Meny
Forside
Haugen 12 4323 Sandnes. Postadresse: Postboks 583, 4302 Sandnes
Telefon: 51 33 79 00 Send oss e-post
Redaktør: Anne-Marthe Nygård Basso
Lundehaugen ungdomsskole ønsker alle elever og foresatte god sommer.

Takk for et godt samarbeid i året som har gått, og vi ser frem til et nytt skoleår med nye og spennende utfordringer.Visste du at Lundehaugen ungdomsskole gikk helt til topps i landsfinalen i MatteMaraton 2018?

I år vil vi ha med alle dere som skal begynne hos oss til høsten på MatteMaraton 2019. På Lundehaugen setter vi stor pris på engasjement, og derfor vil vi gjerne premiere den/de av dere som løser flest oppgaver under årets MatteMaraton. (Det er også mulig å vinne flotte premier fra arrangørene av MatteMaraton, blant annet iPad og Google Home Mini).

 

Hva er MatteMaraton?

MatteMaraton går ut på at du skal fullføre ett (eller flere) maraton bestående av 422 matteoppgaver på ditt nivå i kikora. På hvert trinn er det fem ulike løyper å velge mellom med ulik vanskelighetsgrad. 1. mai slippes oppgavene i Kikora. Alt du gjør registreres og rapporteres automatisk (det blir registrert automatisk både hos din nåværende skole og hos oss). I tillegg skal du i løpet av mai tilbakelegge totalt 42,2 km ved å løpe, sykle, gå, bruke rullestol, rulleskøyter eller hoppestokk dersom du måtte foretrekke det. Dette skal registreres i appen MatteMaraton Distanse.

 

Hvordan deltar jeg?

1. Trykk deg inn på denne lenken og logg på via feide 

2. Last ned appen MatteMaraton Distanse i App Store eller Google Play

3. Fra og med 1. mai til og med 31. mai er det om og gjøre å løse så mange oppgaver som mulig (viktig at du trykker deg inn på MatteMaraton 2019 når du er inne i kikora), og bevege seg over så lang distanse som mulig (husk å registrere i appen). Dersom du fullfører alle oppgaveløypene på eget trinn, kan du gå løs på 8. trinn sine løyper også :)

 

Les mer om MatteMaraton 2019 her


Ungt entreprenørskap Rogaland inviterte torsdag 11. april til Junior Entreprenøren 2019 på Quality Hotel Residence i Sandnes. Dette er en messe for elevbedrifter fra hele sørfylket. I år var det hele 45 elevbedrifter til stede, tre av dem fra 10. trinn ved Lundehaugen ungdomsskole.


Skolerute 19/20

Onsdag 19. desember arrangerte 10. trinn på Lundehaugen ungdomsskole den årlige yrkesmessa som etter hvert har blitt en årlig tradisjon her på huset. Over 40 yrker var representert, og vi håper foresatte ble imponert over kunnskapsnivået som flere av gruppene viste når det gjaldt de forskjellige yrkene. Lærerne kåret beste stand og beste brosjyre, og i år var det elektroingeniørene (beste stand) og dansepedagogene (beste brosjyre) som i tøff konkurranse med flere grupper ble kåret til årets vinnere. Gratulerer! 

Onsdag 19.desember arrangerer elevene på 10.trinn yrkesmesse. Kl.18.30 inviteres familie og andre interesserte til gruppevis presentasjon av et yrke de har fordypet seg i. Yrkesmessa varer fram til kl.20.00.

I forkant av dette arrangementet samler vi foreldre til informasjon om innsøking til vgs. Informasjonsmøtet begynner kl.17.30 og vil være i skolens aula.


Nå kan du bestille årets skolegenser. Gå inn på University og bruk skolekode 00511U.

NB! Fristen for å bestille er søndag 4. november.


I forbindelse med utdeling av Chromebooks til 8.trinn vil vi invitere til et kort infomøte med elever og foresatte. Se videre oversikt over tidspunkt når din klasse skal møte. Denne uka har elever fra niende trinn deltatt på Young Innovation Camp i regi av Ungt Entreprenørskap, ONS og Lyse AS. Elevene ble invitert til å finne frem gründeren i seg ved å løse en reell problemstilling som Lyse trenger hjelp til å finne svar på. 

Uka startet med Kick-Off der elevene ble inspirert og fikk informasjon om prosjektet. Onsdag og torsdag jobbet elevene sammen i grupper med å løse problemstillingen fra Lyse. Etter arbeidet med problemstillingen, utarbeidet gruppene en presentasjon som forklarte løsningen de hadde kommet opp med.

Gruppene presenterte løsningen sin for en jury bestående av representanter fra Ungt Entreprenørskap, ONS og Lyse, samt rektor på skolen. Juryen plukket ut fire grupper som skal videre til finale under ONS 2018. 


For at standpunktkarakterene i størst mulig grad skal være rettferdige og gis på likt grunnlag,  må karakterene være fastsatt i samsvar med læreplanen for faget og gjeldende regelverk. (ref Udir). Når elevene får en sluttvurdering  skal det vise den kompetansen elevene har  ved avslutningen av opplæringen. (se utdrag fra Opplæringslova under). Dette kan være forvirrende både for elever og foresatte. I denne artikkelen  får du litt mer informasjon om  dette. Temaet vil også være sentralt på foreldremøtene til høsten.

 

 Gjelder elever og foresatte.

Trenger du noen å snakke med, tips, råd eller å drøfte noe anonymt ? 

Ta kontakt med:

Ungdomskontakt:

Rita Møller Halvorsen - 46822223

Audun Hembre - 46199384

Espen Thorsen - 46193346

Tone Warhaug - 97176958

Foreldrekontakt:

Aslaug Neteland - 91514929