Meny
Velg seksjon Forside
Bedehusvegen 4 4120 Tau
Telefon: 51742770 Send oss e-post
Redaktør: Monica Helgøy
Gå til Google Classroom
8B løste flest matematikkoppgaver og vant pizza
I mai har flere av klassene ved Tau ungdomsskole deltatt i Norges største mattekonkurranse, MatteMaraton. Hensikten til konkurransen er blant annet å fremme engasjement for realfagene, gi verdifull repetisjon innenfor alle emner i matematikk, stimulere til samarbeid, og ikke minst få flere elever i fysisk aktivitet.
I tillegg til alle de flotte premiene MatteMaraton delte ut, hadde vi på Tau ungdomsskole en egen premie til den klassen som løste flest oppgaver. De fikk pizza på skolens regning. Totalt løste elevene ved TUS 11.315 MatteMaraton oppgaver i mai. Den klassen som stakk av med seieren var 8B som løste 4279 av disse oppgavene. Vi applauderer og gratulerer de flinke elevene våre!

Strand kommune arrangerer gratis sommerskole med mange spennende aktiviteter som e-sport, bandcamp, ekstremsport, tegneseriekurs mm. !

For mer informasjon om tilbudet les her.


Her er laget som skal representere Tau ungdomsskole i Ryfylkequizen 2021. Oda Myklebust, Dina Mosness og Olav Leon Fossdal. Finalen avholdes i år på Forsand og sendes direkte her 02. juni kl 12.00. Lykke til Sjølvaste Tryhards!!

Hver mandag fra kl 14.15-15.00 tilbyr vi hjelp til skolearbeid for alle våre elever på naturfagrommet.

Elevene trenger ikke å melde seg på. 

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Se veiledning fra Statsforvalteren om klage på standpunkt- eller eksamenskarakter her.

Vi ønsker alltid en god dialog rundt karakterer ved Tau ungdomsskole. Viktig at faglærer blir kontaktet hvis det er noe elever eller foresatte lurer på.

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Melding som ble sent hjem fra Gran ungdomsskole i 2019 gjelder også for alle våre elever her på Tau ungdomsskole.

Vi låner deres budskap:

Kjære elever

Nå har du fått karakterer for 1. termin. Før du ser på karakterene dine, er det noe viktig du må være klar over. Disse karakterene viser ikke hvor utmerket og unik du er. Disse karakterene viser ikke at du er en god venn eller at er flink til å passe dine søsken. De viser ikke at du danser med de kuleste bevegelsene eller at du sprer glede til dine omgivelser med ditt nydelige smil.

Karakterene viser ikke at du er omsorgsfull eller omtenksom eller at du hver dag gjør ditt aller beste. Disse egenskapene blir du aldri testet på i en prøve.

Disse karakterene viser bare hvordan du har gjort det i de ulike fagene, men de forteller ikke alt. De sier ingenting om at du kanskje har utviklet deg eller forbedret deg på et område du kanskje synes var vanskelig tidligere. De kan ikke fortelle at du lyser opp dagen for læreren din. De kan ikke fortelle hvor fantastisk spesiell du er. 

Se på karakterene og les tilbakemeldingene som finnes på classroom, men husk:

Det er ingen prøver eller tentamener som kan vise alle de fine egenskapene du har, som gjør deg til akkurat den personen DU er!

God helg til dere alle sammen.

Hilsen rektor Monica Helgøy


Tau ungdomsskole åpner på gult nivå onsdag 20.01.21.  

Gult nivå betyr færre restriksjoner i forhold til fag og organisering og vi følger vanlig timeplan.  

Det er fortsatt viktig at vi forholder oss til nasjonale og lokale tiltak, og husk: hold dere hjemme om dere er syke, ha god håndhygiene og hold avstand til andre!      

Se Utdanningsdirektoratet sin veileder om smittevern for ungdomsskolen her

Hilsen rektor Monica Helgøy


I løpet av uke 50 og 51 skal alle klasser på Tau ungdomsskole ha koding på timeplanen. Opplegget er laget av Lær kidsa koding og her på skolen har elever som kan koding vært med å plukket ut oppgaver etter vanskelighetsgrad.

Dette er spennende og kommer for fullt med Fagfornyelsen.

For mer informasjon om kodetimen, se her

Hilsen rektor Monica Helgøy


I forbindelse med Helse Stavanger sin kampanje om selvmordsforebygging legger vi ut denne informasjonen på skolen sin hjemmeside.

Informasjon om forebygging av selvmord og selvskading kan du som foresatt lese om her

Hilsen rektor Monica Helgøy

 


Full klaff med høstkveld for 8.trinn.

Torsdag 15.oktober hadde vi psykisk helsedag på Tau Ungdomsskole.

Vil du ha skolemelk gjør du dette ved å gå inn på skolelyst.no som før og legge inn bestilling. Det 15 produkter å velge mellom. Nytt av året er fiskekaker

https://www.skolelyst.no/