene for elever og ansatte.  

Vi har hatt kontakt med smittevernavdelingen, som understreker at et eventuelt arrangement i foreldreregi må underlegges strenge smittevernregler. Dersom arrangementene holdes med kun en kohort og følger retningslinjer for smittevern kan det gjennomføres. De foresatte burde kun ha en observatørrolle fra avstand, og i minst mulig grad være delaktige i håndtering av mat, fellesutstyr eller i kontakt med elevene. De foresatte må som elevene være friske, de kan ikke være i karantene/isolasjon og de må ha god håndhygiene.  

I svært mange tilfeller vil et førjulsarrangement med foreldre som arrangører, være vanskelig å gjennomføre med de restriksjonene som smittevernavdelingen beskriver.

For å redusere risikoen for flere smitteutbrudd blant elever, fraråder derfor skolesjefen førjulsarrangementer i regi av foreldre."I år går resultatet fra julekalenderen til TV-aksjonen