Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Høgbakkveien 11 8250 ROGNAN
Telefon: 75682190 Send oss e-post
Redaktør: Ketil Monssen
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2018><<
mai 2018
mtotfls
30010203040506
07080910111213
14151617181920
21222324252627
28293031010203
04050607080910
I dag var det baking på timeplanen. Vi bakte boller til 7.trinn skal komme på besøk. I tillegg bakte vi maiboller, kanelboller og klippekranser. Nydelig sol gjorde at vi tok smakinga ute. Flinke elever. 

Det ble en flott dag under årest Tinestafett på Mørkved. Niendeklassen vant suverent med tiden 3.50.08. Åttende klasse ble nummer to,under to sekunder fra seier. Det skal nevnes at både sjette og sjuende klasse vant! Storeslem til spreke ungdommer fra Rognan:-)

Elever fra både Røkland skole og Rognan Ungdomsskole var på Nordland Nasjonalparksenter i regi av den kulturelle skolesekken. Det ble en fin dag med omvisning i kunstgalleriet og på Roparneset med fokus på arkitektur. Filmen Igloo ble vist og elevene gjorde praktiske øvelser med bambus og strikk, før de gjorde forsøk på å bygge en igloo.

Valgfaggruppen natur, miljø og friluftsliv ryddet stranden ved kaia i Rognan sentrum. Det ble funnet mengder med søppel i fjæra. Elevene var overrasket over hvor mye som dukket opp. Spesielt var funn av mye glasskår ikke så bra med tanke på våre firbeinte. I tillegg til glasskår var mengden av plast stor. To sykler og en dunkt med spillolje dukket opp etter hvert...

Det ble en fin skidag for elevene og lærerne fredag. Flott vær og godt skiføre.

Elevene i 8 klasse fikk en dag med fokus på gjenbruk og jobbet med et lampeprosjekt. Elevene både fokuserte på lampa som system (naturfag) og lampa som design (Kunst og håndverk). De tok utgangspunkt i en brukt skjerm og laget et nytt produkt. Ved å bruke en brukt skjerm som utgangspunkt naturlig nok berøre gjenbruksperspektivet. Prosjektet var i regi av den kulturelle skolesekken

Tradisjonen tro har 9.trinn vært på slalåmtur til Jäckvik. I dag hadde vi et fantastisk fint vær og det var fine kjøreforhold i bakken.

Elevene fra Rognan Ungdomsskole og Røkland skole møttes i slalombakken ved Junkerdal turistsenter fredag. I regi av Statsskog med Jim Tovås Kristiansen,  ble det en interessant og lærerik dag for elevene. Det ble funnet mange ulike spor, fra både dyr og fugler. Til slutt en trugestafett som ble vunnet av 8A.

Nå kan vi stemme på filmene til Filmfest Salten. Rognan Ungdomsskole deltar i år med filmene Melkebandittene #6 og Søppelstraff #40.

Slik stemmer du: Send Film + nummer til 2333. Det er gratis og man kan stemme 5 ganger pr telefon. Del gjerne.


I dag fikk elevene vite at de hadde vunnet konkurransen om å bli Nordlands sprekeste 9.klasse,

Fredag 23.3 startet vi med påskefrokost på 9.trinn. Elevene hadde med brød, drikke og massevis av godt pålegg. Det ble en rolig og god start på siste skoledag før påskeferien. 


Kunnskapssenteret i Gildeskål, Kigok, inviterte elevene i 8 klasse til 2 dagers opplegg med tema havbruk og tilberedning av mat. Det ble to innholdsrike dager som endte opp med servering av tre nydelige smaksretter til over 150 besøkende på Slipen på Rognan. Under matlagingen hadde de med seg de profesjonelle kokkene Kristoffer Myrvoll og Jørgen Solvær.

Nest siste dag av konkurransen vi deltar på. Fin innsats av hele 9.trinn. 

Natur, miljø og friluftsgruppen undersøkte området fra Linebakken til planteskolen for spor etter dyr/fugler, bestemme trær og fugler i et flott vær. 

I uke 10 og 11 er 9.trinn med i konkurransen om å bli "Nordlands sprekeste 9.klasse". Vi har hatt full poengscore til nå. Elevene har deltatt på mange forskjellige aktiviteter. 

Her er skoleruta for skoleåret 2018-2019

I dag har elevene ved Rognan ungdomsskole gjennomført "regnedag" - hvor vi har fokus på praktisk og variert undervisning, og hvor målet er at elevene skal se at en må benytte seg av regning i ulike fag. 

Natur, miljø og friluftsliv elevene fikk prøvd seg på isfiske onsdag i et flott vær. Det ble tatt vannprøver, målt pH (5) og temperatur under isen (3,2 grader). Therese fikk en ørret på 1,5 kg.

 


Full fart og mange aktiviteter hele dagen på skolen. Se bilder

7 klasseelever fra Røkland og Rognan barneskole har vært på kurs i robot og programmering i regi av Newton Saltdal på Rognan Ungdomsskole. Elevene bygger roboten de skal bruke i det praktiske arbeidet.