Meny
Velg seksjon Forside
Bedehusvegen 4 4120 Tau
Telefon: 51742770 Send oss e-post
Redaktør: Monica Helgøy
Gå til Google Classroom
Tau ungdomsskole har vore på Demokrativerkstad i Oslo og på Utøya 7.-10.november. Vi var 3 elevar og 1 lærar som fekk vere med på denne spanande opplevinga. Elevane hadde på førehand sendt søknad om å få vere med, og dei som fekk reise var Mathilde Egeland Staurland, Mina Torkelsen Gjedrem, Astrid Ravnås Aske og lærar Nina Helen Hettervik. Det var ein kjempefin gjeng å reise saman med og vi fekk raskt nye vener frå heile landet. Å vere på Utøya var veldig fint, trist, tankevekkjande og lærerikt! Vi kom heim att med mange nye inntrykk og dette har elevane våre idag formidla vidare til sine medelevar. Mathilde, Astrid og Mina har brukt mykje tid på å lage ein flott presentasjon der dei fortalde om sine opplevingar, fakta frå terrorhendingane, men og om alle dei fine verdiane som Utøya står for. Dei presenterte for heile ungdomsskulen i Tau kyrkje og det dei fortalde gjorde inntrykk på alle vi som sat der. Seinare skal jentene rundt i klassane å ha ulike øvingar som dei sjølve hadde når vi var på Utøya.   

Som foresatt til barn ved Tau ungdomsskole, er du automatisk medlem av Foreldrerådet. FAU står for Foreldrerådets ArbeidsUtvalg, og fungerer litt som et styre for alle foresatte (i motsetning til klassekontaktene, som har fokus på egen klasse). FAU møtes en gang i måneden, og er også representerte i Samarbeidsutvalget og Skolemiljøutvalget. Alle referater vil bli lagt ut på skolens hjemmeside, og vi oppfordrer alle til å lese dem. 

Brenner du for noe som angår mange eller alle elevene? Da håper vi i FAU å høre fra deg. Ingen saker er for store eller små - vi ønsker uansett at flest mulig engasjerer seg. Alle klasser er representerte i FAU, så ta gjerne kontakt med din representant. Du kan også bruke følgende epost: 

FAU.Tau.Ungdomsskole@gmail.com 

Hilsen FAU,
ved leder Kristin RavndalHer er viktige datoer for eksamen 2023:

12. mai kl 09.00 - Kunngjøring av trekk

22. mai - Eksamen matemtaikk

22. mai - Forberedelsen til engelsk

23. mai - Eksamen engelsk

23. mai - Forberedelse til norsk

24. mai - Eksamen norsk hovedmål

25. mai - Eksamen norsk sidemål

For mer informasjon om eksamen, se Udir sine sider  her.


6. oktober markerte vi Verdensdagen for psykisk helse. Vi fikk servert frokost fra saniteten, vi jobbet med tema i klassene, hadde foredrag fra Senter for spiseforstyrrelser i Rogaland og foredrag med Aleksander Skadberg. Skolen er heldig som har sosialrådgiver Silje Rygh som planlegger og legger til rette for at denne dagen blir minnerik og lærerik for elever og ansatte!

Se bilder fra turer med friluftsliv valgfag.

Elevrådet er konstituert og leder for elevrådet ble Nicoletta og nestleder ble Marwa. Ser frem til et kjekt samarbeid med årets elevråd.

i uke 36, 37 og 38 gjennomfører Tau ungdomsskole nasjonale prøver. 8. trinn skal ha NP i lesing, regning og engelsk. 9. trinn skal NP i lesing og regning. For mer informasjon om nasjonale prøver se utdanningsforbundet sine sider her.

Onsdag 31. august var 9.trinn på fjelltur i nydelig sensommervær.

For mer informasjon om hvilke produkter du kan kjøpe og hvordan du går frem, se her.

Alle elever har rett til et trygt og godt skolemiljø. Tau ungdomsskole vil ha ekstra fokus på et inkluderende skolemiljø. Dette vil være et av våre utviklingsområder for perioden 2021/25. For mer informasjon, se udir.no sine sider med link her

Vi ønsker alle våre elever og foresatte et riktig godt skoleår!

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Sommeren er på hell og vi gleder oss til alle ansatte og elever kommer tilbake til oss i løpet av uken.

Ansatte starter mandag 15. august og elevene starter opp torsdag 18. august kl 08.30.

Administrasjonen er allerede godt i gang og er klare for et nytt skoleår hvor vi skal legge til rette for Læring og trivsel for alle.

Ta gjerne kontakt med oss dersom dere lurer på noe. Kontoret er åpnet fra kl 08.00-15.00.

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Tau ungdomsskole er stengt frem til onsdag 10.august.

Ved behov for kontakt kan rektor Monica Helgøy nås på tlf: 917 82 207, med unntak av uke 30 og 31. Da er avdelingsleder Inger Johanne Rensmoen Andersen tilgjengelig på tlf: 905 65 033.

Vi ønsker dere alle en fin sommer og gleder oss til oppstart i august.

Artikkelbildet er tatt av Siri Abrahamsen i Mølleparken på herlige Tau.

 


Siste uken på skolen før ferien har 8. trinn hatt økologiprosjekt i naturfag. De har vært delt inn i grupper og undersøkt hver sine områder. Det er utrolig hvor flinke de har vært! Prosjektet ble avsluttet med en utstilling av innsamlet materiale og modeller av områdene de har besøkt. Samtlige grupper hadde gjort en kjempejobb og sa at de hadde lært mye ute i felten denne uken.

To uker før skoleslutt gjennomførte 10. trinn ved Tau ungdomsskole musikal. I år var det "The greatest showman" som ble gjenskapt med sine gode verdier bla når det gjelder inkludering. På 7 arbeidsdager fikk de til mer enn noen kunne forvente! Det ble en skikkelig suksess. Vi ønsker alle våre flotte avgangselever lykke til videre og vi er glade for at de fikk denne opplevelsen med seg fra TUS.

Bildene er lånt fra lokalavisen Strandbuen.


🌿Reisebrev fra Tau ungdomsskole🌿 Demokrativerkstedet i Oslo og på Utøya

Vi reise tre elever og en lærer fra Tau ungdomsskole til Oslo og Utøya. (Mina Kvame 9a, Oda Tveit Myklebust 9b, Joel Nag 9c og lærer Janet Førde) Her fikk vi møte elever og lærere fra ulike ungdomsskoler i andre deler av landet. Vi hadde tre innholdsrike, travle og kjekke dager. Først var vi på 22. julisenteret i Oslo, så til Utøya der vi overnattet i to netter. Der fikk vi lære mer om terrorangrepet 22. juli, og møtte vitner som hadde vært der den dagen. Utenom fikk vi lære mye om demokrati og ulike meninger i samfunnet. Vi gikk gjennom ulike øvelser om engasjement, bekjempe hatprat, og å forstå ulikheter i samfunnet.

Elevene holdt foredrag for resten av elevene på skolen og formidlet budskapet om hvor viktig det er å opprettholde vårt demokrati og jobbe med inkludering

For mer informasjon om opplegget se: https://demokrativerksted.no/


8. og 9. trinn har denne uken hatt besøk av Siri Berqvam med Mutasjoner. Mutasjoner er en kombinasjon av kunstnermøte og kunstformidling, der elevene også er aktivt deltakende. Elevene måtte tenke litt "ut av boksen" og likte produksjonen godt!