Meny
Velg seksjon Forside
Fjelltunvegen 4100 Jørpeland
Telefon: 51742630 Send oss e-post
Redaktør: Ragnhild S. Nieuwejaar og Sveinung Fjelde
Gå til Its Learning
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<desember 2017><<
desember 2017
mtotfls
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Skolens visjon: Et godt sted å være - Et godt sted å lære

Vår skole skal kjennetegnes av motiverte elever som får utnyttet sitt faglige og sosiale potensiale.

I perioden 2016-2020 vil  lese- og skrivekompetanse,  matematisk kompetanse og kompetanse i sosiale ferdigheter være skolens satsingsområder.

På skolen har vi ca 320 elever fordelt på 8., 9., 10.trinn og innføringsklasse.

Under "Meny" og  "Seksjon" ligger mye nyttig informasjon om skolen vår.

Rektor: Kari Heng

Elever og foreldre ser fram til årets juleball, tirsdag 19. desember kl. 19.00 med stor spenning og forventning. 
Vi ønsker å få til et minnerikt ball som blir like kjekt som de vi har hatt tidligere år.

Kleskode "søndagsklær"

Enkelte, særlig foreldre, frykter stress i forkant.  Ballkjoler og flotte frisyrer kan være spennende, men vi vil på det sterkeste fraråde både foreldre og elever å gjøre alt for mye ut av dette.  Da oppnår vi bare at skolens juleball blir en kostbar affære og noen vil vegre seg fra å komme. Fine klær er bra, men som oftest er noe av det som allerede finnes i klesskapet godt nok.  Frisyren skal kanskje fikses før jul uansett, men ikke la eleven tro at juleballet skal presse fram dyre frisørregninger. Limousinen trenger ikke bestilles. Ei heller helikopter. Familiens gamle kjøredoning duger bra. 
Kort sagt - juleball er fest og glede, men maten er pizza og cola, ikke 7-retters og champagne. Musikken er seinere hits, ikke klassisk barokk.  Dermed kan man godt komme på juleballet vårt i vanlige finklær og nygreidd hår.

Fotografering
er et tilbud, ikke et krav.  Eleven kan ta ett portrettbilde og ett vennebilde/gruppebilde.  Vi ønsker selvsagt at ingen skal føle seg utestengt, men siden foto er en frivillig sak vet vi også at mange ikke ønsker å bli fotografert.  Uansett ønsker vi at alle skal få være med dersom det er ønskelig.
Bilder som tas betales på juleballet og blir levert en gang på nyåret.

Underholdning
Vi ønsker at elevrådet skal få bestemme denne, men vil selvsagt ha en viss kontroll på hva som kommer.
Tidligere år har vi hatt "kåringer" av årets prins, prinsesse, morroklump osv.  Dette har elevene satt pris på,
men vi ser selvsagt farene med at noen løftes opp og noen kanskje aldri får oppmerksomhet.
Vi vil jobbe med andre alternativ og vi drøfter dette med elevene.

Maten
på juleballet bestilles på It's Learning.  Vi har lagt ut et "fag" for hver klasse.  Juleball 2016 8B - her kan elever i 8B bestille pizza.
Maten som bestilles betales til kontaktlærer.  Drikke kjøpes og betales på juleballet.
Obs - mat er ikke en obligatorisk del av ballet og er dermed ikke inkludert i "gratisskolen".

Alternativt juleball
Siden juleball er obligatorisk med tilhørende avspaseringsdag til våren, tilbyr vi de som ønsker
en roligere juleballform et opplegg i B-hallen.  Elevene som melder seg på til dette, møter noen ansatte på forhånd
og blir enige på forhånd om aktiviteter og lignende
De kan gå i gymsalen (på hovedballet) når de måtte ønske, men har mulighet til å trekke seg tilbake når de føler for det.
Elever som ikke er påmeldt til dette kan ikke gå inn der så lenge juleballet pågår.

Vakt og tider
Til slutt minner vi om at juleballet varer til 23.30 (det er lov å gå hjem fra 23.00) og regnes som en vanlig skoledag.
Dere som skal være vakter første halvdel må møte 18.30.  De som er på siste partiet møter 21.30 og blir til rydding er ferdig ca. 00.15

Dagen etter møter elevene i kirken eller på alternativt opplegg (B-hallen på skolen) kl. 09.50  
Etter kirken har vi grøt og ulik julekos før vi går hjem 13.30

Første skoledag etter juleferien er onsdag 3. januar.  Lærerne har planleggingsdag tirsdag 2. januar.

 


Noen av elevene fra arbeidsliv på 10. trinn, besøkte Frelsesarmeen for å gi overskuddet etter adventsmarsjen til andre som trenger det.

Overskuddet fra adventsmarsjen ble på hele 3000 kr. "Pengene vil komme godt med for trengende til jul", sier Bjørg Kristiansen.


Elevene på Jørpeland ungdomsskole skal også i år delta i den nasjonale elevundersøkelsen. Undersøkelsen skal tas før 5. januar.

Elevundersøkelsen er en årlig undersøkelse der elever får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Svarene brukes av skolen, kommunen og staten for å gjøre skolen bedre. 

Se info til foreldre/foresatte i linken.


På en kald og stjerneklar novemberkveld, arrangerte elevene på 10. trinn på Jørpeland ungdomsskole adventsmarsj rundt Jørpelandsholmen. Hele høsten har elevene, i faget arbeidsliv, jobbet for å få en best mulig ramme rundt marsjen. Elevene har kommet med ideer og planlagt alt selv. De har fått bidra med det de liker og er gode til. Noen har jobbet med regnskap, andre med markedsføring og de fleste har produsert ulike varer for salg.  

Timene på skolen har vært preget av iver og entusiasme. Produksjon av såper, i alle varianter og farger, har fylt klasserommene med deilige dufter. Støping av flotte figurer, strikking, baking og koking av smult til fuglemat, har vært noen av aktivitetene. Alt ble pakket og klargjort til allsang og musikk.

Så kom endelig dagen for marsjen. Bål og fakler ble tent, grøt, pizzaboller, kaker, varme drikker samt alle produktene ble dandert i gapahuken på Jørpelandsholmen. Markedsføringen hadde virket og oppmøtet ble godt. Over 70 personer gikk marsjen anført av elever med fakler og lykter. Underveis var det poster med quiz, og det var både fruktkorg og diverse smågevinster til noen heldige vinnere.  Andre frammøte bare koste seg med mat og drikke rundt bålet, drøsen gikk godt og elevene fikk mange velfortjente godord.

Elevene ønsker å gi overskuddet til Frelsesarmeen. De er enige om at det både er viktig og kjekt å kunne dele overskuddet med andre som ikke har så mye nå i adventstiden. Adventsmarsjen ble en stor suksess og frister til gjentagelse. Tusen takk til alle som møtte opp og til sponsorer og andre som har bidratt.