Publisert: 30. januar 2024 | Sist endret: 30. januar 2024 | Forfatter: Anne-Lise Stangenes

Rusletur til Christiansholm Festning og Tresse

Øsende, pøsende regnvær hindret ikke tredje trinn fra å rusle til Christiansholm Festning og lekeplassen i Tresse i dag.

Vi spiste på skolen før vi kledde oss med regnklær og vanntette sko og støvler. Sammen ruslet vi over Christian Quart-brua før vi gikk forbi bysten av Wilhelm Krag på Strandpromenaden. Da vi nærmet oss festningen, stoppet vi for å se på branntomta rett ved siden av. Det luktet brent og "alt" var svart etter flammene. Det eneste som vi kunne se var hele og uten brannskader var et par benker. 

Dessverre var porten inn til festningen stengt, så vi fikk kun sett den fra utsiden av murene. Vi håper å gå innenfor under en senere rusletur i mer vårlig vær. 

Lekeapparatene på lekeplassen lokket oss inn i mye fin og variert lek. Regnvannet i sklia og regntøyet gjorde at de som brukte sklia fikk ekstra høy fart. Runser og klatrestativ, balanseballene og "karusellen" ble brukt. Veldig gøy! 

Vel tilbake på skolen var det deilig å få av seg alt det våte tøyet. Brevbøkene ble funnet frem, og alle skrev og tegnet fra dagens rusletur.