Meny
Velg seksjon Forside
Bedehusvegen 4 4120 Tau
Telefon: 51742770 Send oss e-post
Redaktør: Monica Helgøy
Gå til Google Classroom

Her er viktige datoer for eksamen 2023:

12. mai kl 09.00 - Kunngjøring av trekk

22. mai - Eksamen matematikk

22. mai - Forberedelsen til engelsk

23. mai - Eksamen engelsk

23. mai - Forberedelse til norsk

24. mai - Eksamen norsk hovedmål

25. mai - Eksamen norsk sidemål

For mer informasjon om eksamen, se Udir sine sider  her.

Dato for lokalt gitt eksamen (muntlig eksamen) er 15. juni 2023


Som foresatt til barn ved Tau ungdomsskole, er du automatisk medlem av Foreldrerådet. FAU står for Foreldrerådets ArbeidsUtvalg, og fungerer litt som et styre for alle foresatte (i motsetning til klassekontaktene, som har fokus på egen klasse). FAU møtes en gang i måneden, og er også representerte i Samarbeidsutvalget og Skolemiljøutvalget. Alle referater vil bli lagt ut på skolens hjemmeside, og vi oppfordrer alle til å lese dem. 

Brenner du for noe som angår mange eller alle elevene? Da håper vi i FAU å høre fra deg. Ingen saker er for store eller små - vi ønsker uansett at flest mulig engasjerer seg. Alle klasser er representerte i FAU, så ta gjerne kontakt med din representant. Du kan også bruke følgende epost: 

FAU.Tau.Ungdomsskole@gmail.com 

Hilsen FAU,
ved leder Kristin RavndalForrige onsdag var det lukket premiere på ungdomsklubben før de som pusset opp lokalet. Kulturavdelingen ved Strand kommune, som har ansvaret, kom innom med kake og brus.

Lokalet har TV-spill, ping-pong-bord, brettspill og dart. På sikt blir det selvsagt flere.

Med det skrevet åpner dørene om kort tid for de gjenværende ungdommene.


Elever i valgfag friluftsliv har planlagt og arrangert tur- denne gang isbading i Nordvatnet. Selv om været var skikkelig surt og kaldt så skremte ikke det Ryan , Olga, Rebekka, Sara og Ingeborg. De hoppet uti iskulpen både en og to ganger, skikkelige tøffinger! Benjamin og Daniel sørget for å ha et varmt bål å varme seg rundt etter isbadet og det smakte godt med spidda marshmallows for hele gjengen.

Les mer om standpunktkarakterer på utdanningsdirektoratet sine sider her. Vi på Tau ungdomsskole jobber hele tiden for at karakterene skal være forutsigbare og satt etter god dialog med eleven. Jeg anbefaler å ta kontakt med faglærer i tilfeller der det er usikkerhet rundt standpunktkarakter. 8. trinn får standpunktkarakter i valgfag. 9. trinn får standpunktkarakterer i valgfag, mat & helse og kunst & handverk. På 10. trinn er alle karakterer standpunktkarakterer. Standpunktkarakterene vil i år bli publisert 08. juni.

Vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


10.trinn på Tau ungdomsskole har gjennomført årets musikal. I en og en halv uke har elevene øvd, pugga, spikra og malt. Resultatet ble 8 forrykende forestillinger hvor det var vanskelig for publikum og ikke la seg rive med. 07èrne  har vist at de er rivende dyktige når det gjelder. En gjeng med så mange ulike talenter! Store sangprestasjoner, rå danseferdigheter, fantastiske skuespillerprestasjoner og en handy og ansvarsfull gjeng bak scenen. Dette kan vi være skikkelig stolte av! 


Tau ungdomsskole ønsker alle elever og foresatte et riktig godt nytt år! 

Nytt av året er at vi åpner Studietorg på skolen tirsdager og torsdager kl 14.10-15.30. Vi starter opp 10.01.23.

Ordningen med leksehjelp mandager går ut.

Vi har også fått opp FNs sine bærekraftsmål på veggen ved det gamle biblioteket. Det ble informativt og fargerikt, og en fin start på året!

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Tau ungdomsskole ønsker alle elever og foresatte en riktig fin og god juleferie. Vi takker for en god innsats og samarbeid i året som har gått, og ser frem til fortsettelsen i 2023.

Skolen vil være stengt i perioden 22.12.22-02.01.23. Første skoledag for elevene er 03.01.23.

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy

 


Spreke elever og ansatte spilte skolecup i dag på TUS. 8a jenter og 10b gutter gikk av med seieren og fikk spille mot lærerlagene. Dette året fikk vi voksne hjelp av Tau skole, bygghjelp og lærerstudent. Tusen takk til alle elever og ansatte for en kjekk turnering med topp innsats!!

Tau ungdomsskole har vore på Demokrativerkstad i Oslo og på Utøya 7.-10.november. Vi var 3 elevar og 1 lærar som fekk vere med på denne spanande opplevinga. Elevane hadde på førehand sendt søknad om å få vere med, og dei som fekk reise var Mathilde Egeland Staurland, Mina Torkelsen Gjedrem, Astrid Ravnås Aske og lærar Nina Helen Hettervik. Det var ein kjempefin gjeng å reise saman med og vi fekk raskt nye vener frå heile landet. Å vere på Utøya var veldig fint, trist, tankevekkjande og lærerikt! Vi kom heim att med mange nye inntrykk og dette har elevane våre idag formidla vidare til sine medelevar. Mathilde, Astrid og Mina har brukt mykje tid på å lage ein flott presentasjon der dei fortalde om sine opplevingar, fakta frå terrorhendingane, men og om alle dei fine verdiane som Utøya står for. Dei presenterte for heile ungdomsskulen i Tau kyrkje og det dei fortalde gjorde inntrykk på alle vi som sat der. Seinare skal jentene rundt i klassane å ha ulike øvingar som dei sjølve hadde når vi var på Utøya.   

6. oktober markerte vi Verdensdagen for psykisk helse. Vi fikk servert frokost fra saniteten, vi jobbet med tema i klassene, hadde foredrag fra Senter for spiseforstyrrelser i Rogaland og foredrag med Aleksander Skadberg. Skolen er heldig som har sosialrådgiver Silje Rygh som planlegger og legger til rette for at denne dagen blir minnerik og lærerik for elever og ansatte!

Se bilder fra turer med friluftsliv valgfag.

Elevrådet er konstituert og leder for elevrådet ble Nicoletta og nestleder ble Marwa. Ser frem til et kjekt samarbeid med årets elevråd.

i uke 36, 37 og 38 gjennomfører Tau ungdomsskole nasjonale prøver. 8. trinn skal ha NP i lesing, regning og engelsk. 9. trinn skal NP i lesing og regning. For mer informasjon om nasjonale prøver se utdanningsforbundet sine sider her.

Onsdag 31. august var 9.trinn på fjelltur i nydelig sensommervær.

For mer informasjon om hvilke produkter du kan kjøpe og hvordan du går frem, se her.