Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Hovedadresse Smiodden skole, Alkeveien 19 4049 Hafrsfjord Telefon: 51 91 39 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Terje Moen Rønning
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mars 2020><<
mars 2020
mtotfls
24252627282901
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Smiodden skole
Logg inn på hjemmesiden

Velkommen til Smiodden skole sin hjemmeside. Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg, og lese nyheter om hva som rører seg på skolen vår. I menyen til høyre finner du informasjon fra klassene, Driftsstyret, FAU, kantinen, skoleavisa, elevråd, helsesøster og rådgiver. All annen informasjon finner du i menyen til venstre.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.

Skolene vil fortsatt organisere hjemmeundervisning for elevene. Barnehagene vil kontakte barn og foreldre i løpet av de nærmeste dagene. 

Stavanger kommune opprettholder omsorgstilbudet for barn av helsepersonell og andre i kritiske samfunnsfunksjoner, samt barn med særlige omsorgsbehov i denne perioden. For mer informasjon om omsorgstilbudet, se artikkelen Oppdaterte regler for bruk av barnehagenes og skolenes omsorgstilbud.


Da går vi inn vår tredje uke med hjemmeskole. De siste ukene har vært en merkelig, krevende og ny situasjon for oss alle.  Skolehverdagen, og forsåvidt hele hverdagen, er helt annerledes enn hva vi er vant til. Vi har mistet mye av det sosiale samspillet og skolen som den gode møteplassen. Alle gjør vi en viktig jobb for samfunnet bare ved å holde oss hjemme, og å holde oss friske - vi må ikke glemme at det er dette som er hovedgrunnen til at det har blitt som det har blitt.

Hva som skjer etter påskeferien vet vi ingenting om, men alle må være forberedt på at det ikke er sikkert vi kommer tilbake til normal skolegang igjen da heller. Vi har klart oss godt i Kvernevik til nå - og samme hva som skjer, så skal vi sammen klare det også...

De siste ukene har vist at vi kan drive skole på en helt ny måte. Lærerne legger ned et formidabelt arbeid med å lage gode undervisningsopplegg og oppgaver, samtidig som de følger opp den enkelte elev både faglig og sosialt. Miljøavdelingen er tilgjengelig for alle, og bruker all sin tid på være i kontakt med alle de kjekke elevene våre når de har behov for noe mer enn det lærerne kan tilby. Vi på skolen er imponert over den innsatsen og positive holdningen elevene har vist i denne perioden, vi vet det er krevende å stort sett bare sitte hjemme - både når det gjelder det å jobbe med skolearbeid på en helt ny måte, og det å være uten det sosiale samspillet med klassekamerater. En stor takk til dere foresatte også for at dere følger opp elevene og hjelper oss på skolen når vi trenger det, vi vet det er mange som har krevende hverdager på mange slags måter.

Den uken som kommer blir rimelig lik de to foregående når det gjelder strukturen på skoledagen. Det er viktig at elevene er pålogget klokka 09.00, og holder seg i gang med både oppgaver og fysisk aktivitet i løpet av dagen. Elevene oppfordres også til sosial kontakt, enten digitalt eller ute innenfor de rammer myndighetene setter for dette - det er viktig å ikke isolere seg helt, ta også kontakt med de du kanskje ikke er så mye med til vanlig.

Onsdag og torsdag vil vi lage opplegg som er like for alle elevene på skolen, da legger vi bort oppdeling i fag - og har heller arbeidsoppdrag knyttet til "Kunst og Håndverk" og spillbasert læring. Opplegg for disse dagene legges i Classroom som vanlig.

Mobilskole er konkurs, og vil derfor ikke bli brukt mer. Vi jobber med en ny løsning for å kunne informere dere på mobiltelefon - mer informasjon om dette kommer i løpet av uka.

Vi viser ellers til tidligere publiserte artikler på hjemmesiden- både de om faglig opplegg og struktur på dagen, og ikke minst om hvem dere kan kontakte hvis dere har behov for det.

Klikk "Les mer" for informasjon om eksamen og standpunktkarakterer.

Translate page to another language: Use menu on the right of this homepage to select your language.


Trenger du noen å snakke med?

Vi er alle i en spesiell situasjon som påvirker oss på forskjellig vis. Mange er alene med tankene sine og trenger noen å snakke med. Vi minner om at vi ansatte på Smiodden er tilgjengelig for dere på telefon og epost. Lærerne sin kontaktinformasjon finner dere ved å klikke på "Meny" oppe til venstre, og så velge "Pedagogisk personale"

Vi viser også til saken fra miljøavdelingen " Hei alle flotte elever ved Smiodden skole :-)" med hva de kan tilby elever og foresatte.

Vi er tilgjengelige for samtaler i løpet av arbeidsdagen mellom 09.00 og 15.00, men trenger dere å snakke med noen utenom disse tidene så er det bare å ta kontakt.

Vibecke Wagle (miljøterapeut) - 473 01 643

Kathrine Halleland (miljøarbeider) - 932 22 160

Tobias Moberg (miljøarbeider) - 0046 707 949 180

Espen Håland (avdelingsleder) - 481 17 852

Terje Moen Rønning (rektor) - 986 22 863

 

Uteseksjonen er også på jobb og kan kontaktes, det er de to som til vanlig er her på Smiodden. De kan nås på Snapchat under brukernavnene Utelivi og Marickenute

 

Vi legger ved en lenke til alarmtelefonen dersom det er akutt behov, denne er åpen hele døgnet: https://www.116111.no/

Dere kan også ringe Barnevernsvakten i Stavanger hele døgnet på telefon 518 99 167.

 


Da er vi klare for uke 2 med hjemmeundervisning. På Smiodden kjører vi denne uka på stort sett samme måte som sist uke. Vi hadde en god evaluering med alle ansatte sist uke, og det vil bli små justeringer på klassenes sine opplegg. Vi mener det er viktig å skape en en størst mulig forutsigbarhet for både ansatte og elever i denne helt nye skolehverdagen. Lærerne melder tilbake om mye godt arbeid fra elevene, og at det tekniske fungerer godt. Både lærerne og miljøavdelingen er i god kontakt med alle elever - ikke nøl med å ta kontakt hvis det er noe vi på Smiodden kan hjelpe dere elever eller foresatte med.

Det er veldig viktig at elevene er på plass ved innlogging klokka 09.00 hver morgen, og at de etter beste evne jobber med de oppleggene klassen har i løpet av hele skoledagen.

Se på din klasses arbeidsplan for informasjon, faglig opplegg ligger i Google Classroom.

Klikk "Les mer" for mer informasjon om uken som kommer.

Translate page to another language: Use menu on the right of this homepage to select your language.


Vi i miljøteamet er veldig opptatt av at dere som er hjemme skal ha det bra og ha noen å prate med selv om dere ikke er her på skolen. Vi er tilgjengelige for dere selv om skolen er stengt. Etter anbefalinger fra Folkehelseinstituttet kommer vi i tiden fremover til å være tilgjengelige på telefon og via Google Meet. Vi kommer til å ringe hver enkelt av dere i løpet av de neste dagen for å høre hvordan dere har det. Det vil bli lagt ut i Classroom hvem som er deres kontaktperson fra miljøteamet.


Alle skoler i Norge er nå stengt, men elevene skal likevel ha et opplæringstilbud.

På Smiodden vil dette foregå via Chromebook. Lærerne vil legge ut arbeidsoppdrag i Classroom i de ulike fagene, og være ansvarlige for elevenes læring. Oppgavene elevene skal jobbe med finner dere på klassens ordinære arbeidsplaner, det er viktig at dere foresatte også følger med på disse og hjelper oss med å ta ansvar for elevenes læring i denne perioden.

Alle våre lærere er i full jobb selv om de fysisk ikke er på skolen, og kan selvfølgelig kontaktes av elever og foresatte hvis det er spørsmål rundt det faglige opplegget eller hvis dere trenger hjelp, støtte eller råd om andre ting. Miljøavdelingen er også i jobb og kan kontaktes.  Alle ansatte følger med på sin mail, så bruk den hvis dere vil kontakte de. Mailadresser finner dere her på hjemmesiden.

Det vil være mulig å komme innom på skolen fredag 13/3 mellom 10.00 og 14.00 for å hente nødvendige skolesaker.

Vi vil bruke hjemmesiden her til å holde dere oppdatert om hva som skjer framover.

Målet med de drastiske tiltakene som nå er satt i verk er å unngå smitte, det er viktig at elevene følger de generelle rådene som gis i forbindelse med dette viruset om god hygiene og begrenset sosial kontakt.

Skolens ledelse er som normalt tilgjengelig for spørsmål dere måtte ha - send mail eller ring.


Her følger en kort oversikt over hvilke tiltak som settes i verk på Smiodden skole med bakgrunn i de nye retningslinjene fra kommunen i forbindelse med koronaviruset.

Det er viktig å presisere at ingen elever eller ansatte på skolen er smittet på nåværende tidspunkt.  

Vi er i tett kontakt med kommunen, og følger fortløpende de rådene og påleggene vi får. Som dere forstår er beredskap høynet og dette får konsekvenser for Smiodden skole. Vi retter oss etter de påleggene som kommer fra myndighetene sin side, og gjør med bakgrunn i dette flere tiltak internt.

Skolen er åpen, men situasjonen er alvorlig og det er alvorlige tiltak skolen iverksetter.


Mange barn og unge har spørsmål om koronavirus, og Helsedirektoratet har laget en film som retter seg mot barn og unge. I filmen svarer Helen (lege i Helsedirektoratet) på spørsmålene fra Hermine på 13 år.

Se filmen på YouTube her: Koronavirus - film