Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Sundeveien 10 4049 Hafrsfjord Telefon: 51 91 44 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Astrid Hodneland
Logg inn på hjemmesiden
Logg inn på hjemmesiden
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Foreldrepålogging
Foreldrepålogging

I dag kom rektor, Astrid på besøk til klasse 7B

Bokormen kom i posten i dag og hun ga den til klassen. Stor stas og elektrisk stemning blant elevene. Bokormen er døpt til navnet Berit og vi målte den akkurat to meter lang.  

Tusen takk til Norli som tilrettelegger og leverer innholdsrike nettsider i forbindelse med lesing, tegning og skriving! Og ett ekstra takk for at dere kåret Sunde skole til vinnere av videobokmeldingkonkurransen og for den flotte bokormpremien.


Norli lesekonkurranse motiverer til lesing, tegning og skriving.

Syvendetrinnselever ferdigstiller den ene kreative bokmeldingen etter den andre. Flere av elevene har også tegnet flotte tegninger og leseinnsatsen er på topp!

Ta en titt på bokmeldingen fra forfatter Nina Elisabeth Grøntvedts bok Supersommer, eller? 


Klasse 7B ble denne uken kåret til ukens vinnere av beste videobokanmeldelse i forbindelse med Norli junior lesekonkurranse. Etter høstferien vil klassen motta en diger bokorm som vi skal ha i klasserommet.

Det er 28270 elever, som vil si 1757 klasser i landet som er med i Norli lesekonkurranse. Elevene i klasse 7B kan være superstolte av å bli kåret til vinnere av ukens beste videobokmelding. Et samarbeidsprosjekt der alle elevene bidro på hver sin måte.

Forfatteren, Marius Molhaug som har skrevet boka vi anmeldte, likte snutten vår så godt, at han ønsker å bruke den/vise den frem via sine nettsider. Dette var gøy, folkens! 


Elevene lager lufttørkende leire og får tatt i bruk ittens fargesirkel når de former sin egen telysholder av leiren de selv har laget. 

Høsten er gul rød og oransje, det er kanskje noe av det fineste med høsten?! Når grønnfargen på bladene forsvinner, opptrer mange nyanserende høstfarger. En fin inspirasjon til å blande varierte fargeblandinger som gir telysholderen særpreg.

Utvikling av fantasi, kreativitet, motorikk og håndlag fra det enkle til det mer avanserte er viktige dimensjoner i faget. Finne høstblad, lage leire og forme egen telysholder er en fin oppgave som dekker flere av kunnskapsløftets kompetansemål, under visuell kommunikasjon og design. Spennende prosess som gir mange flotte og kreative resultater.

Hvordan lage løfttørkende leire: bland sammen 1 kopp maizena, 1/2 kopp skolelim og 1 ss fuktighetskrem. 


Hurra - flere av klassene på Sunde skole er med på årets Norli Junior Lesekonkurranse!

Lesekonkurransen er et verktøy for å motivere barna til å lese – og vi ser det fungerer! Syvendetrinnselever har denne uken, i tillegg til å ha lest tilsammen mange tusen sider, jobbet som videobokanmeldere til Marius Molaugs bok: Verdens verste rektor. En prosess der alle elevene har bidratt til et felles resultat. Kanskje klassen vinner en stor bokorm?!

Ta en titt på videobokanmeldelsen - vi har i dag sendt den inn til vurdering.


De fleste terningspill inneholder elementer av matematikk og praktisk regning. Det er derfor naturlig at terning-spill bringes inn i undervisningen for å variere og trene ulike regnemetoder og logisk tenkning på en motiverende måte. Det er viktig å presisere at terningsspill kommer som et supplement til den ordinære undervisningen. Denne fredagen spilte elevene i 2C Tallveddeløp. I dette spillet etablerer de faktakunnskaper knyttet til addisjon og subtraksjon i tallområdet opp til 20. Jo mer elevene spiller, dess flere faktakunnskaper utvikler de, og jo bedre sitter denne kunnskapen.

Vi er avhengig av at vi alltid har rett kontaktinformasjon til foreldre og foresatte som har barn her ved skolen.

Nå har Stavanger kommune byttet til et skoleadministrasjonssystem der foreldre og foresatte selv kan logge seg på for å sjekke egen kontaktinformasjonen og gjøre nødvendige rettelser.

 


Aktivitetene og strukturen på skolefritidsordningen ved Sunde skole, er laget med utgangspunkt i Stavanger kommunes kvalitetsplanen for SFO. Skolefritidsordningen er også integrert i Sunde skoles helhetstenkning og planlegging.

Vi på Sunde skole SFO ønsker å gjøre en forskjell og tilrettelegge for lek, læring og aktivitet med utgangspunkt i:

- Omsorg og trygghet

- Kultur, idrett og friluftsliv

- Lek som utviklingsarena

- Medborgerkompetanse og sosialt medansvar

SFO, elevenes fritid på skolen, skal så langt som mulig ta utgangspunkt i elevenes egne ønsker og behov og vi har tilrettelagt i samsvar med dette. Sunde SFO har ansatte som er tydelige voksne, setter grenser, er konsekvente og tilrettelegger for allsidig aktivitet.

Press play og ta en titt på hvordan dette gjøres i praksis!


Klasse 7B på Sunde skole har i dag vært på drømmedag hos Kultur og byutvikling. Klassen er en del av juryen i forbindelse med kåring av årets byggeskikkpris i Stavanger. Temaet i år er gode steder og bygninger for barn og unge.

Elevene har i dag vært gjennom en teoridel, der sjefsarkitekt Lise Storås fortalte om Kultur og byutvikling. De har fått besøkt Geodata-avdelingen som viste hvordan kommunen bruker virtual reality og drone i sitt arbeid med byutvikling. Videre har de vært på busstur og besøkt de fire kandidatene: St. Petri menighetshus, Tasta skatepark, Jåttå barnehage og Ajaxplassen. De fikk også lunch og kake når vi diskuterte og avga klassens stemme til nestleder i juryen, Egil Olsen. Ekstra kjekt når Stavanger Aftenblad og TV-Vest var med oss store deler av dagen.

Press play og se hvem av de fire kandidatene som fikk 7B sin stemme til årets byggeskikkpris i Stavanger!