Meny
Velg seksjon Forside
Marcus Thranesgate 20 4630 Kristiansand
Telefon: +47 38 10 79 60 Send oss e-post
Redaktør: Stig Atter
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2016><<
mai 2016
mtotfls
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Siden 2015 har trivselsprogrammet vært et av satsingsområdene på Lovisenlund skole; innlemmet som del av skolens sosiale handlingsplan og del av arbeidet mot mobbing. Trivselslederne (TL), som velges etter nominasjonsvalg blant elevene to ganger pr. år, får opplæring i et leke-, og aktivitetskurs i regi av Trivselsprogrammet. Målet er å gi mer lek og aktivitet i friminuttene, bygge vennskap, hindre konflikter og gi inkluderende, vennlige og respektfulle elever. 

Hva har de voksne TL-ansvarlige observert etter at TL-programmet startet opp? Hva tenker elevene som var Trivselsledere gjennom høsten, og som er Trivselsledere nå? 


Verdens bokdag ble feiret mandag 18. - onsdag 20.04.2016 på Lovisenlund skole. 

Verdens bokdag blir markert ved at bibliotekassistentene lager et opplegg i samarbeid med skolebibliotekaren. Her er de stolte bibliotekassistentene (og noen glimt fra disse timene med  lydhøre og interesserte elever fra femte trinn. De fikk høre om mange nye spennende bøker som de selv kan låne når de kommer på skolebiblioteket ! 


 

Fredag gikk hele skolen i samlet tog rundt i nærområdet ved skolen. Vi er i rute til nasjonaldagen! Korpset ga oss god hjelp. Etterpå samlet alle elever og lærere seg i gymsalen og hadde en flott sangsamling der. 6. trinn ledet an med dikt, fakta og opplesing. 


 

Det er ikke tillatt med rullesko, rulleskøyter, rullebrett e.l. på skolen. Dersom du bruker rullesko på vei til skolen, må hjulene tas helt av i skoletida.


Onsdag 27. april sto basetenkning på planen da ansatte ved skolen, etter elevenes skoleslutt, hadde planleggingsdag. Beate Aske Løtveit fra Norconsult loset oss stødig gjennom ettermiddagstimene som hvert trinn på forhånd hadde forberedt seg til.


Om å snakke med barn. Om å "se" barn.

Det er alltid en årsak bak utagerende atferd! Vi voksne må sette av god tid til både å finne og få tak i barnets egen, bakenforliggende stemme gjennom å utvise forståelse og innlevelse, gjennom dialog og naturlig undring. Under kurset i regi av BroAschehoug v/Emilie Kinge i april, omtalte hun dette som "empatisk kommunikasjon"; en måte å samtale på som utvikler barnets livskompetanse gjennom at det blir styrket og får utviklet sin selvklokskap. Det dreier seg om "å lese det underliggende budskapet" som barnet sender ut, og det er vårt ansvar som voksne å finne veien dit...


Fredag ble en ekstra spennende dag for 6. trinn. Da fikk vi nemlig være med på filminnspilling med brannvesenet.

Mandag 18.april var 1.trinn på biblioteket hele to ganger! 

Først var det vårt ukentlige besøk for å levere / låne bøker. Etter lunsj var vi invitert til biblioteket for å feire VERDENS BOKDAG.


KINESISK MUSIKK OG SJONGLERING

grep tak i, og omfavnet elever fra Lova på Kilden teater- og konserthus for en uke siden. Etter inspirerende ord av Tove K. Birketvedt, og med sjonglering av en elev i lyttekrok før femte trinn gikk avsted, var vi godt forberedte til opplevelsene som lå foran oss...


Tirsdag 05. og onsdag 06.04.16 fikk skolen besøk av skuespillere og utøvere fra Agder Teater med forestillingen «Gutta i trehuset».   

Dette var et av de mange tilbudene elevene får gjennom Den kulturelle skolesekken i Vest-Agder fylkeskommune. Forestillingen var basert på bøkene i en ny, australsk bokserie av Andy Griffiths og Terry Denton. Bøkene har fått strålende kritikker verden over, og er på de norske bestselgerlistene. Dette er første gang de dukker opp på en teaterscene på den nordlige halvkule!