Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Hovedadresse Smiodden skole, Alkeveien 19 4049 Hafrsfjord Telefon: 51 91 39 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Terje Moen Rønning
Informasjon fra Smiodden
Søknadskjema elevpermisjoner
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2021><<
april 2021
mtotfls
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829300102
03040506070809
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Smiodden skole
Logg inn på hjemmesiden

Velkommen til Smiodden skole sin hjemmeside. Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg, og lese nyheter om hva som rører seg på skolen vår. I menyen til høyre finner du informasjon fra klassene, Driftsstyret, FAU, kantinen, skoleavisa, elevråd, helsesøster og rådgiver. All annen informasjon finner du i menyen til venstre.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.

Vi har to tilfeller av smitte ved Smiodden skole.

En 8. klasse og 5 lærere er satt i karantene (10. april).

En 9. klasse og 1 lærer er satt i karantene (12. april).

Alle de aktuelle nærkontaktene har fått beskjed. De elevene/barna som ikke har fått beskjed om å holde seg hjemme kan gå på skolen som normalt.

Familie og husstandsmedlemmer til nærkontakten (elevene) er i ventekarantene. Det betyr at de må være hjemme i karantene frem til eleven har fått en negativ test. De skal ikke bestille test til seg selv, kun eleven.

Når elev har fått negativ test kan husstanden bevege seg fritt, men nærkontakten (eleven) er i karantene.

Hvor lang karantene er og hva elev og familie skal gjøre, er sendt ut på mail og informert om grundig på telefon til de involverte.

Ta kontakt med skolens ledelse om du har spørsmål.

 


Den siste tiden har det vært tilfeller av selvmord i Stavangerområdet. Mange ungdommer kjenner til dette, enten via bekjente eller sosiale medier.

Selvmord er et sårt og vanskelig tema å snakke om, men det er mye bedre å være åpen om
dette enn å holde alt innestengt. Kanskje vonde tanker eller vanskelige spørsmål kan bli litt
lettere å bære på om dere deler det med noen? Noen tenker kanskje ikke så mye på
dette, mens andre tenker mer. Alt er normalt, uansett hvordan man reagerer.

Tiden vi er i gjør det ekstra viktig å være bevisst på hva vi skriver på sosiale medier. Alle har behov for oppmuntring og raushet fremover og du kan være med å gjøre en forskjell.

Vi på Smiodden vil bare si at vi er her om dere vil ta en prat. Helsesykepleier og
miljøteamet er tilgjengelige i skoletiden om dere trenger noen å snakke med, uansett hva det
måtte gjelde. Vi bryr oss om dere og vil at dere skal ha det bra!

Helsesykepleier og miljøteam vil ta en kort  tur innom hver klasse på skolen for å
snakke om dette med elevene i nær framtid.


Vi i skolehelsetjenesten i Stavanger kommune, snakker med mange ungdommer som er leie, frustrerte og redde på grunn av korona. De nye restriksjonene etter nyttår oppleves for mange som ekstra belastende og begrensende, naturlig nok.

Det har blitt store forandringer i livet med koronasituasjonen. Alle endringene, og det at det varer så lenge, er utfordrende for alle. Det kan være ekstra utfordrende om du hadde det vanskelig fra før. Hvis du sliter psykisk, kan nye tanker, følelser og bekymringer dukke opp som følge av alt som er annerledes. Uro og engstelse kan øke. Dette er ikke uvanlig. Da er det lurt å prate med noen som kan støtte deg.

Situasjonen kan også oppleves belastende om du ikke hadde psykiske vansker fra før. Mange kan kjenne på litt mer engstelse og bekymring. Vi snakker med mange som er redde for å smitte andre eller er redde for å bli smittet. De har bekymringer for seg selv eller for andre de er glad i. Andre vi snakker med opplever at det å måtte være hjemme blir ekstra krevende når hjemmesituasjonen er vanskelig fra før grunnet vold, konflikter, rus, støy, lite plass og psykiske vansker.

Noen kjenner seg litt triste, deppa eller motløse og noen kan føle seg mer ensomme enn før. Det er veldig kjedelig at fritidsaktiviteter og andre sosiale arenaer er stengt.

Vi snakker også med noen som synes det det er lettere å konsentrere seg om skole og at det er fint å ha en roligere fritid enn ellers.


Kjære elever og foresatte på Smiodden

Vi er alle i en helt spesiell situasjon. På grunn av Covid-19 viruset har hverdagen vår det siste året endret seg drastisk. På skolen må elevene holde avstand til medelever i timer og friminutt, og det er store begrensninger på hva både vi voksne og ungdommene kan gjøre på fritiden - dette er krevende for oss alle. Mange skoler har hatt smitteutbrudd og klasser har måttet gå i karantene.  Også vi på Smiodden hadde et par runder med karantener i vinter, men det har heldigvis ikke vært noe smitte innad på skolen - og det håper vi selvfølgelig fortsetter. Takk til alle dere elever og foresatte som hver dag gjør deres beste for å holde smittevernreglene og motet oppe - det blir bra, det tar bare litt lenger tid enn vi trodde i fjor.

Også denne påsken blir annerledes. Vi må unngå smitte av viruset, og kan derfor ikke bevege oss hvor vi vil. Vi kan heller ikke være sammen på den måten vi er vant til. Det krever mye av oss. Alle lever vi ulike liv og bor forskjellig. For noen kan denne perioden være vanskelig, noe som preger hverdagen og stemningen hjemme.  Er du bekymret, redd eller ensom og trenger noen å snakke med?

Under "Les mer" finner du noen kontakter du kan ringe hvis behovet melder seg. 

God påske til alle sammen  :-)


Smittevernkontoret og Bedriftshelsetjenesten i Stavanger kommune har laget et eget skriv med generell informasjon om utbrudd av (mutert) koronavirus i skoler og barnehager i Stavanger kommune. Det gjøres oppmerksom på at retningslinjene er i stadig endring, og dette er en gjennomgang av det som er gjeldende per 17.03.21.

Skrivet gir deg mer informasjon om nye virusvarianter, forsterkede smitteverntiltak ved mistanke om mutert virus, ventekarantene, nærkontakter, karantene og isolasjon.

Klikk "Les mer", så finner du skrivet som vedlegg opp til høyre.

 


Filmen gir eksempler på hvordan foreldre kan ivareta covid 19 smittevernregler på en god måte, samtidig som de ivaretar det gode samspillet med barna sine.

I videoen knyttes ICDP sine tre dialoger og åtte temaer for godt samspill mellom voksne og barn, til hva barn trenger når verden rundt dem oppleves usikker. ICDP er et foreldreveiledningsprogram og står for International Child Development Programme.

Filmen er en fin informasjonsfilm til foreldre med norsk, somali og arabisk tale.

 


FAU på Smiodden har sammen med Frivillighetssentralen hatt et sterkt ønske om å få Natteravnene i gang igjen her i bydelen.

Det er nå laget et system for å få startet opp igjen nå i april, og at dette skal være en ordning som er stabil og god de neste årene.

Hver klasse får ansvaret for en periode hver i løpet av et skoleår. Foresatte til den enkelte klasse fordeler vakter mellom seg, det vil komme lister om dette når tiden for deres klasse nærmer seg.

FAU ser på dette arbeidet som en dugnad på lik linje med å være vakt på skoleball, organisere 17. mai og være med på vitnemålsutdeling. Det blir satt opp vakter på fredager i august, september, oktober, mars, april, mai og juni - pluss noen dager vi vet det er mye ungdom ute.

Klassekontaktene vil organisere vaktlister for sin klasse - vi håper alle stiller seg positive til å bidra til dette viktige arbeidet for ungdommene våre her i bydelen.

Klikk på "Les mer" for å se vedlegget "Kvernevik Natteravn" der du finner praktiske opplysninger om hva det vil si å være natteravn og hvordan dette arbeidet skal organiseres.


Ungjobb er et prosjekt i regi av Stavanger Kommune som handler om å gi unge arbeidserfaring og mulighet til å tjene egne penger. Sist sommer var det flere elever på Smiodden som fikk seg en sommerjobb gjennom opplegget. Vi anbefaler ungdommene våre å søke på dette. Skolen hjelper til med å skrive søknad for de som ønsker det - ta kontakt med kontaktlærer eller miljøteamet - så skal de hjelpe til.

Ungjobb tilbyr to ukers sommerjobb til unge i alderen 13-16 år. 

Ungjobb samarbeider med flere ulike arbeidsgivere og tilbyr arbeidsoppgaver innen: Barnepass og lekekompis i barnehage,  arrangere aktiviteter for eldre, være en samtalepartner i omsorgsbolig,  butikk- og lagerarbeid,  renhold,  hage- og utearbeid.

Skriv i søknaden hvilke uker i sommer du har mulighet til å jobbe og hvilke arbeidsoppgaver du kunne tenkt deg.

Klikk "Les mer" for link til selve stillingsannonsen. Søknadsfristen er 19.03.2021