Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Auglendsbakken 27 4018 Stavanger Telefon: 51914410 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Tove Steen
Gå til Its Learning
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<september 2021><<
september 2021
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Når elevene våre sykler til skolen, skal syklene få stå i fred i løpet av skoledagen. De skal slippe å oppleve at en lås er blitt tuklet med, et sete er skrudd på eller det som mye verre er: at f.eks en bolt, en skrue er blitt løsnet, slik at dette kan gå utover sykkel- og bremsefunksjon på hjemveien. Dette er alvorlig! Det gjør meg veldig lei å høre at noen kan gjøre slike 'pek' mot medelever på Vaulen skole.

Vi vil ta opp denne problematikken i klassene og i elevrådet og jeg ber dere der hjemme også å snakke tydelig med barna om å la andres eiendeler være i fred. Snakk samtidig om hva som er god adferd i trafikken. En del unger kjører 'villmann' medover bakkene på vei hjem fra skolen. Jeg er redd for at det en dag skjer en skikkelig ulykke.

Vi har vakter i friminuttene som selvsagt griper inn hvis de ser noe, men deres fokus er- og skal naturlig nok være-  mer på å omgås elevflokken enn  sykkelparkeringen. 

Takk for at dere vil hjelpe til å gjøre sykling og sykkelhold tryggere og bedre for  elevene på Vaulen skole.

Hilsen rektor


Stavanger kommune starter opp med vaksinering av 12 til 15-åringene i uke 38. I denne saken finner du blant annet informasjonsskriv med praktiske detaljer rundt vaksineringen.

Alle 12 til 15- åringene i Stavanger kommune får tilbud om koronavaksinering i vaksinesenter Forum Expo i Ishockeyveien 11. Denne aldersgruppen må bestille time i ReMin, eller benytte seg av drop in ved vaksinesenteret.

Informasjon om kontortider og oppgaver for Skolehelsetjenesten på Vaulen skole.

Informasjonsbehovet om den økte smittesituasjonen – spesielt blant barn og unge – er stort. FHI har samlet opp mange av de vanligste spørsmålene, og i denne artikkelen kan du lese svarene. 

Detaljreguleringsplanen skulle etter planen vært lagt fram til politisk behandling nå i månedsskiftet august/september. Saken er blitt utsatt med noen uker pga at det er bedt om en ytterligere utdyping av detaljer rundt bruken av utearalet og noen faktorer vedrørende planene for det skrånende terrenget. 

'Ting tar tid' som det heter. Vi er vel ikke helt ukjent med at store, omfattende og kostnadskrevende bygg ofte blir noe forsinket i henhold til opprinnelige planer. Selv om vi er 'annige' etter å få kommet konkret i gang, er det viktig at forarbeidet er så grundig som overhode mulig.

Jeg holder dere informert når det skjer noe nytt. Foreløpig vet vi heller ikke om når eller hvor vi skal lokaliseres i byggeperioden.

Mvh rektor


Vi anbefaler å abonnere på nyheter på Vaulen skole sine hjemmesider. På Forsiden, i høyre kolonne, finner du påmeldingslenken. Klikk på "Abonner på nyheter". Du kan abbonere på forsiden og /eller klassen hvor barnet ditt går. Som abonnent vil du få mail når nye saker legges ut. Abonnenter kan sies opp når en måtte ønske. Avmelding skjer på samme sted.


Her kommer viktig informasjon om hvordan skolen ønsker å ha det i forhold til fraværsmeldinger på elever.

Elever på 1. og 2.trinn:
Skolen ønsker at foresatte skriver mail til skolen om barnets fravær (akutt fravær) eller forsinkelser.
Ønsker beskjed så snart som mulig om morgenen og helst innen kl 08:00 så vi kan videreformidle til lærere.

Kontoransatt ved skolen sjekker hver morgen disse beskjedene og videreformidler dem.

Bruk denne mailadressen ved fravær:
fraver.vaulen@stavanger.kommune.no

Skolens telefon er 51914410, og brukes hvis andre beskjeder / spørsmål.

Hvis læreren savner elever i 1. og 2. klasse, så vil skolen kontakte foresatte.

 

Elever fra 3.trinn til og med 7.trinn:

Foresatte trenger ikke sende mail til skolens fraværsmail eller ringe om morgenen.

Husk å ta kontakt med kontaktlærer ved sykdomsfravær over tre dager.

 

 Nå er det tid for lusesjekk. 

For å sikre en lusefri høst, oppfordrer Folkehelseinstituttet alle skoler og barnehager til å arrangere kampanje mot hodelus i uke 35 og uke 10. Vi oppfordrer til å sjekke alle familiemedlemmer denne uken. Med dette kan luseplagene reduseres.

Se link for info.


Torsdag 19.august er første skoledagen etter sommerferien. Vi står klar med klassefanene i skolegården slik at dere lett finner rett plass.

2.-7. trinn møter kl 8.30.

1.trinn møter i skolegården til disse tidspunktene: kl 9.00: 1A og 1D, kl 9.30: 1B og 1C.

Oversikt over skoledagen til de ulike trinnene:

7. trinn: Mandag, tirsdag, torsdag og fredag 8.15-13.30, onsdag 8.15-14.30

4.-6. trinn: Alle dager 8.15-13.30

2. og 3 trinn: mandag, tirsdag, onsdag og fredag 8.15-13.30, torsdag 8.15-12.15

1. trinn: mandag, tirsdag og onsdag 8.15-13.30, torsdag og fredag 8.15-12.15

 


Lørdag 18.september arrangeres Hinna aktivitetsdag på Hinna stadion. Her blir det mye aktivitet, møte med de frivillige organisasjonene i bydelen og fri inngang.

Oppstart i august for første klasse.

En sommerhilsen fra oss på SFO

Hei alle sammen.

Informasjon om sommerukene 25 og 26, ligger på SFO informasjon, under månedsplaner.

Minner om at åpningstidene på SFO når skolen er stengt, er som før 07.30-16.30.

 


Denne dagen slutter alle elevene kl 12.15. Elevene som har SFO-tilbud, går direkte på SFO.

Ta kontakt innen torsdag 17. på 51 91 44 10 (kontoret) eller vaulen.skole@stavanger.kommune.no hvis dette skulle skape problem for dere, så finner vi en løsning!

Mvh rektor


Vi har gleden av å inviterer alle skolestartere her på Vaulen skole til ny besøksdag fredag 11.6. Tidspunktene blir de samme som opprinnelig planlagt.

1A: kl. 8.45      1B: kl. 9.30     1C: kl. 10.15     1D: kl. 11.00

Av hensyn til smittevern er det kun anledning for en voksen å følge. Dere får møte kontaktlærer, rektor, avdelingsleder for 1. og 2. trinn og SFO leder denne dagen. Vi gleder oss til å treffe dere.

 


Klassene som har timer på skolen under streiken vil ikke få utdelt ukeplan (lekseplan) i uke 23. Bakgrunnen for dette er at flere av lærerne som er med å lage disse ukeplanene er i streik.

Velkommen til møte! Kopier linken og lim den inn i ny fane så blir du tatt med videre til foreldremøte.

 

https://www.wevideo.com/view/2210334443

 

mvh Tove, Bente og Brit E

 


På bakgrunn av de siste dagenes utvikling, sier helsesjefen i Stavanger at vi kan stå overfor et nytt, større smitteutbrudd. Derfor vil vi minne om tiltakene i smitteveilederen for barnehage og skole, og håpe at vi ved å følge disse nøye, kan være med å stoppe et større utbrudd.

Barn og ansatte med nyoppståtte luftveissymptomer og/eller sykdomsfølelse skal ikke møte i barnehagen eller på skolen, selv om symptomene er milde. Testing anbefales.
Folkehelseinstituttets nettsider gir oppdaterte råd om syke voksne og barn og ungdom. 
De skal holde seg hjemme til allmenntilstanden er god. Barn, ungdom og ansatte kan komme tilbake når de har negativ
test og om de virker/føler seg friske og er feberfrie, selv ved restsymptomer etter luftveisinfeksjon (noe snørr, tett nese og lett hoste). 

Jeg minner ellers om de generelle smittevernreglene for kontakt og samlinger, etc. Se https://www.stavanger.kommune.

Mvh rektor


Hva er kartleggingsprøver? Kartleggingsprøvene hjelper skolene og lærerne med å finne elevene som trenger ekstra hjelp i løpet av de første skoleårene.

Vaulen skole gjennomfører kartleggingsprøvene i perioden 8. mars til 16. april.


Flere skoler får henvendelser fra foreldre som ønsker å avholde et førjulsarrangement for elevene. I dagens situasjon er det imidlertid en rekke smittevernhensyn som må tas hensyn til for å unngå nye smitteutbrudd. Som dere vet, har mange Stavangerskoler den siste tiden opplevd smitteutbrudd med påfølgende karantene for elever og ansatte.   For å redusere risikoen for nye smitteutbrudd blant elever, fraråder derfor skolesjefen førjulsarrangementer i regi av foreldre. 

(Rektor: Eksempel på slike arrangementer kan være julefrokost, grøtkos og nissebesøk på skolen i tillegg til samling av klassen hjemme. En slik samling vil være både nissefest, adventsstund eller andre samlinger med elevene i heimen. I anbefalingen ligger også å utsette vennegruppa eller geburtsdagsfeiringen før jul til smittesituasjonen i Stavanger er 'tryggere' og mer stabil. - På skolen synes vi det kan være et hyggelig alternativ hvis dere spanderer noen pepperkaker, litt bakst, mandariner eller noe annet som er enkelt å dele ut. Vi får alle komme sterkt tilbake med de tradisjonelle tingene neste jul!)


Flere steder i skolens nærområde er det rett som det er hindringer for barnas ferdsel på grunn av arbeid som skjer ved ulike eiendommer og andre steder. Noen ganger er dessverre fortau stengt slik at barna må ut i veibanen eller at de går over veien uten at det er særlig oversiktlig. Det er ikke til å unngå at det bygges hus eller gjøres utbedringer rundt eiendommer som hemmer 'fri ferdsel'. Det er fint hvis dere snakker med ungene om skoleveien, om hva de kan og skal gjøre hvis de møter hindringer de ikke var forberedt på. -Det å se seg godt for hvis de må ut av fortauet, det å ikke løpe eller haste av sted, følge fotgjengerovergangene. 

Heldigvis er barna gjennomgående godt utstyrt med refleks, det er også en trygghet. Med det samme minner jeg om lykt på sykler og sparkesykler. Nå er det den mørkeste tiden. Vi vil ha alle ungene våre trygt til skolen og trygt hjem igjen ved dagens slutt.

En god dag ønskes av rektor.


Søknad om elevpermisjon skal nå søke permisjon via elektronisk innlogging. Dere finner portalen  i høyre marg under 'Elevpermisjoner' eller ved å gå inn på stavanger.kommune.no

Der vil dere også finne informasjon om søknadsfrister og behandling av søknaden. Merk at søknasdfristen i Stavanger kommune er 1 måned.

Noen ganger kan ikke permisjonsbehov forutsees; ved reise i forbindelse med sykdom, dødsfall. Da ber vi om at dere sender en e-post til lærer og forklarer behovet for permisjon på kort varsel.

Vennlig hilsen rektor

 

 


De digitale foreldremøtene fra ledelsen ligger under fanen til hvert trinn.

Anleggsarbeidet er inne i siste fase og det betyr at krysset Auglendsbakken, Markveien, Austhallet blir helt stengt for gående og kjørende i en periode framover. Arbeidet starter opp i uke 32 og vil være ferdig innen utgangen av september. 

Entrerprenøren har lagt ved et kart som viser mulige adkomstveier. Jeg ber dere forberede barna best mulig på endringene på skoleveien; følg dem gjerne for sammen å finne et godt alternativ før skolestart. Unngå kjøring så langt det er mulig. De to første ukene kan det bli kortvarige endringer i adkomst rundt krysset, dette for å skjerme barna for store anleggsmaskiner. Følg skiltene.

Vi ser fram til at anleggsperioden snart er over, og beklager hvis det blir ekstra ulempe for noen av dere nå ved 'målstreken'.

Mvh rektor