Meny
Her finn du trinna Framside
Gåsevikvegen 2 4355 Kvernaland
Telefon: 51776500 - mob 402 40 169 Send e-post til oss
Redaktør: Siri Endresen - +47 414 37 427
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2017><<
januar 2017
mtotfls
26272829303101
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Vervarsling frå yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Innlogging heimeside
Logg inn

Mange av dei vidaregåande skulane vil ha "Open dag".

 

 


Då er me klare til å ta fatt på eit flott vårsemester på Frøyland Ungdomsskule. Me håpar at de alle har hatt ei fredeleg stund saman med vener og familie. Me vil med dette minna om at heimesida er viktig å abonnera på om de ikkje har gjort det endå. "Abonner"-knappen finn du nede til høgre på framsida.

Nytt frå januar 2017 er "Tryggskule"-portalen og "Mobbeknappen" som er utvikla gjennom Jærskulen. Portalen gir informasjon om rettar og plikter knytt til elevane sitt skulemiljø, og den raude mobbeknappen "meld frå om mobbing" skal gjera det lett å få meldt inn bekymring direkte til meg som rektor. 


Då var det endeleg jul, og eg håpar at freden har senka seg i alle heimane. Me har hatt ein flott desember på FUS. På Lucia-dagen fekk me besøk frå 1.trinn som sang vakkert for oss i aulaen. Dette var tydeleg sett stor pris på av store og små, og det er godt å få kjenna på den magiske stemninga. Me har hatt julegraut med heile skulen samla til ei flott julestund. Høflege elevar takka fint for grauten, og me vaksne satt igjen med ei oppleving av at me har ein samla skule som saman kan setta pris på slike anledninger.

Etter ein nervepirrande finalekamp på Karmøy var me samla i aulaen for å ønskja kvarandre ei god jul. Her fekk me nydeleg sang før den tradisjonelle Beat for Beat og gang rundt juletreet. For ei flott samling dette blei.

Elevane kom heim med eit ark med tal som viser noko om kva som er vist av kompetanse til nå i haust. Dette er tal på noko av det, og det seier diverre ingenting om alle dei flotte eigenskapane som ungdommen har. Det seier ingenting om kor gode dei er på å vera gode venner, ei heller noko om kven dei er som mennesker. Dei blei rekna masse på "snitt", og sjølv om det er naturleg, gjer dette noko med meg. Det blir samanlikna, og det er lett at dette blir det aller viktigaste. Då har me eit ansvar - me som er vaksne og som veit at det er de andre tinga som er viktigast: ros god åtferd, ros den gode vennen, ros den som tar eit tak i heimen og den som er uego i møte med andre. 

Nyt jula og alt det som høyrer med. Vêr saman og skap dei gode minna. 

Me på Frøyland Ungdomsskule ønskjer de alle ei strålande jul, og ser fram til å treffa alle igjen 3. Januar. Då gler me oss til å ta fatt på den viktige jobben som me får dela med dykk - å bidra til utvikling av flotte, unge vaksne som er klare for å ta sin del i samfunnet. 


Idag var me på Karmøy for å heia fram jentene våre. Trinnet dro samla i buss. Ein utruleg spanande kamp som verkeleg fekk pulsen opp. 

Jentene våre skal spela finale i skulecupen mot Frakkagjerd Skole på Karmøy. Me drar i samla tropp med avreise får skulen 07.30. Alle elevar på trinnet har fått beskjed om å møta 07.25. Dette gler me oss til, og me ser fram til å heia fram jentene våre!

På tysdag måtte gutane gi tapt i då semifinalen i skulecupen endte med straffekonkurranse etter ein jamn kamp. Det var surt, men blei kanskje vega opp etter at jentene idag vann semifinalen 2-0 og dermed er klare for finalen i skulecupen 2016.

Me har ikkje fått avklart tid og stad for finalen, men det er snakk om fredag 16.12 eller måndag 19.12. Informasjon om dette kjem så fort det er klart. Då håper me at flest mogleg av foreldra til 10. trinnet stiller for å heia fram til seier. 

 


Etter innspel frå føresette om at samtykkeskjemaet «Samling i kyrkja» som låg  i  Visma Flyt skule var litt uklart  har vi valt å endre dette til«Gudsteneste i skuletida».Denne endringa fører til at de som foreldre/føresette må logge dykk  inn i Visma Flyt Skule og gje nytt samtykke.Vi håper det går greit.

Me ser at dei aller fleste ikkje har fått gått inn i Visma Flyt for å levera samtykke, og minner med dette om fristen på søndag denne veka. De av dykk som har vore inne, må gjera dette ein gong til. Beklager dette.


Visma Flyt Skule (VFS) er eit nettbasert skuleadministrativt system der skulane i Time kommune legg inn informasjon om elevane. De som føresette får nå tilgang til dette programmet og kan følgja med på dykkar barn/ungdom. 

10. klassane i Time kommune, samt 10. trinn på Orstad skule har i veke 47-48 arbeidd med faget Utdanningsval. Dette er eit ganske nytt fag i skulen, og faget er innført som ein del av Kunnskapsløftet. Her fordjupar elvane seg i eitt av dei 13 utdanninsprogramma me har i den vidaregåande skulen. 30 ungdomar har valgt UTV-idrettsfag i år. Undervisninga legg vekt på noko teori, men mest praktiske øvingar og innføring i ulike idrettar. Nytt i år er tennis på timeplanen.