Meny
Her finn du trinna Framside
Gåsevikvegen 2 4355 Kvernaland
Telefon: 51776500 - mob 402 40 169 Send e-post til oss
Redaktør: Siri Endresen - +47 414 37 427
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2017><<
oktober 2017
mtotfls
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Vervarsling frå yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Innlogging heimeside
Logg inn

Måndag i veke 42 blir 8. klasse dei fyrste elevane som har kroppsøving i den nye Kvernhallen. Alle møter  ved rundkøyringa mellom Tarzanløypa og ungdomskulen. Me gler oss!

 Fagsafari vert arrangert i Sandnes sentrum 26.oktober. Målgruppa er elevar i 10.kl. Det vert fagdemonstrasjonar fordelt rundt i ulike lokalitetar i Sandnes sentrum. I tillegg vil det vere eit eige utstillarområde i 3.etasje på Bystasjonen. Elevar frå vg2 i vidaregåande skule vil guida elevar frå 10.kl.

For påmelding - kontakt rådgjevar. Frist for påmelding 17.oktober.


NBUtipset.no finn du mange nye bokomtalar av nye norske barne- og ungdomsbøker. Den nervepirrande boka Så lenge ingen ser oss skrive av Anders Totland er vinnaren av NBU-prisen 2017.

Dette skriv NBUtipset.no om boka:

"Hovudpersonen, Jon, er både truverdig og sympatisk, og heile historia får ei ganske sansynlig oppløysing på slutten av boka. Særlig dei to siste avsnitta av boka er meisterleg, og viser at dette er ein forfattar som veit når han skal halda igjen."

Abonner på nyheitsbrev frå NBUtipset.no. Nytt boktips kvar måndag morgon.

Hausten er ei kjekk tid å lesa bøker - god lesehaust!

Etter samtale med Bryne ungdomsskule har me valt å åtvara føresette mot ein app/nettstad som er i bruk blant ungdommane. Dette er informasjon som kjem frå politiet og SLT. Me har ikkje sett eller høyrt noko frå våre elevar, men gi oss beskjed om de ser det heime. 

Slt er eit samarbeid om forebyggjing av rus og kriminalitet. 

Politiet ønskjer at me som skule skal åtvara mot nettstaden/appen Sarahah. Dette er ein nettstad som er veldig populær blant ungdom, men som har 17 års aldersgrense. Sarahah er ein nettstad du kan registrera det på, du kan få meldinger frå andre som du ikkje veit kven er. Dei veit kven du er. Dette er ein nettstad/ app som vert brukt mykje til mobbing, og mange ungdommar har vore utsette for mobbing her. 

Om Sarahah-TV2

Me oppfordrar også føresette til å gå inn på Kripos si FB side Politiets nettpatrulje. Her er det mange gode råd og tips og god informasjon om nettbruk for ungdom. Snakk med ungdommen, og sjå over telefonane saman med dei. 


Nordic Edge 2017 - Bileta seier nok sitt. Me var inviterte til å vera med alle tre dagane. Tysdag var me inne med 12 elevar og 3 vaksne - onsdag og torsdag på stand med ein vaksne og 4 elevar. Masse inntrykk og utruleg mykje god respons frå alle rundt oss. Time Kommune og Frøyland ungdomskule blei sett på kartet og me fekk - stolte som berre det - visa fram flotte elevar og mykje god bruk av læringsteknologi. Og dette fekk me gjera midt i sentrum av Norden sin størte Smart City-konferanse. 


Tilbod om leksehjelp.  

Kvar tirsdag mellom kl 16-19 på Time bibliotek.

For elevar frå 8. trinn til og med 3. vidaregåande.

Hjelp til lekselesing og prøveøving saman med frivillige frå Røde Kors, Bryne."Hele Rogaland leser er et litteraturformidlingsprosjekt som skal gi befolkningen i Rogaland en felles leseopplevelse, samt øke interessen for litteratur fra fylket. Bøkene som deles ut velges blant titler utgitt av forfattere med sterk tilknytning til Rogaland. Valget av årets bok gjøres kjent på vårparten, og boka lanseres i september." (hentet fra  www.rogfk.no)

I år er det boka av Arne Vestbø "Øverst på Nazistenes liste" som kan hentes gratis på Time bibliotek.

Lørdag 14. oktober kl 13-14  kjem forfattaren til Time bibliotek for å halde foredrag. Dette er gratis, arrangørar er Folkeakademiet Time / Rogaland fylkesbibliotek.Heisann, og tusen takk for godt oppmøte på foreldremøtet i går kveld. Det er alltid kjekt å få samla alle de foreldre for å ha fokus på vårt felles ansvar - ungdommen her på Frøyland.

Eg har lagt ut presentasjonen under "FAU og foreldremøte" i menyen til høgre på heimesida. Her finn du òg referat frå møtet i FAU. Den korte presentasjonen som eg viste vedr nytt regelverk knytt til mobbing og krenking finn du under menyen til venstre - informasjon - læringsmiljø. 

Ha ei god helg alle mann