Informasjon om skolen


Vassøy skole er en barneskole (1-7) i Stavanger kommune. Vår visjon er: Læring med mening. Vi har vårt elevgrunnlag fra byøyene som ikke er landfaste. Skolen har skoleåret 2023-2024 i underkant av 60 elever fordelt på en klasse pr. trinn fra første til syvende klasse. Vassøy skole har egen SFO for elever på 1. til 4. trinn. Skolen har 13 ansatte. Av disse er 7 lærere. På grunn av det lave elevtallet blir noen klasser slått sammen i enkelte fag. Oversikt over alle skolens ansatte, med kontaktinformasjon, finner du under menyen "Skolens ansatte". Oversikt og kontaktinformasjon til skolens ledelse finner du også under menyen "Skolens ledelse".  
 
Et mangfold av læringsarenaer
Vassøy skole er en av de minste grunnskolene i Stavanger kommune. Vi hører til Storhaug kommunedel og har et nært samarbeid med de andre skolene i kommunedelen; Nylund, Storhaug og St. Svithun. Øya vår har forbindelse med sentrum med ferje og hurtigbåt med rundt 35 daglige avganger hver vei. Skolen vår har en romslig planløsning. Alle klassetrinn har egne klasserom. Biblioteket er stort og romslig og har flere arbeidsplasser og datamaskiner. Den eldste delen av skolebygget er fra tidlig på 70-tallet, men skolen ble totalrenovert og påbygd i 1992. Skolen er plassert sentralt på øya og vi ser at vi har et mangfold av læringsarenaer både ute og inne.

Stavangerskolen
Til sammen er det 42 grunnskoler i Stavanger. "Stavangerskolen" er et begrep. Skolene i Stavanger er organisert under Oppvekst og utdanning i Stavanger kommune. Skolesjef er Jørn Pedersen. Stavangerskolen har en felles kvalitetsplan. Trykk HER for å lese planen.   

Organisering av skoledagen
Undervisningen starter hver dag kl. 08.40. SFO har morgenåpent fra kl. 07.05. Undervisningen slutter på ulike tidspunkt, men SFO har åpent hver dag til kl. 16.10. Skoleruta fordeler 190 skoledager per skoleår. Skoleruta for inneværende skoleår finner du i høyremenyen på hjemmesida vår under "Skolerute". Skoleruta for påfølgende skoleår legges ut samme sted om høsten året før.  

Samarbeidsutvalg og FAU
Samarbeidsutvalget (SU) er skolens høyeste organ. I samarbeidsutvalget sitter foreldre, elever, ansatte og politisk oppnevnt representant. Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) har representanter fra alle klassene og er svært aktive støttespillere for skolen og foreldrene. Samarbeidsutvalget og FAU har egne sider, se under menyer.