Meny
Forside
Haugen 12 4323 Sandnes. Postadresse: Postboks 583, 4302 Sandnes
Telefon: 51 33 79 00 Send oss e-post
Redaktør: Bente Aarsvoll
Periodeplan
9A - Periodeplan
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
En hilsen til foresatte fra rektor Anne-Marthe Nygård Basso

Da er våren i anmarsj,  og jeg har jobbet 2 uker på  Lundehaugen ungdomsskole.   Det har vært et hyggelige møte med engasjerte lærer og miljøarbeidere, flotte elever og et engasjert FAU. 

Siden jeg ikke får anledning til å treffe dere før til høsten,  vil jeg i denne meldingen si litt om min bakgrunn og tanker som skoleleder. Til slutt hva vi som skole nå må prioritere før sommerferien starter. 

Hvem er så jeg?  Hva  er min motivasjon med tanke på å arbeide som rektor ved Lundehaugen ungdomsskole? Opprinnelig er jeg sørlending og vokst opp i  Arendal.  Jeg har lang erfaring som skoleleder, og startet i 1997 som undervisningsinspektør, og har  siden det  vært skoleleder ved 3 skoler i Stavanger kommune.  I 2007 ble jeg rektor på Tastarustå skole, den gang en 1.-10.trinns skole. De siste to årene har jeg hatt en lederstilling i staben i Stavanger kommune. Da stillingen som rektor på Lundehaugen ble lyst, ble det veldig fristende. Dette var det jeg hadde ønsket meg en stor ungdomsskole med en forsterket avdeling. 

Jeg har arbeidet med ulike prosjekter lokalt, regionalt og nasjonalt. Det har vært alt fra yrkes- og utdanningsveiledning til den siste kvalitetsplanen for skolene i  Stavanger kommune.  For meg er det viktig at elevene møter en faglig og pedagogisk god skole, med dedikerte lærere og ledelse. I mitt arbeid som leder har jeg brukt mye tid på å  bli kjent med elevene. Det er  for meg en forutsetning for å få til et godt læringsmiljø,  at alle ansatte på skolen  kjenner elevene og hva som er deres behov.   Når det er sagt så er ikke min ambisjon å kjenne alle de 560 elevene ved skolen like godt som deres kontaktlærere skal kjenne elevene.  Kontaktlærer er elevenes og foresatte sin viktigst kontakt,  og skal se til at dialogen mellom skole og hjem til enhver tid er god.  Det medfører at jeg som rektor, og sammen med ledelsen,  må tilrettelegge slik  at lærere og miljøarbeidere både får tid og har den kompetansen som skal til for å kunne gjøre en best mulig jobb. 

Lundehaugen ungdomsskole fremstår som en god skole for elevene og en god arbeidsplass. Det er alltid et smil på lur,  og det er en god dialog mellom ansatte og elever.  Jeg har hilst på mange av elevene og de er til nå helt supre:-)

Lundehaugen ungdomsskole er en forholdsvis ny ungdomsskole, og skolen har et ungt og høyt utdannet personalet, men samtidig er det også spredning i alder. Det er flere lærere og miljøarbeidere med lang erfaring fra skolen.  Det som er ekstra spennende med Lundehaugen ungdomsskole er at den er en forsterket skole. Elever med særskilte behov,  og som trenger stor grad av tilrettelegging i alle fag og sosialpedagogisk,  får sitt tilbud hos oss. 

Jeg har mange  ønsker for Lundehaugen ungdomsskole, og vil her skissere noen av dem: 

1. Sammen skal vi  se til at vi har et godt og konstruktivt klima for refleksjon og drøfting,  slik at opplæringen til elevene blir best mulig.

2.  Sammen skal vi  tilstrebe en kultur  som gjenspeiler at vi er en  lærende organisasjon, der vi kan justere kurs og  lære av både gode og dårlige erfaringer og hendelser.

3.  Vi skal ta hverandre på alvor og ha respekt for de ulike rollene vi har. Dere som foresatte og oss som profesjon.

4. Sammen skal vi se til at  ideen bak enhetsskolen  holdes i hevd.  Mosaikken er bilde på vår skole, der inkludering står i høysetet.  Bildet er satt sammen av småbiter med ulike farger. Der elevene er bitene og fargene  symboliserer ulikhetene. De er komplementære. 

 Dette vil igjen bringe frem både spørsmål og refleksjoner: Hva er inkludering? Hva er prinsippene knyttet til dannelse for alle elevene? Hvordan kan vi sammen  se til at fremtiden blir best mulig for  alle elevene vår? Hva er viktige verdier, ferdigheter og kunnskap i vår tid? Hva med fremtiden? Vi har mye spennende arbeid foran oss.  Jeg vil komme nærmere innpå noen av disse spørsmålene ved en senere anledning. 

 

VIKTIGE OG PRIORITERTE OPPGAVER FREM TIL SOMMERFERIEN 22.JUNI 2018(SISTE SKOLEDAG)

Ledelsen har vært redusert med 50 % i flere måneder ,og er fremdeles  redusert  med en stilling. Derfor må vi nå se til at vi får avsluttet skoleåret på best mulig måte. 

  • Eksamen for 10.trinn i perioden 9. mai(da får de vite hvilket fag de skal oppi) og frem til 7,.juni. Den siste dagen er lokalgitt eksamen - muntlig. Eksamensansvarlig: undervisningsinspektør Sonja Lie sammen med Anne-Marthe N. Basso rektor
  • Tilsettinger - vi trenger fremdeles noen nye lærere. 
  • Overgang fra barnetrinn og til ungdomstrinn: Besøksdager og andre aktiviteter. 
  • Avslutning for 10.trinn og forsterket henholdsvis på kveldstid og dagtid 21. juni 2018. Mer informasjon kommer.
  • SU samarbeidsutvalgsmøte skal gjennomføres 15.mai. Agenda legges på hjemmesiden.

Jeg ser frem til  et godt samarbeid med alle på Lundehaugen ungdomsskole. 

 

mvh

 

Anne-Marthe N. Basso

rektor