Havregrøt på 3. trinn
Publisert: 08.09.2023 17:01 Sist endret: aldri Forfatter: Louise G. Håland
Fredag lagde vi havregrøt til lunsj. Timen før leste vi gjennom oppskriften og snakket om ingrediensene, utstyret og måleenheten. Hva er en kjele? Og en dl? Og hvor mye er ei klype salt? Vi måtte også bli enige om hva middels varme, og småkoke kunne være.
Epler skulle deles først i 2, og så i 2 på ny. Hvor mange deler hadde vi da?
Så startet selve matlagingen. Læreren delte i grupper, men gruppen måtte selv fordele arbeidet. De måtte også regne ut hvor mye de trengte av hver ingrediens, siden oppskriften var for 1 porsjon.
Grøten ble skikkelig god! «10 av 10» «skamgodt» «beste eg har smakt» var det som ble sagt. En skikkelig fin time med god mat. Alle smakte, og noen spiste seg skikkelig mette.