Meny
Velg seksjon Forside
Dalabergan 3 6511 KRISTIANSUND
Telefon: 71575400 Send oss e-post
Redaktør: Synnøve Stokke
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2020><<
april 2020
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Kristiansund kommune oppretter kontakttelefon i påsken. Vi ber om at alle foresatte leser opp denne meldingen til barna: Påskeferien i år er annerledes enn vanlig. Alle har vært hjemme med familien sin lenge nå, for å prøve å stoppe koronaviruset. Mange barn er redde for å bli syke av viruset. Noen barn har det vanskelig hjemme. Hvis du trenger noen å snakke med om hvordan du har det, kan du ringe oss. Vi svarer på telefonen hver dag, også i påskeferien. Vi jobber på helsestasjonen og i jobbene våre snakker vi med barn som er lei seg, sinte eller redde. Telefonnummeret vårt er 41688113.

Hilsen ansatte i helsestasjonen.


Hei, vedlagt informasjon til våre nye 8.trinnselever ved AUS. Grunnet koronaviruset ble informasjonsmøtet for foresatte avlyst. I den anledning legger vi ut informasjon til  våre nye elever og foresatte. Se vedlegg!Informasjon nytt 8.trinn

I helgen mottok kriseledelsen i kommunen meldinger om at det var ansamlinger av barn og unge på lekeplasser og idrettsplasser.Dette er i strid med anbefalingene fra helsemyndighetene.Gjennom skolene ble det sendt ut en melding med beskjed fra kriseledelsen om at dette ikke måtte skje. Videre ble det anbefalt at barn kun var sammen med søsken. Barn uten søsken anbefales å ha en fast lekekamerat. 

 Vi har fått reaksjoner på at våre retningslinjer som ble kommunisert ut ikke er i tråd med nasjonale retningslinjer.Vi har også fått reaksjoner på at det fortsatt er ansamlinger av barn og unge på lekeplasser og at barn og unge går på besøk til hverandre som før. 

Kriseledelsen i Kristiansund har ikke andre retningslinjer enn nasjonalt. Men vi ber innstendig om at absolutt alle overholder de nasjonale retningslinjene 

På https://helsenorge.no/koronavirus/barn-og-gravide står følgende: 

Kan barn leke med hverandre eller være sammen?Alle skal holde mer avstand enn vanlig. Man kan omgås søsken som normalt, dette gjelder også barn fra skilte familier som har flere hjem. Hovedmålsettingen er likevel å redusere antall kontakter til et så lavt nivå som mulig.

- Det anbefales å ikke samle flere til leketreff eller felles aktiviteter. Målet er å holde avstand for å hindre smitte.

- Når vi er ute, bør vi ikke være mer enn fem personer i samme gruppe. Det gjelder ikke dem som er i familie eller i samme husstand.

- Anbefalingen er å holde mer avstand enn vanlig.

- Samvær bør begrenses (få timer).

For å ivareta barns behov for lek med andre barn kan man ha 1-2 faste lekevenner og holde seg til de samme lekevennene gjennom denne perioden. Det gjelder også for ungdom.

- Det er bedre å møtes for lek utendørs enn innendørs.

- Lekeplasser med mange barn samtidig bør unngås. Anbefalingen om mer avstand enn vanlig gjelder også her.

- Bursdagsselskaper bør utsettes.

- Overnattingsbesøk bør begrenses i denne perioden.

- Vask hender ofte, både før, under og etter lek, og ha god hostehygiene. 

Mvh Christine Reitan

Kommunalsjef Oppvekst


Viktig beskjed til foresatte angående fjernundervisning!

 Husk at teamsmøtene er for elevene, og er elevenes arena. Foreldrene må gjerne støtte og hjelpe barna sine hvis de er til stede. Men det skal ikke diskuteres hverken andre foreldres tilstedeværelse eller hva elever sier og gjør, med noen andre.

Elevene har rett til et privatliv når de er på skolen, og ha ro rundt sitt skolearbeid. Foreldre er tilskuere i et rom som de ikke kjenner, og ting kan tas ut av kontekst. Vær varsom med opplysninger om andre elever.Vi er avhengig av at foreldre samarbeider godt. Vi må kunne stole på at foreldre ivaretar alle barns personvern, noe annet vil være et tillitsbrudd i en krisetid.

 Hvis det kommer frem noe på Teams som dere foreldre mener er bekymringsfullt, skal bekymringen rettes til kontaktlærer.

Vi vil også informere om at Psykisk helsetjeneste for barn og familier har en veiledningstelefon for barn, ungdom og foreldre på 416 88 113. Her kan barn og ungdom få noen å snakke med om det som er vanskelig for dem. Foreldre kan få råd om hvordan de kan hjelpe og ivareta barna sine hvis de opplever at det er vanskelig og slitsomt hjemme. Den er åpen alle hverdager mellom 08.30 – 15.00. Hvis du ikke får svar, kan du sende en SMS så ringer de tilbake.

 Vi minner også om at det ikke er tillatt å ta/dele Snap eller stillbilde av skjermen når elever eller lærere har undervisning. Dette vet vi har skjedd, så vi ber om at dere snakker med barna deres om at dette ikke er tillatt.