Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Austbøsvingene 50 4085 Hundvåg Telefon: 51 91 26 90 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Terje Angelskår

Torsdag 19. desember arrangeres det årlige Juleballet for elevene på Austbø skole - i Hundvåghallen.

Vi selger billetter i hele november – starter billettsalget mandag 4/11-2019.

Billetten koster 200 kr.


Alle kan få lus, uavhengig av alder og hårtype. Barn er mest utsatt, men det forekommer også hos ungdom og voksne. Lusesmitte skjer ved at lus, oftest voksne lus, kryper fra en person til en annen når hodene legges inntil hverandre. Lus kan ikke hoppe, men kryper fra hårstrå til hårstrå. Hvis lusa kommer bort fra håret er det svært liten sjanse for at den vil kunne etablere seg på et nytt hode. Den vil fort bli svak og overlever maksimalt 1-2 døgn borte fra et hode. Hodelus overlever både i hår som vaskes ofte eller sjeldent. Barn som nylig er smittet og voksne personer med lus mangler ofte symptomer som kløe og kan derfor utgjøre en viktig smittekilde. Hvis ikke alle i samme omgangskrets som har hodelus behandles samtidig, er faren for gjensmitte stor.


Barnehage og skole går over til digital saksbehandling.

I løpet av oktober går barnehage, ressurssenteret for styrket barnehagetilbud, skole og PPT over til å bruke et digitalt arkivsystem.Hva betyr det? Det betyr at all ny dokumentasjon om barn i barnehagen og elever i skolen blir produsert og lagret elektronisk i et nytt system som heter Public oppvekst. Informasjonen lagres i digitale barnemapper og elevmapper. Kommunikasjonen med foreldre vil gå via digital post.


9D har vært på Lundsvågen naturskole.

 


I dag har vi vært så heldig å ha besøk av både lokal- og nasjonale politikere Iselin Nybø(Venstre), Alexander Støkkebø(Høyre) og Christian Hetty(AUF rogaland).

Elevnen har fått være med i diskusjoner om gratis skolemat, bom, flyskam og ytringsansvar. Politikerene debbatterte de ulike problemstillingene på en god,  inspirerende og prisverdig måte. Vi har alle- politiere, voksne, lærere og elever et ansvar for å holde en god og saklig debatt var Iselin, Alexander og Christan enige om. Takk for besøket fra oss på Austbø- godt valg!