Meny
Her finn du trinna Framside
Gåsevikvegen 2 4355 Kvernaland
Telefon: 51776500 - mob 402 40 169 Send e-post til oss
Redaktør: Siri Endresen - +47 414 37 427
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2016><<
juli 2016
mtotfls
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Vervarsling frå yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Innlogging heimeside
Logg inn

Då er tida for 10.trinn over her på FUS, og me fekk gitt dei alle ein applaus i aulaen i dag. Ein staseleg gjeng som går ut dørene. 

Eg har sendt heim ei sommarhelsing til heimane på 8. og 9.trinn, men rakk ikkje å få det heim til 10.trinn. Denne ligg på heimesida slik at det kan lesast av alle. 

I kunst & handverken ligg det produkt som er laga av 10.trinn. Desse bør hentast i løpet av veka. Leiinga er her ut veka, så det er berre å koma innom.


Me ser at vêret ikkje ser ut til å vera med oss i morgon. Me køyrer på uansett, men justerer nok litt på noko. Elevane må uansett ha klede til å vera ute i - og tåla regn. Trur me skal få ein super dag uansett. Hugs godt humør, konkurranselyst, gode klede, drikke og evt kjeks. Dette blir gjilt!

Då var siste eksamen over, og det var fantastisk å høyra kor godt førebudde elevane på 10.trinn var. Sjølv om nokon nok blei skuffa, var nok dei aller fleste godt nøgde med dagen idag. Sensorar og faglærarar var svært nøgde med den flotte Frøylandsungdommen som viste seg frå sitt aller beste. Ein flott dag, og ei flott avslutning på det faglege arbeidet ved FUS. No står det igjen litt rydding og sosiale aktivitetar før vitnemålsfesten sette endeleg punktum ved dei 3 åra på skulen vår. Me gler oss til å feira og markera med dykk alle. 

På måndag skal me ha ein dag med aktivitet og moro. Me har vore gjennom eit travelt og godt år, og vil avslutta dette som heil skule på måndag. Det er kjekt å få litt tid saman med 10.trinn før dei takkar for seg på tysdag. 

Dei elevane som ikkje har levert iPadane, tar denne med. Dei skal nemleg vera i bruk. Elles trengs det ikkje noko anna enn drikke og evt kjeks eller noko. Nok å eta skal me ordna. Møt i gode klede, godt humør og konkurranseinstinktet påskrudd. 

Ved allergi, ta kontakt med meg for meir informasjon på mail. Vil ikkje røpa meir her.

Kleskode er: fritid og gode sko.

Lærarane veit heller ikkje kva som skal skje - for det er leiinga og elevrådet som har regien. Me skal vera ute heile dagen. 


Me går no mot slutten av året, og alle iPadar skal levarast inn. I forkant av dette er det nokre viktige punkt som må sjekkast. Me tar ein runde på skulen, men det kan vera lurt å ta dette opp i heimen i tillegg. Når utstyr blir levert, er organisert av trinna. 

 

8.trinn:

- Køyr sikkerhetskopi i iCloud

- Sjekk over utstyr

- Vask over tastatur

- Slett alle spel og appar som ikkje er gitt av skulen - neste år er iPadane kun til skulebruk, og spel er ikkje lov

- Levér inn iPad og tastatur (ladarar skal ligga heime)

 

9.trinn

- 9.trinn vil få nye iPadar til hausten, og alt på den gamle vil bli sletta

- Køyr sikkerhetskopi i iCloud og sikra at dei dokumenta som du skal ta vare på er lagra

- Viktig: Logg av iCloud

- Sjekk gjennom alt utstyr, og vask over tastatur

- Levér inn iPad og tastatur (ladarar kan brukast på dei som blir levert ut til hausten)

 

10.trinn

- Logg deg på Apple-id og endra den til privat mailadresse

- Overfør alt du vil ta vare på til Google Drive, Dropbox eller liknande (O365-kontoen din  og skulemailen blir sletta når du sluttar i Time Kommune)

- Viktig: Logg av iCloud

- Sjekk gjennom alt utstyr, og vask over tastatur

- Levér inn iPad og tastatur + ladarar. Evt manglar vil måtte erstattast. 


Det begynner å koma spørsmål knytta til fråtrekk av fråvær. Informasjon om dette finn du på heimesida under "meny - informasjon - elevpermisjon og fråvær". Ta gjerne kontakt med meg om det er noko som er uklart. 

Sjølv om det er snakk om fråvær på vitnemål, er det viktig at det blir søkt om fråtrekk i 8. trinn og 9.trinn óg, då dette kun er mogleg å gjera for det skuleåret som me er i nå. 

Les gjennom om dette er noko som gjeld dykk.


I løpet av neste veke - veke 22 - vil de få heim standpunktkarakter i avgangsfag. På 8.trinn gjeld dette elevar som har valfag som dei ikkje fortsett med og på 9.trinn gjeld dette valfag som ikkje blir fortsatt i tillegg til mat & helse. 

På 10.trinn vil dette gjelda standpunktkarakterene i alle avgangsfag for trinnet. 

Under "Brev til heimen" ligg informasjon om om dette. Minner om at klageretten gjeld reglane som ligg til grunn for fastsetjing av standpunktkarakter, og ikkje sjølve karakteren. Eg vil oppfordra dykk til å gjera dette i samråd med faglærar. 


Kolumbus ber skolene gjøre det kjent for elevene at de må ta vare på skolekortet gjennom sommeren. For de elevene som har rett til fri skoleskyss neste skoleår, vil skolekortet virke på bussen fra første skoledag etter sommerferien.    

Me nærmar oss mai, og då kjem eksamen fort. 18. mai kl. 09.00 får elevane vita kva dei er trekte ut til å koma opp i til skriftleg eksamen. Eksamensdatoar osv. vil vera synlege i kalenderen på heimesida. I tillegg vil elevane få ein detaljert plan for dei vekene som står igjen. 10.trinn har det alltid travelt fram mot eksamen, og det er viktig at de følgjer med på kva som skjer. 

Sjekk gjerne innom Udir sine sider om du vil lesa meir: Om eksamen frå Udir

I juni er det munnleg eksamen. Elevane har nå fått heim eit skriv som går gjennom gangen ved denne. Eksamen skal gjennomførast 15. juni i heile Jærskulen. Eg legg ved skrivet slik at de heime har lett tilgang på denne. Det ligg under fana "Brev til heimen" på venstre side. Gjer deg kjent med dette, og ta ein prat med den unge vaksne om kva som står.

Det er viktig at de tar kontakt med kontaktlærar for å avklara om det trengs. På skulen vil me fletta inn litt alternative opplegg slik at me gjer noko kjekt i denne perioden.