Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Auglendsbakken 27 4018 Stavanger Telefon: 51812850 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Tove Steen
Gå til Its Learning
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<desember 2017><<
desember 2017
mtotfls
27282930010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
På hjemmesiden under hovedmenyen "Tips og råd" har vi laget en ny underside som heter "Digitale råd til foresatte". I denne seksjonen kommer vi til å legge inn ulike digitale råd til foresatte. Det er en utfordrende jobb for voksne å følge med på utviklingen innen spill og apper. Som regel kommer barna oss i forkjøpet, og digital mobbing er blitt et stort samfunnsproblem. Derfor kommer Vaulen skole til å være aktive med tips om nettvett, både i forhold til elevene og foresatte. Det aller viktigste er å jobbe med holdningsskapende arbeid om den digitale verden.

Vaulen skole skal ha en hel dag med fokus på psykisk helse fredag 15.desember. Denne dagen utgår alle fag, og alle klasser kommer til å ha oppgaver og aktiviteter knyttet til barns psykiske helse. Dette blir en ny tradisjon på Vaulen skole, en tradisjon vi skal utvide til en hel uke fra neste skoleår. I følge tall fra Folkehelseinstituttet er psykiske plager og lidelser et stort helseproblem hos barn og unge i Norge i dag. Til enhver tid regner vi med at 15-20 prosent av barn og unge mellom 3 og 18 år har nedsatt funksjon på grunn av psykiske plager som angst, depresjon og atferdsproblemer. Av den grunn har vi på Vaulen skole lyst til å rette fokuset på forebygging, og skape en forståelse av at alle har en psykisk helse.

Det ble nok en gang svært gode resultater på nasjonale prøver for elevene på Vaulen skole. Nasjonale prøver på 5.trinn måler elevenes grunnleggende ferdigheter som er nødvendige for å nå kompetansemålene i fagene.  Resultatene viser at:

Elevene på 5.trinn på Vaulen skole skårer høyere enn jevnaldrende elever både i Stavanger, Rogaland og i Norge.

Dette er resultater som gleder skolen og som forteller om en skole med høy læring blant elevene.


Vaulen skole ønsker å være aktive i forhold til nettvett. Både i undervisningen og ved å holde foresatte oppdaterte på farer og trender. Internett er en jungel som er ekstremt vanskelig for oss foreldre å holde oss oppdaterte på. Hver gang vi føler at vi begynner å få oversikt, så kommer det en ny side, et nytt spill eller en ny app som barna våre ikke bør bruke. Stavanger kommune har valgt å stenge tilgangen til appene Sarahah og Polly.fun på Chromebook. Appene lar brukerne sende anonyme meldinger til andre. Mobbing, hatmeldinger og krenkende beskjeder blant barn i Norge, gjør at Stavanger kommune har valgt å stenge tilgangen. Som foresatte må dere være oppmerksomme på at elevene fremdeles kan benytte disse appene på private enheter og mobiler. Vi kjenner ikke til uheldige episoder med disse appene blant elever på Vaulen skole, men vi ønsker å advare og informere for å hindre mobbing og krenkelser.