Meny
Velg seksjon Forside
1.trinn
2.trinn
3.trinn
4.trinn
5.trinn
6.trinn
7.trinn
Smågrupper Stolt avdeling
Besøksadresse: Jernalderveien 47, 4041 Hafrsfjord Postadresse: Postboks 8069 Forus, 4068 Stavanger
Telefon: 51 91 27 30 Send oss e-post
Redaktør: Camilla Gramstad Hagevold
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<november 2022><<
november 2022
mtotfls
31010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293001020304
05060708091011

Velkommen til Madlavoll skole sin hjemmeside!

Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg som er, eller skal bli foresatt ved skolen vår.

I menyen til høyre finner du informasjon fra alle trinn, SFO, STOLT, Elevråd og helsesykepleier.

I menyen til venstre finner du informasjon om skolen.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.

I uke 47 arrangerte 6B og 6C SMART-uke i samarbeid med Ungt Entreprenørskap Rogaland. Her fikk elevene slippe kreativiteten løs for å finne opp nye, bærekraftige løsninger på utfordringer i sitt eget nærmiljø.


Vi vet at det nærmer seg jul, og at ikke mange av dere går og tenker på 17. mai - men etter to år med pandemi, endringer i 17.maifeiring i bydelen og fjorårets feiring som ble planlagt i siste liten, ønsker FAU innspill fra dere alle, før de gjør en beslutning om hvordan 17.mai skal feires for oss på Madlavoll. Setter stor pris på så mange svar som mulig på dette spørsmålet, og at dere svarer innen 30/11 kl 12:00:  https://forms.gle/64ZShbdatAHYkGK38

Minner om at det er planleggingsdag for alle ansatte i morgen, fredag 18. november. 

Minner om at vi er en mobilfri skole. Det betyr at både mobiltelefoner og smartklokker av ulike slag, skal ligge avslått i sekken i skoletiden. For å ivareta elevenes personvern på skolen gjelder dette OGSÅ dersom klokka settes i skolemodus, i og med at klokkene kan ta opp video. For barn som går på SFO er det viktig at all kontakt om eventuelt fri og henting går via skole og SFO, og ikke direkte til barnet.

Tusen takk for fantastisk oppmøte, stor giverglede og en kjempekjekk kveld for store og små i går! Minner om at det fortsatt er mulig å gi penger for å hjelpe barn til skolegang i Laos. Les mer og doner her.

Takk også til FAU - som stod for rigging, servering og rydding etter kafe i gymsalen. De samlet inn en god slump som skal bidra til en kjekk 17.maifeiring!

Dersom dere vil følge trekningen av årets fruktkurver, kan du se den direkte her kl 10:45: https://meet.google.com/xxq-cstr-axj

PS! Det står en del kakefat igjen fra i går. Flott hvis de hentes så fort som mulig :)


Det er heldigvis meldt opphold i ettermiddag, og vi må be dere om å komme til fots på åpen dag. Vi har elever med behov for transport fra andre bydeler, og de må få benytte de få parkeringsplassene vi har nær skolen. På forhånd tusen takk! Gleder oss til å treffes i rundinger kl 17 😃

På fredag skal det på byggeprosjektet på nabotomta vår utføres en dekkestøp. Dette er en aktivitet som tar mange timer, så arbeidet starter tidlig om morgenen.
Veidekke stiller med trafikkvakter i perioden når biler og elever kommer om morgenen. Slik at de får geleidet alle trygt frem til skolen

De har også snakket med leverandøren av betong og avtalt at de ikke snur betongbilene sine slik som på fredag når det er det verste rushet til skolen  

På bildet viser hvor betongbilene skal stå under utstøpingen av dekket.

Loddsalget er i gang! Vinn bugnende fruktkurver med deilig frukt fra Madla handelslag. 
Trykk her eller les mer for utfyllende informasjon. 


FN og barn sine rettigheter var tema under 6.trinn sin storsamling. Det var fokus på likeverd og FN sine bærekraftige mål.

Torsdag 10. november er det endelig tid for åpen dag igjen! Da har vi åpen skole, med obligatorisk frammøte for elevene fra kl 17-19. Vi starter med en liten samling i rundingen, før det vil være forskjellige aktiviteter i klasserommene. FAU arrangerer kafe i gymsalen, og foresatte vil få beskjed via klassekontaktene hvilke oppgaver som skal fordeles. Denne ettermiddagen, sammen med aktivitetsdagen på våren, avspaseres 30/5 - rett etter pinse. Åpen dag er en del av aksjonsuka vår for Hei Verden!, og vi håper på både sangglede og giverglede!

Vi gleder oss!

Vel møtt!


Det har dessverre vært utfordringer med sur skolemelk de siste dagene. Vi er i kontakt med leverandør, og dere vil få refundert for de siste tre dagene. Vi anbefaler å ta med vannflaske ut uken :)

Tusen takk til elever og foresatte som deltok på klasseturen til Langøy for et par uker siden. Vi har endelig fått til å laste opp bilder igjen så vedlagt ligger et lite knippe bilder fra turen. 
Elevene fikk spilt volleyball, fotball, kubb, frisbeegolf, fisket, gått på tur, badet, hatt quiz, talentkonkurranse og mer. 
Takk for at dere bidro til at dette ble en kjekkest mulig opplevelse for alle. Det var en sliten gjeng som kom hjem fredag, etter noen timer søvn i lavvoen, akkurat som forventet! 

Det samler seg opp store mengder gjenglemt tøy i kjelleren vår. I høstferien kommer vi til å levere det som ikke er hentet eller merket med navn, til veldedighet. Dersom dere savner noe, må dere derfor komme innom og lete i løpet av de to neste ukene!

Vi er allerede godt i gang, og det er på tide å minne dere på at alle barn har best av å gå eller sykle til skolen - gjerne sammen med dere! Mye biler i området skaper utrygge trafikksituasjoner, både utenfor hos oss, og for Gosen barnehage, der mange velger å sette av barnet. Vi ber innstendig om at dere ikke kjører barnet til skolen, om det ikke er helt nødvendig. Og når dere må, er det viktig at dere bruker drop-off-sonen nedenfor skolen, ved trærne mot Jan Petersensgate. Der er det plass til at 2-3 biler kan ha korte stopp, ønske barnet en fin dag, og kjøre videre etter å ha snudd i rundkjøring. På forhånd tusen takk for at dere viser hensyn til alle nabolagets gående og syklende barn, våre STOLT-elever som må leveres oppe ved skolen, og våre naboer!

Vi sparker i gang skoleåret med et brak, når vår nye musikkvideo lanseres på youtube kl 9 i dag, fredag. Da blir sangen også tilgjengelig på spotify. Etter min erfaring å dømme, skal en ikke se bort fra at dere alle vil gå å nynne hele helga, og det spørs om ikke dansefoten begynner å gå litt også! 

Lenke til video: https://youtu.be/OiZNYxqdtlI

Lenke til låt på spotify: https://open.spotify.com/track/3vszj4vAh0crzZeA9g0cuj?si=d738abf2696e4fa7

God helg!


Det er oppdaget flere tilfeller av lus på 1 trinn, vennligst kontroller din elev jevnlig fremover.


Tenk at i morgen braker det løs! 

Da gleder vi oss til å ta imot 45 spente og glade førsteklassinger kl 9.

Og før det, så gleder vi oss til å treffe igjen de 340 elevene vi kjenner allerede kl 8.

Vel møtt til et kjekt og godt nytt skoleår! Dette blir bra!


Mange nye 1.-klassinger i Rogaland er spente på hvordan det blir å starte på skolen. Men mange, særlig foreldre, er like spente på skoleveien, og hvordan den skal være trygg og sikker for de små. Trygg Trafikk har derfor utarbeidet noen felles anbefalinger og råd som de gjerne ønsker å dele før skolestart. Trygg Trafikks brosjyre «6-åring på skolevei» er et foreldrehefte som fungerer som en god veiviser og rettesnor. Der det er mulig bør barna gå til skolen. Fysisk aktivitet og frisk luft gjør barna mer opplagte på skolen. Er det flere som går, blir det færre biler på skoleveien. Det gjør skolens nærmiljø tryggere og triveligere. Det er lurt å øve på skoleveien sammen med de voksne hjemme.

Huskeregler i trafikken for 6-åringer på skolevei
✔ Bruk øynene! Se deg alltid godt for når du er ute i trafikken.
✔ Bruk ørene! Det er ikke alltid du kan se biler som kommer. Hør også etter om det kommer en bil du ikke ser bak et hus, rundt en sving eller over en bakketopp.
✔ Stopp opp! Stopp alltid opp før du går over en vei. Se, hør og sjekk at det er klart.
✔ Bruk refleksvest! Den gule fargen gjør at du syns godt i dagslys og refleksstripene vil lyse i mørket når det kommer biler. Når du blir sett, er du tryggere.


Vi vil gjerne takke elever og foresatte for et kjekt og innholdsrikt skoleår! Det er lett å glemme på en solskinnsdag i juni, at i fjor på denne tiden hadde vi strenge restriksjoner, og at vi ved juletider nesten stengte skolene igjen. Nå krysser vi fingrene for at det siste pandemiåret er lagt bak oss, og ser fram mot nye skoleår fylt med storsamlinger og andre samlende aktiviteter for store og små. Vi ønsker dere alle en riktig god sommer og en herlig ferie!

SFO åpner igjen 1. august, og første skoledag etter ferien er 18. august. Elever på 2.-7. trinn møter kl 08:00, og våre nye førsteklassinger ønskes velkommen i rundingen kl 09:00


Sommer i folkehallene 2022 - www.sommerifolkehallene.no

For første gang er det gratis «på ordentlig» også for de som har mindre barn.
Gratis inngang for ledsagere.

Det er bare å komme!
Åpent hver dag, ingen forhåndsbestilling er nødvendig.
Og best av alt – det er gratis adgang. 
Utstyr er også inkludert.

De siste to mandagene har vi kommet til skolen og funnet knuste ruter. Det er ikke en kjekk start på uka for hverken store eller små. Vi håper at dere i nabolaget kan hjelpe oss å følge med, og at dere gir oss beskjed dersom dere vet noe. 

Ta med kost og lukeutstyr og møt opp på skolen, slik at vi sammen kan pynte til 40-årsfest og besøksdag! FAU serverer is til de fremmøtte. NB! Husk at vi ikke har parkeringsplasser!! 

Etter et skoleår der vi har måtte forholde oss til smittehåndtering, skyhøyt fravær, enorme mengder informasjon og stadig nye retningslinjer, gleder vi oss stort til å ENDELIG kunne samles alle sammen, og feire skolen som har hatt sitt førtiende skoleår! Vi vil invitere nåværende, nye og gamle elever, foresatte og ansatte til en festlig ettermiddag fylt med sang og aktiviteter, torsdag 2.juni. Vi starter i "rundingen" kl 17 med forestilling der alle trinn bidrar, og vi for første gang synger vår nye skolesang. Deretter tar vi igjen for tapte åpne dager, aktivitetsdag og skolegårdsarrangement på 17.mai, med ulike aktiviteter og tilbud rundt forbi i skolegården. Blant annet har FAU kafe i skolegården, der dere kan betale for kaker, pølser og saft med bruk av kontanter eller Vipps. Vi avslutter med kanonballkamp mellom 7. trinn og modige sjeler blant personalet, og regner med at festen er over ca kl 19:30. Mer detaljert program, og kart over aktivitetene vil legges ut på hjemmesiden neste uke. Elevene må være igjen på skolen denne torsdag 2/6 for å ha generalprøve som starter kl 13, og må i tillegg møte opp kl 16:45 for å være klar til forestillingen. Dette regnes som en obligatorisk skoledag, og de timene som går til dette gir en fridag tirsdag 7/6 (SFO har fortsatt åpent).

Vi GLEDER oss! 


Hurra for 17.mai!

I dag har vi prøvemarsjert i nærområdet, og elevene har fått øve på både oppstilling, sang, rop og venting - og alle var kjempeflinke! Med denne gjengen, og godt vær, blir det nok en fantastisk feiring i morgen! Husk klær etter vær og gode sko, og ha en riktig fin 17.mai!

Buss 1: 7.trinn med foreldre 56 stk (6 personer må over i buss 2)
Buss 2: 1.trinn med foreldre 52 stk (8 personer må over i buss 3, Maikens gruppe)
Buss 3: 2B med foreldre + 8 stk fra 1.trinn + 2 FAU 40 stk
Buss 4: 2C med foreldre 31 stk
Buss 5: 3.trinn med foreldre 42(43) stk
Buss 6: 4.trinn med foreldre 44 stk
Buss 7: 5.trinn med foreldre 46stk
Buss 8: 6.trinn med foreldre 44 (45 stk)Hei!

Det har kommet noen reaksjoner på at vi skulle ha oppmøte for buss vel tidlig, og har i samråd med 17.mai-komiteen i byen flyttet på tiden.

Bussene kommer til jernalderveien 8:30-8:45, og kjører senest kl 09:00. Andre skoler skal bruke bussene etter oss, så tiden vil ikke bli flyttet ytterligere. Venting må påregnes for både store og små på en slik dag. 
Oversikt over hvilket trinn som skal på hvilken buss kommer mandag.