Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Hovedadresse Smiodden skole, Alkeveien 19 4049 Hafrsfjord Telefon: 51 91 39 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Terje Moen Rønning
Søknadsskjema elevpermisjoner
Søknadskjema elevpermisjoner
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2022><<
mai 2022
mtotfls
25262728293001
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Smiodden skole
Logg inn på hjemmesiden

Velkommen til Smiodden skole sin hjemmeside. Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg, og lese nyheter om hva som rører seg på skolen vår. I menyen til høyre finner du informasjon fra klassene, Driftsstyret, FAU, kantinen, skoleavisa, elevråd, helsesøster og rådgiver. All annen informasjon finner du i menyen til venstre.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.

Helsesykepleier har i dag vært innom 10.klasse med skriftlig og muntlig informasjon om skolehelsetjenesten i videregående skoler, tilbudet ved Helsestasjon for ungdom, vaksinasjonskort og overføring av skolehelsejournal. 

Se vedlegg for skriftlig info som er gitt 10 klassingene. 


Universitetet i Stavanger skal arrangere Science Camp for barn og unge i sommer. Dette er et veldig bra opplegg som går over ei uke, det er et gratis heldagsopplegg med lunsj inkludert. Markus Barkved, som er lærer her på Smiodden, er ansvarlig for opplegget - og kan kontaktes hvis dere har spørsmål. 

Tid: Uke 31 og 32, hver dag fra kl. 08.00 til 16.00 (opplegg fra 09.00-15.00).
Sted: Universitetet i Stavanger
Hvem: Nysgjerrige barn og ungdommer født 2006-2011 (deles i grupper basert på alder)
Hva: Kule og lærerike eksperimenter i kjemi, fysikk, biologi m.m.

Se vedlegget for mer informasjon og lenke til påmelding. 


Sist uke var Skolelaben i realfag fra UIS på besøk med et spennende opplegg i alle våre 8. klasser. De fikk se og oppleve hvordan stoffer reagerer med hverandre. 

Knallgass, rosa fontene og stoff som selvantenner var noe av det som stod på programmet. I tillegg fikk de se spennende demonstrasjoner med flytende nitrogen. Masse røyk, flammer og engasjerte elever!


Takk for godt oppmøte på foreldremøte i går, det var veldig kjekt å endelig få treffe dere alle igjen.

Tema var informasjon om tilbudet på vgs, søknadsprosessen, standpunktkarakterer, eksamen og vitnemålsutdeling. Presentasjonen vi brukte ligger som vedlegg til denne artikkelen. 

Vi kommer til  å søke sammen elevene tirsdag 8. februar - så før det må dere sjekke at alle elever har BankID eller MinID. Videre fram mot søknadsfristen kommer vi til å følge opp at alle våre elever legger inn en gyldig søknad.

Søknadsfristen er 1. mars - alle kan legge inn forhåndssvar i juni - alle må svare JA på tilbud om skoleplass i juli - alle må møte opp (eller gi tydelig melding til ny skole) første skoledag i august.

Minner igjen om at dere bare må ta kontakt med oss om både små og store ting dere lurer på i forbindelse med valget av videregående skole. 

Espen og Terje


Vi har i dag hatt besøk av de ulike videregående skolene, og elevene har fått mer informasjon om tre av skolene. Neste uke er det ei digital utdanningsmesse de skal delta på, samtidig som vi rådgivere tar noen timer i hver klasse for å komme nærmere hva det er lurt at den enkelte elev velger. 

De videregående skolene bruker normalt å ha "Åpent Hus" i disse dager, dere elever og foresatte kan komme på besøk. Dette er dessverre avlyst på grunn av korona, men alle videregående skoler har laget mye god informasjon om seg selv på sine egne hjemmesider - bruk litt tid på dette hjemme.

Vi sendte sist uke ut en mail til alle foresatte på 10. trinn med mer informasjon rundt søknadsprosessen, informasjon ligger også som vedlegg til denne artikkelen. 

Foreldremøtet som skulle vært i dag er utsatt til onsdag 2. februar klokka 18.00 i mediateket - da håper vi at det kan gjennomføres fysisk. 

Viktig at alle elever har enten MinID eller BankId - dette må de ha for å logge seg inn i søkeportalen VIGO når de før 1. mars skal søke om skoleplass. 

Minner om at dere kan ta kontakt med oss rådgivere, Espen Håland og Terje Moen Rønning, for å avklare spørsmål eller ha en lengre samtale.


Da er vi tilbake til grønt nivå igjen  :-)

På Smiodden fortsetter vi likevel med at skoledagen starter 08.30, at det store friminuttet er 15 minutter kortere enn normalt og at elevene kan være inn i egne klasserom i friminuttene. Vi holder det slik fram til vinterferien i første omgang.

Kantinen og mediateket blir åpen mandag (kjøp av drikke og utdeling av varmmat) og fredag (kjøp av drikke og horn), tirsdag til torsdag blir det servert skolemat i klasserommene som vanlig.

Ellers går nå alle fag som normalt. 

Det vil ved smitte av elever bli utstrakt bruk av selvtester. I en klasse med flere smittetilfeller skal klassen testes 2 ganger hver uke fram til alle tester negativt to ganger. Elevene vil få med seg hurtigtester slik at de kan teste seg hjemme på de dagene som blir bestemt.

Det er viktig at elever med symptomer på korona holder seg hjemme - og at dere foresatte melder i fra til skolen hvis deres barn tester positivt.


Skolene i Stavanger starter på gult nivå nå etter ferien. 

Vi på Smiodden har laget et opplegg for dette som skal gi minst mulig endringer og en mest mulig normal skolehverdag for elevene våre. 

De viktigste endringene er at skolen starter 08.30 og at vi korter ned det store friminuttet til 15 minutter. Klassene skal være en kohort, det gjør at det blir endringer i valgfag og tilvalgsfag. 

Det er viktig at elever med symptomer på korona holder seg hjemme, at elevene holder god avstand til elever fra andre klasser enn sin egen og at elevene unngår fysisk kontakt som klemming og håndhilsning.

Hvis elever tester positivt på koronatest er det viktig at skolen får melding fra dere foresatte om dette så raskt som mulig (i arbeidstiden - 51 91 39 00, utenom arbeidstid - Terje (986 22 863) eller Espen (481 17 852).

Klikk "Les mer" for å finne vedlegg opp til høyre som har mer informasjon om våre tiltak og hvordan de ulike fagene organiseres.


Det blir digitalt hjemmeskole for elevene på Smiodden fra onsdag 15/12 og resten av 2021.

Vi skal så godt vi kan legge til rette for at det tross dette blir gode dager med læring for elevene våre.

Elever som ønsker å komme på skolen enten for å få faglig hjelp og støtte, eller bare vil treffe noen de kan snakke med har mulighet til det hver dag. Skolens miljøavdeling med Patrick og Kathrine, og skolens administrasjon vil være tilgjengelige alle dager.

Klikk "Les mer" for ytterligere informasjon - og ikke nøl med å ta kontakt med kontaktlærer, miljøavdeling eller skolens ledelse hvis det er noe du lurer på.