Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Hovedadresse Smiodden skole, Alkeveien 19 4049 Hafrsfjord Telefon: 51 91 39 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Terje Moen Rønning
Informasjon fra Smiodden
Søknadskjema elevpermisjoner
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<august 2021><<
august 2021
mtotfls
26272829303101
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30310102030405
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Smiodden skole
Logg inn på hjemmesiden

Velkommen til Smiodden skole sin hjemmeside. Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg, og lese nyheter om hva som rører seg på skolen vår. I menyen til høyre finner du informasjon fra klassene, Driftsstyret, FAU, kantinen, skoleavisa, elevråd, helsesøster og rådgiver. All annen informasjon finner du i menyen til venstre.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.

Mens barnehagene har hatt sommeråpent i hele juli, starter barneskolene opp sitt SFO-tilbud fra neste uke av. Gjennom sommerferien har barnehagene vært driftet på gult nivå. Fra mandag 2.august skal alle barnehager og skoler driftes på grønt nivå. 

Da vil vi ønske alle velkommen til skolestart på Smiodden.

Skolestart for skoleåret 2021-2022 er torsdag 19. august.

Første skoledag begynner 9. og 10. trinn klokka 08.30.

De nye 8. klassene starter klokka 09.00.

Den første skoledagen blir en kortere dag for alle, elevene trenger ikke mat og drikke denne dagen.

Fredag satser vi på en aktivitetsdag - med oppstart 09.00. Elevene vil få mer informasjon om dette på første skoledag.

Alle klasser har egne opplegg i løpet av de første ukene med sosialt preg for å bygge gode relasjoner mellom elevene og skape et godt klassemiljø. En av dagene vil være en dag der klassen er på tur utenfor skolen.

Alle elever på 9. og 10. trinn møter utenfor den inngangen de skal bruke. 8. trinn møter i amfiet bak skolen. Det vil være ansatte fra skolen ute i skolegården som kan fortelle hvor den den enkelte elev skal gå.

Vi vil fra mandag ha normal skoledag og timeplan for elevene. Skolen forholder seg til de gjeldende smitteverntiltakene, som antas å ligge på grønt nivå ved skolestart. Det er viktig at alle elever forholder seg til de retningslinjene myndighetene til enhver tid setter. Spesielt viktig at alle elever som har symptomer på sykdom holder seg hjemme og at alle gjør de riktige tingene i forhold til det å holde avstand til andre og ha god hånd- og hostehygiene.

Skolens hjemmeside er hovedkilden for generell informasjon for dere foresatte og her vil dere også finne link til de ulike klassene sine arbeidsplaner, vi anbefaler at dere abonnerer på denne siden.

Det er nå ikke lenge igjen før alle er på plass til et spennende og lærerikt skoleår - vi gleder oss masse til å treffe nye og gamle elever og foresatte.


Da fikk vi gjennomført både besøksdag og foreldremøter i går. Det var kjekt å treffe både dere store og de litt mindre, dette lover godt for oppstarten til høsten.

Vi gleder oss til tre fine år med godt samarbeid.

Presentasjonen vi brukte på møtene ligger som vedlegg til denne artikkelen - klikk på "Les mer".

Ta kontakt med Espen eller Terje hvis dere har spørsmål.


Standpunktkarakterer for 10. trinn er klare og deles ut i dag 2. juni. Standpunktkarakterer for 8. og 9. trinn vil deles ut siste skoledag hvis de er klare (dette er avhengig av hvor lenge streiken varer).

Elevene på 10. trinn kan komme til administrasjonen mellom klokken 13.00 og 15.00 for å hente de - du kan bare hente dine egne. Se vedlegg til denne artikkelen for informasjon om eventuelle klager på standpunktkarakterene.

Når det gjelder inntak til videregående skole så er det et vedlegg til denne artikkelen som har mye nyttig informasjon om når inntaket skjer og hvordan du du skal forholde deg til dette i løpet av sommeren.


Vi i skolehelsetjenesten i Stavanger kommune, snakker med mange ungdommer som er leie, frustrerte og redde på grunn av korona. De nye restriksjonene etter nyttår oppleves for mange som ekstra belastende og begrensende, naturlig nok.

Det har blitt store forandringer i livet med koronasituasjonen. Alle endringene, og det at det varer så lenge, er utfordrende for alle. Det kan være ekstra utfordrende om du hadde det vanskelig fra før. Hvis du sliter psykisk, kan nye tanker, følelser og bekymringer dukke opp som følge av alt som er annerledes. Uro og engstelse kan øke. Dette er ikke uvanlig. Da er det lurt å prate med noen som kan støtte deg.

Situasjonen kan også oppleves belastende om du ikke hadde psykiske vansker fra før. Mange kan kjenne på litt mer engstelse og bekymring. Vi snakker med mange som er redde for å smitte andre eller er redde for å bli smittet. De har bekymringer for seg selv eller for andre de er glad i. Andre vi snakker med opplever at det å måtte være hjemme blir ekstra krevende når hjemmesituasjonen er vanskelig fra før grunnet vold, konflikter, rus, støy, lite plass og psykiske vansker.

Noen kjenner seg litt triste, deppa eller motløse og noen kan føle seg mer ensomme enn før. Det er veldig kjedelig at fritidsaktiviteter og andre sosiale arenaer er stengt.

Vi snakker også med noen som synes det det er lettere å konsentrere seg om skole og at det er fint å ha en roligere fritid enn ellers.


FAU på Smiodden har sammen med Frivillighetssentralen hatt et sterkt ønske om å få Natteravnene i gang igjen her i bydelen.

Det er nå laget et system for å få startet opp igjen nå i april, og at dette skal være en ordning som er stabil og god de neste årene.

Hver klasse får ansvaret for en periode hver i løpet av et skoleår. Foresatte til den enkelte klasse fordeler vakter mellom seg, det vil komme lister om dette når tiden for deres klasse nærmer seg.

FAU ser på dette arbeidet som en dugnad på lik linje med å være vakt på skoleball, organisere 17. mai og være med på vitnemålsutdeling. Det blir satt opp vakter på fredager i august, september, oktober, mars, april, mai og juni - pluss noen dager vi vet det er mye ungdom ute.

Klassekontaktene vil organisere vaktlister for sin klasse - vi håper alle stiller seg positive til å bidra til dette viktige arbeidet for ungdommene våre her i bydelen.

Klikk på "Les mer" for å se vedlegget "Kvernevik Natteravn" der du finner praktiske opplysninger om hva det vil si å være natteravn og hvordan dette arbeidet skal organiseres.


Elevundersøkelsen og foreldreundersøkelsen er årlige undersøkelser i regi av Utdanningsdirektoratet, der elever og foresatte får si sin mening om læring og trivsel i skolen. Svarene brukes av skolen, kommunen og staten for å gjøre skolen bedre. 

På Smiodden skole tar alle elever og foresatte på alle trinn undersøkelsen hvert år. Dette året har vi en svarprosent på over 90% for elever og over 80 % for foresatte, noe som gjør at resultatene gir oss et godt bilde av situasjonen på skolen vår. Resultatene for Smiodden er gode - både elever og foresatte gir skolen positive tilbakemeldinger på det arbeidet som gjøres.

Siste side i det vedlagte dokument er våre målsettinger for det videre arbeidet på skolen. Dette er et ledd i Ståstedsanalysen – der skolen bruker resultater fra undersøkelser til å analysere egen virksomhet. Målet er å skape felles refleksjon om skolens praksis og hvilke områder skolen vil prioritere å arbeide videre med.

Klikk "Les mer", så får du opp vedlegg med årets resultater, en sammenligning med de tre siste årene, en sammenligning med Stavanger Kommune og våre målsettinger for det videre arbeidet på Smiodden.


 Vi inviterer til helseundersøkelser og samtaler, gjennomfører undervisning i klasser og vaksinerer. Vi har også åpen dør for drop-in samtaler. Alt dette gjør vi under smittevernfaglige trygge rammer.

Vi tilstreber å gjennomføre undersøkelser og vaksinasjon med nærkontakt på under 15 minutter, og vi gjennomfører resten av samtalen med 2 meters avstand mellom oss og brukerne. Kun friske kan komme til oss. De som er syke eller i isolasjon/karantene kan få tilbud om telefon- eller videosamtaler.