Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Fjellsvegen 9 4103 JĂžrpeland
Telefon: 407 10 461 - 918 88 220 Send oss e-post
RedaktĂžr: Einar Midttun VestbĂžstad
SĂžk om skoleplass
SÞknadsskjema pÄ nett
Nyttige lenker
Tryggtrafikk
Barnevakten
VĂŠrvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Klar for EN GOD START? đŸŽ’đŸ‘«

Vi vil se den ene og samtidig hele fellesskapet!

 

18. august er den store dagen der vi i personalet skal få ta i mot våre flotte elever, og markere starten på et nytt skoleår.

Detaljert info om oppmøtetider m.m. sendes til hjemmene.

I forbindelse med studiet skolemiljø og ledelse ved universitetet i Stavanger, gjennomførte vi våren 2021 et forsknings- og utviklingsarbeid ved KFskolen. Hva skal til for at alle elever skal ha gode skoledager der de kan bruke energien på aktivitet, lek og læring? Det spørsmålet stilte vi oss, og det spørsmålet ledet oss til det spennende prosjektet som vi valgte å kalle "En god start!"

Vi gjorde et dypdykk i forskning og teori som omhandler forebyggende arbeid og tidlig intervensjon, og ble veldig begeistret for de muligheter som ligger til skolestart som en trendsettende anledning i arbeidet med å skape et trygt, godt og inkluderende miljø. Utvidet kunnskap om dette, samt flere anerkjente modeller for klasseledelse og gruppedynamikk ligger til grunn for arbeidet med å skape en god skolekultur og et godt læringsmiljø allerede fra første dag. Videre har vi sett på hvordan vi kan avdekke tidlige tegn på utenforskap og intervensjonsmåter. Arbeidet munnet ut i en håndbok for personalet, som definerer positive tiltak for å «se» og møte alle elever på en god måte, samt skape trygge klasserom og friminutt for alle. 

En god start og et godt skoleår avhenger av flere forhold både på individ og systemnivå. Parallelt med utviklingsarbeidet har vi derfor hatt fokus på nullvisjonen mot mobbing og har kurset oss i lovverket rundt elevenes rett til et trygt og godt skolemiljø. Vi ser frem til plandagene med evaluering av fjorårets arbeid og forberedelser til videre implementering.  I år er vi så heldige å få besøk av Heidi Heimlund Lan, prosjektleder for kommunens tverrfaglige satsning; Bedre tverrfaglig samarbeid som skal sette oss inn veilederen for tverrfaglig innsats. 

De første skoledagene er det tid for å iverksette planen for "En god start!"!

Vi vil være ekstra takknemlige for alle tilbakemeldinger fra dere foresatte, både i forhold til det som går bra og det som ikke går bra, slik at vi får god oversikt og kan arbeide mest mulig målrettet. Vi gleder oss til å ta fatt og håper at arbeidet vil gi god sosial og faglig uttelling for elevene.