Meny
Velg seksjon Forside
1.trinn
2.trinn
3.trinn
4.trinn
5.trinn
6.trinn
7.trinn
Smågrupper Stolt avdeling
Besøksadresse: Jernalderveien 47, 4041 Hafrsfjord Postadresse: Postboks 8069 Forus, 4068 Stavanger
Telefon: 51 91 27 30 Send oss e-post
Redaktør: Camilla Gramstad Hagevold
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2021><<
mai 2021
mtotfls
26272829300102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
mai
13
2021
Kr. himmelfarts dag
Hele dagen
mai
14
2021
Fridag
Hele dagen
mai
17
2021
Grunnlovsdag
Hele dagen

Velkommen til Madlavoll skole sin hjemmeside!

Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg som er, eller skal bli foresatt ved skolen vår.

I menyen til høyre finner du informasjon fra alle trinn, SFO, STOLT, Elevråd og helsesykepleier.

I menyen til venstre finner du informasjon om skolen.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.


Endelig skal 57 nysgjerrige og spente skolestartere få lov til å komme på besøk til Madlavoll skole! Vi inviterer barnehagene på besøksdag 8. og 9. juni – noen kommer tirsdagen, mens andre kommer onsdagen. De nye elevene våre stiller opp ute, og får hilse på rektor, lærere og ansatte på SFO, før de får utforske og leke litt i den store, kjekke skolegården vår. Deretter skal de få komme inn og se klasserommene der de skal være når de starter i august. Foreldre og foresatte får dessverre ikke være med denne dagen, men inviteres til digitalt informasjonsmøte torsdag 10. juni. Lenke og mer informasjon om foreldremøtet kommer 3.juni. Alle vil også motta skriftlig informasjon om skolen og skolestart, fredag 11. juni.
Vi gleder oss til å treffe dere!

Eleven sin chromebook er det både elever og foresatte som har signert for og vi anbefaler alle foresatte å lære seg hvordan de logger inn på elevene sin konto. 
På linken nederst, forklares det enkelt, hvordan du som foresatt kan logge inn med andre enheter enn chromebooken. 
Dette er veldig nyttig om eleven plutselig skulle ha utfordringer med chromebooken, eller hvis foreldre ønsker å se informasjon på google classroom. 

Husk  at chromebooken elevene bruker til skolearbeid kun er en datamaskin tilknyttet internett. I praksis kan elevene bruke hvilken som helst enhet  (feks. nettbrett, mobil, laptop osv.)  for å logge inn.

Vårt tips til dere foresatte er at dere ber elevene vise hvordan google classroom fungerer, de er kanonflinke! 

 

https://sites.google.com/stavangerskolen.no/iktistavangerskolen/stavangerpakken/logge-p%C3%A5-skolekonto-hjemme
(hvis du trykker inn på artikkelen kan du klikke på linken)


Det nærmer seg sommer, og det siste året på barneskolen for våre 6.klassinger. Velger du "Les mer" finner du et vedlegg med informasjon om hvordan overgangen til ungdomskolen planlegges i løpet av dette siste året. Planen kan avvike litt dersom vi fortsatt må ta smittevernhensyn når den tid kommer. 

Stavanger kommune hadde i går premiere på en splitter ny informasjonsfilm om korona for elevene. I filmen er Ingrid og Iben programledere. De er elever på Kannik skole, og har fått en rekke gjester i studio som svarer på spørsmål barn og unge har.

Filmen passer best for elever på 5-10. trinn, men kan nok også være grei å forstå for de litt yngre

Filmen er tilgjengelig her: https://youtu.be/SykV8aEnkjE

Vi på skolen legger ikke føringer for barnas fritid. Vi oppfordrer dere allikevel til å begrense antall nærkontakter barnet har, utenom kohorten på skolen, og holde god oversikt over disse, for å gjøre eventuell smittesporing lettere. 

Nå er vi ferdig med forsøksordningen der vi kun hadde leselekser. Fram mot sommeren skal dette tas opp i både FAU, elevråd og i personale på skolen, slik at vi kan bli enige om en felles leksepraksis for Madlavoll skole fra høsten 21. I det arbeidet setter vi pris på deres innspill, og ber dere foresatte svare på denne evalueringen: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeq20eiMGtYXz98jNQPEXMiqGttnjPdF0AZ90r86bQSAiu1ng/viewform?usp=sf_link Her er det kun to spørsmål, men også plass til å skrive lenge kommentarer om hva dere tenker og ønsker. Elever bes svare her: https://forms.gle/QfZhbqGcb9HErbhb9

På forhånd tusen, tusen takk!


Det har vært en svært hektisk uke - og nå, etter over et døgn uten telefon fra smittesporing, håper jeg at vi kan senke skuldrene et lite hakk og ta god helg! Vi beklager at vi ikke har hatt kapasitet til ringerunde til alle familier som er berørte av karantene, men det ble rett og slett for mange for fort. Vi håper selvsagt ikke vi får sjansen, men skulle den by seg vil vi prøve å gjøre det bedre neste gang! For å få oversikt over status for karantene for de klassene som ble berørt, velg "Les mer". Der finner du også lenke til den siste evalueringen av prøveordningen med kun leselekser. 

I den situasjonen skolen nå er i, er det viktig at vi har riktig kontaktinfo til dere der hjemme. Vi vil be alle logge seg på https://stavanger.no.ist.com/guardian/contexts og sjekke at vi har riktig kontaktinfo. På forhånd tusen takk!

I menyen oppe til venstre kan du nå finne informasjon om pålogging på chromebook og classroom, under "informasjon". Det er også mulig å ta kontakt med skolens IKT-kontaktperson Ture Skjøld på e-post ture.skjold@stavanger.kommune.no eller ture.skjold@stavangerskolen.no. Han kan også nås på telefon 99737845


Vil med dette ønske alle elever og foresatte en riktig god skoleferie og påske!

Vi banker i bordet og gleder oss over at vi enn så lenge ikke har måtte sende noen i karantene på grunn av smittetilfeller hos oss, og håper på at smittetrykket i regionen går ned heller enn opp i løpet av påsken. Vi har stått i denne situasjonen i over et år, og også denne påsken blir annerledes. Vi må unngå smitte av viruset, og kan derfor ikke bevege oss hvor vi vil. Vi kan heller ikke være sammen på den måten vi er vant til. Det krever mye av oss. Alle lever vi ulike liv og bor forskjellig. For noen kan denne perioden være vanskelig, noe som preger hverdagen og stemningen hjemme. Under "les mer" finner du en oversikt over telefoner du kan ringe dersom du er bekymret, redd, ensom eller trenger noen å snakke med.

Første skoledag etter påskeferien er tirsdag 6/4, men dersom Stavanger kommune innfører rødt nivå i skolene i løpet av påsken, vil denne blir gjort om til en planleggingsdag slik at vi har tid til å sikre strengt og godt smittevern. Slik det ser ut nå er det ikke sannsynlig, men skulle det endre seg vil dere bli varslet via sms. Når det gjelder vår prøveordning med leksefri (kun leselekser), opphører den etter påske, og dere vil få en siste spørreundersøkelse der dere også vil få anledning til å skrive lenger kommentarer. Dersom du velger "les mer", vil du finne mer informasjon om smittevern og beredskap, samt en oversikt over kontaktinfo og hjelpetelefoner.


Her følger informasjon fra kommunen, om hva som skjer dersom vi får utbrudd på skolen. Velg "les mer" for å finne informasjonen. 

Vi er over halvveis i prøveordningen vår, og trenger nå å høre deres erfaringer så langt! Supert hvis dere kan gå inn og svare på undersøkelsen dere finner ved å trykke "les mer" Vedlagt er også resultatene etter den første spørringen, som handlet om "vanlige" lekser - altså slik vi arbeidet før prøveordningen. Etter påske vil vi presentere resultatene fra denne, før vi sender ut en siste spørring som skal danne grunnlag for avgjørelsen for hva som skjer videre. 

Fiks Ferigge Ferie (FFF) er Stavanger Kommunes eget ferietilbud for barn i alderen 6-13 år. Tilbudet er åpent i ukene 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 og 32.

I år kan du velge mellom vanlig ferieklubb med dagsturer, Sommerskole i Lundsvågen, og Kunstcamp med Kultur- og musikkskolen.

I år er det også utvidet til å ha egne baser på Rennesøy og Finnøy. Les mer for info om påmelding.


Vil gjerne ønske alle en god skoleferie! Vi har hatt 3 kjekke leseuker, og elevene har tilsammen lest tusenvis av sider! Også hjemme har det kun vært leselekser, og denne ordningen fortsetter fram til påske. Vi setter stor pris på alle som har svart på undersøkelsen, og lar den ligge gjennom vinterferien også. I tillegg legger jeg ved undersøkelsen for elever, slik at de som ikke har vært inne og svart, kan gjøre det. Mellom vinterferien og påskeferien legger vi ut en ny undersøkelse, samt en presentasjon av resultatene fra den første. Minner om at den undersøkelsen som er aktiv nå handler om "vanlige lekser".

Uka før vinterferien var også siste uka på jobb for avdelingsleder Elisabeth Øgreid. Vi ønsker henne lykke til som ny rektor på Teinå - og ønsker Nina Hellevik Helgen og Karen Amundsen Kvia velkommen i nye roller som henholdsvis avdelingsleder for 5.-7. trinn og avdelingsleder for STOLT. Vi takker Elisabeth for jobben hun har gjort, og gleder oss over ny organisering her hos oss!

Velg les mer for å svare på undersøkelsene.


Tenk at vi skulle få så flott vinter i Stavanger! Vi har hatt mange flotte dager i snøen i januar og februar, men skøytedagen på Mosvannet var toppen!


I Stavangerskolens kvalitetsplan som gjelder fram mot 2025, er aktiv elevmedvirkning et av fire bærende prinsipper for skolenes praksis. Hos oss har elevrådet ønsket seg leksefri skole. I tillegg er det et politisk ønske i Stavanger, at skoler prøver ut ordninger for leksefri. Vi mener at for å ha et godt grunnlag for en diskusjon om dette, så må det prøves ut systematisk. Fra og med neste uke, og til og med uke 12 (siste uke før påskeferien), skal vi derfor prøve ut en ordning der vi kun gir leselekser. Skolen blir dermed ikke helt leksefri i denne perioden. Før, under og etter forsøksperioden ber vi dere svare på en undersøkelse. Velg les mer for å svare på den første undersøkelsen, og for mer informasjon om bakgrunnen for at vi gjør dette, og for hvordan vi har tenkt å gjennomføre. 

Siden 2006 har Madlavoll skole hatt to STOLT-avdelinger; smågruppene og MIO. Avdelingene har vært organisert noe ulikt, og inntaket av elever til MIO har skjedd på grunnlag av en spesifikk diagnose. Fra høsten 2020 opphørte ordningen med opptak basert på diagnoser for hele kommunen, og det er derfor ikke lenger grunnlag for å ha to STOLT-avdelinger på en skole. I løpet av denne våren vil vi derfor slå sammen de to avdelingene til en samlet STOLT.

Tidligere i dag ble det meldt at vi var klar med skolemelk allerede fra og med i morgen. Dette må dessverre utsettes til fredag, da vi kun har levering av melk på torsdager. Dere blir refundert for alle dager der elevene ikke får melk.. 

Vår aktivitet 

Vi inviterer til helseundersøkelser og samtaler, gjennomfører undervisning i klasser og vaksinerer. Vi har også åpen dør for drop-in samtaler.

Alt dette gjør vi under smittevernfaglige trygge rammer. Vi tilstreber å gjennomføre undersøkelser og vaksinasjon med nærkontakt på under 15 minutter, og vi gjennomfører resten av samtalen med 2 meters avstand mellom oss og brukerne. Det er viktig at en forelder følger til helsesamtalen på 1. klassetrinn, og der det er spesielle behov for oppfølging kan begge foreldre følge. 

Kun friske kan komme til oss. De som er syke eller i isolasjon/karantene kan få tilbud om telefon- eller videosamtaler. 


Vi nærmer oss skolestart i 2021, og gleder oss til å se elevene igjen! Håper alle har hatt en god skoleferie, med fine feiringer, ro og lek. Mandag 4/1 er planleggingsdag for skole og SFO, men vi er klar til å ta imot elevene fra tirsdag 5. januar. I og med at smittesituasjonen har forverret seg i Stavanger i løpet av jula, så ber vi dere passe ekstra godt på avstand og håndvask - men kanskje aller viktigst; ikke møt på skolen med symptomer som feber, hoste, sår hals -  og bestill testing så snart som mulig. De neste månedene blir vi nok en gang bedt om å holde ut, og så får vi krysse fingerene for at med vår og vaksine på trappene, så blir det den siste gangen. Her finner du oppdatert informasjon, blant annet om at skolebarn ikke rammes av påbudet om munnbind: https://www.stavanger.kommune.no/nyheter/ikke-munnbind-pabud-i-skoler-sfo-og-barnehager/

Godt nyttår!


SFO er åpen i romjulen. Foreldre oppfordres til å være ekstra påpasselige med å holde barn hjemme hvis de har symptomer på covid-19.
  
Skoler og barnehager følger gult smittevernnivå i den nasjonale veilederen. Stavanger kommune har ikke innført strengere lokale tiltak selv om smitten har økt gjennom jula. Foreldre bes likevel være ekstra oppmerksomme på symptomer, og holde barna hjemme hvis de har milde luftveissymptomer. Foreldre som selv er syke eller har symptomer skal ikke levere barn i  SFO.
 
På gult nivå skal
 
- ingen syke møte på SFO
- alle må ha god hygiene
- ansatte skal unngå fysisk kontakt
- trengsel og store forsamlinger skal unngås
- uteområdet skal deles for å holde avstand mellom kohortene
 
Folkehelseinstituttet anbefaler ikke at barn bruker munnbind.

Her er oversikten over opptak fra julekonsertene! https://docs.google.com/document/d/1aaCrpxb3QljV5hWg_-hRJxLZy07k0daCjRuMsl_1wSg/edit?usp=sharing

Alle live-konsertene er nå gjennomført - til glede for store og små! Dessverre fikk vi noen problemer med 4.trinn sine konserter, slik at flere ikke kom inn. Dette var en ukjent feil for oss, men vi lover å rette det opp til en eventuell neste gang (Vi håper forsåvidt å kunne bytte fra digitale konserter, til helt ekte i levende live et stykke ut i det nye året...) Vi beklager igjen at ikke alle fikk kommet inn og sett, men håper at opptaket av konserten kan gi litt av samme effekt når dere sitter og ser den sammen. Ønsker dere en god jul, og et mye, mye bedre nytt år! 


Det ble en vindfull, men fin Luciavandring langs høyblokkene mandag morgen. Bare glade fjes å se, både blant elever og beboere. Dette var en magisk morgen!

De siste dagene før juleferien åpner vi for at dere alle kan komme innom for å hente med tøy fra garderobene, slik at disse blir tømt før jul. Dersom det ikke er tomt før tirsdag 22/12, blir det sendt hjem med elevene. 

De siste tre dagene før juleferien, 18., 21. og 22. desember arrangerer vi digital julekonsert med alle trinn. Noen av konsertene vil være direktesendt, der dere kan delta som publikum via video, og noen vil sendes i opptak. Også live-videoene vil det lages opptak av. Det er viktig at skolen har oppdaterte samtykker om barnet ditt kan delta på video som offentliggjøres. Oversikt over tidspunkt og lenke til konsertene vil komme i løpet av neste uke. Vi gleder oss!

Fra januar tilbyr skolen skolemelk igjen! Dere kan allerede nå gå inn på www.skolelyst.no og bestille. Man kan velge mellom lettmelk, ekstra lettmelk, kakao-melk, havremelk og laktosefri melk. Vi vil gjerne gjøre oppmerksom på at melkeordningen er ganske krevende for skolen å administrere, og vi vil derfor be dere om å ta hensyn til dette ved å:

- Ikke lage en komplisert bestilling med ulike produkter til ulike dager (Kakaomelka er sukkerfri og laktoseredusert, og like sunn som annen melk)

- Dersom dere har ulike produkter til ulike dager - hjelp barnet å holde styr på hva de skal ha til hvilken dag

På forhånd tusen takk!