Meny
Velg seksjon Forside
1.trinn
2.trinn
3.trinn
4.trinn
5.trinn
6.trinn
7.trinn
Smågrupper Stolt avdeling
Besøksadresse: Jernalderveien 47, 4041 Hafrsfjord Postadresse: Postboks 8069 Forus, 4068 Stavanger
Telefon: 51 91 27 30 Send oss e-post
Redaktør: Camilla Gramstad Hagevold
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2021><<
oktober 2021
mtotfls
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607

Velkommen til Madlavoll skole sin hjemmeside!

Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg som er, eller skal bli foresatt ved skolen vår.

I menyen til høyre finner du informasjon fra alle trinn, SFO, STOLT, Elevråd og helsesykepleier.

I menyen til venstre finner du informasjon om skolen.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.

I høstferien ryddet vi garderober og kjelleren, og kjelleren er igjen fylt opp med gjenglemte klær og sko.

Vi håper at dere kan ta turen å titte om noe er deres :-) 


Nå som vi endelig kan samles igjen, så blir det igjen Åpen dag! Den legges til torsdag 18/11 fra 17:15-19:00. Dette regnes som en halv obligatorisk skoledag. I tillegg skal vi feire at Madlavoll dette året fyller 40 år, med fest i skolegården 2/6-22. Også denne dagen regnes som en halv obligatorisk skoledag. Derfor gir vi elever og lærere fri onsdag 8/6-22. Denne dagen henger sammen med pinse og planleggingsdag. SFO holder åpent tirsdag 7/6 og onsdag 8/6.

Ved å velge "les mer" får du se FHI sin oppdaterte plakat med råd. Kort sagt; barn kan komme på skolen med lette symptomer som snue, men må holdes hjemme med feber og nedsatt allmenntilstand.

Takk for oppmøte på ukas foreldremøter!

Vi setter stor pris på alle typer tilbakemeldinger, slik at vi vet om vi treffer godt med innhold og organisering av foreldremøter. Flott hvis dere tar dere tid til å svare på noen spørsmål her: https://forms.gle/GUYHPavSGbi8h9Dr5

På forhånd tusen takk, og god helg!

PS: Oversikten over skolens leksepraksis er lagt inn i menyen oppe til venstre under "informasjon"


I uke 40-41 starter Veidekke sitt arbeid i Jernalderveien, og arbeidet er beregnet til å ta 8-9 uker. De har laget en trafikksikkerhetsplan for anleggsperioden, og ved å velge "les mer", kan du finne den som et vedlegg.Sørg for å følge med og holde dere oppdatert på hva som skjer av endringer i perioden - vi vil legge ut informasjon før hver nye fase i arbeidet slik at dere har oversikt over adgang til skolen for fotgjengere. Vi anmoder sterkt om at den midlertidige bilveien inn til blokkene forbeholdes beboere og våre taxier som henter og leverer barn på STOLT. Der vil ikke være anleggstrafikk på området i tidsrommet 07:30-08:00.

 


Fra tirsdag 28. september tilbyr vi leksehjelp for følgende trinn:

3. + 4.  trinn; på mat og helse rommet fra kl. 12.40 - 13.40.

5. - 7. trinn; i klasserom til 5 trinn fra kl. 12.40 - 13.40.

Elever som ønsker å delta kommer til klasserom etter undervisningstid!

 


De av dere som har barn på flere trinn, trenger ikke å stille på fellesdelen av foreldremøtet mer enn en gang. Innholdet på mandag, onsdag og torsdag er det samme i tidspunktet 18:30-19:00

Minner om at vi er en mobilfri skole. Det betyr at både mobiltelefoner og smartklokker av ulike slag, skal ligge avslått i sekken i skoletiden. For å ivareta elevenes personvern på skolen gjelder dette OGSÅ dersom klokka settes i skolemodus, i og med at klokkene kan ta opp video. For barn som går på SFO er det viktig at all kontakt om eventuelt fri og henting går via skole og SFO, og ikke direkte til barnet.

Endelig kunne vi ha bursdagssamling igjen. Det var mange glade barn og voksne som feiret bursdagsbarna. 

Rett etter sommerferien startet, fikk vi den triste beskjeden at vår kjære kollega Guri Wanvig var gått bort. Guri var en varm, tydelig og fargerik lærer, en god og raus kollega - og et medmenneske som gjorde skolen vår rikere. På skolens personalrom har vi satt opp et bord med minnebok, hvor tidligere elever eller kollegaer som ønsker det, kan komme innom og skrive noen ord. Vi lar boka ligge framme til starten av september.

Første skoledag starter kl 09:00 for våre nye førsteklassinger. Da møter elever og foresatte opp i det vi kaller rundingen. (Se bilde) Der ønsker rektor velkommen og leser opp navnene på elevene. De kommer da fram - enten alene, eller sammen med mor eller far, og så går de inn i klasserommet sammen med lærerne. Foreldre kan få være med inn dersom det er behov for det, men husk at fortsatt gjelder de tre viktigste smittevernreglene; hold avstand, hold hendene rene og hold deg hjemme hvis du er syk. Skolen er slutt kl 12:40, og elevene går da til SFO eller hjem, alt etter hva dere har avtalt. Dersom noen har behov for å ha foresatte tilstede på skolen hele første dagen, kan dette avtales.

Nå er vi snart klare til å ta imot nye 1 trinns elever :)

Det er 25 elever som har meldt seg på fra 2. august, og alle de møter i skolegården kl. 10.00 i morgen.

Vi er på grønt nivå, og kommer ikke til å dele elevene inn i kohorter. Men vi setter inn noen forebyggende tiltak i forhold til smittevern:

- ingen syke skal møte på SFO, selv med milde symptomer  (gjelder barn, foresatte og ansatte)

- alle som går inn på SFO må vaske hender (gjelder barn, foresatte og ansatte)

- alle foresatte må holde god avstand til andre barn/ansatte

- barn kan ha med en voksen inn, men vi ønsker sterkt at tiden inne med eget barn begrenses. Det vil være et klasserom åpent for foresatte som ønsker å være i nærheten, eller for de som møter med to foresatte. Søsken eller annen slekt kan ikke komme inn på skolen.

Vi gleder oss til å bli kjent med 25 nye barn som nå er elever ved Madlavoll skole:)


Vi ligger litt bakpå med det meste her - så ønske om en god sommer kommer nå, når skoleferien allerede har vært i gang en hel helg. Vi ønsker dere alle - både store og små, en riktig god sommerferie, og gleder oss allerede til å treffes på SFO 2. august og i skolen 19.august.

I år har vi store utfordringer med rekruttering - hovedsaklig fordi det ikke kommer et nytt kull med ferdigutdannede lærere dette året, men også for at året har vært som det har vært, og en del av våre prosesser er forsinket. Vi mangler altså fortsatt noen, og for å sikre alle trinn best mulig fra oppstart, er det gjort bytter for å skape så stabile og robuste trinn som mulig for hele skolen, i stedet for at et trinn får mange nye lærere. Dette innebærer tøffe prioriteringer for oss, som aldri er lette å gjøre. Dersom vi gjør nyansettelser i løpet av sommerferien, vil de føres på underveis: Personaloversikt 21/22

(Gjør oppmerksom på at ikke alle pedagoger går i 100% stilling)


Informasjon og klasselister ble sendt ut på e-post mandag 14/6. Dersom du ikke har mottatt informasjon, så gi beskjed til rektor på e-post: camilla.gramstad.hagevold@stavanger.kommune.no. Vi gjør oppmerksom på at klasselistene ikke kommer til å endres før tidligst høstferien. Utover høsten vil vi vurdere endringer i klassesammensetning, dersom vi ikke opplever at læringsmiljøet er trygt og godt. Følg lenke for å se opptak av foreldremøte for nye første trinn fra torsdag 19/6:  lenke til video_


I sommer arrangerer Stavanger kommune mange gratis sommeraktiviteter for barn og unge, i samarbeid med lokale lag og foreninger. Det er aktiviteter i alle kommunedelene og du kan delta på alt fra fotball, hinderløype, skatekurs, dans, drama og tegne- og malekurs, til vitenskapscamp og sjongleringskurs + mye, mye mer!
I tillegg arrangeres det flere åpne aktiviteter som rebusløp og skattejakt i øyriket, åpen hall i Sørmarka Arena, og det blir en egen videokonkurranse i sosiale medier, med store pengepremier.
Vi håper du finner en aktivitet du liker og blir med!
For mer informasjon og påmelding se: Barnas sommer 2021 (stavanger.kommune.no)

Besøksdagen som var planlagt i morgen utsettes til torsdag 10/6, og besøksdagen som var planlagt onsdag 9/6 går som planlagt. Besøksdagene skjer i samarbeid med barnehagene, og foresatte skal i utgangspunktet ikke være med. (Noen unntak finnes, disse vil uansett ha blitt kontaktet av skolen eller barnehagen). Torsdag 10/6 blir det også digitalt foreldremøte kl 18:00. Årsaken til at vi må ha besøksdag uten foresatte til stede, og heller holde digitalt foreldremøte, er at skolen fortsatt er på gult smittevernnivå.

Gå inn på denne lenka for å følge møtet: klikk her for å bli med på møtet! Det vil bli gjort opptak av møtet, og det legges ut på hjemmesiden fredag 11/6. Da vil dere også motta klasselister og annen nyttig informasjon for skolestarterne.

Vi gleder oss til å treffe både store og små!

 


Som flere sikkert har fått med seg, ble streiken avsluttet fredag ettermiddag, og det blir vanlig skole og SFO for alle elever fra i morgen mandag 7/6.

Her kommer en foreløpig oversikt over vår plassering av personal neste skoleår. På grunn av streiken har vi ikke avklart hvem og hvor mange av pedagogene som skal ha kontaktlæreransvar. Info om dette kommer så snart vi har det på plass. Vi har også noen ansettelser som må på plass - og vi må ha forbehold om at det fortsatt kan komme andre endringer.

Oversikten finner dere her: https://docs.google.com/document/d/1V3mOiWt8tmZjerdDWaIEX4UNAxlkphK_j_o70HO9Ptg/edit?usp=sharing 


Vi beklager sterkt at vi hadde en feil i oversikten over når 3. trinn skulle starte SFO i dag, og at noen ble sendt hjem igjen da vi ikke hadde kapasitet til å ta imot allerede kl 12:40. I det opprinnelige dokumentet hadde vi feil både på onsdag og fredag, men disse er nå rettet opp i saken som ligger under her.

Hos oss er det varslet at 59 ansatte tas ut i streik fra og med onsdag morgen. De aller fleste av disse er pedagoger, men også noen avdelingsledere og pedagogiske medarbeidere tas ut, dersom partene ikke kommer til enighet før det. Dette betyr at konsekvensen for de aller fleste elever blir at det ikke gis noe undervisning i perioden streiken varer, og elevene må holdes hjemme. Foreløpig har dette noen unntak, der vi får til en kombinasjon av undervisning og en tilsynsordning for følgende klasser: 2B, 2C, 3C og 4C. I tillegg arbeider vi med å få til et forsvarlig tilbud om tilsyn for elever i STOLT (a-klassene). SFO vil holde åpent i ordinær åpningstid 07:30-08:00, og 12:30/13:30-16:30 for de elevene som har SFO-plass. Mer informasjon kommer på hjemmesiden og SMS senest kl 12 i morgen tirsdag 1/6.

Som flere sikkert har lest i aviser, så er det varslet at streiken trappes ytterligere opp fra onsdag 2.juni.
Har ikke partene funnet fram til en løsning innen det, betyr det at 59 ansatte ved Madlavoll skole går ut i streik. Mer informasjon kommer mandag 31/5.

I og med at både åpen dag og aktivitetsdag utgår dette skoleåret, kan ikke 7. juni avspaseres for elevene. Dette blir derfor en vanlig skoledag. 


Endelig skal 57 nysgjerrige og spente skolestartere få lov til å komme på besøk til Madlavoll skole! Vi inviterer barnehagene på besøksdag 8. og 9. juni – noen kommer tirsdagen, mens andre kommer onsdagen. De nye elevene våre stiller opp ute, og får hilse på rektor, lærere og ansatte på SFO, før de får utforske og leke litt i den store, kjekke skolegården vår. Deretter skal de få komme inn og se klasserommene der de skal være når de starter i august. Foreldre og foresatte får dessverre ikke være med denne dagen, men inviteres til digitalt informasjonsmøte torsdag 10. juni. Lenke og mer informasjon om foreldremøtet kommer 3.juni. Alle vil også motta skriftlig informasjon om skolen og skolestart, fredag 11. juni.
Vi gleder oss til å treffe dere!

Stavanger kommune hadde i går premiere på en splitter ny informasjonsfilm om korona for elevene. I filmen er Ingrid og Iben programledere. De er elever på Kannik skole, og har fått en rekke gjester i studio som svarer på spørsmål barn og unge har.

Filmen passer best for elever på 5-10. trinn, men kan nok også være grei å forstå for de litt yngre

Filmen er tilgjengelig her: https://youtu.be/SykV8aEnkjE