Meny
Velg seksjon Forside
Bedehusvegen 4 4120 Tau
Telefon: 51742770 Send oss e-post
Redaktør: Monica Helgøy
Gå til Google Classroom
I valgfaget design og redesign lager de mye fint av gamle ting.

Marie Olivia, Linn, Julie og Maiken på 10.trinn har valgfaget «Innsats for andre» og de har startet et panteprosjekt til inntekt for Kreftforeningen.

Hver mandag fra kl 14.15-15.00 tilbyr vi hjelp til skolearbeid for alle våre elever på naturfagrommet.

Elevene trenger ikke å melde seg på. 

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Mandag etter lunsj benyttet flere trinn anledningen til å gå på skøyter

Regjeringen avlyser skriftlig eksamen i ungdomsskolen våren 2021. Det planlegges for å gjennomføre muntlig eksamen. Tidspunkt for muntlig eksamen ved Tau ungdomsskole blir publisert her på hjemmesiden når vi får tilbakemelding fra våre samarbeidspartnere.

Med vennlig rektor Monica Helgøy


Onsdag etter lunsj var elevene på 10.trinn på tur i akebakken på Strand. Snødybden var bare på ca 3 cm, men gliden var likevel upåklagelig.

Se veiledning fra Statsforvalteren om klage på standpunkt- eller eksamenskarakter her.

Vi ønsker alltid en god dialog rundt karakterer ved Tau ungdomsskole. Viktig at faglærer blir kontaktet hvis det er noe elever eller foresatte lurer på.

Med vennlig hilsen rektor Monica Helgøy


Melding som ble sent hjem fra Gran ungdomsskole i 2019 gjelder også for alle våre elever her på Tau ungdomsskole.

Vi låner deres budskap:

Kjære elever

Nå har du fått karakterer for 1. termin. Før du ser på karakterene dine, er det noe viktig du må være klar over. Disse karakterene viser ikke hvor utmerket og unik du er. Disse karakterene viser ikke at du er en god venn eller at er flink til å passe dine søsken. De viser ikke at du danser med de kuleste bevegelsene eller at du sprer glede til dine omgivelser med ditt nydelige smil.

Karakterene viser ikke at du er omsorgsfull eller omtenksom eller at du hver dag gjør ditt aller beste. Disse egenskapene blir du aldri testet på i en prøve.

Disse karakterene viser bare hvordan du har gjort det i de ulike fagene, men de forteller ikke alt. De sier ingenting om at du kanskje har utviklet deg eller forbedret deg på et område du kanskje synes var vanskelig tidligere. De kan ikke fortelle at du lyser opp dagen for læreren din. De kan ikke fortelle hvor fantastisk spesiell du er. 

Se på karakterene og les tilbakemeldingene som finnes på classroom, men husk:

Det er ingen prøver eller tentamener som kan vise alle de fine egenskapene du har, som gjør deg til akkurat den personen DU er!

God helg til dere alle sammen.

Hilsen rektor Monica Helgøy


Tau ungdomsskole åpner på gult nivå onsdag 20.01.21.  

Gult nivå betyr færre restriksjoner i forhold til fag og organisering og vi følger vanlig timeplan.  

Det er fortsatt viktig at vi forholder oss til nasjonale og lokale tiltak, og husk: hold dere hjemme om dere er syke, ha god håndhygiene og hold avstand til andre!      

Se Utdanningsdirektoratet sin veileder om smittevern for ungdomsskolen her

Hilsen rektor Monica Helgøy


I løpet av uke 50 og 51 skal alle klasser på Tau ungdomsskole ha koding på timeplanen. Opplegget er laget av Lær kidsa koding og her på skolen har elever som kan koding vært med å plukket ut oppgaver etter vanskelighetsgrad.

Dette er spennende og kommer for fullt med Fagfornyelsen.

For mer informasjon om kodetimen, se her

Hilsen rektor Monica Helgøy


I forbindelse med Helse Stavanger sin kampanje om selvmordsforebygging legger vi ut denne informasjonen på skolen sin hjemmeside.

Informasjon om forebygging av selvmord og selvskading kan du som foresatt lese om her

Hilsen rektor Monica Helgøy

 


Full klaff med høstkveld for 8.trinn.

Torsdag 15.oktober hadde vi psykisk helsedag på Tau Ungdomsskole.

På Tau Ungdomsskole markerer vi Verdensdagen for psykisk helse på torsdag den 15.oktober. Da stiller Saniteten med frokost. Ellers blir det fokus på spennende aktiviteter i klasserommet.

Vil du ha skolemelk gjør du dette ved å gå inn på skolelyst.no som før og legge inn bestilling. Det 15 produkter å velge mellom. Nytt av året er fiskekaker

https://www.skolelyst.no/