Meny
Velg seksjon Forside
1.trinn
2.trinn
3.trinn
4.trinn
5.trinn
6.trinn
7.trinn
Smågrupper Stolt avdeling
Besøksadresse: Jernalderveien 47, 4041 Hafrsfjord Postadresse: Postboks 8069 Forus, 4068 Stavanger
Telefon: 51 91 27 30 Send oss e-post
Redaktør: Camilla Gramstad Hagevold
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2021><<
januar 2021
mtotfls
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
jan
19
2021
Stavangersanger
kl 10:00-12:30

Velkommen til Madlavoll skole sin hjemmeside!

Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg som er, eller skal bli foresatt ved skolen vår.

I menyen til høyre finner du informasjon fra alle trinn, SFO, MIO, STOLT, Elevråd og helsesykepleier.

I menyen til venstre finner du informasjon om skolen.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.

Med forbehold om at det mandag 18.januar ikke kommer nye føringer fra regjeringen, vil skolene innen onsdag 20.januar være på gult smittevern-nivå.

Fra neste uke kan det komme nye endringer i forbindelse med regjeringens anbefalinger som vi får vite mer om på mandag. For vår del holder vi på den organiseringen som er nå fram til og med onsdag 20/1. Informasjon om endringer vil komme i løpet av tirsdag eller onsdag, litt avhengig av hvordan lokale anbefalinger blir etter at regjeringen har sagt sitt. Alt som gjelder nå, gjelder altså til og med onsdag. Velg "les mer" for å se hva som er gjeldende tiltak. 

Vår aktivitet 

Vi inviterer til helseundersøkelser og samtaler, gjennomfører undervisning i klasser og vaksinerer. Vi har også åpen dør for drop-in samtaler.

Alt dette gjør vi under smittevernfaglige trygge rammer. Vi tilstreber å gjennomføre undersøkelser og vaksinasjon med nærkontakt på under 15 minutter, og vi gjennomfører resten av samtalen med 2 meters avstand mellom oss og brukerne. Det er viktig at en forelder følger til helsesamtalen på 1. klassetrinn, og der det er spesielle behov for oppfølging kan begge foreldre følge. 

Kun friske kan komme til oss. De som er syke eller i isolasjon/karantene kan få tilbud om telefon- eller videosamtaler. 


I dag har det falt store isflak ned fra høyblokkene, så store og små må holde avstand på skoleveien. 

Fredag ettermiddag er skolene i Stavanger fortsatt på rødt nivå. Det betyr at det ikke vil skje store endringer i skolen neste uke, men SFO utvider åpningstidene sine igjen, slik at vi nå tilbyr morgen-SFO fra kl 07:30, og ettermiddags-SFO til kl 16:00. Elever som ikke blir hentet innen kl 16, må gå hjem selv på dette tidspunktet. Trykk "Les mer" hvis du vil vite mer om hva det innebærer at skolen er på rødt nivå.

Stavanger Aftenblad hadde i går en sak om at det var meldt rødt nivå på luftkvaliteten på nord-Jæren, og en anbefaling om at mennesker i utsatte grupper - deriblant barn, burde holde seg mest mulig innendørs. Kartet for i dag viser at vårt område vil ligge på grønt nivå hele dagen, og vi avlyser derfor ingen planlagte uteaktiviteter.

Viser til regejeringens tiltak for smittevern som gjelder til 18/1. Her står det: Unngå å ha gjester i hjemmet frem til 18. januar. Barn i barnehage eller barneskole kan ha besøk fra egen kohort.

Det spesifiseres ikke noe hva som gjelder utendørs i regjeringens anbefalinger, men i og med at barneskolene i Stavanger er på rødt nivå, jobber vi hardt med å holde kohortene atskilt også utendørs.

Vi håper at dere kan følge opp dette hjemme også, og fram til 18/1 begrense alle møter - innendørs og utendørs, til barn innad i kohorten. Det er til stor hjelp i en eventuell smittesporing!

På forhånd tusen takk for samarbeidet!

 


På grunn av at skolene er over på rødt nivå, venter vi noen uker før vi starter opp med skolemelk. Foresatte som har bestilt og betalt, vil få refundert beløpet.

Det er besluttet at det innføres rødt nivå i barneskolene i Stavanger. Vi skal allikevel opprettholde klassevise kohorter, for å unngå bruk av hjemmeskole. Et unntak er 2.trinn, der vi deler etter kontaktlærer og elevene i Nina Jensen sin gruppe får undervisning på musikkrommet. Denne ordningen gjelder foreløpig fram til 18/1

Endringen innebærer:

- Voksne tilhører en fast kohort. Dette kan innebære midlertidig klassebytte for noen få elever for å få det til å gå opp med voksne i SFO. Disse vil i så fall bli orientert.

- Kohorter blandes ikke, heller ikke ute. Elevene stiller opp ute før de slippes inn i puljer. 

- 5.-7. trinn får forskjøvet skoledagen med 30 minutt og har oppmøte kl 8:30, dette gjelder ikke elever på STOLT smågrupper som fortsatt har oppstart kl 8

- På 5.-7. trinn tilstreber vi å holde en meters avstand innad i kohortene

- SFO har stengt om morgenen og etter kl 15:30 ut denne uka (til og med fredag 8/1)

- Vi tilstreber vanlige åpningstider i SFO fra neste uke, men dersom dere har mulighet til å ha barna hjemme, så hjelper det oss med å få kabalene til å gå opp

- Elevene har atskilte områder til friminuttsaktivitet

- Leksehjelp, fysisk aktivitet, svømming og bruk av spesialrom utgår

- Utegym de neste to ukene

- Elever med skoleskyss blir hentet til oppmøte kl 08:00, og siste avgang fra skolen er kl 15:30

I tillegg gjelder som alltid de tre viktigste reglene; Hold barnet hjemme dersom det er sykt, hold hendene rene og hold avstand


Vi nærmer oss skolestart i 2021, og gleder oss til å se elevene igjen! Håper alle har hatt en god skoleferie, med fine feiringer, ro og lek. Mandag 4/1 er planleggingsdag for skole og SFO, men vi er klar til å ta imot elevene fra tirsdag 5. januar. I og med at smittesituasjonen har forverret seg i Stavanger i løpet av jula, så ber vi dere passe ekstra godt på avstand og håndvask - men kanskje aller viktigst; ikke møt på skolen med symptomer som feber, hoste, sår hals -  og bestill testing så snart som mulig. De neste månedene blir vi nok en gang bedt om å holde ut, og så får vi krysse fingerene for at med vår og vaksine på trappene, så blir det den siste gangen. Her finner du oppdatert informasjon, blant annet om at skolebarn ikke rammes av påbudet om munnbind: https://www.stavanger.kommune.no/nyheter/ikke-munnbind-pabud-i-skoler-sfo-og-barnehager/

Godt nyttår!


SFO er åpen i romjulen. Foreldre oppfordres til å være ekstra påpasselige med å holde barn hjemme hvis de har symptomer på covid-19.
  
Skoler og barnehager følger gult smittevernnivå i den nasjonale veilederen. Stavanger kommune har ikke innført strengere lokale tiltak selv om smitten har økt gjennom jula. Foreldre bes likevel være ekstra oppmerksomme på symptomer, og holde barna hjemme hvis de har milde luftveissymptomer. Foreldre som selv er syke eller har symptomer skal ikke levere barn i  SFO.
 
På gult nivå skal
 
- ingen syke møte på SFO
- alle må ha god hygiene
- ansatte skal unngå fysisk kontakt
- trengsel og store forsamlinger skal unngås
- uteområdet skal deles for å holde avstand mellom kohortene
 
Folkehelseinstituttet anbefaler ikke at barn bruker munnbind.

Her er oversikten over opptak fra julekonsertene! https://docs.google.com/document/d/1aaCrpxb3QljV5hWg_-hRJxLZy07k0daCjRuMsl_1wSg/edit?usp=sharing

Alle live-konsertene er nå gjennomført - til glede for store og små! Dessverre fikk vi noen problemer med 4.trinn sine konserter, slik at flere ikke kom inn. Dette var en ukjent feil for oss, men vi lover å rette det opp til en eventuell neste gang (Vi håper forsåvidt å kunne bytte fra digitale konserter, til helt ekte i levende live et stykke ut i det nye året...) Vi beklager igjen at ikke alle fikk kommet inn og sett, men håper at opptaket av konserten kan gi litt av samme effekt når dere sitter og ser den sammen. Ønsker dere en god jul, og et mye, mye bedre nytt år! 


Det ble en vindfull, men fin Luciavandring langs høyblokkene mandag morgen. Bare glade fjes å se, både blant elever og beboere. Dette var en magisk morgen!

De siste dagene før juleferien åpner vi for at dere alle kan komme innom for å hente med tøy fra garderobene, slik at disse blir tømt før jul. Dersom det ikke er tomt før tirsdag 22/12, blir det sendt hjem med elevene. 

De siste tre dagene før juleferien, 18., 21. og 22. desember arrangerer vi digital julekonsert med alle trinn. Noen av konsertene vil være direktesendt, der dere kan delta som publikum via video, og noen vil sendes i opptak. Også live-videoene vil det lages opptak av. Det er viktig at skolen har oppdaterte samtykker om barnet ditt kan delta på video som offentliggjøres. Oversikt over tidspunkt og lenke til konsertene vil komme i løpet av neste uke. Vi gleder oss!

Fra januar tilbyr skolen skolemelk igjen! Dere kan allerede nå gå inn på www.skolelyst.no og bestille. Man kan velge mellom lettmelk, ekstra lettmelk, kakao-melk, havremelk og laktosefri melk. Vi vil gjerne gjøre oppmerksom på at melkeordningen er ganske krevende for skolen å administrere, og vi vil derfor be dere om å ta hensyn til dette ved å:

- Ikke lage en komplisert bestilling med ulike produkter til ulike dager (Kakaomelka er sukkerfri og laktoseredusert, og like sunn som annen melk)

- Dersom dere har ulike produkter til ulike dager - hjelp barnet å holde styr på hva de skal ha til hvilken dag

På forhånd tusen takk! 


I dokumenter i høyremargen kan du nå finne oppdatert ordensreglement som gjelder for skolene i Stavanger kommune fra og med 1/1-2021. En kortversjon av disse, samt regler for IKT-bruk i Stavangerskolen finnes også i menyen oppe til venstre, under "skolens regler". I samme meny finner du også skolens plan for sosial inkludering under overskriften "Godt og trygt skolemiljø" -"Kapittel 9A i opplæringsloven"

PS. Minner igjen om foreldreundersøkelsen! Takk for svar, og vi vil gjerne ha flere!


Flere skoler får henvendelser fra foreldre som ønsker å avholde et førjulsarrangement for elevene. Det er selvfølgelig positivt at foreldre tar slike initiativ. I dagens situasjon er det imidlertid en rekke smittevernhensyn som må tas hensyn til for å unngå nye smitteutbrudd. Mange stavangerskoler har i den siste tiden opplevd smitteutbrudd med påfølgende karantene for elever og ansatte.   Vi har hatt kontakt med smittevernavdelingen, som understreker at et eventuelt arrangement i foreldreregi må underlegges strenge smittevernregler.  I svært mange tilfeller vil et førjulsarrangement med foreldre som arrangører, være vanskelig å gjennomføre med de restriksjonene som smittevernavdelingen beskriver. For å redusere risikoen for flere smitteutbrudd blant elever, fraråder derfor skolesjefen førjulsarrangementer i regi av foreldre. 

Ingen klasser har så langt 70% deltagelse, men dere har fortsatt muligheten til å bidra! Påminnelse på e-post er allerede sendt i dag, og siste påminnelse på SMS kommer i slutten av uka. Dersom du ikke mottar e-post, så sjekk søppelpost før du tar kontakt med skolen. Det er kun en foresatt pr elev som ligger inne med e-post og sms. Dersom ingen av dere har mottatt hverken e-post eller sms, må dere inn og sjekke på IST om dere ligger inne med riktig info. På forhånd tusen takk for deres svar!

Tusen takk til store og små på Madlavoll Skole for deres fantastiske innsats for at barn i Zambia skal få gå på en god skole. Selv om dette er et litt uvanlig år har dere klart å finne nye og spennende måter å drive solidaritetsaksjonen på, og dere har til og med satt innsamlingsrekord! Vi er utrolig imponerte og veldig takknemlige. Dere er med på å gjøre en forskjell!  

Med vennlig hilsen Ingrid Vikse, Daglig leder Hei Verden


Her er en video med instruksjoner i hvordan man bruker chromebook og classroom. Den kan være nyttig i deres støtte til skolearbeidet, men er også en del av vår beredskap dersom vi får trinn i karantene, slik at vi raskt kan komme i gang med hjemmeskole. 1. og 2. trinn har ikke chromebook hjemme, men dersom noen av disse havner i karantene vil vi organisere det slik at elevene enten får med CB hjem, eller dere kommer og henter den. I så tilfelle vil denne videoen bli lenket til på ny, som en påminnelse. Vil du være føre var, så kan du se videoen her: https://www.wevideo.com/view/1908087035

Dersom du ønsker å logge på i en chrome-nettleser på en PC eller annen enhet, så finner du instruksjoner for det her: https://sites.google.com/stavangerskolen.no/iktistavangerskolen/stavangerpakken/logge-p%C3%A5-skolekonto-hjemme?authuser=0 


Foresatte i 1C har fått e-post der det står at de svarer for 3.trinn. Denne feilen er nå rettet opp, slik at både brukernavn og lenke i e-posten er knyttet til 1. trinn. Vi beklager feilen, og benytter sjansen til å minne dere på å svare. Tilbakemeldinger er viktige for oss!

Nå er foreldreundersøkelsen sendt ut på sms. Ta kontakt dersom dere trenger hjelp. Klasser med over 70% svarprosent vil få premie - for vi trenger, og setter pris på deres tilbakemelding! På forhånd tusen takk!

Fantastisk, 95 000 kroner samlet inn så langt, klarer vi målet om å samle inn 100 000 kroner? Tusen takk til alle elever og foreldre som har bidratt så langt.

Sangglade og stolte elever på 6. trinn viser fram noe av det de har arbeidet med i prosjektukene, snurr film.

Filmen finner du her kl 12.15


Det er oppdaget lus på flere trinn i dag. Vi ber derfor foresatte om hjelp til lusesjekk hjemme. Oppdager dere egg eller lus, må barnet ta lusekur før de kan komme til skolen.

Mer informasjon finner dere i FHI sin brosjyre om hodelus:

https://www.fhi.no/contentassets/2b3032924fcf4f8c97c712f8762fa71b/hodelusbrosjyre-2020.pdf