9.trinn ved Atlanten ungdomsskole har deltatt i oppskriftskonkurransen Kokkesprell.
Kokkesprell er en konkurranse med sjømat i hovedrollen, der barn og unges smak blir tatt på alvor. Det gis en egen råvarestøtte på kr 40 per elev som skal gå til innkjøp av råvarer til de skolene som leverer et bidrag. Det er lagt til rette for at elevene skal nå flere av kompetansemålene i læreplanen gjennom å delta i konkurransen.
Juryen legger vekt på matfaglig kvalitet, presentasjon av retten, beskrivelse av fremgangsmåten og en kort beskrivelse av arbeidet med konkurransen. Helheten og kreativiteten er viktig. Bruk gjerne våre oppskrifter som ekstra inspirasjon, men husk at retten dere deltar med skal være deres egen.
Hensikten med konkurransen er å gi barn og unge anledning til å smake og reflektere rundt hvilken sjømat de liker, og å kunne samarbeide om å komponere en sjømatrett alle synes smaker godt.
Én av gruppene er med i finalen og kan vinne premier til klassen Her kan dere se oppskriften de har laget: https://fiskesprell.no/oppskrifter/spenstige-torskedumplings/
Spenstige torskedumplings:
Gyoza er en type dumplings som stammer fra Japan, og er sprøstekt på én side mens resten er dampet. 9. klasse på Atlanten skole har laget en vri på denne trendy retten, fylt med masse smaker og herlig torsk. Retten er en av finalistene i Kokkesprell 2022.
De kan også vinne "Folkets favoritt"-prisen, men da trenger vi hjelp av dere. Stem på Spenstige torskedumplings fra Atlanten her: https://fiskesprell.no/avstemning