Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Auglendsbakken 27 4018 Stavanger Telefon: 51914410 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Tove Steen
Gå til Its Learning
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<august 2020><<
august 2020
mtotfls
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Utdanningsdirektoratet har laget et informasjonsskriv om skolehverdagen under Koronapandemien. Nederst på siden finner dere informasjonen på ulike språk / you will find the information in different languages. For å begrense smitte har vi satt i gang en rekke tiltak på skolen.Trafikklysene med grønt, gult og rødt nivå viser hvilke smitteverntiltak som gjelder for skolene for de ulike nivåene. Det er smittesituasjonen i Norge som avgjør hvilket nivå vi på skolen skal følge. 

Fredag 7.8. måtte vi permittere og sende hjem noen ansatte for testing av mulig Covid 19-smitte. Dette er vår rutine hvis ansatte har symptomer på luftveisinfeksjon. På grunn av at ansatte måtte permitteres, måtte vi dessverre også sende hjem en gruppe elever på SFO fordi vi da ikke hadde nok bemanning. -Takk til foresatte som viste stor forståelse da vi ringte hjem om henting.

Heldigvis var testene for våre ansatte negative og vi kan fortsette hverdagene og gi alle ungene et godt aktivitetstilbud på SFO'en vår etter gjeldende smittevernsregler (gult lys).

Jeg er glad for å se at kommunens rutiner fungerer. Når vi følger reglene, gir det oss trygghet og ro. Jeg benytter anledningen til å minne alle om at vi ikke skal være på jobb/skole hvis vi har symptomer, god hygiene og redusert kontakt.

Mvh rektor


Anleggsarbeidet er inne i siste fase og det betyr at krysset Auglendsbakken, Markveien, Austhallet blir helt stengt for gående og kjørende i en periode framover. Arbeidet starter opp i uke 32 og vil være ferdig innen utgangen av september. 

Entrerprenøren har lagt ved et kart som viser mulige adkomstveier. Jeg ber dere forberede barna best mulig på endringene på skoleveien; følg dem gjerne for sammen å finne et godt alternativ før skolestart. Unngå kjøring så langt det er mulig. De to første ukene kan det bli kortvarige endringer i adkomst rundt krysset, dette for å skjerme barna for store anleggsmaskiner. Følg skiltene.

Vi ser fram til at anleggsperioden snart er over, og beklager hvis det blir ekstra ulempe for noen av dere nå ved 'målstreken'.

Mvh rektor


Vi har tatt i bruk vår nye telefonløsning. Hovednummeret er 51914410.

I en kort periode vil også det gamle sentralbordnummeret være aktivt, og ber om forståelse hvis det blir litt 'plunder' mens vi venter på at det nye systemet skal bli fullt operativt.

Mvh rektor


Vi gleder oss til å møte nye og gamle elever igjen etter sommerferien! Legg merke til tidspunkt og sted. Det er annerledes enn tidligere, fordi vi tar hensyn til 'gult' smittevernsnivå. 

Det blir vanlig lengde på skole- og SFO-dagen for alle. 

1A: kl 8.45   *   1B: kl 9.00    *   1C: kl 9.15   *    1D: kl 9.30.    (Fremmøte ved lekeplassen på 'nedsiden'. (øst-) Vi ber om at bare en voksen følger eleven og at dere avtaler med oss hvis eleven må ha følge med inn i klasserommet.)

2., 3. og 4.trinn møter kl 8.15 og 5., 6. og 7.trinn møter kl 8.30 ved ytterdørene til klasseromsfløyen.  (Ta kontakt hvis dere er nye eller usikre, så hjelper vi. Vi er i skolegården hele morgenen)

Vennlig hilsen rektorSFO starter opp mandag 3.august.

Første skoledag er mandag 17. august. Følg med i uke 32 for detaljert info om hvor og hvilket klaokkeslett ditt trinn skal møte. Vi har fremdeles 'gult lys' smittevernstiltak og derfor starter vi opp til litt forskjellige tider den morgenen.

Fortsatt god sommer!

Hilsen rektor


Tenk å få avslutte skoleåret i slik flott sommervær! Vi er vel heldige!

Etter en vår med mange annerledes hverdager for alle, er det fint å få gå inn i sommerferien med flokken samlet, faste klasserom, rytme og regelmessighet i dagen. Vi har lært oss å sette pris på hverdagslivet.

(les rektors sommerbrev 2020 under)


Dette blir kontaktlærerne på Vaulen skole 2020-2021:

 

1A: Anita Fossmark

1B: Randi Sunde

1C: Line G. Jakobsen

1D: Ane Herland Johnsen

 

2A: Stine Nygård

2B: Tove Constanse Endsjø

2C: Trude Solsbak

2D: Katrin Auklend

 

3A: Stine Lindø

3B: Severin Nag

3C: Unni Elisabeth Hørthe

3D: Anne Gro F. Olsen

 

4A: Ronny Boge

4B: Malin Jakobsen

4C: Ane Høyland Bråthen

4D: Tone Vennesland

 

5A: Christian Titlestad

5B: Silje R. Thorstensen

5C: Tonje Tobiassen

5D: Marianne Midtskog

 

6A: Marianne Algrøy

6B: Tonje Størksen Skogen og Bjørn Ivar Dubland

6C: Inghild Alseth

6D: Kristine Holme Gabrielsen

 

7A: Anna Skryten Løvik

7B: Irene Gundersen

7C: Åse Lill Byrkjedal-Ur

7D: Johanne Røstad


Vi gleder oss til oppstart av Vaulen SFO mandag d.27.04 og til at møte alle elevene igjen 😊

Etter mange uker med hjemmeundervisning, ser vi fram til å ta imot elevene våre på småtrinnet mandag 27.4.

Jeg ber dere lese vedlagte informasjonsskriv der vi forteller om hvordan vi har planlagt for åpningen og skoledagene slik at elevene våre, foresatte og ansatte skal kjenne seg trygge og ivaretatt.

Et oppriktig ønske om gode dager for ALLE elevene våre!

Vennlig hilsen rektor


Foreldremøte og besøksdagen for neste års 1. trinn som skulle vært avholdt henholdsvis 18. og 19. mai er dessverre avlyst. Dette brevet ble sendt ut til alle barna denne uken:

Kjære førsteklassing!  

Vi hadde gledet oss til å møte deg på besøksdag på skolen i mai, men det kan vi ikke dessverre ikke få til. På grunn av at vi nå ikke kan samles så mange om gangen, kan vi ikke ha besøksdag den 19. mai eller foreldremøte den 18. mai. Besøksdag og foreldremøte for SFO første uka i juni må også utgå. Vi vil sende klasselister og informasjon om skolen, SFO og skolestart før sommerferien. Vi ser fram til å møte deg og alle de du skal gå sammen med på Vaulen skole i august.  

Vennlig hilsen  

Tove Steen                Bente Søvik               Dan Tornehave

rektor                         Avd. leder, 1.-2.          Avd. leder SFO         


Bruk denne funksjonen som ligger i høyre kolonne. Da får du oversatt all informasjon på hjemmesiden til ønsket språk. Lykke til!

 

Information in your language

Use this feature located in the right column. Then you will get all the information on the website translated into the desired language. Good luck!

 

Informații în limba dvs.

Utilizați această caracteristică localizată în coloana din dreapta. Apoi veți obține toate informațiile de pe site-ul web traduse în limba dorită. Mult noroc!

 

Macluumaadka luuqadaada

U adeegso qaabkan ku yaal khaanadda saxda ah. Markaa waxaad kaheleysaa dhamaan macluumaadka websaydhka oo lagu tarjumay luqadaha la doonayo. Nasiib wacan!

 

Informationen in Ihrer Sprache

Verwenden Sie diese Funktion in der rechten Spalte. Dann erhalten Sie alle Informationen auf der Website in die gewünschte Sprache übersetzt. Viel Glück!

 

Informacje w twoim języku

Użyj tej funkcji znajdującej się w prawej kolumnie. Następnie otrzymasz wszystkie informacje na stronie przetłumaczone na żądany język. Powodzenia

 

 


Hva er kartleggingsprøver?

Kartleggingsprøvene hjelper skolene og lærerne med å finne elevene som trenger ekstra hjelp i løpet av de første skoleårene. Vaulen skole gjennomfører kartleggingsprøvene i perioden 9. mars - 3. april (uke 11 - 14).


Gjenglemt tøy! På fredag 21.02.20 er det siste frist for å hente gjenglemt tøy. Vi har gjenglemt tøy i kjelleren i Øst-bygget, ved «melkerommet» i Midt-bygget og i første etasje i Sør-bygget. Det tøyet som blir liggende igjen etter denne dagen blir pakket i sekker og levert til Fretex.

Jeg vil gjerne minne om at på vår skole har elevene mobiltelefoner og smartklokker avslått i ranselen hele skole-/SFO-dagen.

Dette er et tiltak for å bidra til ro i skoledagen, at elever unngår å motta og sende uønskede meldinger.

Ring skolens sentralbord 51 81 28 50 eller SFO hvis det er viktig beskjed dere foresatte trenger å få gitt eleven. Så hjelper vi videre.

Vi ringer også hjem hvis det er behov i løpet av skoledagen.

Jeg håper på forståelse for at lærerne ikke til enhver tid kan kontrollere hvilke enheter som har hva slags funksjonalitet, eller hvilke elever som har den av- eller påskrudd, for eksempel.

Dette punktet i Trygghets- og trivselsreglementet er også presisert etter fullmakt fra S.U., 4.2. og FAU er informert.

Mvh rektor

 


I forbindelse med nye gravearbeider rundt Vaulen skole, så er trafikksituasjonen blitt ekstra utfordrende. Denne uka har det vært uoversiktlig for elevene våre å gå i gata Storhallet, som leder opp til skolens parkeringsplass. Problemet er at foresatte kommer kjørende fra begge retninger, samtidig som et titalls elever kommer gående i den trange og mørke gata uten fortau. Vi ber dere som må kjøre elevene til skolen, om å slippe dem av i den brede gata Austhallet, og unngå all kjøring inn i Storhallet. 

Til tross for oppfordringer hvert eneste skoleår, så er det dessverre altfor mange som skal kjøre ungene «helt til døra». Dette skaper trafikkfarlige situasjoner for de elevene som må gå gata Storhallet for å komme seg til skolen. Vi kommer en stund fremover til å bruke både trafikkvaktene og representanter fra ledelsen, for å prøve å få satt en stopper for unødvendig kjøring inn Storhallet.


Jeg ønsker å informere dere om arbeid som skal foregå rundt skolen i løpet av neste år, og ber dere om at vi sammen tar ansvar for at elevenes sikkerhet skal ivaretas best mulig. Det er det viktigste for oss alle!

Informasjonen finner dere under her. Vedlagt er også informasjon fra Lyse.

Vennlig hilsen rektor


Helsesjefen fører kontroll med virksomhetene og gjennomfører tilsyn hvert 3. år. Vi hadde tilsyn sist i oktober og har nå fått rapporten fra Helsesjefen. Den viser noen utbedringer som leietaker, skolen, skal gjøre og noen som byggeier, Stavanger Eiendom, skal vurdere gjennomført. For skolen sin del, var det å tilse at ventiler i klasserom ikke tildekkes og at korridorene er fri for 'unødvendige' sko og klær som samler støv og skitt.

Det første tiltaket er gjennomført og vi jobber med å finne langsiktige, gode ordninger i våre trangbodde garderober. Her må vi sammen finne gode ordninger; vi må bli flinkere til å hjelpe barna med rydding og oversikt og foresatte må se til at tøy tas hjem for vask, samtidig som barna ikke har flere klær og støvler enn nødvendig oppbevart på skolen. -Det er viktig for trivsel og fysisk miljø. Det skal vi få til.

Ellers forteller rapporten selvsagt noe om at det er lite areal for elevene og de ansatte på skolen vår. Det er ikke noe nytt og rapporten bidrar i så måte til å forsterke behovet for nybygg og større læringsareal. 

Helsesjefens representant uttrykte under tilsynet at Vaulen skole har gode planer og rutiner for skolens HMS-arbeid.

Rapporten finner dere som vedlegg til høyre når dere klikker på 'les mer'..

Hilsen rektor


Her kommer det diverse viktig trafikkinformasjon, som angår elevenes sikkerhet til og fra skolen.

Vi ber alle foresatte på Vaulen skole om å være med på å bidra til å gjøre skoleveien sikker for barna. Det viktigste du kan bidra med er å IKKE kjøre barnet ditt på skolen. Vi har to hovedutfordringer når det gjelder trafikk på Vaulen skole.

1. Storhallet og skolen sin parkeringsplass:  Veien som fører inn til skolens parkeringsplass heter Storhallet. Dette er den eneste veien rundt skolen som mangler fortau. Vi ønsker ikke at foresatte kjører inn denne veien. Når biler kjører i begge retninger, samtidig som at elevene skal gå her, skapes det farlige situasjoner for elevene våre. Vi har fått skilt på skolens parkeringsplass der det står innkjøring kun for skolens personale. Dette er ikke for at de ansatte vil ha parkeringsplassene, men fordi det fortsatt er for mange foreldre som kjører opp og rygger ut av parkeringsplassen både morgen og ettermiddag. Dette skaper farlige situasjoner for elevene. Oppfordringen fra skolen er at foresatte unngår veien Storhallet og skolens parkeringsplass med hensyn til elevene våre. De som må kjøre eller hente, oppfordres til å parkere i Austhallet som både er bred og oversiktlig, og gå det siste stykket til skolen.

2. Avleveringssluse i Auglendsbakken: I Auglendsbakken er det en avleveringssluse hvor biler kan sette av elevene. Flere trafikkvakter melder om tendenser til kaos, spesielt på vinteren og dager med dårlig vær, i denne avleveringsslusen. Enkelte dager er det så mange biler, at noen står på fortauet eller sperrer deler av fotgjengerovergangen. Igjen er oppfordringen at de som absolutt må kjøre eller hente, parkerer i Austhallet som både er bred og oversiktlig, og lar barna gå det siste stykket til skolen.

Noe å tenke over:

En hverdag med mye fysisk aktivitet er viktig for barn og unge. Grunnlaget for god helse og et sunt aktivitetsnivå legges i barndommen, og aktive vaner kan barna bære med seg hele livet. Skoleveien var tidligere en arena for daglig fysisk aktivitet for norske barn. I dag er det bare omtrent halvparten av norske skolebarn som går til og fra skolen. De største elevene kan gjerne sykle, mens de minste kan gå selv, gå sammen med foreldre eller i organiserte følgegrupper. Ved å begrense kjøring til og fra skolen så mye man kan, reduseres også antallet farlige og uoversiktlige trafikksituasjoner for barna.

Ved flere skoler i Norge er det så mange foreldre som kjører barna til skolen, at det skaper trafikkork, uoversiktlige og farlige situasjoner for barna som går eller sykler til skolen. Undersøkelser viser at rundt skoleporten er faktisk det farligste stedet for barna på skoleveien. Dette skyldes foreldrekjøring og sånn skal det ikke være. Undersøkelser viser naturligvis at alle foresatte er svært opptatt av at barna skal ha en trygg skolevei. Samtidig viser undersøkelser og kontroller fra politiet, Statens Vegvesen og Trygg trafikk i Norge, at det er foreldrene som skaper mange av de farlige situasjonene på skoleveiene i Norge.

 

 


Vi beklager at sentralbordet (51 81 28 50) er 'av & på' for tiden. Det jobbes med å finne og rette opp feilen.

Hvis dere når oss på skolens telefon, ber vi dere om å sende e-post til vaulen.skole@stavanger.kommune.no

eller ringe Siv T. Holm (skolekonsulent) 911 93 043 eller Tove Steen (rektor) 93 48 93 56. 

Mvh rektor


I morgen, onsdag, er det planleggingsdag. Da er SFO stengt.

-Sees til skolestart torsdag!

Mvh rektor


Sommeren er tiden for å gjøre noe annet enn det man gjør i hverdagene ellers i året. Sove litt lenger, spise litt mer is, lese kjekke bøker,  være mer med familien og venner. Kjenne at det er lyst og lunt og grønt og frodig. Bade i sjøen, kanskje?

Jeg håper dere får noen fine sommeruker, enten de tilbringes hjemme i herlige Stavanger eller andre steder. 

Takk for et innholdsrikt skoleår på Vaulen skole! Vi sees igjen til skolestart torsdag 15.august. 2.-7.trinnene kl 8.30, 1.trinnet kl 9.00. SFO har åpent fra 1.august.

Vennlig hilsen rektor

 


Det glemmes mye; jakker, bukser, sko, gym.tøy, sokker, regntøy og mye annet.Vaulen skole samler gjenglemt tøy i gangen ved gymsalen. Kom gjerne innom skolen mandag - fredag mellom 8.00-15.30 for å se om du finner noe som tilhører ditt barn. Den 24. juni vil det som ikke er hentet bli levert til Fretex.