Meny
Velg seksjon Forside
Havliveien 8 4634 Kristiansand
Telefon: 38079530 / 975 08 396 Faks: 38079533 Send oss e-post
Redaktør: Hilde Grimm
Det er 1 dokumenter i arkivet.
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<februar 2019><<
februar 2019
mtotfls
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728010203
04050607080910
Gå til Its Learning
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Læhkoeh biejjine - Vuorbbe biejvijn - Lihkku beivviin - Gratulerer med dagen!

Klar for et nytt år? Vi håper du har hatt en god ferie og er klar for ny læring, nye vennskap og nye utfordringer. Skolen begynner 3. januar kl. 8.30. 

Vi voksne er samlet til planleggingsdag i dag, og tema er "Tverrfaglig arbeid og nye læreplaner". 


Den tradisjonelle matematikkundervisningen er lagt opp etter et spiralprinsipp, der temaene gjennomgås på løpende bånd og så repeteres året etter med en litt høyere vanskelighetsgrad. På Havlimyra underviser vi etter Engebråtenmodellen. Kort forklart bygger denne modellen på sammenflettingsprinsippet med fokus på dybdelæring og anvendelse av kunnskap. Vi har nå lagt opp et temabasert treårsløp og har fokus på grunnleggende tallforståelse på 8. trinn, for så å bygge videre på dette på 9. og 10. trinn.  

«Så god stemning det er her», sa nettopp en besøkende jeg hadde på mitt kontor denne uka! Det er jeg helt enig i! Å rusle ned blant elevene i langfri er alltid koselig. Kaffekoppen er ofte med, og jeg kan nesten ikke huske at jeg har måtte heve stemmen eller mase om regler. Ok - klart det skjer at elever tar feil valg og da skal vi være der og hjelpe de å snu - men i det daglige får jeg drikke min kaffekopp, diskutere kreative nistepakker, kule joggesko og oppdage nye musikklåter (som jeg ikke forstår meg på) med hyggelige tenåringer i pausene. Snakk om å være privilegert!  

Navn er jeg dårlig på, så de fleste samtaler denne høsten har avsluttet slik: «Hva heter du forresten?» Samme elev har garantert fått samme spørsmål opptil flere ganger, og jeg er langt ifra i mål. Må ærlig innrømme at jeg er fornøyd med å ha lært navn på de ansatte (selv om jeg fortsatt blander Terje med Knut - Ikke lett med så like navn…).   Lærere, fagarbeider, sosionom, vaktmester, rengjøringspersonell, kontorleder og inspektør - For en gjeng! Sammen skaper de en skole der hver enkelt elev blir sett og utfordret. Jeg har opplevd å bli kjent med en gjeng med store hjerter, raushet og pedagogisk kløkt. Hvor går grensen mellom å hjelpe og forvente selvstendighet? Når presser vi for mye og når er forventningene for lave? Det er en hårfin balanse der lærerne daglig sjonglerer flere titalls ulike personligheter med ulike drømmer, ryggsekker og styrker. Noen ganger går en sjonglørkjegle i gulvet - vi voksne glipper - vi misforstår - vi feilvurderer! Kanskje skulle vi ha sett at det blikket i klasserommet ble en krenkelse, eller at prøven fredag ettermiddag ble for krevende? Da er vi glad for å ha kolleger, foreldre og elever som vi kan samarbeide med og sammen finne balansepunktet igjen. Jeg har tro på dialog, åpenhet og nye muligheter for både unge og voksne.  

Hvor ble det av høsten? Var det ikke nettopp august? I dag faller snøen utenfor kontoret, og frosten har bitt tak i lyng og løv. Det er desember, og det var med takknemlighet jeg tok fatt på dette julebrevet! Havlimyra skole er en skole jeg har blitt glad. Jeg føler meg fortsatt ny som rektor, men jeg kjenner at jeg hører til. Tilhørighet - En følelse vi alle trenger, uavhengig av hvor vi kommer fra. Dere har alle tatt så godt imot meg! Tusen takk!  

Ønsker dere en riktig fin juleferie, med lave skuldre og tid til å være sammen - uansett om dere er to eller ti hjemme. Ta vare på hverandre! Så snakkes vi, med eller uten kaffekopp, i 2019!  

Juleklem fra Hilde - rektor

PS: Elevene begynner igjen torsdag 3. januar.


Hva er IST? Hva brukes IST til? Og hva må foresatte gjøre i IST? Les her, så skal vi prøve å forklare. Det viktigste er at alle foresatte må logge seg inn og sjekke at kontaktinformasjonen er oppdatert. Skolen trenger mobiltelefonnummer og epostadresse til alle foresatte.

Fra og med mandag 3.september 2018 tar vi i bruk BIBLIOFIL

Jeg er ny rektor på skolen, og ser veldig frem til å bli bedre kjent  med elever, foresatte og  ansatte. Det er bare å ta kontakt med meg før skolestart om du har behov for en prat. Mobil: 975 08 396.

mvh Hilde Grimm


Etter 13 år som rektor ved Havlimyra skole går jeg nå over i pensjonistenes rekker. Jeg takker elever og foresatte for godt samarbeid og et fint skoleår!

Min etterfølger heter Hilde Grimm og tiltrer fra 01.08.18.

Høstens foreldremøter avholdes som følger:

10. trinn: onsdag 22. august kl. 18.00

9. trinn: onsdag 29.august kl. 18.00

8. trinn: Tirsdag 28. august kl. 18.00

God sommer til dere alle!

 

Med vennlig hilsen

Heidi Hauge Uldal 


Det kan være mange ting barna treng hjelp og støtte til heimen. Lekser kan være en av tingene. Det er ikke meiningen at foreldre/foresatte skal kunne alt det faglige barna holder på med på skolen. Lærerne skal undervise barna og sørge for at de finner fram til ny kunnskap. Oppgaven foreldre/foresatte har er å stimulere og motivere. Det gjøres best ved å vise interesse og stille spørsmål. Foreldre/foresatte kan be barna fortelle og forklare hva de har lært. Ved å sette ord på det de har lært, husker de det og bedre. Leksene skal være kjent stoff for elevene.