Meny
Velg seksjon Forside
Gautesete skole Heddeveien 143 4034 STAVANGER Telefon: 51912700 Send oss e-post
Postadresse: Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger Send oss e-post
Redaktør: Knut Ytre-Arne
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<september 2023><<
september 2023
mtotfls
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293001
02030405060708

Da har vi gjort klar for bestilling av skolemelk.

Du kan legge inn bestilling etter ditt ønske på https://www.skolelyst.no/


KORT FORTALT

- Uteseksjonen tilbyr gratis hjelp til ungdom mellom 12-25 år.

- Uteseksjonen oppsøker enkeltungdom/grupper for å gjøre seg kjent og for å bli kjent med ungdommene i Stavanger. Vi vet at dette kan gjøre terskelen lavere for ungdom å ta kontakt ved behov.

- Uteseksjonen tilbyr veiledning til målgruppens foresatte.

- Lav terskel for å ta kontakt.

Kontaktinfo Uteseksjonen på Gautesete:

Siv Selvik Helgesen. Mail: siv.selvik@stavanger.kommune.no - Tlf: 48117772

Brita Nordahl Vervik. Mail: brita.nordahl.vervik@stavanger.kommune.no - Tlf: 40439407

https://youtu.be/dN0kyTFmP-I (Filmen om Uteseksjonen)

https://www.youtube.com/watch?v=SphiY55hvvc (Storforeldremøte med mye bra info til foreldre)


Åttende og niende trinn skal i uke 36 og 37 gjennomføre nasjonale prøver i lesing, regning. Åttende trinn vil også ha nasjonal prøve i engelsk. 

Da er det tid for foreldremøter her på Gautesete skole. Foreldremøtene starter i amfiet i kantina med generell informasjon for trinnet. Etterpå går foresatte og kontaktlærere til klasserommene hvor vi har klasseforeldremøter.

10. trinn møter onsdag 6. september kl. 18.00 

9.trinn møter tirsdag 12. september kl. 18.00 

8. trinn møter onsdag 13. september kl. 18.00

Møtene varer ca 90 minutter.

Vel møtt!


Vi ønsker elevene våre velkommen til nytt skoleår.  Skolestart er torsdag 17. august.

8. trinn starter kl. 09.00.  Elevene møter på kunstgrasbanen.

9. og 10. trinn starter kl. 08.30 på sine klasserom.  


Frå april 2023 blei Vigilo teken i bruk for kommunikasjon mellom heim og skule på alle ungdomsskular i Stavanger kommune.  Foreldre med barn på ungdomsskular kan no kommunisera med skulen gjennom Vigilo foreldreportal i nettlesar, eller Vigilo app til smarttelefon og nettbrett.
Tidlegare har kommunikasjon gått i ulike kanalar, blant anna ranselpost, e-post og SMS. Når me no har gått over til Vigilo sin kommunikasjonsmodul, betyr det ein tryggare og meir effektiv måte å kommunisera på, for både foreldre og tilsette ved skulen.    

Jodtabletter er lagret i alle private og offentlige skoler og barnehager, samt andre kommunale institusjoner hvor barn oppholder seg på dagtid. Ved en atomulykke kan det bli aktuelt å dele ut jodtabletter til barna/elevene etter anbefaling fra Kriseutvalget for atomberedskap.

Dersom en atomulykke skjer nær eller i Norge, kan radioaktivt jod bli spredd via luften i så store mengder at det tas opp i skjoldbruskkjertelen hvis man puster inn forurenset luft eller inntar forurenset mat og drikke. Jodtabletter blokkerer opptaket av radioaktivt jod i skjoldbruskkjertelen og reduserer risikoen for å få kreft i denne. Derfor anbefaler norske myndigheter at barn og unge under 18 år får en dose jod i tablettform hvis det inntreffer en atomulykke som utsetter dem for radioaktivt jod.

Det oppstår meget sjelden bivirkninger ved engangsinntak av jod. De som er allergiske overfor kaliumjodid skal ikke ha jodtabletter. Ved tvil bør egen lege rådføres. Personer med stoffskiftesykdom bør kontrollere stoffskifteprøver 6-12 uker etter inntak av jod.  Personer med dermatitis herpetiformis (Duhrings sykdom) kan få en forverring av hudsykdommen i tiden etter inntak av jodtablett, og behandlende lege vil da vurdere om behandlingen bør justeres. 

Reservasjonsrett/passivt samtykke
Stavanger kommune har valgt en ordning der vi informerer foreldrene om at barnet vil få utdelt jod, dersom det er kommet et råd om utdeling fra Kriseutvalget for atomberedskap, og ber foreldre som motsetter seg dette, å ta kontakt med barnehagen eller skolen. Foreldre har rett til å reservere seg mot at deres barn får utdelt jod.


Universitetet i Stavanger jobber med i et prosjekt om hva skoler gjør, og hvordan samarbeidet mellom skolen, foreldre og andre instanser er når det gjelder arbeidet mot digital mobbing.  

Har du eller noen du kjenner barn som har blitt utsatt for digital mobbing (krenkelser med bruk av digitale teknologier, for eksempel på sosiale medier) i grunnskolealder? Kunne du/dere tenke dere å være (anonym) informant i dette forskningsprosjektet? Saken bør være avsluttet, så det gjør ingenting om barna nå er i videregående opplæring.

Dersom du/dere kunne tenke dere å bidra, send henvendelse til Martyna for mer informasjon om prosjektet.

Martyna Onyszko
Doktorgradsstipendiat

Læringsmiljøsenteret 
Universitetet i Stavanger
Mobil 944 944 75
E-post: martyna.onyszko@uis.no