Meny
Forside
Haugen 12 4323 Sandnes. Postadresse: Postboks 583, 4302 Sandnes
Telefon: 51 33 79 00 Send oss e-post
Redaktør: Jone Siqveland

Hold av onsdag 13.november! De videregående skolene i området inviterer til Utdanningsmesse på Lundehaugen for alle elever og foreldre på 10.trinn i Sandnes kommune. Her får dere får møte elever og ansatte fra videregående skole og kan oppdatere dere på de ulike utdanningsprogrammene. Arrangementet vil foregå på ettermiddag og kveld. Vi kommer tilbake med nærmere informasjon om klokkeslett.


Vi er godt i gang med nytt skoleår og vil derfor invitere alle foresatte til foreldremøte.

10.trinn: Mand 2.sept kl 18:00-19:30

 9.trinn: Tirsd 3.sept kl 18:00 - 19:30

 8.trinn: Tirsd 10.sept kl 18:00- 19:30

FA: Mand 9.sept ( tidspunkt kommer vi nærmere tilbake til)

 


Visste du at Lundehaugen ungdomsskole gikk helt til topps i landsfinalen i MatteMaraton 2018?

I år vil vi ha med alle dere som skal begynne hos oss til høsten på MatteMaraton 2019. På Lundehaugen setter vi stor pris på engasjement, og derfor vil vi gjerne premiere den/de av dere som løser flest oppgaver under årets MatteMaraton. (Det er også mulig å vinne flotte premier fra arrangørene av MatteMaraton, blant annet iPad og Google Home Mini).

 

Hva er MatteMaraton?

MatteMaraton går ut på at du skal fullføre ett (eller flere) maraton bestående av 422 matteoppgaver på ditt nivå i kikora. På hvert trinn er det fem ulike løyper å velge mellom med ulik vanskelighetsgrad. 1. mai slippes oppgavene i Kikora. Alt du gjør registreres og rapporteres automatisk (det blir registrert automatisk både hos din nåværende skole og hos oss). I tillegg skal du i løpet av mai tilbakelegge totalt 42,2 km ved å løpe, sykle, gå, bruke rullestol, rulleskøyter eller hoppestokk dersom du måtte foretrekke det. Dette skal registreres i appen MatteMaraton Distanse.

 

Hvordan deltar jeg?

1. Trykk deg inn på denne lenken og logg på via feide 

2. Last ned appen MatteMaraton Distanse i App Store eller Google Play

3. Fra og med 1. mai til og med 31. mai er det om og gjøre å løse så mange oppgaver som mulig (viktig at du trykker deg inn på MatteMaraton 2019 når du er inne i kikora), og bevege seg over så lang distanse som mulig (husk å registrere i appen). Dersom du fullfører alle oppgaveløypene på eget trinn, kan du gå løs på 8. trinn sine løyper også :)

 

Les mer om MatteMaraton 2019 her


Ungt entreprenørskap Rogaland inviterte torsdag 11. april til Junior Entreprenøren 2019 på Quality Hotel Residence i Sandnes. Dette er en messe for elevbedrifter fra hele sørfylket. I år var det hele 45 elevbedrifter til stede, tre av dem fra 10. trinn ved Lundehaugen ungdomsskole.


Onsdag 19. desember arrangerte 10. trinn på Lundehaugen ungdomsskole den årlige yrkesmessa som etter hvert har blitt en årlig tradisjon her på huset. Over 40 yrker var representert, og vi håper foresatte ble imponert over kunnskapsnivået som flere av gruppene viste når det gjaldt de forskjellige yrkene. Lærerne kåret beste stand og beste brosjyre, og i år var det elektroingeniørene (beste stand) og dansepedagogene (beste brosjyre) som i tøff konkurranse med flere grupper ble kåret til årets vinnere. Gratulerer! 

Nå kan du bestille årets skolegenser. Gå inn på University og bruk skolekode 00511U.

NB! Fristen for å bestille er søndag 4. november.


Denne uka har elever fra niende trinn deltatt på Young Innovation Camp i regi av Ungt Entreprenørskap, ONS og Lyse AS. Elevene ble invitert til å finne frem gründeren i seg ved å løse en reell problemstilling som Lyse trenger hjelp til å finne svar på. 

Uka startet med Kick-Off der elevene ble inspirert og fikk informasjon om prosjektet. Onsdag og torsdag jobbet elevene sammen i grupper med å løse problemstillingen fra Lyse. Etter arbeidet med problemstillingen, utarbeidet gruppene en presentasjon som forklarte løsningen de hadde kommet opp med.

Gruppene presenterte løsningen sin for en jury bestående av representanter fra Ungt Entreprenørskap, ONS og Lyse, samt rektor på skolen. Juryen plukket ut fire grupper som skal videre til finale under ONS 2018. 


Gjelder elever og foresatte.

Trenger du noen å snakke med, tips, råd eller å drøfte noe anonymt ? 

Ta kontakt med:

Ungdomskontakt:

Rita Møller Halvorsen - 46822223

Audun Hembre - 46199384

Espen Thorsen - 46193346

Tone Warhaug - 97176958

Foreldrekontakt:

Aslaug Neteland - 91514929


FAU søkte i høst om midler til å skape glede og begeistring for elevene ved skolen vår. Det er en glede at vi har fått 60.000 kr fra Sandnes sparebank sitt gavefond til å oppgradere miljørommet.

Tusen takk for gaven!


De har blitt populære. I dag er det mange som kjører rundt på fortauet med hendene i lommene på ett eller to hjul.

Skolen får flere henvendelser fra elever og foresatte omkring aldersgrense - eller om det er lovlig å skru ned kjøretøyet til barnemodus. Samtidig opplever flere elever press i forhold til bruken av disse hjelpemidlene.

Kanskje har du kjøpt den lovlig i utlandet, men kan den brukes i Norge ?

16 års aldersgrense

Begrunnelsen for at ClassyWalk, AirWheel, Segway og lignende i det hele tatt har aldersgrense er at de er motorisert, og det er tenkt at det krever mer av den som styrer enn ved f.eks sykkel og rullebrett.

Fartsgrensen for å kjøre med selvbalanserende kjøretøy er 20 km/t.

Skolen viser til aldersgrense og oppfordrer både elever og foresatte til overholde de reglene som er satt av Statens Vegvesen.

 

 

 


Lundehaugen ungdomsskole ønsker å bli papirløse, i den grad vi klarer å være papirløse. Skolen skal bli mer og mer digital og det blir derfor naturlig at forbruket på skrivepapir reduseres. Vi forbruker flere tusen kilo skrivepapir årlig. Dette må vi gjøre noe med.

I første omgang vil alle skriv til foresatte som tidligere er sendt som ranselpost kuttes ut og sendes digitalt.


Bogafjellhallen og Ganddal fritidssenter tilbyr kurs i :HIP-HOP, DesignRedesign og Media:lab.

Se vedlegg for utfyllende informasjon.