Meny
Velg seksjon Forside
Duesvei 35 4023 Stavanger
Telefon: 51 91 20 51 Send oss e-post
Rektor: Colin Pritchard-Davies
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt

Vedlagt finner du sommerbrevet 2018 til elever og foresatte. Vil med det ønske dere alle en god sommer!
Etter ferien starter SFO opp onsdag 1.august og skolestart er torsdag 16.august.
Ps! Tirsdag 14. og onsdag 15.august er det ikke SFO, da har skolen felles planleggingsdager.


Det er nå åpnet for bestilling av skolemelk til neste skoleår. Les mer på www.skolelyst.no

Vedtak i Driftsstyret: Elevene kan velge mellom et utvalg av produkter til neste skoleår, men foreldrene oppfordres til kun å skifte produkt mellom høst- og vårsemesteret. Dersom denne oppfordringen ikke blir fulgt må vi se oss nødt til å avvikle valgfriheten, da vil det kun være tilbud om melk.  For tredje år på rad inviterer Sølvberget alle skolebarn fra 1. til 7. klasse i Stavanger med på den nasjonale lesekampanjen Sommerles.  Kampanjen startet 1. juni og varer helt til 31. august.  Det er mulig å melde seg på i hele perioden.

Slik fungerer Sommerles:

Sammen med en voksen oppretter barnet en brukerkonto på www.sommerles.no. Var barnet med i fjor kan de bruke samme brukernavn. 

Barnet registrerer seg med klassetrinnet hun/han skal starte i til høsten.  (Ja, høstens nye 1. klassinger kan melde seg på, og de som går ut av 7. trinn registrerer seg med 7.  trinn).

Barna registrerer bøkene de leser fra 1. juni og helt fram til 31. august.

For hver leste bok får deltakeren poeng (XP) og stiger i levels. Man kan også få poeng ved å  løse oppgaver og hente kodeord på biblioteket.

På level 10, 20 og 30 kan elevene hente en premie på Sølvberget eller Madla bibliotek!

Deltakerne kan følge med på hva vennene leser, hvilke bøker som er mest populære og lese hva andre synes om bøker de har lest!

Det er ikke påkrevet at deltakerne må ha lånekort på biblioteket, men absolutt anbefalt! 


Orientering til foreldre/foresatte på førstetrinn 2018/2019.

Lus

Det er i løpet av påskeferien funnet lus på (foreløpig) ett barn.

Vi ber alle foresatte (ikke bare dem som benytter SFO) om å sjekke barna sine.

Ta også med hjem luer og vask dem. 


Det er elektrisk stemning når bluesen kommer til Eiganes. Med gitarer i alle former og trommesolo i flere minutt, skaper bluesgutta fra Rikskonserten rytmisk «rumperytme» på hver trinn-trapp.

I vedlegget til høyre finner du informasjon om hvordan du som forelder kan følge opp ditt barn når det ikke har det bra på skolen.

 


Etter et godt samarbeidsmøte med klassekontaktene på 1. trinn har vi utarbeidet et informasjonsskriv om prosessen og praksisen ved klassesammensetning på 1. trinn.
Klikk deg inn på vedlegget og les mer.

Skolene i Stavanger gjennomfører våren 2017 en brukerundersøkelse blant foresatte med barn i SFO i Stavanger på 2. trinn. Svarene fra denne undersøkelsen bruker vi til å finne ut hva dere foresatte opplever er bra ved den enkelte SFO, samt gi oss informasjon om hvilke områder som kan bli bedre.

Vi er godt inne i den mørkeste tiden på året. Og regner det i tillegg er det nesten som alt lys er slukket. Da er det ekstra viktig at bilister passer godt på rundt skolen. Vi ser daglig situasjoner hvor biler for eksempel parkeres på fortau eller stopper midt ute i gaten. Er det ikke plass i "Kiss and drop" feltet, så må dere stoppe lengre vekke fra skolen eller vente på ledig plass. Husk også refleks på barn og voksne.

Skolens parkeringsplass er forbeholdt ansatte, og skal IKKE benyttes til å sette av elever som skal på skolen. Det er allerede observert farlige situasjoner med elever og biler.


Skolen har denne uken mottatt svar fra Fylkesmannen  i forhold til ni klager på inneklima i skolens hovedbygg. 

Fylkesmannen stadfester kommunens vedtak etter opplæringslovens § 9a-2.

 

 


De gamle paviljongene ved Eiganes skole ble revet på grunn av dårlig innemiljø. Nybygget som reises nå er har fått den internasjonale BREEAM-sertifiseringen, som den tredje skolen i landet og det første bygget i regi av Stavanger kommune.