Meny
Velg Forside
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 73 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Avd.leder Håvard Ødegaard
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juni 2023><<
juni 2023
mtotfls
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829300102
03040506070809
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Etter 15. juni vil ikke lenger elever som har valgt å logge inn i tredjepartstjenester som for eksempel Spotify, Pokemon Go  og  TikTok  med "logg inn med Google", og  sin stavangerskolen.no- konto ha muligheten til dette. Det har vært mulighet til å logge inn i disse, og andre tredjepartsapper, gjennom et API.  Fra 15. juni fjerner vi denne muligheten for alle andre tjenester enn noen forhånddefinerte som vi har godkjent.

Vi velger å kommunisere dette ut via hjemmesiden slik at foresatte ved behov kan hjelpe barna med å endre påloggingen til disse tjenestene. Dette kan en som regel gjøre ved å gå inn på "min profil"  og redigere kontoinformasjonen.

Kort sagt vil dette si at dersom barnet du har i hus bruker sin skolekonto til å logge seg inn i noen av tjenestene over, må de bytte mailadresse. Dette må gjøres før 15. juni. Gjør de ikke det vil de når de prøver å logge seg inn i disse tjenestene få opp at påloggingen er blokkert.


Appen ZuperSmart er utviklet av Avdeling for Digital Helseforskning (DIG) ved Oslo universitetssykehus og RVTS Øst.
ZuperSmart er kunnskapsbasert og utviklet i samarbeid med barn mellom 6-12 år, foreldre og fagpersoner som jobber med barn. Appen er gratis og kan lastes ned i App store eller Google play.


Frå mai 2023 blir Vigilo teken i bruk for kommunikasjon mellom heim og skule på alle kommunale barneskular i Stavanger kommune. Foreldre med barn på barneskular kan då kommunisera med skulen gjennom Vigilo foreldreportal i nettlesar, eller Vigilo app til smarttelefon og nettbrett.  
Barneskulane er delte i to puljar:  


Oppstart 10. mai: Buøy, Byfjord, Fogn oppvekstsenter, Hundvåg, Mosterøy, Nylund, Ombo, Roaldsøy, Sjernarøy, Skeie, Storhaug, Tasta, Teinå, Vardenes, Vassøy, Vikevåg, Finnøy sentralskule (barne og ungdomsskule)


Oppstart 24. mai: Auglend, Eiganes, Gausel, Godeset, Hafrsfjord, Jåtten, Kampen, Kvernevik, Lassa, Madlamark, Madlavoll, Tjensvoll, Vaulen, Våland 

*Sunde skule og Kvaleberg skule har allereie teke i bruk kommunikasjonsmodulen i Vigilo 


Alle elever fra Lassa skole møter senest kl. 09:10 på parkeringsplassen v/ Eiganes gravlund.

Husk å ta med flagg!


Vi ser fram til å ønske dere velkommen til Lassa skole. Dere har sikkert mange tanker og spørsmål i forbindelse med skolestart. 

Her vil dere få litt nyttig informasjon.


Kirsten Elin Bergsvik har takket ja til stillingen som rektor ved Lassa skole fra 01.08.23.

Hun er fra Storhaug, utdannet lærer, bor på Finnøy og har 25 års erfaring i skoleledelse fra 3 ulike skoler.

Vi ser fram til å få henne på plass.

Nå rekrutterer Eiganes skolekorps nye medlemmer fra Eiganes og Lassa!
Vil du også spille i korpset? Da må du:


Lassa skole har åpen dag/aksjonsdag - Hei Verden på Lassa skole tirsdag 23. mai fra klokken 17:00 til 19:00. 
Denne dagen samles vi alle, både elever, deres familier og hele staben på Lassa skole, for å vise solidaritet og å gjøre en felles innsats for å nå målet om SKOLE FOR ALLE, i Bangladesh. Målet for aksjonsdagen er å vise solidaritet og å samle inn penger til prosjektene i Bangladesh.
Som tidligere år vil det på aksjonsdagen på skolens område være fylt av spennende aktiviteter/salgsboder som alle sirkulerer fritt mellom. Alle klassene har forberedt ulike aktiviteter. Hver aktivitet har sin pris. I løpet av aksjonsdagen har hver klasse fått tildelt en halv time der elevene i klassen, sammen med familiene sine og kontaktlærer, samles i klasserommet. For denne halvtimen har den enkelte klassen laget sitt eget innhold ☺ Klassens aktivitet/salgsbod stenges i dette tidsrommet og åpnes igjen umiddelbart etterpå ☺
Foreldregruppen, FAU, arrangerer kafé, der det selges bakverk, drikke og pølser ☺ Kafeen finner du på nedsiden av skolen (utenfor Mat og Helse rommet)

Vi vil ikke ha penger i omløp denne dagen. I stedet for brukes kuponghefter og vipps.
Det blir salg av kuponghefter flere steder (Vipps for å kjøpe hefte). Kupongheftet koster 100,- og inneholder 10 “bonger” a 10 kr. På hver aktivitet/bod må det enten vippses eller bruke “bonger” fra kupongheftet.LASSA FAU inviterer alle foreldre/foresatte ved Lassa skole til foreldrerådsmøte med tema Nettvett

Tid: 19.April kl 1800-2000
Sted: Mediateket, Lassa skole


Påmelding til årets utgave av Fiks Ferigge Ferie åpner 13.mars 2023 kl.17.00. FFF er Stavanger kommunes tilbud til barn og unge i skolens sommerferie.

Kjære alle foreldre og foresatte.

Etter 13 fantastiske år har jeg nå valgt å si opp min stilling som rektor på Lassa skole. Jeg har virkelig stortrivdes, men nå er det tid for å levere stafettpinnen videre. 

Jeg har alltid gledet meg til å gå på jobb, og har syntes at jobben som rektor har vært både spennende, utfordrende, givende og ikke minst viktig. Det er med stor respekt og ydmykhet jeg ser tilbake på det arbeidet jeg har fått mulighet til å gjøre sammen med gode kolleger og dere foreldre, alltid med tanke om det beste for elevenes læring og trivsel. Tirsdag var det engelskdag for hele skolen. Både store og små hadde skoleuniform på seg og eget engelsk navn. Etter en kort økt i klasserommene ble alle elevene samlet til kjekk, lærerik og underholdene storsamling i mediateket. Resten av dagen forløp med mange ulike aktiviteter og oppgaver hvor elevene måtte kommunisere på engelsk. Høydepunktet var nok den lange lunsjpausen med te og deilige scones med krem og syltetøy. Det ble en samlende, annerledes og veldig kjekk skoledag.

Stavanger kommune har kommunelisens på lese- og skrivestøtten Intowords Cloud. Dette er et godt verktøy for alle elever, men er gjerne spesielt viktig for de som har utfordringer knyttet til lesing og skriving.

Formålet med webinaret er å bli kjent med IntoWords, se hvilke funksjoner som ligger i verktøylinja og hvordan elevene kan bruke disse til å få støtte når de skal lese og skrive. Vi vil også se på skriverammene og IntoWords-treneren som ligger integrert i verktøyet.

Webinar for foresatte, IntoWords onsdag 8. mars, kl. 17.30-18.30

Påmelding:https://attendee.gotowebinar.com/register/1251855989293309272


Lørdag 14. januar kl.12:00-16:00 blir det gratis adgang for alle i Stavanger Idrettshall. Her presenterer idrettslag fra Stavanger over 30 forskjellige idretter som du kan se og prøve.

Her er link til arrangementet


Vi ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år.

Siste skoledag er onsdag 21.12.22.

SFO har åpent på alle virkedagene i desember: (22., 23., 27., 28., 29. og 30. desember)

2. januar er det planleggingsdag for skole/SFO.

Vi gleder oss til å ta i mot elevene  tirsdag 3. januar til vanlig tid.


Lassa skole hadde sitt tradisjonelle lystog i dag. 

Det ble et stemningsfullt tog i den fine lyse nysnøen.


Lassa skole skal gå sitt tradisjonelle lystog med sang foran blokkene fredag morgen, med start ca. 08.35.

Vi går gjennom skogen, langs Lassabanene og så foran høyblokkene på balkongsiden.Det er bare kjekt hvis noen vil stå langs ruten og se toget.

Vi ønsker at alle elevene skal ha refleks og lommelykt/hodelykt i dette lystoget. 


2. trinn hadde i dag to stemningsfulle Luciasamlinger for alle elevene på Lassa skole.

Elevene fremførte sanger, dikt og danser til stor applaus fra salen.


I dag hadde de fleste trinn på skolen besøk av bandet Lyriaka. De fremfører sanger der alle tekster er laget av barn.

Tekstene handlet om mye forskjellig og varierte i alt fra sjokolade, friminutt, monstre til savn av pappa.

Veldig kjekk inspirasjon for mange elever til å skrive egne tekster.

Se bildene under her.


Hovedvekten av hendelsene har skjedd på Tasta og i Stavanger sentrum, og flere er av svært alvorlig karakter. Barn ned i barneskolealder har blitt utsatt for og har vært involvert i ran, saker med kniv, vold, trusler, hærverk osv. 

Et fåtall barn er identifisert som sentrale i flere av hendelsene. De følges opp i et tett samarbeid mellom skolene, politiet, barnevernet og andre. Det jobbes systematisk på flere nivåer med disse utfordringene og uteseksjonen og natteravner vil være ekstra tilgjengelige og til stede.

Vi trenger også årvåkne foreldre som:
- er trygge voksne i sitt nærmiljø
- ferdes der barn og ungdom er
- snakker med foreldre til andres barn
- jobber sammen
- er tilgjengelige, følger med og følger opp

Hilsen Stavanger kommune, Politiet, Uteseksjonen, barnevernet, skolene og andre instanser som jobber hardt for ungdommen vår.