Meny
Velg seksjon Forside
Bedehusvegen 4 4120 Tau
Telefon: 51742770 Send oss e-post
Redaktør: Monica Helgøy
Gå til Google Classroom

Alle elever har rett til et trygt og godt skolemiljø. Tau ungdomsskole vil ha ekstra fokus på et inkluderende skolemiljø. Dette vil være et av våre utviklingsområder for perioden 2021/25. For mer informasjon, se udir.no sine sider med link her

Vi ønsker alle våre elever og foresatte et riktig godt skoleår!

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Sommeren er på hell og vi gleder oss til alle ansatte og elever kommer tilbake til oss i løpet av uken.

Ansatte starter mandag 15. august og elevene starter opp torsdag 18. august kl 08.30.

Administrasjonen er allerede godt i gang og er klare for et nytt skoleår hvor vi skal legge til rette for Læring og trivsel for alle.

Ta gjerne kontakt med oss dersom dere lurer på noe. Kontoret er åpnet fra kl 08.00-15.00.

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Tau ungdomsskole er stengt frem til onsdag 10.august.

Ved behov for kontakt kan rektor Monica Helgøy nås på tlf: 917 82 207, med unntak av uke 30 og 31. Da er avdelingsleder Inger Johanne Rensmoen Andersen tilgjengelig på tlf: 905 65 033.

Vi ønsker dere alle en fin sommer og gleder oss til oppstart i august.

Artikkelbildet er tatt av Siri Abrahamsen i Mølleparken på herlige Tau.

 


Siste uken på skolen før ferien har 8. trinn hatt økologiprosjekt i naturfag. De har vært delt inn i grupper og undersøkt hver sine områder. Det er utrolig hvor flinke de har vært! Prosjektet ble avsluttet med en utstilling av innsamlet materiale og modeller av områdene de har besøkt. Samtlige grupper hadde gjort en kjempejobb og sa at de hadde lært mye ute i felten denne uken.

To uker før skoleslutt gjennomførte 10. trinn ved Tau ungdomsskole musikal. I år var det "The greatest showman" som ble gjenskapt med sine gode verdier bla når det gjelder inkludering. På 7 arbeidsdager fikk de til mer enn noen kunne forvente! Det ble en skikkelig suksess. Vi ønsker alle våre flotte avgangselever lykke til videre og vi er glade for at de fikk denne opplevelsen med seg fra TUS.

Bildene er lånt fra lokalavisen Strandbuen.


🌿Reisebrev fra Tau ungdomsskole🌿 Demokrativerkstedet i Oslo og på Utøya

Vi reise tre elever og en lærer fra Tau ungdomsskole til Oslo og Utøya. (Mina Kvame 9a, Oda Tveit Myklebust 9b, Joel Nag 9c og lærer Janet Førde) Her fikk vi møte elever og lærere fra ulike ungdomsskoler i andre deler av landet. Vi hadde tre innholdsrike, travle og kjekke dager. Først var vi på 22. julisenteret i Oslo, så til Utøya der vi overnattet i to netter. Der fikk vi lære mer om terrorangrepet 22. juli, og møtte vitner som hadde vært der den dagen. Utenom fikk vi lære mye om demokrati og ulike meninger i samfunnet. Vi gikk gjennom ulike øvelser om engasjement, bekjempe hatprat, og å forstå ulikheter i samfunnet.

Elevene holdt foredrag for resten av elevene på skolen og formidlet budskapet om hvor viktig det er å opprettholde vårt demokrati og jobbe med inkludering

For mer informasjon om opplegget se: https://demokrativerksted.no/


8. og 9. trinn har denne uken hatt besøk av Siri Berqvam med Mutasjoner. Mutasjoner er en kombinasjon av kunstnermøte og kunstformidling, der elevene også er aktivt deltakende. Elevene måtte tenke litt "ut av boksen" og likte produksjonen godt!

I dag har hele skolen deltatt i forskjellige aktiviteter knyttet opp til litteratur. Vi har hatt besøk av Tor Arve Røssland, musiker Kjell Inge Torkelsen og tomannsbandet Fjågoteket. Tor Arve Røssland leste fra flere av sine bøker og fortalte bla om hvordan han bygget opp historiene og karakterene i bøkene. Kjell Inge Torkelsen oversatte en engelsk sang av The Weeknd til nynorsk ved hjelp av elevarbeid fra skolen vår. Fjågoteket spilte 4 egenproduserte tekster og laget en god avslutning på dagen. Elevene har vært også vært på sporløype og hatt felles pølselunsj. Det er flott på Tau og vi har benyttet oss av både aulaen på Tau skole og Mølleparken. Prikken over ien ble været. Tusen takk for et flott program til dagens primus motor lærer Janet Førde.

Torsdag 07. april deltok 5 elevbedrifter fra Tau ungdomsskole i fylkesmesterskapet i Ungt Entrepenørskap. Gratulerer så mye til Saponi som vant 2. premie for "Beste produkt"- en pris som henger høyt i konkurransen med ca 160 andre bedrifter og 600 deltakende elever! I tillegg vil vi gratulere Powerpop med nominasjoner i 2 kategorier: "Beste markedsføring" og "Beste logo". Alle våre 5 elevbedrifter og lærer Nina Helen Hettervik har gjort en kjempegod innsats og fortjener masse skryt!

Tau ungdomsskole går stolte inn i påskeferien!


Tirsdag 29. mars var hele skolen ute på tur i friluft. Elevene kunne velge mellom fottur i nærområdet eller langrenn/slalom i Sirdalen. Det er utrolig kjekt for elevene å møtes på tvers av trinn og klasser. Slike dager har vi lengtet etter!

Lærerne hadde det så kjekt at de rent glemte å ta så mange bilder, men vedlagt er et lite knippe.

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Les mer om standpunktkarakterer på utdanningsdirektoratet sine sider her. Vi på Tau ungdomsskole jobber hele tiden for at karakterene skal være forutsigbare og satt etter god dialog med eleven. Jeg anbefaler å ta kontakt med faglærer i tilfeller der det er usikkerhet rundt standpunktkarakter. 8. trinn får standpunktkarakter i valgfag. 9. trinn får standpunktkarakterer i valgfag, mat & helse og kunst & handverk. På 10. trinn er alle karakterer standpunktkarakterer. Standpunktkarakterene vil i år bli publisert 08. juni.

Vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Mandag 07.02 fikk vi på Tau ungdomsskole besøk av ordfører Irene Heng Lauvsnes og varaordfører Bjørn Aril Veland. Vi hadde et godt møte hvor elevrådsleder Lukas Strandset Veland, nestleder Nele Ammich (til høyre) og Dembragruppemedlem Ida Sofie Bull deltok med elevens perspektiv på skoledriften vår. Elevene fikk tips og råd om hvordan deres stemme kan bli hørt i kommunal sammenheng og hvor viktig de synes det var med elevenes stemme. Det var et hyggelig og lærerikt møte!

 


Strandaskolen åpner på grønt nivå mandag 24.01.22. Dette er gledelige nyheter for ungdommen som igjen bla. kan synge karaoke og spille bordtennis mm. i storefri!

For mer informasjon om rammene i regelverket for barnehage og skoletilbud under koronapandemien, se her

Veldig viktig at alle elever fortsetter med god håndhygiene, holder avstand og blir hjemme ved sykdom.

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


På grunn av nye restriksjoner i skolen må vi dessverre avlyse juleavslutningen for elevene mandag 20.12 og skolegudstjenesten tirsdag 21.12.

Skolen vil drive på gult nivå og beredskapsplan vil bli publisert her på hjemmesiden 16.12.21.

Krisestab i kommunen har vurdert situasjonen ved skoledrift og konkludert med følgende:
Skolene i Strand endrer ikke skoleruten frem mot Jul. Krisestab i Strand har vedtatt at skoleruten opprettholdes fra fredag 17. desember, grunnet nye karanteneregler fra regjeringen. Det har vært diskutert i krisestab om mulig endring av skoleruten. Karantenereglene har først blitt avklart i går kveld, tirsdag 14/12.I Strand kommune er det lav smitte og det er ikke grunnlag for ekstra lokale tiltak i skolen. Med andre ord så er det ikke smittefaglig og skolefaglig grunnlag for å endre skoleruten.

Siste skoledag for elevene før ferien er tirsdag 21.12 og første skoledag etter ferien er tirsdag 4. januar. 

Hjemmesiden vil være oppdatert ved eventuelle endringer.

Jeg ønsker dere alle en riktig fin og fredelig jul! Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


I løpet av uke 50  skal alle klasser på Tau ungdomsskole ha koding på timeplanen. Opplegget er laget av Lær kidsa koding.  

Dette er spennende og kommer for fullt med Fagfornyelsen.

For mer informasjon om kodetimen, se her

Hilsen rektor Monica Helgøy


Austbø, Lunde og Hjelmeland skole var på besøk for å spille skolelagsturnering i går, torsdag 26. november.

Fint vær, fine folk (både på banen og tribunen) og fin fotball er oppskriften på en helt fantastisk dag.

Tusen takk til alle som var med for å lage fin stemning på turneringa☺️

Hilsen Martine Mæhle