Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Folkvangveien 50 4034 Stavanger Telefon: 51 91 28 60 (sentralbord) Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger Telefon: SFO 51507013 / 91813867
Redaktør: Rektor Henning Furu Verstegen
Fremdriftsplan - ny skolestruktur i Hinna bydel
Fremdriftsplan
Referat foreldremøte Gautesete
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2017><<
april 2017
mtotfls
27282930310102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
01020304050607
mai
01
2017
Offentlig fridag
Hele dagen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Its Learning
Velkommen til Godeset skole sin hjemmeside. Her vil vi prøve å holde dere så oppdatert som mulig. (Bildet er av skolens elevråd)

Neste skoleår nærmer seg med stormskritt og for noen elever blir det ekstra spennende da de skal bytte skole fra Gautesete til Godeset. Vi ser at informasjonen som har blitt formidlet har vært mangelfull og kortfattet. Vi beklager dette og kan gi mange grunner for at dette har skjedd, men ønsker nå å fokusere på hva som er gjort og hva som kommer til å skje videre.

Elever som i dag går på 1., 2. og 3. trinn på Gautesete (19 stk totalt) og har Godeset som nærskole eller har valgt Godeset på fritt skolevalg skal bli godt ivaretatt og inkludert av både lærere og elever i nye klasser på Godeset. Godeset mottar færre elever enn det som var forespeilt høsten 2016 og forblir derfor toparallell på alle trinn (1.trinn deles i tre grupper alle undervisningstimer og 3.trinn deles i basisfagene) 7.trinnselevene fra Godeset skal begynne på Gautesete (vedtak som kun gjelder for kommende skoleår).  Det opprettes ikke nye klasser her hos oss og nye elever blir derfor fordelt i våre eksisterende klasser. 

Rektor og leder for Ressursteam har allerede hatt samtaler med kontaktlærere på Gautesete, og i uke 17 vil kontaktlærere på Godeset dra på besøk til Gautesete for å hilse på sine nye elever og snakke direkte med nåværende lærere.

Onsdag 10. mai klokken 18.00 i gymsalen vil det bli avholdt et foreldremøte for foresatte med elever som skal begynne på 2., 3., og 4. trinn til høsten. Dette gjelder foresatte fra begge skolene. Her vil vi orientere og informere litt om prosessen, inndeling i klasser, hverdagen på skolen og SFO samt andre opplysninger som kan være nyttige. I etterkant av møtet vil det bli anledning til å treffe kontaktlærerne for de forskjellige klassene og en foreldre som er klassekontakt i de respektive klassene. For 1. trinn (neste års 2. trinn) vil det også bli eget foreldremøte i etterkant av fellesmøtet.

I løpet av mai vil det også bli gitt flere anledninger til å besøke Godeset SFO sammen med voksne fra Gautesete SFO. To ansatte fra Gautesete SFO skal jobbe på Godeset SFO fra høsten. Det vil derfor med stor sannsynlighet være enten Gro eller Birgitte som følger de respektive elevene til Godeset. SFO-lederne avtaler datoer for besøk.

Onsdag 7. juni vil det bli besøksdag på Godeset skole og SFO. Elevene vil da følge klassen og delta på ulike aktiviteter for å bli mest mulig kjent og integrert i sine nye klasser. Lærerne har allerede begynt prosessen med å planlegge for dagen, og vi skal gjøre den spesiell og hyggelige for kommende elever. Forhåpentligvis blir dette en positiv opplevelse som trygger elevene i forkant av skolestart torsdag 17.08, kl. 08.30. SFO har åpent fra 2. august og de barna som skal benytte seg av heldags-SFO bes melde seg på via skjema som ligger på hjemmesiden fra 10. mai. For mer informasjon sjekk SFO sin hjemmeside på linken: http://www.minskole.no/godeset/seksjon/246  

Da håper vi overgangen blir så god som mulig for alle, både nye elever og elever som allerede går på Godeset. Vi gleder oss til å møte og bli kjent med dere alle. Har du noen spørsmål eller trenger mer forklaring må dere gjerne ta kontakt. Rektor Henning F. Verstegen eller avdelingsleder Karen E. Gilje Woie kan treffes på kontoret, på telefon 51912860, eller mail: henning.furu.verstegen@stavanger.kommune.no og karen.e.gilje.woie@stavanger.kommune.no

Adresse for hjemmesiden vår er: http://www.minskole.no/godeset/seksjon/128  

Velkommen til GODESET SKOLE 


I dag har vi hatt engelsk dag på skolen.

Forskerfabrikkens sommerskole ”Glitrende krystaller, skjelettforskning og ville eksplosjoner” er klar for påmelding!

Gjennom en superspennende uke får forskerspirer i hele Norge oppdage hvor kult realfag er. Vi skal lage heftige vulkaner og forske på morsomme kjemiske reaksjoner. Kan vi få vann til å eksplodere? Og hva er egentlig oppskriften på en metamorf karamell? På sommerskolen får du oppleve alt dette og mye mer!  

Alle deltakere får hvert sitt steinsett med ekte bergarter og flotte krystaller. I tillegg får barna forskerbriller, kurshefte og t-skjorte til odel og eie.  

I Stavanger arrangerer vi sommerskole i uke 26 og i uke 32. Sommerskolen er for de som skal opp i 5., 6., og 7. klasse til høsten. Forskerfabrikkens sommerskole arrangeres på Nylund skole, Jåtte skole, Gautesete skole og Gosen skole, men er åpen for alle uavhengig av hvilken skole man er tilknyttet.  

Det er begrenset antall plasser så her gjelder det å hive seg rundt.  Spre gjerne ordet til venner og kjente.   

Les mer og meld på her: https://www.forskerfabrikken.no/pamelding/sommerskole/

Fortsatt usikker? Da må du se denne filmen:  https://www.youtube.com/watch?v=42FREHQmwwI 

Med vennlig hilsen,

Ingrid Garvik

Marked og prosjektleder

FORSKERFABRIKKEN 

+ 47 952 00 644 facebook.com/Forskerfabrikken 

www.forskerfabrikken.no  

 
Godeset skole ønsker alle en riktig god påske!

Skolen tar påskeferie fra og med mandag 10. april til og med mandag 17. april. Tirsdag 18. april er vanlig skoledag.

SFO holder åpent  mandag 10., tirsdag 11. og halve onsdag 12. april for forhåndspåmeldte barn. 


I prosessen vedrørende omgjøring av Gautesete skole til ren ungdomsskole har dette fått noen følgekonsekvenser for Godeset skole. Fra og med skoleåret 2017/2018 skal Godeset og Gausel overta alle elevene som i dag går på 1.-3.trinn samtidig som Gautesete ikke tar inn elever på 1.trinn. Årskullet som skal begynne på Godeset skole i august er svært stort og vi må dele elevene inn i tre undervisningsgrupper. I tillegg får vi en økning på neste års 3.trinn hvor vi må ha mulighet til en deling i noen fag. Dette gjorde at vi manglet klasserom. Kommunalstyret for oppvekst bestemte at det ikke settes opp modulbygg på Godeset skole, men at vi skulle låne undervisningsrom på Gautesete.

Klassekontaktene for dagens 6.trinn samt driftsstyreleder ble innkalt til et møte hvor vi drøftet hvordan vi skulle løse disse utfordringene best mulig. Her var klassekontaktene samlet om at vi prøver ut en løsning ved å flytte klassene slik de er i dag permanent over til Gautesete, et år tidligere enn de uansett skal. Rektor på Godeset drøftet dette med rektor på Gautesete og fagstab, og ble enige om at dette er den beste løsningen for kommende skoleår. Alle foreldrene ble innkalt til møte og gikk samlet inn for dette. Elevene på dagens 6.trinn flyttes dermed til Gautesete til skolestart i august. Det er viktig å presisere at vedtaket kun gjelder for kommende skoleår.


FAU ved Godeset skole har tradisjon for å donere penger til diverse aktiviteter og utstyr til skolen. FAU støtter klasseturer, innkjøp av leker og baller til klassene og bøker til skolebiblioteket. Den største inntektskilden til FAU er 17. mai-arrangementet ved skolen. Er det noen foresatte eller andre som har mulighet til å gi artikler, store eller små, som kan benyttes til premier til loddsalget på skolen 17. mai, vil det bli satt stor pris på. 

Ta kontakt med Anita Da Silva, FAU-representant, tlf 920 63 403, dersom du har noe å bidra med.


Vi respekterer «Stopp-regelen»

Torsdag 30.3 settes det opp sperregjerder i forbindelse med bygging av fotballbanen. Dette for å ivareta elevenes sikkerhet når det kjøres inn og ut med lastebil og traktor. De elevene som bor i området ved Grasheibakken må finne alternativ rute bort og fra skolen i noen uker. Se vedlagt bilde (rød strek viser omtrent hvor gjerdet blir satt opp). 

Dessverre opplever vi altfor ofte at det blir krangel om pokemon-kort som elevene bruker i friminuttene. Disse konfliktene tar av undervisningstiden og derfor har vi bestemt at disse kortene må bli igjen hjemme.

Godeset skole vant årets bydels-quiz! Jåtten skole kom på andreplass, mens Gausel og Gautesete delte tredjeplassen.

Gymnastikksalen på Jåtten skole var full av spenning da dommer Rune Askeland avslørte vinnerlaget. Bydels-quizen er en tevling i akademiske ferdigheter på 4.- trinn. 


Mobbing, erting, plaging, baksnakk og utestenging er strengt forbudt!

Stavanger kommunes sommerferietilbud til barn og unge mellom 6 og 16 år, Fiks Ferigge Ferie 2017, nærmer seg.

15. mars åpnes det for påmeldinger. Påmeldingsfristen er 1. mai.

Vi håper at både små og store gleder seg og kjenner sommerfuglene i magen.

Årets program er som vanlig stappet med mye moro, mye latter, og mange glade barn. 

Som tidligere år blir det sommerleir på Vier, sommerskole i Lundsvågen og ferieklubb. Nytt av året er at ferieklubben har baser i alle bydeler. Det blir til sammen 16 ferieklubber å velge mellom.

Fiks Ferigge Ferie er i første rekke for barn og unge bosatt i Stavanger, eller som går på skole i Stavanger. 

Les mer om tilbudene på www.ungistavanger.no . Her finner du også E-skjema for påmelding.


Fredag arrangerte elevrådet ved skolen solidaritetskafé hvor alle inntektene, 28 631,-, er blitt sendt til "Hei verden".

Torsdag 23/2 var det duket for 2.runde i skolecupen. Det var Gautesete sitt andre lag som sto på den andre banehalvdelen. Guttene spilte nok en storkamp og vant til slutt hele 23 - 1. 

I dag har 1.trinn feiret at vi har lært alle bokstavene.

Vi bidrar til at alle får den roen de trenger for læring og trivsel.

Skolelaget for gutter spilte onsdag 8/2 kamp mot den Britiske skolen. Etter til tider storspill fra våre gutter, og blan annet 5 mål fra storscorer Jarle, så stod det 12-3 på måltavla da kampen var ferdig. Vi gleder oss til neste runde.

Vi hilser når vi møtes