Meny
Velg seksjon Forside
Hovedadresse Sørstrandveien 38 4076 Vassøy Telefon: 51 91 31 01 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Ole Gabriel Ueland
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<september 2020><<
september 2020
mtotfls
31010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293001020304
05060708091011
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Logg inn som lærer
Logg inn
Søknad om elevpermisjoner som varer mer enn en dag skal fra nå av skje elektronisk. Bruk lenken i høyremenyen på hjemmesida vår for å komme til elektronisk skjema (i blått rektangel). Her er det også informasjon om permisjoner fra skolen.

Foresatte kommer direkte inn i skjemaet ved bruk av bankID eller MinID.


Skoleåret 2020-2021 har vi startet opp med samme smitteverntiltak som vi hadde før vi tok sommerferie i juni. Vi er på såkalt gult nivå og på Vassøy skole har vi utarbeidet en egen smittevernplan for å unngå smitte og lette smitte smittesporing.

Tiltakene kan deles i tre hovedgrupper og oppsummeres slik:
1. Syke personer skal ikke være på skolen
2. God hygiene
3. Redusert kontakt mellom personer

NB! Råd angående tolkning av retningslinjene ved sykdom er oppdatert 09.09.2020. Disse finner du under artikkelen "Nye råd om sykdom" på skolens hjemmeside.

Regjeringen har laget en egen nettside med informasjon til foreldre om barn og koronavirus. På nettsiden finner du "alt" du trenger å vite som foreldre til elever i barneskolen.Skoledagen onsdag 23.september ble noe annerledes enn vanlige skoledager. Lydopptak, filming og møte med fylkesmannen sto på timeplanen denne dagen. Bakgrunnen var at skolen vår har blitt plukket ut til å delta på en bøssestafett i forbindelse med årets TV-aksjon. Stafetten er ny av året og går fra nord i Norge, langs hele kysten og inn til Oslo. Det skal lages filmsnutter av bøssas tur fra nord til sør, som så sendes inn til NRK. Er vi heldige blir filmsnutten med elevene våre vist på TV under TV-aksjonen.

Ikledd lyseblå t-skjorter med TV-aksjonslogo imponerte vassøyelevene med flott sang og oppførsel! Lyden ble tatt opp i skolebiblioteket og filmen tatt opp på Rygerbuen på veien til byen. Etter å ha vunnet en intern tegne- og skrivekonkurranse på skolen, var det Thelma og Selma som fikk æren av å overrekke bøssa til fylkesmann Lone Merethe Solheim. 

Smittevernkontoret i Stavanger kommune har oppdatert råd om sykdom i barnehager og skoler/SFO. Rådene er oppdatert 9. september og gjelder både ansatte og barn.

Alle med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon skal holde seg hjemme.


Retningslinjene for oppfølgingen av smittetilfeller ifm COVID-19 ble oppdatert 21.08.20. Smittevernavdelingen i kommunen har nå lagt inn en kort spesifisering knyttet til at barn under 10 år som kun har lettere symptomer på luftveisinfeksjon, kan se an symptomene noen dager før de testes.

Forøvrig gjelder rådene om at personer som kan være syke med covid-19 anbefales å følge retningslinjene for testing. Barn og ansatte som blir syke skal dermed testes så snart som mulig, og kan kontakte fastlege for å bli satt opp til testing eller ringe koronatelefonen for testing på 51 91 40 30. Barn under 10 år med kun lette symptomer på luftveisinfeksjon, kan se an symptomene hjemme et par dager før testing. Imidlertid anbefales det å ikke avvente testingen for lenge, da dette kan komplisere smitteoppsporingen dersom covid-19 blir påvist  

Barnehagebarn, elever og ansatte må ikke lenger være hjemme til de har hatt én symptomfri dag etter en luftveisinfeksjon (som ikke skyldes covid-19). Ungdomsskoleelever og ansatte skal nå være hjemme til de ikke lenger har symptomer. For barnehagebarn og barneskoleelever holder det at allmenntilstanden er god, da noen barn, og særlig de under 10 år, kan ha restsymptomer etter en gjennomgått luftveisinfeksjon som for eksempel rennende nese (uavhengig av farge på nesesekret) eller sporadisk hoste. Disse barna kan komme i barnehagen eller på skolen dersom allmenntilstanden er god og barnet er tilbake i sin vanlige form.

En negativ koronatest fører ikke til at den syke kan komme tidligere tilbake i barnehagen/på skolen, retningslinjene over skal fremdeles følges.


Folkehelseinstituttet (FHI) oppfordrer alle landets skoler og barnehager til å delta på nasjonale halvårlige aksjoner mot hodelus som arrangeres årlig i uke 35. I den forbindelse oppfordrer vi alle foreldre og foresatte til å finne fram lusekammen og sjekke barna sine for lus førstkommende helg.


Alle som mistenker at de kan være smittet av covid-19 kan nå be om å bli testet.