Meny
Velg seksjon Forside
Bedehusvegen 4 4120 Tau
Telefon: 51742770 Send oss e-post
Redaktør: Monica Helgøy
Gå til Google Classroom

I dag har hele skolen vært på show og fått prøvd naturfag i praktiske prosjekt. Jærmuseet har vært på besøk med sitt Science circus. Vi har sett lydbølger i flammer, fått bevist vekten av luft, prøvd ut flytende nitrogen med mer.

8. trinn fikk prøve ut kjemiske reaksjoner, 9. trinn laget el-bil og 10. trinn jobbet med LED-lys. Vi har hatt en veldig lærerik, spennende og kjekk dag!


Tau ungdomsskole har gjennomført skolevalg. Se resultatene her.

Friluftsliv valgfag har i høst vært på oppstartstur ved Kvam, blåbærtur på Longaneset og sykkeltur til Vaulali. Fine høstdager i strålende sol!


i uke 37 og 38 gjennomfører Tau ungdomsskole nasjonale prøver. 8. trinn skal ha NP i lesing, regning og engelsk. 9. trinn skal NP i lesing og regning. For mer informasjon om nasjonale prøver se utdanningsforbundet sine sider her.

Hver mandag fra kl 14.15-15.00 tilbyr vi hjelp til skolearbeid for alle våre elever på naturfagrommet.

Tilbudet starter opp mandag 30. august.

Elevene trenger ikke å melde seg på. 

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Alle elever har rett til et trygt og godt skolemiljø. Tau ungdomsskole vil ha ekstra fokus på et inkluderende skolemiljø. Dette vil være et av våre utviklingsområder for perioden 2021/25. For mer informasjon, se udir.no sine sider med link her

Vi ønsker alle våre elever og foresatte et riktig godt skoleår!

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Sommeren er på hell og vi gleder oss til alle ansatte og elever kommer tilbake til oss i løpet av uken.

Ansatte starter mandag 16. august og elevene starter opp torsdag 19. august kl 08.30.

Administrasjonen er allerede godt i gang og er klare for et nytt skoleår hvor vi skal legge til rette for Læring og trivsel for alle.

Ta gjerne kontakt med oss dersom dere lurer på noe. Kontoret er åpnet fra kl 08.00-15.00.

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Strand kommune arrangerer gratis sommerskole med mange spennende aktiviteter som e-sport, bandcamp, ekstremsport, tegneseriekurs mm. !

For mer informasjon om tilbudet les her.


Her er laget som skal representere Tau ungdomsskole i Ryfylkequizen 2021. Oda Myklebust, Dina Mosness og Olav Leon Fossdal. Finalen avholdes i år på Forsand og sendes direkte her 02. juni kl 12.00. Lykke til Sjølvaste Tryhards!!

Se veiledning fra Statsforvalteren om klage på standpunkt- eller eksamenskarakter her.

Vi ønsker alltid en god dialog rundt karakterer ved Tau ungdomsskole. Viktig at faglærer blir kontaktet hvis det er noe elever eller foresatte lurer på.

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Melding som ble sent hjem fra Gran ungdomsskole i 2019 gjelder også for alle våre elever her på Tau ungdomsskole.

Vi låner deres budskap:

Kjære elever

Nå har du fått karakterer for 1. termin. Før du ser på karakterene dine, er det noe viktig du må være klar over. Disse karakterene viser ikke hvor utmerket og unik du er. Disse karakterene viser ikke at du er en god venn eller at er flink til å passe dine søsken. De viser ikke at du danser med de kuleste bevegelsene eller at du sprer glede til dine omgivelser med ditt nydelige smil.

Karakterene viser ikke at du er omsorgsfull eller omtenksom eller at du hver dag gjør ditt aller beste. Disse egenskapene blir du aldri testet på i en prøve.

Disse karakterene viser bare hvordan du har gjort det i de ulike fagene, men de forteller ikke alt. De sier ingenting om at du kanskje har utviklet deg eller forbedret deg på et område du kanskje synes var vanskelig tidligere. De kan ikke fortelle at du lyser opp dagen for læreren din. De kan ikke fortelle hvor fantastisk spesiell du er. 

Se på karakterene og les tilbakemeldingene som finnes på classroom, men husk:

Det er ingen prøver eller tentamener som kan vise alle de fine egenskapene du har, som gjør deg til akkurat den personen DU er!

God helg til dere alle sammen.

Hilsen rektor Monica Helgøy


Tau ungdomsskole åpner på gult nivå onsdag 20.01.21.  

Gult nivå betyr færre restriksjoner i forhold til fag og organisering og vi følger vanlig timeplan.  

Det er fortsatt viktig at vi forholder oss til nasjonale og lokale tiltak, og husk: hold dere hjemme om dere er syke, ha god håndhygiene og hold avstand til andre!      

Se Utdanningsdirektoratet sin veileder om smittevern for ungdomsskolen her

Hilsen rektor Monica Helgøy


I løpet av uke 50 og 51 skal alle klasser på Tau ungdomsskole ha koding på timeplanen. Opplegget er laget av Lær kidsa koding og her på skolen har elever som kan koding vært med å plukket ut oppgaver etter vanskelighetsgrad.

Dette er spennende og kommer for fullt med Fagfornyelsen.

For mer informasjon om kodetimen, se her

Hilsen rektor Monica Helgøy


I forbindelse med Helse Stavanger sin kampanje om selvmordsforebygging legger vi ut denne informasjonen på skolen sin hjemmeside.

Informasjon om forebygging av selvmord og selvskading kan du som foresatt lese om her

Hilsen rektor Monica Helgøy

 


Full klaff med høstkveld for 8.trinn.

Torsdag 15.oktober hadde vi psykisk helsedag på Tau Ungdomsskole.