Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Hovedadresse Smiodden skole, Alkeveien 19 4049 Hafrsfjord Telefon: 51934400 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Wenche Handegaard rektor
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2018><<
oktober 2018
mtotfls
24252627282930
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Smiodden skole
Logg inn på hjemmesiden

Velkommen til Smiodden skole sin hjemmeside. Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg, og lese nyheter om hva som rører seg på skolen vår. I menyen til høyre finner du informasjon fra klassene, Driftsstyret, FAU, kantinen, skoleavisa, elevråd, helsesøster og rådgiver. All annen informasjon finner du i menyen til venstre.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.

På denne oversikten (klikk på lenken nederst) fra vilbli.no vises poengsummen til sist inntatt elev med ungdomsrett på de forskjellige programområdene ved de videregående skolene i Rogaland for skoleåret 2018-2019. Tallene er hentet ut pr. 1.september.Vi gjør oppmerksom på at poenggrensen på noen programområder kan variere mye fra ett år til et annet.

www.vilbli.no har også veldig mye annen nyttig informasjon angående søknad til videregående skole - vi anbefaler på det sterkeste at elever og foresatte bruker tid på denne siden for å orientere seg før det viktige valget som nærmer seg.

Poenggrense videregående skole


Årets TV-aksjon NRK er søndag 21. oktober og går til Kirkens Bymisjon. Vi oppfordrer elever og foresatte til å bli bøssebærere. Sammen skal vi gå høstens viktigste søndagstur.

TV-aksjonen NRK 2018 går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere og mer inkluderende samfunn. Norge er et samfunn der forskjellene øker. Forskjeller som ikke først og fremst handler om etnisitet eller religion, hvor du kommer fra eller hvem du er. Men om du er innenfor eller utenfor. Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette  rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen. Med TV-aksjonen NRK 2018 kan Kirkens Bymisjon skape møter som endrer liv. Ved å åpne dører og legge til rette for at flere møtes, skal vi vise hvorfor årets TV-aksjon er viktigere enn aldri før. Vi skal tilby mennesker som opplever å stå utenfor, et nytt fellesskap,  en seng eller en samtale og slik bidra til at flere får muligheten til å oppnå egne mål og drømmer.

Se vedlegg for mer informasjon.


Årets første tur for elever med valgfag Friluftsliv på Smiodden er vel gjennomført. Turen gikk med sykkel og tung sekk til Vistnes på Randaberg. Der var det mye vær, god mat, overnatting i lavvo, selvbygd gapahuk eller hengekøye og generelt god stemning, selv om ikke alle hadde ei like tørr og god natt som de nok bruker å ha.

Åpen hall er et gratis fritids- og aktivitetstilbud i regi av Stavanger Kommune for barn og ungdommer fra 5 trinn opp til 18 år. Åpen hall er et variert tilbud med aktiviteter som ballspill, brettspill,turn og hopping på hoppemadrass. Tilbudet er gratis, og det er ingen påmelding. Her kan barna bare møte opp og kose seg.

Åpningstider fredager:5-6 klasse fra kl:19.00 – 20.30. 7 klasse og opp til 18 år kl:19.00 – 21.45. Foresatte bes følge opp dette og informere barna om bruken og åpningstider. Vi har nulltoleranse for all bruk av rusmidler. All uønsket adferd fører tilbortvisning av hallen og hallens område. Normal folkeskikk gjelder også her.

Åpen hall i Kvernevikhallen er det Sunde Innebandyklubb som er så heldige å få drivere i regi av Stavanger Kommune. Dette skole året skal vi ha ekstra fokus på å få opp interessen for ungdomsskole elevene. Vi skal ha events (foredrag) der det blir fokus på ernæring, hva som kreves for å bli topp idrettsutøver. Hvem som kommer på foredragene er ikke helt 100% spikret ennå, men følgende topp idrettsklubber ønsker å komme (Stavanger Oilers, Viking FK, Sola Håndball, Viking Håndball, Sandnes Innebandyklubb)


Det er et av de store spørsmålene i norske klasserom denne høsten. I går hadde TV2 en reportasje i nyhetene om dette temaet - Smiodden var en av to skoler TV2 besøkte for å lage innslaget.

Tekst og bilde fra TV2 sitt innslag i nyhetene 11.09.18:

Å pålegge elever lekser mener jeg gjør at de mister gleden med læringsarbeidet. Lekser må være lystbetont, de må ha motivasjon. Det å tro at de får gode rutiner fordi vi gir dem masse hjemmearbeid, det mener jeg er en myte, sier Rektor Wenche Handegaard.

Selv om skolen defineres som leksefri, gjør elevene også her hjemmearbeid. De gjør oppgaver som de ikke ble ferdig med på skolen, og de øver til prøver. – Jeg tror og det skaper mindre forskjeller i form av at jeg tror de flinke, de elevene som har et høyt læringspotensial og som ønsker å gjøre det godt, de gjør det selv om vi ikke pålegger de utrolige mengder med lekser: De er selvgående og jobber godt. Og de elevene som strever og også har vanskeligheter med å få den støtten hjemmefra, og som gjerne tidligere skolen har basert seg på, de unngår å komme i situasjoner der de gruer seg til å komme på skolen neste dag fordi de ikke har fått det til, sier Handegaard.–

Dette er en viktig del av helheten omkring verdier og prinsipper opp mot læring. Det er elevens behov og læringspotensial som skal være i sentrum når vi diskuterer lekser. Vi ønsker høyt læringstrykk, basert på elevens indre motivasjon og lærerens inklusjon i klasserommet. Det gir glade, motiverte og innovative elever!

Se innslaget og les mer på : https://www.tv2.no/a/10063472


I løpet av september skal vi gjennomføre nasjonale prøver. 8. trinn skal ha nasjonale prøver i lesing, regning og engelsk. 9. trinn skal ha nasjonale prøver i lesing og regning.

Smiodden-rektor Wenche Handegaard fikk i år Homofryd-prisen for skolens deltakelse i fjor. Stavanger på skeivå arrangeres i år for 20. gang av FRI Rogaland (Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold). Formålet med festivalen er å fremme solidaritet, åpenhet, inkludering og mangfold. Mottoet for årets festival er "Vi har fremdeles en vei å gå!". 

Under åpningen av Stavanger på skeivå fikk også rektor ved Smiodden skole i Kvernevik Wenche Handegaard Homfryd-prisen, fordi  hun samlet både ansatte og elever til å gå i paraden ifjor, som eneste Stavanger-skole. "Hun fremmer inkludering på så mange nivåer på sin egen skole og gjør det dermed lettere for elevene å være seg selv fullt og helt" heter det i begrunnelsen.

Lørdag går Stavanger på skeivå--festivalens høydpunkt; paraden. Alle elever og foresatte oppfordres til å stille sammen med Smiodden skole i paraden, oppmøte ved Konserthuset fra 13.00 - paraden starter 14.00.

Les mer på Stavanger Aftenblad: https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/kar6va/Smiodden-rektor-fikk-Homofrydprisen

 


Onsdag 5. september reiser hele skolen på sin årlige høsttur. Oppmøte 08.40, tilbake på skolen 15.00.

Vi går i et enkelt turområde på god opparbeidet sti som passer for de fleste.  Turen går på Høg-Jæren med minimalt med vegetasjon, men fantastisk utsikt. Vi starter og slutter ved Holmavatnet  Første etappe er opp til Synesvarden – kupert med grei stigning, pause på toppen. Andre etappe er fra Synesvarden og ned mot Steinkjerringa – kupert, mest nedover. Pause ved Steinkjerringa. Etappen fra Steinkjerringa tilbake til Holmavatnet er kupert på god sti. Alle de tre etappene er omtrent like lange. Turen er totalt 9 km.

Litt mer info finner du i dokumentet "Steinkjerringa, kart og info" under fanen "Hjem - skole"