Meny
Velg seksjon Småskolen 3. trinn
Hanamyrveien 21 4328 Sandnes
Telefon: 51 33 67 00 Send oss e-post
Redaktør: Rektor Atle Sømme
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2018><<
juli 2018
mtotfls
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Det er 8 dokumenter i arkivet.
Gå til Its Learning
Digital ferdighet
Skolens IKT-plan

Etter skolen ble varslet om kompliserte trafikkforhold i Skippergata etter utbedringsarbeid på farlig mur ble startet opp og det ble satt opp lysregulert enveiskjøring, har vi hatt møte med koordinatorer i Sandnes kommune. De har igjen tatt saken opp med Statens vegvesen, som har ansvar for arbeidet.

Utfordringen er at det bygger seg opp lange bilkøer i Skippergata i Rushtiden, og elever som krysse fotgjengerfelt ved Frøyerveien og til dels i fotgjengerfeltet ved Spar, må gå mellom bilene i køen. Denne trafikksituasjonen vil vedvare ca 2 måneder, den tiden utbedringsarbeidet er planlagt å vare.

Statens vegvesen har satt inn to tryggingstiltak: 

1. De har satt opp personell som sikrer overgangen ved Frøyerveien i tidsrommet 745-815, hver morgen

2. De har satt opp skilting ved rundkjøringen i Vatnekrossen for å oppfordre billister til å kjøre gjennom kulverten, om Austrått og ned til Sandnes derfra.

Jeg har selv vært ute og observert trafikkbildet morgenene 23/1 og 24/1. Det virker som billister følger oppfordringen til vegvesenet. Køen står nå ikke over fotgjengerfeltet ved Spar. Etter å ha snakket med 7. klassevaktene der, og forsterket viktigheten, mener jeg at dette fotgjengerfeltet nå er forsvarlig trygt. 

Ellers vil jeg takke alle dere som har oppfordret barna deres om ikke å bruke fotgjengerfeltet ved Frøyerveien, men heller bruke fotgjengerfeltet ved Spar, nå når det er så mye kø der. 

Mvh
Rektor


Mange elever velger å ha med drikke hjemmefra i sekken, noe som selvsagt er greit. Likevel ser vi det nødvendig å presisere at vannflasker o.a. ikke kan ligge i samme rom som skolebøker eller annet utstyr. Vi har dessverre opplevd flere tilfeller med vannlekkasje i sekken, noe som medfører vannskader på bøker og annet kostbart utstyr. Dette er særlig viktig nå som flere trinn vil få utdelt Chromebook. Vi ber alle om å sørge for at vannflasker oppbevares i lommer på utsiden av sekken, eller i eget rom i sekken (evt pakket i plast). Bøker og utstyr med vannskade kan kreves erstattet jfm skolens ordensreglement.  

Hana skole har den siste tiden opplevd at elever kontaktes via smartklokker o.l. i skole-/SFO-tid. De kan ringe og sende meldinger med slike klokker. Dette oppleves ikke trygt. En kan nå ha en følelse av at folk utenom skolen kan sitte og lytte til det som skjer eller blir sagt i klasserommet, via smartklokkene. Tilsatte i skolen kan heller ikke alltid vite hvem det er som ringer, om det er foresatte, kjente eller uvedkommende.

Vi vil at skolen skal være en trygg plass for alle. Vi vil ikke at elever skal være redde for at ting de sier blir tatt opp, eller at det blir tatt bilder eller film av dem, uten de vet om det. Samarbeidsutvalget ved Hana skole har derfor presisert følgende i skolens ordensreglement: "Mobiltelefon og annet kommuniserbart utstyr (f.eks. musikkspiller, kamera og smartklokke) er ikke tillatt uten skriftlig avtale mellom lærer og foresatt".

Det er altså ikke lov å bruke slikt utstyr på skolen uten at det er gjort avtale med lærer. Dette gjelder også når barna er på skolen i SFO-tid. Vi håper alle ved skolen, både elever, tilsatte og foresatte, respekterer dette, og at vi unngår at elever blir kontaktet via smartklokker på skolen.

Ordensreglementet finner der under "Vårt psykososiale miljø", og videre under "Skolens handlingsplan" i menyen til venstre.

Mvh
Rektor

 


Vi opplever dessverre med jevne mellomrom at sparkesykler og sykler stjeles eller tyvlånes på skolen. Det skjer med på skolens område både i skoletid og i fritid. Dette oppleves selvsagt vondt for den som opplever å bli frastjålet eiendeler. 

I går, torsdag 26. januar, opplevde en jente på 5. trinn å bli frastjålet sykkelen i løpet av siste skoletime på skolen. Vi vet ikke helt om det er elever ved skolen som har gjort det, eller om det har vært uvedkommende på sykkelparkeringen. I begge tilfeller er det ikke greit. På Hana skole skal alle elever ha det trygt og godt, og de skal kunne forvente å bli behandlet bra av både medelever og voksne ved skolen. 

Denne gang hadde en dessverre glemt å låse sykkelen. Det er jo likevel ingen unnskyldning for å stjele sykkelen. Vi har i dag snakket i klassene om viktigheten av å låse sykler og sparkesykler på skolen. Vi har samtidig snakket om at det ikke er lov å ta andres ting, eller låne dem uten lov. Det kan være bra å ha samme prat med barna også hjemme.

Mvh

Rektor