Meny
Velg seksjon Framside
1.trinn
2.trinn
3.trinn
4.trinn
5.trinn
7.trinn
Artikkel
Vedlegg til artikkel
Skillingsbollar
Nesjavegen 17 5650 Tysse
Telefon: 56589980 Send e-post til oss
Redaktør: Henny Storlid Nordvik
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2024><<
april 2024
mtotfls
25262728293031
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29300102030405
mai
01
2024
Elevfri
Heile dagen
Skillingsbollar

Her er oppskrifta!

Her kan du også sjå oppskrifta: Skillingsbollar

 4 ss margarin/ olje     37ºC

 6 dl vatn

25 g gjær

1 l kveitemjøl                 Bland det tørre godt.

½ ts kardemomme        Rør inn det våte.

1 dl sukker                   Deigen er klar når han slipp bakebollen

 Kna godt  

Hev 30 min

Då vaskar og ryddar me  <3  ! + cappelendamm  

Kjevl ut til eit rektangel ikkje tynnare enn 1 cm.

Smør på litt margarin/ smør, dryss på kanel og sukker. Rull deigen saman til ei pølse.

Del deigen i 3 cm tjukke emne og legg dei med snittflata ned på bakepapir.  

Etter hev 20- 30 min. 

Vask+ rydd+ cappelendamm.no  

Pensle med egg og dryss på litt perlesukker / vanleg sukker.  

Steik:  225º C

Tid:  5- 8 min.  

Avkjøl på rist

Arbeidsdeling:

1-ar ordnar med margarin, vatn og gjær Kna deig Tørke oppvask og setja på plass

2-ar Blandar alt det tørre i stålbollen. Knar deig Vaska oppvask og oppvaskkummer Hjelpa til med vask i steameren      

3-ar Starta steikjeomnane. O/U- varme 225º C Finna steikjebrett og bakepair. Kna deig. Vaskar av disken og koketoppar  

4-ar Bretta klutar og dukar Legga dei på rett plass. Tømma vatn og lofilter i tørketrommel Kna deig Stryk forkle + dukar Moppa golv    

.Når du er ferdig med praktiske oppgåver eller venter på at deigen skal heva, jobbar du på cappelendamm :-) 

Skriv kva du gjorde/ korleis det gjekk på neste side: