Meny
Velg seksjon Forside
Klasse 8
Klasse 9
Klasse 10
Hovedadresse Smiodden skole, Alkeveien 19 4049 Hafrsfjord Telefon: 51 91 39 00 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Terje Moen Rønning
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<november 2020><<
november 2020
mtotfls
26272829303101
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30010203040506
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Smiodden skole
Logg inn på hjemmesiden

Velkommen til Smiodden skole sin hjemmeside. Her kan du enkelt finne informasjon som er nyttig for deg, og lese nyheter om hva som rører seg på skolen vår. I menyen til høyre finner du informasjon fra klassene, Driftsstyret, FAU, kantinen, skoleavisa, elevråd, helsesøster og rådgiver. All annen informasjon finner du i menyen til venstre.

Husk å abonnere på nyheter ved å trykke "Abonnèr på nyheter" i menyen til høyre.

Flere skoler får henvendelser fra foreldre som ønsker å avholde et førjulsarrangement for elevene.

I dagens situasjon er det imidlertid en rekke smittevernhensyn som må tas hensyn til for å unngå nye smitteutbrudd. Som dere vet, har mange Stavangerskoler den siste tiden opplevd smitteutbrudd med påfølgende karantene for elever og ansatte.  

For å redusere risikoen for nye smitteutbrudd blant elever, fraråder derfor skolesjefen førjulsarrangementer i regi av foreldre.


Det er ikke veldig lenge igjen til det er søknadsfrist for å søke videregående skole for våre 10. klassinger, fristen er 1. mars.

Selv om veiledning og ulike opplegg knyttet til utdanningsvalg er begrenset av smittevernhensyn, så skal alle elever få den kunnskapen, rådene og veiledningen de har behov for fram mot det viktige valget.

Vedlagt denne artikkelen finner dere et informasjonsskriv med mye god informasjon og lenker om videregående opplæring og et dokument som viser strukturen på de ulike programområdene på videregående skole. Bruk denne informasjonen hjemme til å snakke med ungdommene om hva de har lyst å velge - og hva det er lurt å velge.

Det blir både elevsamtaler med rådgiver på skolen, og dere foresatte får mulighet til å komme på samtale (står mer i informasjonsskrivet - elevene får også dette med hjem på papir).

Når det gjelder "Åpen dag" på de ulike videregående skolene, der elever og foresatte kan gå på besøk på en ettermiddag, så vet vi ikke hvordan dette blir nå i år. Se https://rogaland.skoleogarbeidsliv.no/  for mer info.

Ta kontakt med skolens rådgivere hvis det er spørsmål, eller dere trenger et mer eller mindre godt råd:

Rådgivere 2020/2021: Espen Håland (avdelingsleder) og Terje Moen Rønning (rektor)

Klikk "Les mer", så får du vedleggene oppe til høyre.


Oppdatering Smittevern

Det er økende smitte i samfunnet, og flere skoler i Stavanger har hatt smittetilfeller blant elever den siste tiden. Stavanger kommune er ikke like hardt rammet som de andre storbykommunene, men for å unngå at lokale utbrudd sprer seg ukontrollert, anbefales nå alle innbyggerne å bli med på en storstilt koronadugnad i november. På Smiodden har vi klart oss uten smitte fram til nå, og vi håper vi sammen kan oppføre oss slik at vi kan unngå smittetilfeller og karantener også i tiden framover - det er best når alle kan være sammen på skolen :-)

Skolene skal fortsatt drives på gult nivå. På Smiodden vil det si at vi fortsetter med de samme tiltakene som vi har hatt siden skolene startet opp i august, men at også vi må bli enda mer bevisste og smittvernmessig flinkere i de valgene vi tar hver dag. Mange elever er veldig pliktoppfyllende og følger alle regler for smittevern, det er viktig at alle på skolen følger de reglene vi har, og at dere foresatte hjelper ungdommene til å ta gode valg også på fritiden. Vi har laget et skriv til elevene der vi presiserer de reglene de skal forholde seg til nå framover - du finner det som vedlegg til denne artikkelen.

Hold avstand, hold sammen, hold ut - det blir bra til slutt!

 

Se teksten under som ble publisert ved skolestart for mer informasjon om våre tiltak og nyttige lenker til mer informasjon.

 

 


I forbindelse med verdensdagen for psykisk helse skal vi neste uke markere årets tema som er: SPØR MER!

Elevene får litt annerledes dager på skolen disse dagene.

Hovedfokuset er å lære elevene om åpenhet rundt egen psykisk helse, og å spørre andre rundt seg spørsmålet: hvordan går det, egentlig?

Hvorfor er noen spørsmål så vanskelige, og hvordan kan vi følge opp etter at vi har spurt et vanskelig spørsmål? 

Dette kan bli dager med sterke følelser og inntrykk, både for store og små.

Lærere, miljøarbeidere og helsesykepleier er tilgjengelig for elevene disse dagene dersom noen har behov for å prate med en voksen.

Elevene kan sitte igjen med en del tanker og inntrykk etter slike dager. Vi oppfordrer foresatte å følge litt ekstra med og å prate med barna sine om hva vi har gjort på skolen  disse dagene.


Invitasjon fra Kommunalt Foreldreutvalg i Stavanger

«Å være foreldre til digitale barn»  

Vi i Kommunalt Foreldreutvalg i Stavanger ønsker at foreldre skal få en bedre forståelse for barnas digitale hverdag på nett. Derfor tilbyr vi foreldrene ved ungdomsskolene i Stavanger et foredrag om «å være foreldre til digitale barn». Tilbudet er gratis og passer til alle foreldre med barn på ungdomstrinnet.

På grunn koronasituasjonen vil foredraget sendes live på Facebook mandag 9.november 2020, kl.19.00. Det vil være mulighet til å sende inn spørsmål både i forkant og etterkant av foredraget. I tillegg vil foredraget ligge tilgjengelig på KFU sin Facebook side i en uke etter sendingen. Vi vil sende ut invitasjon til arrangementet med link til sendingen i forkant.

Da har det blitt opprettet en planlagt live sending til foredraget « Å være foreldre til digitale barn»

https://www.facebook.com/KfuStavanger/posts/3458670764226346


Stavanger kommune og Smiodden skole inviterer elever og foresatte med dette til å besvare den årlige undersøkelsen om læringsmiljø og trivsel på skolen.

Gjennom undersøkelsen får du mulighet til å si noe om hvordan du opplever skoletilbudet i Stavanger. Dermed bidrar du til å skape en enda bedre skolehverdag for elevene på Smiodden og alle barn i stavangerskolen.   Tilbakemeldingene skolene får på spørsmål om for eksempel trivsel og læring hjelper oss å skape en enda bedre skole. Derfor er din tilbakemelding viktig både for ditt barn og for oss, og vi håper derfor du tar deg tid til å svare på spørsmålene i undersøkelsen.

På Smiodden vil vi gjennomføre undersøkelsene rett etter at dere har vært på utviklingssamtale, kontaktlærerne har mer informasjon om den praktiske gjennomføringen på nett - og dere får informasjon om pålogging og brukernavn av de. Når du har logget inn kan du velge hvilket språk du ønsker å benytte. Undersøkelsen er oversatt til engelsk, polsk, arabisk, somali og nord-samisk.


Onsdag og torsdag denne uken har 10. trinn hatt noe som vi har kalt linjedagene

 


Å være forelder byr på mange gleder. I foreldrerollen vil det likevel for de fleste oppstå situasjoner som du føler usikkerhet om hvordan du skal håndtere.

Stavanger kommune har sammen med Foreldrehverdag/Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet laget denne spørretjenesten. Hensikten er å tilby foreldre en mulighet for å stille spørsmål om vanlige og uvanlige ting i en families hverdag

Klikk deg videre for lenke til nettsiden og litt mer informasjon.