Meny
Velg seksjon Forside
Havliveien 8 4634 Kristiansand
Telefon: 38079530 / 975 08 396 Faks: 38079533 Send oss e-post
Redaktør: Hilde Grimm
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2021><<
mai 2021
mtotfls
26272829300102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
På skolen vår er matematikkundervisningen lagt opp med utgangspunkt i en litt annen modell enn den tradisjonelle. Skolen har kurset seg i "Engebråtenmodellen". Vi er hele tiden i utvikling, og justerer og spisser denne satsningen når vi ser det er nødvendig. Metodikken beskrives av matematikkseksjonen i et skriv som dere finner vedlagt. Det er nå revidert noe, bl.a. pga endringer i læreplanene (fagfornyelsen).  

Skolen har nå 31 elever og 5 ansatte i karantene. Vi mener å ha god oversikt over nærkontakter. Alle i deres husstander er i ventekarantene. Den beste informasjonen finner dere her hos FHI.

Minner også om viktigheten av å følge smittevernreglene. Alle som passer på å holde avstand til de som ikke går i samme klasse, øker muligheten for å unngå karantene. Det er ikke så lette å være ungdom i denne situasjonen. De har vært kjempeflinke på skolen i dag til å gi ærlige svar og ta situasjonen på alvor. 

Vi håper selvfølgelig på negative svar for dere som nå blir testet. Uansett skal vi sammen klare å håndtere dette og komme oss gjennom!

Friminuttene er oppdelt i 3 soner. Vi rullerer. Plakater er i dag hengt opp rundt på skolen, for at elevene skal få mer hjelp til å huske dette. Neste uke blir det slik: 

8. trinn: Forsiden av skolen
9. trinn: Skolegården mellom bygg
10. trinn: Kunstgress (en halvdel til fotball) 

Så ønsker vi alle alt godt og ei god helg og god 1. mai.

Hilsen rektor Hilde og alle ansatte som står på digitalt og i klasserommene. 


En elev i klasse 8c har fått påvist korona. Klassen må derfor i karantene i 10 dager, samt ansatte som har hatt eleven.

De dette gjelder får en sms med mer informasjon. Husstanden til nærkontaktene/klassen må i ventekarantene. Ventekarantenen gjelder kun for husstander og ikke elever i andre klasser. Skolen kartlegger, sammen med foresatte og elev hvem som er nærkontakter utover klassen. 

Ta vare på hverandre! Hilsen rektor Hilde Grimm


Vedtaket til Formannskapet om rødt nivå for ungdomskolene første uke etter påskeferien er kjent ugyldig av Statsforvalteren. Det betyr at vi starter opp igjen på gult nivå i uke 14, og kan derfor avlyse hjemmeskoledagene. Alle elevene møter opp tirsdag kl. 8.30 til sitt vanlige klasserom.

Vi innfører samtidig ny ordning for friminutt og fordeling av skolegården. Det blir stengt for biler de siste 100 meterne før skolen, og forsiden tas i bruk som skolegård. Skolegården er under oppjustering, og det er viktig for oss å ta i bruk utvida arealer, slik at vi sprer elevene. 

Elevene fordeler seg slik: 

- 8. trinn: Asfaltbanen (til fotball) + skolegård mellom byggene

- 9. trinn: Kunstgressbanen (med fotball på en halvdel)

- 10. trinn: Forsiden av skolen.

Her finner dere den reviderte smittevernveilederen for mer informasjon om gult nivå. 

Etter påske er det viktig at ingen kommer på skolen med nye luftveissymptomer. Mer informasjon her! 

Vi ser frem til gode uker og lysere tider sammen! Hilsen rektor Hilde 


Sterkere sammen for barn og unge er kommunens strategiplan for oppvekst for perioden 2020-2024. Strategiplanen er forankret i kommuneplanens samfunnsdel Sterkere Sammen – Kristiansand mot 2030, og viser retning for ønsket utvikling.

Formannskapet har bestemt at rødt nivå skal fortsette frem til 26. mars (påskeferien). Vi har laget en plan for kombinasjonen av hjemmeskole og vanlig skole: 

Mandag 15. mars - onsdag 17. mars: 9. trinn hjemmeskole

Torsdag 18. mars - mandag 22. mars: 8. trinn hjemmeskole

Tirsdag 23. mars - torsdag 25. mars: 10. trinn hjemmeskole

Fredag 26. mars: 9. trinn hjemmeskole

Vi har telt hjemmedager fra januar og fordelt dagene så jevnt som mulig. Informasjon om klasserom, skolegård og digital undervisning kommer i elevenes classroom. 

Minner om å ta kontakt dersom en elev trenger å sitte noe mer på skolen, eller få ekstra oppfølging digitalt. Elevene har vært flinke til å logge seg på digital undervisning og følge opp skolearbeid. Mange får også samarbeidsoppgaver, selv om de sitter på ulikt sted. 

Vi ser at rødt nivå har hatt god effekt, og ført til færre karantener i enkelte tilfeller. De fleste elevene som er i karantene eller ventekarantene nå skyldes fritidsaktiviteter. Vi har derfor en del fravær i enkelte klasser. Lærerne legger ut oppgaver og gjør så godt de kan for å ivareta elever i karantene. 

Alt godt der dere er! Hilde - rektor


En elev på 9. trinn har fått påvist korona. Det fører naturlig nok til litt spørsmål fra foreldre og elever. Eleven har ikke vært på skolen etter 1. mars. Koronasenteret er tydelig på at nærkontakter på skolen derfor ikke må i karantene. 

Smitten påvirker et fotballag, så enkelte elever på trinnet er derfor i karantene, ettersom det nylig har vært trening. De det gjelder oppfordres til å jobbe med ukeplanen, og så vil lærere supplere med digitale oppgaver dersom det blir nødvendig. 

Koronasenteret gjør en formidabel jobb og vurderer nøye hvem som skal i karantene. Skolen får beskjed, og informasjon kommer da på hjemmesiden raskt. De som må i karantene vil også få sms! (Karantene pga fritidsaktiviteter blir informert om via trener/klubb). 

Alt godt - Hilde, rektor 


Eleven har fått svar på testen. Den var negativ. Det betyr alle alle elevene på 8. trinn som har vært i ventekarantene er ute av den. Det samme gjelder også våre ansatte.

Vi er veldig glad for dette, og samtidig takknemlig for at kommunen tar situasjonen med mutert virus på alvor. 

Fra i morgen går skolehverdagen videre på rødt nivå, med ett trinn på hjemmeskole og to trinn på skolen.

Vi gleder oss til å se dere, men minner om at dersom en elev har luftsveissymptomer må man være hjemme. Det er også viktig å holde på tiltakene vi har (bl.a: Oppdelt skolegård, avstand i alle klasserom, samt god håndhygiene.) 

Hilsen glad rektor - Hilde 


Vi har ikke fått svar på koronatesten. Etter nøye vurdering ser vi at det eneste riktige er at alle elever på alle trinn får digital hjemmeundervisning i morgen. De som på fredag fikk beskjed om ventekarantene, er fortsatt i karantene. Alle andre elever er ikke i karantene, men må ha hjemmeskole av praktiske og smittevernmessige hensyn. 

Elever på 8. trinn følger allerede oppsatt plan for hjemmeundervisning, med pålogging til 1. time på MEET. 

9. og 10. trinn skal logge seg på digital undervisning til 2. time, altså kl. 9.15, i det faget de normalt har da. De vil alle få oppgaver og noe digital undervisning gjennom dagen.