Meny
Her finn du trinna Framside
Gåsevikvegen 2 4355 Kvernaland
Telefon: 51776500 - mob 402 40 169 Send e-post til oss
Redaktør: Siri Endresen - +47 414 37 427
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<september 2016><<
september 2016
mtotfls
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829300102
03040506070809
Vervarsling frå yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Innlogging heimeside
Logg inn

Litt oppklaring; innkallinga til foreldremøte onsdag 14. september gjeld alle trinna på skulen.

Det er nytt i år at det blir felles foreldremøte for 8., 9. og 10. trinnet.

Det er sendt ut ein e-post til alle føresette for å testa ut "Visma Flyt Skole" og for ei ekstra påminning til møte.

Velkommen alle føresette til ungdommar ved Frøyland ungdomsskule!


Innkalling og agenda er nå klart. Me ser fram til å ta fatt på det gode samarbeidet, og gler oss til å møta dykk alle igjen. 

 


For ein fantastisk gjeng å vera på tur med.

Vêret var med oss når me nå skulle på tur - heile gjengen. Ungdommen sykla fantastisk fint, og det var ein stolt rektor som kjørte forbi dei lange rekkene med Frøylandsungdom på veg tilbake. Alle gjekk ein god tur i flott terreng på Ålgård, og stemninga var super. Nokre våte sko kjem dei nok heim med, men elles var det berre godt humør.

Flott å sjå at elevane stiller med syklar og hjelm. Me har fokus på trafikkopplæring og sikkerhet når me er ute. Dette er dei gode på. 

Eg legg ved eit familiebilete som er tatt oppe ved Stemmen på Ålgård. Nokre elevar var alt dratt ned, men eg trur at me fekk med oss dei aller fleste.

Ha ei god helg alle mann!


Prøveperioden for nasjonale prøvar startar i september og avslutter i november. Kva dag dei ulike trinna skal gjennomføra prøva vil stå på vekeplanen til trinnet. 

Informasjon om kva nasjonale prøvar er finn de her


Det blir felles foreldremøte for alle trinna onsdag 14. september kl 18

Sett av datoen, invitasjon med meir informsjon kjem snart.


Tradisjon tru drar heile Frøyland ungdomsskule på felles tur ved oppstarten av skuleåret. Dette er eit viktig tiltak med tanke på det psykososiale miljøet på skulen, og det er noko som elevar og vaksne ser fram til. I år syklar me til "Kringleskogen" på Ålgård, vidare fottur opp på toppen av Nonsfjellet. 

Dette treng du på turen:

Sykkel (i god stand; gode bremser og luft i dekkene) og hjelm, gode sko, god niste (ingen grilling), drikke, ein jakke eller genser til å ta på på toppen, tørre sokkar, ein sekk til å ha alt i.

Hugs på masse godt humør!! Dette blir gøy!

 I arbeidet med tema og dybdelæring, skal me nå i gang med "Klima i endring". Menneskeskapt klimaendring er noko som me alle må ha kunnskap om, og me skal dykka ned i dette som heil skule. Me arbeider med kompetansemål frå fleire fag i desse fire vekene. Flott om de i heimen veit om dette, og kan støtta opp om de kjem på noko som kan knyttast opp mot temaet. Kanskje var det ein artikkel i eit magasin som du las? Artikkel i avis? Samtale rundt middagsbordet?

På timeplanen til alle klassar er det sett av 30 min til KST kvar dag. Dette er ei tid kor det ligg intensivkurs og temaarbeid. Eg kjem til å skriva litt om dette under "informasjon" her på heimesida etterkvart.

Me har nå hatt to veker kor me har hatt fokus på å undra seg - stilla spørsmål og vera nyfiken. I tillegg har me fokusert på kjeldekritikk og det å referera til kjelder som er i bruk. Elevnane skriv blogginnlegg, og kompetansemål i fleire fag blir trekt inn.

 


Torsdag 1.september dro nokre elevar frå 10.trinn til Stavanger for å vera med på Young Innovation Camp under ONS. Elevar og vaksne meldte om ein kjekk dag med masse inntrykk. Me kom diverre ikkje til finalen, men det var mykje gode og innovative løysingar som kom fram på begge våre grupper.

Les gjerne meir om dette på Ungt Entreprenørskap si side