Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Hovedadresse Smiodden skole, Alkeveien 19 4049 Hafrsfjord Telefon: 51934400 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Wenche Handegaard rektor
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2018><<
april 2018
mtotfls
26272829303101
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30010203040506
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Smiodden skole
Logg inn på hjemmesiden

Velkommen til Smiodden skole sin hjemmeside. Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg, og lese nyheter om hva som rører seg på skolen vår. I menyen til høyre finner du informasjon fra klassene, Driftsstyret, FAU, kantinen, skoleavisa, elevråd, helsesøster og rådgiver. All annen informasjon finner du i menyen til venstre.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.

Alle elever har etter opplæringsloven rett til et trygt og godt skolemiljø som fremmer helse, trivsel og læring. Det betyr at hvis en elev opplever å ikke ha det trygt og godt på skolen, må eleven eller foreldrene si fra til de voksne på skolen. Krenkelser som mobbing, vold, utestenging, utfrysing, trusler og trakassering er eksempler på opplevelser som ikke er forenlig med et trygt og godt skolemiljø. Alle voksne som jobber på en skole er etter opplæringsloven forpliktet til å ta foreldre og elever som melder fra alvorlig, og ta tak i situasjonen. Skolene skal informere elever og foreldre om rettighetene de har til et trygt og godt skolemiljø, skolen sin aktivitetsplikt og muligheten elever og foreldre har til å melde en sak til fylkesmannen.

Foreldre bør ha en lav terskel for å ta kontakt med skolen ved mistanke om at et barn ikke har det trygt og godt på skolen. Det trenger ikke være en konkret hendelse som ligger bak. At en elev ikke har det trygt og godt på skolen, kan komme til uttrykk på ulike måter, for eksempel gjennom at barnet endrer atferd. Foreldre trenger altså ikke vise til konkrete hendelser eller ha forslag til konkrete tiltak som de ønsker skolen skal sette i verk når de tar kontakt med skolen og deler en bekymring

Stavanger kommune sine nettsider er oppdatert med informasjon om elevene sitt skolemiljø.

https://www.stavanger.kommune.no/barnehage-og-skole/skole/elevenes-skolemiljo/


Det blir skidag mandag 9. april. Hele skolen reiser til Fidjeland for en kjekk dag i snøen, der elevene kan velge alpint, langrenn eller aking. Reise, heiskort og skileie er gratis. Viktig at alle som har skiutstyr/hjelm tar dette med - lån gjerne av venner og familie, så slipper skolen å leie mer utsyr enn nødvendig . Ta med god mat og drikke for hele dagen, varmestua er åpen for opphold og servering. Husk gode klær som er egnet for en hel dag ute i snøen. Oppmøte på skolen 08.15, vi er tilbake på skolen rundt 18.00. Elever og ansatte avspaserer mandag 30. april.

Vi sendte SMS på Mobilskole i går. Det viser seg at en del av dere ikke har fått denne meldingen - det er en feil hos Mobilskole som de skal få rettet opp i løpet av dagen, vi sender ut ny melding når dette er i orden.


Vi ønsker alle elever, foresatte og ansatte en nydelig ferie!

Oppstart etter påske blir tirsdag 3. april.


Påmelding til Fiks Ferigge Ferie har åpnet Sommerferien 2018 og årets Fiks Ferigge Ferie-eventyr i Stavanger nærmer seg med lange sprang! Påmeldingen har åpnet, og pågår fram til 1. mai.

Valgfag Friluftsliv på Smiodden er fortsatt på tur i vinterfjellet.

Se de herlige bildene fra aktivitetene i går, hyttelivet og hjemturen i dag.


Mandag reiste den gode gjengen i valgfag friluftsliv på Smiodden sammen med tre dyktige lærere på sin første vintertur. De startet fra Ådneram og gikk turen  på 11 kilometer inn til turistforeningens hytte på Taumevatn. Der skal de ha to overnattinger, lære om skred, bygge snøhule, lage levegger og sitteplass - og ellers kose seg i vinterfjellet.

Se de herlige bildene fra turen inn til Taumevatn.


Mandag hadde skolen besøk av kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner, sammen med direktør for oppvekst og utdanning Helene M. Ohm, skolesjef Jørn Pedersen, mobbeombud Nina Bøhnsdalen og Terje Eide Nestleder i Stavanger Høyre. Bakgrunnen for besøket, er skolens resultat på elevundersøkelsen som viser høy grad av trivsel og motivasjon. Ministeren fikk snakket med elever og ansatte på skolen. Sammen fikk vi forklart og vist hvorfor elevene trives, føler seg motivert og inkludert. Elevene var utrolig bevisste sine svar, var ærlige og dyktige da de fortalte og forklarte. Skolen fikk virkelig bekreftelse på at visjonen vi har ikke bare er for de voksne, men fungerer i praksis.

Direktøren, skolesjefen og mobbeombudet fikk også muligheten til å være sammen med hele elevgruppen i storefri, hilse på Sanitetsdamene som lager gratis middag til oss hver mandag, og kjenne på den gode stemningen på skolen. Vi er veldig stolte, engasjerte og motiverte for videre arbeid med trivsel og motivasjon. Det er fantastisk å jobbe med en så engasjert og flott elevgruppe som vi har på Smiodden. Ministeren spurte til slutt elevene om et råd for hva han skal fokusere på i sitt arbeid som kunnskaps- og integreringsminister. Da kom svaret utrolig raskt: Lytt og samarbeid med elevene om elevenes læring!

 

 


Denne uka arrangerte 10. trinn sin årlige yrkesmesse på Smiodden. To dager med godt arbeid resulterte i ei messe der mange spennende yrker ble presentert på informative og kreative måter. 8. og 9. trinn besøkte messa i skoletiden på onsdag, mens foresatte og andre interesserte kom innom onsdag kveld.