Meny
Velg seksjon/trinn 6. trinn
1. trinn
2. trinn
3. trinn
4. trinn
5. trinn
6. trinn
7. trinn
8. trinn
9. trinn
10. trinn
Røkland skole 8255 Røkland Vis på kart
Telefon: 908 37 667 Send oss e-post
Redaktør: Else Furebotten
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
I et fantastisk "påskevær" dro mellomtrinnet på skitur. Elevene var aktive på ski med ulike aktiviteter, de lagde mange bål, tilberedet sin egen mat og koste seg i finværet. Latteren kunne høres over hele området. Elevene koste seg på tvers av trinnene og alle var inkluderende og fine mot hverandre. Det gjorde at vi voksne også hadde en flott dag. 

Denne uken har mellomtrinnet hatt ulike aktiviteter med påske som tema. Elevene har vært veldig engasjert i påskekrimmen som mellomtrinnet har hatt, hvor en ansatt på skolen ble myrdet. Hver dag denne uken har elevene mottatt en skoleavis, som har forklart hvordan det går med etterforskingen som hadde flere mistenkte (ansatte på skolen). I dag ble det avslørt hvem morderen var. I tillegg har vi hatt påskelunsj med langbord i gangen, påskeverksted og jobbet med ulike påskehefter.


I høst startet skolen opp med trivselsprogrammet for 1-7. trinn.

6.trinn ved skolen var så heldig som ble invitert til å være med i reingjerdet på Sørelva. Der fikk elevene oppleve rein på nært hold. Elevene fikk se litt av det klassekameraten, Mihkkal Joná, gjør når han er i reingjerdet. Ol-Duommá Utsi fortalte om deres hverdag med reinen og elevene lærte også mye om selve reinen. Elevene stilte villig spørsmål og var aktive i foring av reinen. I tillegg fikk elevene smake reinkjøtt og gahkko i lavvoen. 

I forbindelse med at Sykelistenes Landsforening har en landsomfattende kampanje som heter Synlig sykelist, har mellomtrinnet hatt en halv dag med trafikksikkerhet som fokus. Elevene har hatt teori, gjennomført en ferdighetsløype på sykkel og vi har hatt sykkelkontroll på syklene til elevene. I tillegg har Saltdal Sportssenter stilt opp med to sykkelreparatører som har gått over bremser, smøring av kjede, stilling av styre osv.  

Fra Sykelistenes Landsforening fikk vi tilsendt sykkellykter som alle elvene har fått. Planen og målet er da å få trykk på synlighet og trygghet for syklende.


Småtrinnet har i dag arrangert høsttur for hele skolen, 1.-10. trinn.

I uke 35 hadde 6. trinn DKS-opplegg med tema båtbygging sammen med Kai Linde. Mandag syklet vi til Gullbakkgården. Der fortalte Kai om hvordan båtbygging i Saltdal var før i tiden. Vi fikk se inne i huset hvordan de levde og vi fikk se i "båtverkstedet". Der fikk også elevene prøve ulike verktøy som ble brukt før i tiden. 

Onsdag dro vi til Rognan til Kai Linde sitt båtverksted. Der fikk elevene lage seg sin egen liten trebåt. 


Onsdag 15. februar kl. 17.00 - 19.00 i Samfunnsparken ved Kaleido, skal mellomtrinnet ved Røkland Skole arrangere en Vinterfest.


I går 6. februar, var det samenes nasjonaldag. Dette ble markert på ulike vis på mellomtrinnet.