Muntlig eksamen

Alle elevene kommer opp i ett fag til muntlig eksamen. Vi har ofte to eksamensdager, og det er de to siste fredagene før sommerferie (med unntak om siste skoledag er en fredag). Men dette kan endre seg fra år til år.

I år faller muntlig eksamen på fredag 14. juni for hele trinnet. Nyheter ang. eksamen publiseres på forsiden eller på 10. trinns egen side. Husk å abonnere på hjemmesiden! 

Elevene får vite hvilken dato de skal opp to dager før første eksamen. Da får også de som skal opp den første dagen vite hvilket fag de kommer opp i.

Elevene får først en dag til å forberede seg generelt i faget. Dagen før eksamen skal de trekke en oppgave. Oppgaven vil dekke store deler av fagets kompetansemål. Denne dagen kan elevene få noe veiledning av faglærer, og derfor er det viktig at de jobber godt på skolen. 

Elevene får karakter på eksamen rett etter sin eksamen, før neste elev skal inn. Dersom man ønsker å klage, er det viktig å vite at man ikke kan klage på selve vurderingen, men kun på formelle feil under gjennomføringen. Men man har rett på begrunnelse for karakteren. 

Elevene avklarer i god tid før eksamen om de ønsker å gå opp alene, eller i par. 

Vi ønsker å gi elevene en god opplevelse på muntlig eksamen, og lærerne trygger og forbereder elevene godt. Det er en spennende, men også fin dag for de aller fleste, og en god øvelse før videregående. 

Hilde Grimm, rektor