Meny
Velg seksjon Forside
Vedlegg
Besøksadresse Ordfører Tveteraas gate 11 4020 Stavanger Telefon: 51912500 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Stian Rege
Periodeplaner 2023-2024
8.trinn
9.trinn
10.trinn
Frist for søknad til vgs
01.03.2024 kl 23:59
00
dager
:
00
timer
:
00
min
:
00
sec
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Natteravn Hinna bydel

Instruks for natteravner:

Vi er der for dem som skal gå hjem fra en venn etter en filmkveld og som er litt engstelige for hvem de kan møte på veien. Og så er vi også der for dem som tester grenser og utforsker et større territorium. Som natteravner skal vi være synlige, til stede, skape trygghet og lytte.

På Hinna skole er natteravning obligatorisk dugnad for foresatte. Det er ca en kveld i året per elev. Vi benytter Spond (spond.com) til innkalling. Appen kan enkelt lastes ned på telefon, men det er også mulig å ikke benytte app, men motta mail og logge seg inn på nettet. Koden til gruppen er HPTAG. Vi har obligatorisk ravning fra skolestart til nyttår og så starter vi igjen i midten av februar og går til midten av juni.

Dere blir delt inn klassevis og går med foreldre fra samme klasse. Når dere får tildelt en dato må dere selv sørge for å bytte med andre foreldre hvis dere ikke kan gå på den oppsatte datoen.

Frammøte på Hinna Bistro klokken 20.00 til midnatt. Gå i baren og be om å få natteravnvestene. Ta dem på så finner dere hverandre. Be også om å få Natteravnboka og se om det er noen beskjeder eller info.

Hvis dere ønsker å ta buss finnes busskort/reisebevis hos Hinna Bistro, spør betjeningen. Dette gjelder for en person og må fremvises til bussjåføren, ikke registreres elektronisk. Er dere nok ravner kan dere eventuelt dele dere i to grupper og reise gruppevis med litt mellomrom. Som natteravner skal vi være synlige, til stede, skape trygghet og lytte. Vi griper aldri fysisk inn. Skulle det oppstå en kritisk situasjon ringer vi politi på 02800. OBS: Som natteravn har du selvpålagt taushetsplikt. Se også etiske retningslinjer.

Vi går ikke bestemte ruter, men forsøker å besøke så mye av bydelen som mulig i løpet av kvelden. Dersom man er 5 stykker eller flere kan man dele seg i 2 grupper.

Vårt ravneterritorium har følgende grenser: Mot vest: Sørmarka og Diagonalen. Mot sør: Jåttå videregående skole. Gamle jåttavågen. (Gausel bydelshus ved spes. anl.) Mot øst: Gandsfjorden, Vaulen badeplass, Mot nord: Hindalsbakken. Stasjonsveien. Gå sykkelstien langs gandsfjorden. Steder det er lurt å stikke innom: Vaulen badeplass, Hinnastranden, skateparken på Hinna Park, skolegårdene på Hinna, Jåtten skole, Jåttå barnehage og Jåttåvågen stasjon. Hinna Kirke. En del ungdommer kommer hjem med bussen. Det kan da være lurt å patruljere langs busstraseen.

På fredager: Idrettshallen ved Jåttå VGS. Da er det åpen hall for ungdommer mellom 13 og 18 år. Lurt å være der når det stenger klokken 22.00.

Natteravnene i sentrum oppfordrer oss også til å følge bussen inn til Stavanger sentrum i løpet av kvelden. På denne måten viser vi vårt nærvær på bussene samtidig som vi følger samme rute som mange av ungdommene fra bydelen vår. Vi trenger ikke å være i sentrum lenge, men det er lov å ta en liten runde der også, før man følger bussen hjem igjen. Vi avslutter runden ved midnatt. Da må det skrives en kort rapport i vaktboka som ligger på Hinna Bistro. Alle deltakere må signere i loggen. Dette er din kvittering for utført dugnad. Husk å levere busskortet.

Har dere spørsmål ringer dere til Hege Opdal 918 92 649 eller Ida Sørås 996 15 820

Andre nyttige telefonnummer og kontaktpunkter:

  • Politiet: 028000
  • Barnevernsvakten: 51899167
  • Uteseksjonen: 91007168

Politiets nettpatrulje Sør-Vest på Facebook – her kan dere sende meldinger om hva som skjer i området. Særlig hvis det er store ansamlinger fremdeles når vakten er over. Da anbefaler vi dere til å sende en melding der om at dere avslutter vakten og at det ikke er andre voksne til stede.

Se mer info på www.natteravn.no

Hinna, oktober 2021