Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 7 (overgang bs-us)
Besøksadresse: Vikedalsgata 11 4012 Stavanger Telefon: 51913540 Send oss e-post
Postadresse: Postboks 8069 4068 Stavanger
Redaktør: Vibeke Vikse
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<november 2023><<
november 2023
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
Pålogging hjemmeside
Pålogging hjemmeside
Fravær og merknader Ingen lenker i samlingen
Leksebevisst skole

St. Svithun startet, etter initiativ og ønske fra FAU, i 2017 en prosess, og diskusjon, om reduksjon av lekser ved skolen.

Utfallet av denne prosessen resulterte i at det fra skoleåret 2018/2019 skulle være en bevisstgjøring omkring bruk/omfang av lekser ved St. Svithun. Vi har valgt å ikke definere oss som en leksefri skole da elevene fremdeles må forberede seg til prøver, og fremføringer/innleveringer hjemme som de ikke blir ferdige med på skolen, samt at det i løpet av et skoleår også kan dukke opp andre ting som må jobbes med/ferdigstilles hjemme. Målet vårt er likevel at mest mulig av dette arbeidet blir gjort på skolen, og i timene, slik at elevene får en reduksjon i arbeidsbelastningen hjemme. Elevene har tilbud om å benytte seg av læringsverkstedet på skolens bibliotek tre dager etter skoletid.


Viktige prinsipper for elevenes læring er mestringsfølelse og muligheten for å få veiledning underveis i læringsprosessen. Relasjonen mellom elev og lærer er en viktig faktor i dette læringsarbeidet. Vi ønsker elever som er nysgjerrige og som opplever at vi fremmer læring på skolen, samtidig som elevene vet at de kan få hjelp av ansatte ved skolen omkring faglige spørsmål.

St. Svithun har fått positive tilbakemeldinger på leksebevisstheten både fra elever, via elevrådet, og fra flere foresatte. Senhøsten 2019 gjennomførte vi en undersøkelse blant alle skolens elever som viste samme tendens. Skolen ser samtidig at en del av våre foresatte er bekymret for at barna deres ikke har lekser/har lite lekser fordi de opplever at de har mindre  kontroll i forhold til det læringsarbeidet som drives på skolen. Elevenes læringsarbeid skal komme frem på arbeidsplanene i de respektive klassene, her vil det og finnes link til skolens vurderingsplan. Innholdet i arbeidsplanene skal derfor være så konkret at foresatte har mulighet til å følge opp skolearbeidet.

En sentral del av skolens undervisning, er Google Classroom. Her blir det lagt ut oppgaver, undervisningsmateriell og informasjon i de forskjellige fagene. Foresatte kan bli invitert med i Classroom, men ettersom dette kun gir et begrenset innsyn i elevens arbeid, anbefaler vi at elever og foresatte sammen lager rutiner for hvordan foresatte skal kunne følge opp skolearbeidet som legges ut der.

Ved St. Svithun  har vi alle typer av elever, og med ulik bakgrunn. Gjennom en leksebevisst skole ser vi at de elevene som har et høyt læringspotensial prioriterer og disponerer det de skal gjøre, ut fra det de opplever at de har behov for til enhver tid. De elevene som strever og som gjerne ikke alltid får den støtten hjemmefra som de har behov for, unngår å komme i situasjoner der de gruer seg til å komme på skolen neste dag fordi de ikke har fått til leksene. Dette er en viktig del av helheten omkring verdier og prinsipper opp mot læring. Vår ambisjon er at det er elevens behov og læringspotensiale som skal være i sentrum for den læringen som blir gjennomført ved St. Svithun.