Elevrådet

Elevrådet på Lova består av engasjerte elever som arbeider for et godt skolemiljø med høy grad av trivsel, og et aktivt læringsmiljø. 

 


Elevrådet på Lovisenlund
Elevrådet består av tre faste representanter fra hvert  årstrinn; 3. - 7. trinn, og en voksen elevrådsveileder. Vi har også et "mini-elevråd" på Lova, som representerer skolens yngste elever.

Elevrådet har jevnlige møter hvor de behandler saker sendt dem fra øvrige elever på skolen, som angår nærmiljøet, og saker hvor elevrådet står som arrangør mm. 

Trinnmøter
I forkant av elevrådsmøtene har skolens elever egne trinnmøter der det tas opp saker som bringes videre til elevrådet. Det er saker som skolens elever er opptatt av, og som de mener er viktige for en best mulig skolehverdag.

Skolens samarbeidsutvalg
To medlemmer fra elevrådet sitter som elevrepresentanter i skolens Samarbeidsutvalg. Under møtene i Samarbeidsutvalget legger de frem hva elevrådet arbeider med, de forteller om gjennomførte aktiviteter, og de uttaler seg om saker som behandles under møtet. Elevene har aktiv talerett, men ikke stemmerett.

 


Et lite knippe saker som elevråd ved Lova har jobbet med

*Lova-talenter
*Kanonballturnering
*Låneordning av aktivitetsutstyr i "Bua"
*Ny fuglerederunse til foran skolen
*Nytt nett på fotballmålene
*Reportasjer på hjemmesida til skolen
*Lekeplasser i nærområdet 
*Besøkt Kringsjå skole - befart uteområdene
*Reflekskonkurranse for alle trinn
*Sjakkturnering

*Rød-Rosa dag

 foto Marthine Andreassen

 

Om elevrådet i lovverket: Opplæringsloven § 11-2