Meny
Her finn du trinna Framside
Gåsevikvegen 2 4355 Kvernaland
Telefon: 51776500 - mob 402 40 169 Send e-post til oss
Redaktør: Siri Endresen - +47 414 37 427
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<februar 2017><<
februar 2017
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27280102030405
06070809101112
feb
27
2017
Vinterferie
Fleire dagar. Sluttar 03.03.2017
Vervarsling frå yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Innlogging heimeside
Logg inn
Tusen takk til alle som bidrog til at me på Frøyland ungdomsskule fekk samla inn kr 28. 650,- til Røde kors sitt arbeid i Aleppo, Syria.

På Frøyland ungdomsskule har elevane som byrjar i 8.kl høve til å velje mellom tysk og arbeidslivsfag. Det kan henda at det blir sett opp eit framandsspråk til, i tillegg til fordjupingsfag. Dette kjem de til å få informasjon om når det er endeleg avklart. 

 


Som ein del av skulen sitt arbeid med å førebyggje og stoppe mobbing får elevane tilbod om å delta i ei spørjeundersøking. Det er ein del av "Olweusprogrammet mot mobbing og antisosial atferd".

Meir utfyllande informasjon til foreldre/føresette finn de her . Det er viktig at de som foreldre/føresette les igjennom denne informasjonen og snakkar med dykkar barn før undersøkinga.


I dag var 8. trinnet med lærar Asbjørn på Time bibliotek for å delta på Bokbad. Det var forfattar Aina Basso dei skulle bokbada, og klassen hadde førebudd seg svært godt.

Torsdag og fredag i veke 5 arrangerte Frøyland ungdomsskule sin årlege solidaritetsaksjon. Skulen hadde bestemt seg for å støtte Røde Kors sitt arbeid i Aleppo i Syria. Skulen er godt nøgd med aksjonen, og me håper at vårt bidrag kan vere med å gjere det litt betre for dei som treng hjelp i Syria.

Meir om aksjonen, sjå artikkel i Jærbladet http://jbl.no/kultur/flippa-flasker-for-aleppo/19.41668

 


Torsdag 2.februar skal elevane i 10.kl søkje til vidaregåande opplæring.

Ta med minID, personnummer, lærebrett og mobiltelefon!

 


Mange av dei vidaregåande skulane vil ha "Open dag".

 

 


Då er me klare til å ta fatt på eit flott vårsemester på Frøyland Ungdomsskule. Me håpar at de alle har hatt ei fredeleg stund saman med vener og familie. Me vil med dette minna om at heimesida er viktig å abonnera på om de ikkje har gjort det endå. "Abonner"-knappen finn du nede til høgre på framsida.

Nytt frå januar 2017 er "Tryggskule"-portalen og "Mobbeknappen" som er utvikla gjennom Jærskulen. Portalen gir informasjon om rettar og plikter knytt til elevane sitt skulemiljø, og den raude mobbeknappen "meld frå om mobbing" skal gjera det lett å få meldt inn bekymring direkte til meg som rektor. 


Då var det endeleg jul, og eg håpar at freden har senka seg i alle heimane. Me har hatt ein flott desember på FUS. På Lucia-dagen fekk me besøk frå 1.trinn som sang vakkert for oss i aulaen. Dette var tydeleg sett stor pris på av store og små, og det er godt å få kjenna på den magiske stemninga. Me har hatt julegraut med heile skulen samla til ei flott julestund. Høflege elevar takka fint for grauten, og me vaksne satt igjen med ei oppleving av at me har ein samla skule som saman kan setta pris på slike anledninger.

Etter ein nervepirrande finalekamp på Karmøy var me samla i aulaen for å ønskja kvarandre ei god jul. Her fekk me nydeleg sang før den tradisjonelle Beat for Beat og gang rundt juletreet. For ei flott samling dette blei.

Elevane kom heim med eit ark med tal som viser noko om kva som er vist av kompetanse til nå i haust. Dette er tal på noko av det, og det seier diverre ingenting om alle dei flotte eigenskapane som ungdommen har. Det seier ingenting om kor gode dei er på å vera gode venner, ei heller noko om kven dei er som mennesker. Dei blei rekna masse på "snitt", og sjølv om det er naturleg, gjer dette noko med meg. Det blir samanlikna, og det er lett at dette blir det aller viktigaste. Då har me eit ansvar - me som er vaksne og som veit at det er de andre tinga som er viktigast: ros god åtferd, ros den gode vennen, ros den som tar eit tak i heimen og den som er uego i møte med andre. 

Nyt jula og alt det som høyrer med. Vêr saman og skap dei gode minna. 

Me på Frøyland Ungdomsskule ønskjer de alle ei strålande jul, og ser fram til å treffa alle igjen 3. Januar. Då gler me oss til å ta fatt på den viktige jobben som me får dela med dykk - å bidra til utvikling av flotte, unge vaksne som er klare for å ta sin del i samfunnet.