Meny
Velg seksjon Forside
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
SFO
John Allansgate 2 6509 Kristiansund
Telefon: 71 57 55 50 Send oss e-post
Redaktør: Sveinung Solberg
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Det er 1 dokumenter i arkivet.
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<august 2019><<
august 2019
mtotfls
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829303101
02030405060708
Informasjon om innføringsklassene

Informasjon om innføringsklassene.

Innføringsklassene på Allanengen skole er en klasser for alle nyankomne, minoritetsspråklige elever mellom 6 og 13 år (1. – 7.trinn)som er bosatt i Kristiansund kommune. Uansett hvor i kommunen eleven er bosatt, er innføringsklassen den første klassen eleven møter i en periode framover.

Innføringsklassen er aldersblandede klasser med hovedfokus på norskopplæring. Elevene er delt i tre grupper; en klasse for første- og andretrinnselever, en klasse for elever fra 3. – 4.trinn og en klasse for 5. – 7.trinn.

Innføringsklasse 1, har nært samarbeid med ordinær 1.klasse. Elevene hospiterer i praktisk estetiske fag allerede fra høstferien. Språktrening med norske elever er noe det legges stor vekt på for de yngste elevene.

Lærere:

 
 
 

Kontaktlærer på gruppe 1 er Gyrid Hessem Monge, kontaktlærer for innføring 2 er Ina Olsen og kontaktlærer for innføring 3 er Oleanna Langaas .  I tillegg jobber Patricia Levinsen, Wasan Al-Tamimi og Åshild Loftås som lærere på alle gruppene. Vi har tospråklige assistenter på arabisk, kurdisk og litauisk. Vi jobber med å skaffe tospråklige assistenter / lærere i flere språkgrupper.

 

Tospråklig opplæring:

En del arabisktalende elever får tilbud om morsmålsopplæring og / eller tospråklig assistent.

Inspektør:

Elin Levinsen Lyngstad er en av inspektørene ved Allanengen skole. Hun har ansvar for organiseringen og hjelpeapparatet rundt klassene. Dersom dere har spørsmål vedr opplæring, organisering, overføring, hospitering, leksehjelp eller ekspressiv gruppe, kan dere ta kontakt med henne.

 

 

Norskopplæring og kartlegging.

Innføringsklassen jobber etter læreplanen i grunnleggende norsk for språklige minoriteter. Dette er en aldersuavhengig plan som er nivåbasert. Elevene skal ha fullført kompetansenivåene på nivå 1 før de overføres til sin nærskole. Elever som tilhører 1. trinn vil kunne overføres tidligere enn eldre elever.

I tillegg til norskopplæring har elevene samfunns- og naturfag, emner innen sosial kompetanse, matematikk, gymnastikk, musikk, grunnleggende engelsk samt kunst- og håndverk.

 

Tidsperspektiv.

Det er svært individuelt hvor lang tid det tar for elevene å lære norsk. Antall måneder i innføringsklassen kan variere fra ca 6 mnd til maks to år. Kartleggingsprøver viser når elevene skal overføres til sin nærskole / hjemmeskole. Kontaktlærere og inspektør avgjør tidspunkt for overføring. Foresatte og nærskoler blir informert om dette i god tid.

 

Overføringsmøter

Lærerne i innføringsklassen holder overføringsmøter med nærskolen til elevene. All informasjon og kartlegging blir gjennomgått og overlevert på møtet. PPT er med på overføringsmøter dersom elever har behov for ekstra oppfølging / sakkyndig tilrådning.

Leksetid.

Det er lovpålagt leksehjelp for 1. – 4.trinn. I Innføringsklassen tilbys alle elever leksehjelp.

Ekspressiv gruppe

Et forebyggende tiltak som hjelper barn å bearbeide vanskelige erfaringer. Dette kan blant annet være savn, redsel, sorg, tristhet eller andre følelser. I ekspressiv gruppe jobber en også med bearbeiding av migrasjonsprosessen og savn i forbindelse med det å flytte til et nytt land. Ekspressiv gruppe foregår en dag per uke etter skoletid.

Ekspressiv gruppe er et samarbeidsprosjekt mellom innføringsklassen og BUP.  Nærmere informasjon om dette tiltaket fås hos inspektør.

 

SFO (Skolefritidsordning):

Elever fra 1. – 4- trinn kan melde seg på skolefritidsordningen ved skolen.  SFO er et tilsyns og aktivitetstilbud der barnas fritid inngår i fokus. Innholdet i SFO er: Omsorg, trivsel og trygghet, lek og sosial læring, venner og opplevelser samt fritidstid. 

SFO er åpen fra kl 07.30 – 16.30 og koster penger. Ta kontakt med SFO – koordinator for informasjon og påmelding til SFO!

 SFO er gratis for elever som går i innføringsklassen, 1.trinn. Dette tilbudet varer til eleven overføres til ordinær klasse.

Fra 01.februar 2016 har skolen vært mottaksskole for asylsøkerbarn. Dette har ført til at innføringsklassene i perioder har vært fordelt på fire grupper grunnet store elevtall. Mottakene blir lagt ned den 01.12.16 og klassene blir derfor slått sammen til tre grupper fra 01.12.16. Opplæringen av asylbarn har vært en berikelse og utfordring på samme tid. Vi ønsker familiene lykke til videre.

 

 

 

 

Kontaktpersoner ved Allanengen skole:

Sveinung Solberg, rektor                 Elin Levinsen Lyngstad, inspektør

Tlf: 71575552                                                Tlf: 71575558

 

Email: elinlevinsen.lyngstad@kristiansund.kommune.no