Meny
Velg seksjon Forside
Torkel Maulands veg 2 4340 Bryne Vis på kart
Telefon: 51 77 64 60 / 51 77 64 58
Redaktør: Jan Ove Tobiassen
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2024><<
juli 2024
mtotfls
24252627282930
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Bryne kompetansesenter tilbyr opplæring i norsk og samfunnskunnskap, grunnskoleopplæring og spesialundervisning for voksne. Du finner søknadsskjema og mer informasjon nedenfor.

Skolen gir opplæringstilbud til innbyggere bosatt i Klepp, Time og Hå kommune.

Påmelding til norskprøve høst 2024 er i perioden mandag 19. august til fredag 23. august 

Norskprøvene på Bryne kompetansesenter er for personer bosatt i Klepp, Time og Hå kommune. Dersom du ønsker å melde deg på prøven må du ta kontakt med administrasjonen på skolen.

Les mer om norskprøven på HK-dir 


Du kan søke om plass på norskkurs og grunnskole for voksne på nett. Vi kontakter deg når din elektroniske søknad er registrert.

 

 

 


Dersom du ønsker fritak fra opplæring i norsk og/eller samfunnskunnskap og bor i Klepp, Time eller Hå kommune, kan du søke fritak hos oss.

Personer som er bosatt i andre kommuner må søke i sin egen bostedskommune.


Bryne kompetansesenter tilbyr norskkurs etter læreplan i norsk og samfunnskunnskap for voksne innvandrere. Tilbudet blir gitt på dagtid mandag til torsdag mellom kl. 08.30 og 13.45. 

Hvis du ikke har mulighet på dagtid, har vi tilbud om norskkurs på nett/kveld. Da blir det undervisning 5 timer i uken på nett + samling en kveld hver måned.

For informasjon om 50 timers kurs i samfunnskunnskap, ta kontakt med Bryne kompetansesenter.

Tilbudet er gratis for deg som har rett og plikt etter Introduksjonsloven. For andre vil det bli en kurspris per semester.


Bryne Kompetansesenter tilbyr grunnskole for voksne, gjennom deltakelse i forsøket forberedende voksenopplæring FVO. Denne opplæringen er likeverdig 10 års grunnskole for barn og unge.

Med vitnemål fra grunnskole for voksne kan du søke plass i videregående opplæring.  For å få vitnemål må du ha karakterer i fem fag.

Ved Bryne kompetansesenter blir det undervist i disse fagene:

 

Norsk for minoritetsspråklige

Engelsk

Matematikk

Samfunnsfag

Naturfag      


Rett til spesialundervisning er forankret i Opplæringslova § 4A-2.

§4A-2 første ledd fastslår at voksne som ikke har, eller som ikke kan få et tilfredsstillende utbytte av opplæringen, har rett til spesialundervisning.

Dette er først og fremst aktuelt for voksne deltakere som deltar i grunnskoleopplæring på BKS, og som har rett til spesialundervisning dersom de ikke har eller ikke kan få tilfredsstillende utbytte av det ordinære opplæringstilbudet for voksne. For å vurdere retten blir det gjennomført en kartlegging ved Bryne kompetansesenter før eventuell henvisning til PPT (pedagogisk-psykologisk tjeneste).

§4A-2 andre ledd fastslår at voksne som har særlige behov for opplæring for å kunne utvikle eller holde ved like grunnleggende ferdigheter, har rett til slik opplæring.

«Det er to steg i vurderinga av retten til spesialundervisning og kva slags opplæringstilbod den vaksne skal ha:

1. Vurdere om den vaksne har særlege behov for opplæring for å kunne utvikle eller halde ved like grunnleggande ferdigheiter (§ 4 A-2 andre ledd)
2. Avgjere kva opplæringstilbod den vaksne skal ha dersom det viser seg at han eller ho har rett til spesialundervisning (§§4 A-2 tredje ledd og 5-1 andre ledd andre punktum) – forsvarleg utbytte. 

Vaksne som har særlege behov for opplæring i grunnleggande ferdigheiter for å fungere i samfunnet, mellom anna i dagleglivet, har rett til slik opplæring. I denne samanhengen dekker grunnleggande ferdigheiter:

• ADL-trening (opplæring i daglege gjeremål)
• grunnleggande kommunikasjonsferdigheiter
• grunnleggande lese- og skriveferdigheiter
• motorisk trening og liknande.

Den vaksne skal i utgangspunktet få opplæring i grunnleggande ferdigheiter gjennom fag. Det inneber at dei grunnleggande ferdigheitene blir knytte til læreplanar for fag, og at det blir fastsett individuelle opplæringsmål for den enkelte på bakgrunn av kompetansemåla. » veilederen Udir

Lurer du på om du har rett til spesialundervisning, eller på hvordan du skal søke om dette, ta kontakt med rektor på Bryne kompetansesenter.