Publisert: 12. november 2023 | Sist endret: aldri | Forfatter: Tekst og foto Vibeke T. Fauske

Rusletur til Kristiansand domkirke

På tirsdag la vi nok en gang turen til sentrum, for å bli bedre kjent med byen vi bor i. Vi forlot Lova klokka 10.30, og da passet det fint med matpause og lekestopp på lekeplassen i Tresse. På vei dit gikk vi forbi bysten av Vilhelm Krag som vi også tidligere har sett på. 

Klokka 12 ble vi møtt av Tuva utenfor domkirken på torvet. Hun kunne fortelle at denne kirken er byens høyeste bygg. Med sine 70 meter peker den rett opp mot himmelen. Elevene visste allerede at kirken ble bygget i årene 1883-84, for det er ukas læringsmål.

Det første rommet vi kom inn i heter våpenhuset. Det var her man måtte legge fra seg våpnene sine i gamle dager, for de fikk man ikke ha med inn i selve kirkerommet.

Inne i kirka fikk vi se både prekestol, døpefont og altertavlen.

Kirken har også et 10 år gammelt orgel som kostet hele 15 millioner kroner.

Det var spennende å få se bak i sakristiet, der det hang malerier av kirkens tidligere biskoper. Vi fikk høre om en hemmelig dør der, og vi fikk se skapet der prestekjolene henger.

Noen spurte Tuva om vi kunne få komme opp i kirketårnet og se på kirkeklokkene, men det kunne vi ikke, da den bratte trappa opp manglet rømningsvei.

Fulle av inntrykk satte vi kursen hjemover mot Lova igjen. Vi passerte hjertet i byen, ruslet gjennom Posebyen og gikk over Christian Quart-broa.

Vi begynner virkelig å ha litt kunnskap om byen vår nå!