Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Ordfører Tveteraas gate 11 4020 Stavanger Telefon: 51912500 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Stian Rege
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<mai 2021><<
mai 2021
mtotfls
26272829300102
03040506070809
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31010203040506
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Udir - Null mobbing
Null mobbing
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Søknadsfrist vgs
01.03.2021 kl 23:59
00
dager
:
00
timer
:
00
min
:
00
sec
Veileder for alvorlig skolefravær
Veileder for alvorlig skolefra
Katalog for neste års valgfag er klar

Vi følger samme opplegg som i de siste ukene på rødt nivå med skole "annenhver dag" for gruppene som elevene er delt opp i.

Lærerne har gjort noen tilpasninger for de enkelte klassene.

 

I tillegg til dette gjennomfører vi "prøvemuntlig" for elevene på 10.trinn, mandag-onsdag denne uken.

Alle elevene på 9. trinn må derfor ha hjemmeoppdrag hele tirsdag og onsdag. 

Alle elevene på 8.trinn må ha hjemmeoppdrag på onsdag.

Elevene har fått detaljerte oversikter over tid på skolen og tid hjemme på sine planer og i classroom.

 

Så krysser vi fingrene for at vi snart kan gå over til gult nivå og skole hver dag.

 

God helg og 1.mai!

 


Helsesjef Runar Johannessen i Stavanger kommune har fortløpende vurdert smittespredningen mellom barn og ungdom.
- Situasjonen for grunnskolen og barnehagen tilsier at det er forsvarlig å senke smittevern-nivået, sier helsesjefen.

Vi legger nå om til drift etter rødt tiltaksnivå fram til og med 30.april. Hovedmålet er å redusere antall nærkontakter for alle elever og ansatte.

Det betyr at alle klassene deles i to grupper. Elevene vil i denne perioden tilhøre eksempelvis 8a1 eller 8a2.

Elevene vil få inndeling og oppsett av kontaktlærerne i classroom på google. Her skal det framkomme hvilke dager de er på skolen og hvilke de er hjemme. Vi skal også legge ut oversikt over gruppene her på hjemmesiden under klassene sine sider.
Gruppene vil da være på skolen annenhver dag. Til sammen vil de få like mange timer, men dagene vil variere.

Kroppsøving blir ute og garderober stenges. Svømmeundervisning utgår i perioden.

De vil ha all undervisning i egne klasserom på faste plasser. Dette gjelder også praktiske fag.

Noen klasser/grupper bytter faglærer i perioden for å ikke ha så mange ulike lærere inne i de ulike gruppene, dette vil være lærere de allerede kjenner.

Tilvalgsfag (fremmedspråk) blir hjemme eller digitalt. Valgfag er hjemme/ute/digitalt.

Detaljer om hver enkelt klasse gis elevene i classroom.

Prøvemuntlig for 10.trinn utsettes i første omgang til uke 18, første uke i mai.

Vi vil etterstrebe god avstand mellom elevene når de er på skolen, og så oppfordrer vi dere hjemme også til å følge opp anbefalingene om maks 2 besøk hjemme samt at elevene i perioden bare har en fritidsaktivitet ut måneden.

Slik vil vi ha minst mulig treff på tvers av klasser og skoler så lenge skolene er på rødt nivå.

 

Kontaktpersoner:

Merethe Handegaard-S.( merethe.handegaard@stavanger.kommune.no tlf 97 69 98 67)

Anne Grete Tjelta de Boer  (anne.grete.de.boer@stavanger.kommune.no tlf 95 24 81 66)

Tone Fjermestad  (tone.fjermestad@stavanger.kommune.no tlf 93 86 78 59)


Til foresatte og elever på nye 8.trinn, høsten 2021

Først og fremst så vil vi ønske velkommen til alle dere som skal starte hos oss på Hinna skole, høsten 2021.
Vanligvis så har vi informasjonsmøter i klassene på barnetrinnet nå, samt at vi planlegger foreldremøter og besøksdager.

Fredag, 9.april, hadde vi «meetmøter» med elevene på 7.trinn på Jåtten skole, slik at vi fikk gitt litt informasjon om skolen, nye fag, valgfag, tilvalgsfag og vurderinger.
Elevene fikk med seg hjem brosjyrer med informasjon om valgfag, samt et skriv om tilbud om fremmedspråk. Det er viktig at dere sammen med barna setter dere godt inn i de ulike fagene, slik at de velger riktig for neste skoleår. De har fått utdelt en kurskode som de bruker for å logge seg inn på riktig classroom i google. Der kan de velge valgfag og tilvalgsfag. Fristen for dette er satt til 30.april.
Vi ber dere spesielt være oppmerksomme på dette med valg av fremmedspråk da det legger noen føringer for valg av videregående skole etter endt grunnskole.
Fagvalget på ungdomsskolen har konsekvenser for valgmulighetene dine hvis du ønsker å fortsette på studieforberedende utdanningsprogram (Studiespesialisering, Idrettsfag, Kunst, design og arkitektur, Medier og kommunikasjon, eller Musikk, dans og drama ) i videregående opplæring.  Hvis du ikke velger fremmedspråk på ungdomsskolen har du dermed ha litt mindre valgfrihet på videregående. '

Spesifikt for Stavanger: Ønsker man å gå på Hetland, St Olav eller Kongsgård, MÅ man ha hatt fremmedspråk i ungdomsskolen. Disse skolene tilbyr ikke nivå 1.
Dette gjelder også for de som ønsker å gå studiespesialisering med toppidrett/talenter mot toppen på St Svithun eller Wang, dvs ungdom som er veldig flinke i sin idrett. 

Fredag 28.mai vil vi offentliggjøre sammensetning av nye klasser på 8.trinn for høsten 2021. Dette foregår i skoletiden på respektive barneskoler. Videre planlegger vi for at vi skal klare å gjennomføre besøksdag for nye 8.trinn, fredag 4.juni. Dette samkjøres i bydelen.
Vanligvis har vi foreldremøte for alle dere nye foresatte nå på våren, men det er lite sannsynlig at vi klarer å gjennomføre det. Vi vil derfor bruke hjemmesiden til informasjon, og dere kan selvsagt ta kontakt dersom dere lurer på noe. Vi vil også i samarbeid med barneskolene sørge for informasjonsflyt til elevene.Utdanningsdirektoratet har utarbeidet ny veileder for skolene med tiltak i henhold til «trafikklysmodellen» som dere allerede er kjent med.
Skolen er på gult nivå, men det vil bli noen nye tiltak i henhold til at det nå er tydeligere føringer for organisering av elevgruppene i ny veileder.

Alle tiltakene har som mål å hindre at elevene har mange nærkontakter per dag. Videre vil tiltakene også handle om å være forebyggende i forhold til å hindre smitte, både blant ansatte og elever.

Fra mandag av vil flere av friminuttene bli slått sammen med undervisningen, slik at klassene får pauser på ulike tidspunkt og sammen med de lærerne de har. Det store friminuttet mitt på dagen vil gå som normalt med godt tilsyn ute i skolegården.Alle elever må holde minimum 1 meter avstand til medelever og være på de tildelte områdene trinn er satt opp med. Elevene skal begrense kontakt med elever fra andre kohorter.Vi vil sørge for gjennomlufting av klasserommene elevene bruker og fortsetter selvsagt med vask, spriting og avstand som før.

Praktiske fag vil gå relativt likt som før med noe begrensninger innad i kohortene. Veileder legger opp til økt bruk av uteskole i flere fag.

I alle valgfag og språkfag vil det framover, så lenge skolen er på gult nivå, bli en kombinasjon av undervisning med lærer på skolen, hjemmeskole og digitale møter. Utfordringene våre her er at elevene er satt sammen på tvers av klasser, og det må vi tilstrebe skjer i veldig begrenset omfang framover. Dette er ikke optimale løsninger, men det er det som er mulig å få til.

Veiler åpner nå for at lærere og elever kan bruke munnbind i fellesområder og i overganger hvor en ikke klarer å holde tilstrekkelig avstand. Elevene vil derfor framover oppleve at lærerne kan ha munnbind i ulike situasjoner.
Dersom elevene ønsker å bruke dette i storefri, i overganger hvor de er på fellesområder eller annet, vil skolen tilby elevene munnbind om det er ønskelig. I denne sammenheng er det selvsagt viktig at alle bruker dette på riktig måte.

Angående klasseturer i foresattes regi, så oppfordrer skolen på det sterkeste at dette ikke gjennomføres framover da konsekvensene kan bli store.

Alle møter framover blir fortsatt digitale, men vil kunne foregå fysisk i helt spesielle tilfeller med få deltakere.

Vi skjønner at dette er tiltak som i mange tilfeller vil gjøre skoledagen mer krevende for enkeltelever og ansatte. Men vi må bare holde ut og klare «den siste motbakken», som myndighetene sier, så begynner det forhåpentligvis å nærme seg normale tider igjen.

Fedag 9. April var 9. trinn og klasse 10B på kino for å se "Den største forbrytelsen".

 Kjære elever og foreldre, Vi er alle i en helt spesiell situasjon. På grunn av Covid-19 viruset har hverdagen vår det siste året endret seg drastisk. På skolen må elevene holde avstand til medelever i timer og friminutt. Mange skoler har hatt smitteutbrudd og klasser har måttet gå i karantene. Også denne påsken blir annerledes. Vi må unngå smitte av viruset, og kan derfor ikke bevege oss hvor vi vil. Vi kan heller ikke være sammen på den måten vi er vant til. Det krever mye av oss. Alle lever vi ulike liv og bor forskjellig. For noen kan denne perioden være vanskelig, noe som preger hverdagen og stemningen hjemme.

Er du bekymret, redd eller ensom og trenger noen å snakke med? Under «Les mer» finner du noen kontakter du kan ringe.

Vi bryr oss - stavangerskolen


Årets eggjakt er i gang...