Meny
Velg seksjon Forside
Rettedalen 4 4330 Ålgård
Telefon: 97554794 Send oss e-post
Redaktør: Gry Idland, Merkantil

Ønsker du å lære mer innen kunstfag?

Alle barn og unge fra og med 3 år som er bosatt i Gjesdal kommune kan søke om opptak i kulturskolen. Tilbudene er aldersgraderte og dette finner du informasjon om under menyfanen Om kulturskolen. Voksne kan også søke på vokal-/instru­mentaltilbudene ved ledig kapasitet.

Velkommen til Gjesdal kulturskole!

I dag har vi vært på besøk i Bamsebo barnehage. Elevene var utrolig flinke og musikken ble svært godt mottatt. Det ble servert både trekkspill, piano og sang fra kulturskolens elever under eminent ledelse av sanglærer Kersti Ala-Murr og piano/trekkspillærer Jaak Lutsoja.

For en flott konsert levert av våre fantastisk dyktige ungdom! Bredden i programmet var enormt og kvaliteten skyhøg! Bildet viser jazzdans 8-13 trinn som leverte en spennende koreografi til sangen "nameless" av Caitlin Eadie.

Så er endelig kulturskoleuken i gang. I løpet av uken vil alle barnehagebarna enten få besøke kulturskolen, eller få besøk av kulturskolen. I dag har vi hatt fullt hus med flotte barn som har fått vært på sirkus med teatergruppene, danset sammen med dansegruppene og trommet sammen med slagverkselevene. Bildet viser sirkusartist Theodora Nevland Sikveland som viser sine kunster for et entusiastisk publikum.

I uke 13 arrangerer vi kulturskoleuke. Også i år blir det satset stort hvor kulturskolens lærere og elever får besøk av, eller drar ut på besøk til kommunens barnehager. Det er viktig for kulturskolen at alle barn som vokser opp blir kjent med de aktiviteter og muligheter det ligger i våre kurs. I løpet av kulturskoleuken presenteres det opplegg for barnehagebarna som innbefatter nær sagt alle tilbud vi har å tilby. Bildet er hentet fra et tidligere opplegg hvor barna får lære om klaveret av Aleksandra M. Solberg.

Gjesdal kulturskole har innledet et samarbeid med bedrifter i det lokale næringsliv. Nå går House of Yarn og AMFI-Ålgård sammen med kulturskolen om å utvikle en fremtidsrettet og spennende kulturskole med fokus på både breddeprogram og talentsatsing. Som resultat vil man kunne utvikle en portefølje av nye kurs, samtidig som man kan hente profesjonelle artister som mentorer for å inspirere både elever og ansatte. Resultatet av mentorordningen vil også kunne bli spennende konsertopplevelser for kommunens innbyggere. Bildet er hentet fra slagverksfestivalen i Sola kulturhus hvor våre elever fikk tilbud å delta på og treffe en av Norges beste slagverkere, Kenneth Ekornes, som et direkte resultat av samarbeidet med House of Yarn og AMFI. 

Så var vi endelig i gang med konserter med våre flinke elever våren 2023. Her bilde av Karianne fra første konsert tirsdag den 21. februar.  Karianne spilte en flott versjon av "smikk smikk smekk" med nydelige toner og tramp i gulv. Konserten ble en koselig stund med et variert og flott sammensatt program til stor begeistring fra publikum. Klikk videre for flere bilder.

Kulturskolen har hvert år en uke på våren hvor elevene kan ta med seg en venn til undervisningen.

Velkommen sammen med din venn!