Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Ordfører Tveteraas gate 11 4020 Stavanger Telefon: 51886999 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Stian Rege
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2018><<
oktober 2018
mtotfls
24252627282930
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Udir - Null mobbing
Null mobbing
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Søknadsfrist vgs
01.03.2019 kl 23:59
00
dager
:
00
timer
:
00
min
:
00
sec

Aktiviteter og månedsplan for StepIn på Gausel bydelshus for oktober samt informasjon om Halloween party 3.november,  konsert og "Open All Night"


I dag hadde vi brannøvelse i slutten av 5.time. Vi gjennomførte øvelse i samarbeid med Rogaland brann og redning. Ganger og vestibyle ble røyklagt for å lage en mer realistisk øvelse slik at alle fikk prøve skolens nødutganger. Stort sett gjorde vi det meste riktig, og så har vi noen punkter vi kan forbedre rutinene på.

Vi håper og tror at dette også var lærerikt for elevene. Alle elevene ble i etterkant av øvelsen samlet i klasserommene hvor en hadde en kort gjennomgang av øvelsen og hvordan de hadde opplevd det.

Elevene fikk gå litt tidligere hjem da øvelsen skulle gjennomgås med hele personalet og Rogaland Brann og Redning i etterkant.En fantastisk aktivitetsdag i strålende sol.

Spreke elever og lærere danser breakdance. 

PAAHJUL vil i samarbeid med Stavanger kommunes sykkelsatsing tilby en sykkeldag til alle ungdomsskolene i Stavanger denne høsten.

Vi ønsker å sette fokus på at elevene har trafikksikre sykler i høstmørket. PAAHJUL fikk gode tilbakemeldinger da vi gjennomførte dette i fjor på ungdomsskole. Vi vil derfor gi samme tilbud til alle de kommunale ungdomskolene i Stavanger. Vi tilbyr en gratis sjekk med en enkel justering av gir og bremser. Paahjul vil være tilstede på Hinna skole onsdag 26/9. Elevene leverer syklene inn før skolestart og får dem tilbake i løpet av dagen. 

Elevene får også en tilstandsrapport på sykkelen som de tar med seg hjem til foresatte. Ved utbedring på ett av våre verksteder på Hinna eller i Stavanger, vil de få 10 % rabatt ved framvisning av tilstandsrapporten.

PAAHJUL og Stavanger kommunes sykkelsatsing har som mål at elevene skal få trygge sykler til skoleveien denne høsten. 


Fra onsdag til torsdag, uke 37, var natur, miljø og friluftslivsgruppa fra 9.trinn på fjelltur til Viglesdalen.

VELKOMMEN  TIL  BIBLIOTEKET  

Hinna skole har et lyst og trivelig bibliotek med mange ulike bøker for ethvert behov eller ønske:

Du kan velge mellom krim, fantasy, science fiction, grøss og gru, spenning fra virkeligheten og romaner av de store norske og utenlandske klassiske forfatterne: f.eks. Hamsun, Skram, Ibsen, Kielland og Undset.

Selvsagt finns det også lettleste bøker, både på nynorsk og bokmål, noveller og diktsamlinger.  

Lånetida er 6 uker, men hvis du spør kan den forlenges etter avtale.

HUSK AT BØKER SOM LÅNES OGSÅ SKAL LEVERES INN IGJEN.

Si alltid i fra til Bibliotekaren hvis du mister en bok.    


Det er fremdeles vei - og anleggsarbeid mellom skolen og Hinna idrettsanlegg. Det fører til utfordringer for bussene som skal hente og levere elever som har svømmeundervisning på 8.trinn. Bussene vil i perioden arbeidet pågår, hente og sette av elevene ved bussholdeplassene ute ved fylkesveien.  Vi går selvsagt gjennom dette med elevene, men det er viktig at dere snakker med barna hjemme om at fortau og undergang SKAL benyttes i disse situasjonene.

Vi er informert om at dette arbeidet vil pågå i 6 uker til.


Det er mye gjenglemte flotte klær som nå er sortert og satt frem.

Kassene med klærne finner du i 2. etg ved administrasjonen.

Ikke avhentet klær vil bli levert til Fretex ved skoleslutt.


Skolemelk for skoleåret 2018-2019 kan bestilles fra onsdag 6.juni

Bestilling  - se link neste side.  

I dag har elever fra Hinna skole og 8.trinn tatt utfordringen og vært med på "Hele Norge rydder".

Det var elever fra valgfaggruppene "fysisk aktivitet" og "design og redesign" som var med.

Takk for god innsats!


Mandag 23. april vil alle elever ved Hinna skole delta på Norges største skoleturne mot nettmobbing. Alle skolene (6.-10.trinn) i bydelen vil delta på dette tilbudet. Foredraget blir i Gautesetehallen kl 13.00-14.00 for elevene ved Hinna skole.

Alle elevene vil derfor gå/sykle fra skolen denne dagen kl 12.20 og opp til Gautesetehallen. Skoledagen avsluttes for alle elever etter foredraget kl 14.00 ved Gautesetehallen.

 

Foreldre inviteres til eget foreldremøte/kveldsarrangement samme kveld kl 18.00-19.30 på Gausel skole i aulaen. Det er et felles foreldremøte for alle skolene i bydelen.

Dette er et viktig og aktuelt tema, og vi oppfordrer alle til å benytte anledningen til å ta en ekstra prat om dette med barna, samt sette av tid på kveldstid til foreldretilbudet.


Skolehelsetjenesten har fått prosjektmidler fra Helsedirektoratet til å styrke skolehelsetjenesten. Det betyr at vi ved Hinna skole vil få et tilbud hver uke framover hvor en fysio- og en ergoterapeut vil være tilstede ved skolen en halv dag hver i uka. Helsesøster skal fortsette å være her hver dag.

De vil kunne jobbe både tett opp mot undervisningen samt bistå enkeltelever og grupper av elever.

De vil starte opp med å presentere seg i alle klasser fra uke 16.

Hovedhensikten med deres arbeid vil være forebyggende og helsefremmende, og dette skal være et lavterskeltilbud.

Eksempler på problematikk de jobber med er: utfordringer med deltakelse i kroppsøving, ulike aktiviteter, utfordring med håndskrift og finmotorikk, kroppslig uro, skoletretthet, nakke og rygg problematikk og stressmestring.

De vil inngå i skolens ressursteam i perioden framover.

De kan kontaktes på telefon eller mail:

Ergoterapeut: Henriette Bjelland Øyri, tlf: 90217107, mail: Henriette.bjelland.oyri@stavanger.kommune.no

Fysioterapeut: Heidi Tangen, tlf 51 50 83 58, mail: htangen@stavanger.kommune.no

 

De starter opp på onsdager, men vi kommer tilbake til helt konkret oppsett på tidspunkt senere. De vil være å finne på det gamle "sosialkontakt-rommet" (ved naturfagsrommet) i 1.etasje.

 

 


Tradisjonen tro så er det Luciafeiring i den 13.luka i julekalenderen på Hinna skole. Rektor Stian er Lucia og hadde i år med seg elever fra 9a på Luciatog innom alle klasser og ansatte med lussekatter.

I går hadde vi grøt til alle elever og ansatte, i morgen er det juleball, og neste uke blir det juleverksted og juleavslutning. Hinna skole har mange juletradisjoner vi tror alle elevene ser fram til og har glede av.

Ha en fortsatt fin adventstid!


Det blir salg av billetter til skoleballet i morgen fredag og mandag fra kl. 11.00 til 11.25 utenfor sosialkontoret. Kr. 100,-.

 


Vi minner om foreldreundersøkelsen for 9.trinn. Alle foreldre på 9.trinn vil få eget informasjonsskriv med påloggingsadresse og kode utdelt på utviklingssamtalene. Vi ber dere alle sette av disse minuttene og gjennomføre undersøkelsen. Det er viktig med høy deltakelse for å kunne bruke undersøkelsen i ettertid.

Undersøkelsen er elektronisk og gjennomføres på nettet. https://elfu.udir.no/Respondent/Login.aspx

Ta kontakt med skolen dersom dere mister koden, så kan vi være behjelpelige med dette.

Fristen for gjennomføring er 1.desember  

Takk for at dere setter av tid  til å delta.


Torsdag 2.november feiret Hinna skole 50 års jubileumet med stor kakefest i gymsalen for alle elever, ansatte og gjester. Skolesjef Jørn Pedersen og varaordfører Bjørg Tysdal Moe var gjester og hadde også hilsener til alle elever og ansatte.

Det var flere elevinnslag fra både 8. og 10.trinn. Fau bidro med kaker og hjelp, og det ble en minnerik dag for alle ved skolen. Rektor Stian Rege holdt tale for dagen, og vi hadde også film med hilsener fra elever fra en svunnen tid som ble vist på storskjerm. Klassene hadde laget bursdagsplakater, og vinnerne av plakatkonkurransen var 9b og 10a. Premien er pizza og film til klassene!

Bursdagsgaven til elevene er en oppgradering av vestibylen, og pengegave fra direktør og oppvekst kommer godt med.

Tusen takk til alle som bidro med solid innsats, masse arbeid, kaker, plakater, pynting og mye mer. 

Gratulerer alle jubilanter ved Hinna skole 2017!

 


Den planlagte turen vår til Rennesøy må dessverre utgå pga store vannmengder på stien. Vi har derfor bestemt at turen i stedet går til Kongeveien på Jæren. Vi starter fra Varhaug gamle kirkegård og går nordover til Hå gamle kirkegård, en tur på ca 8 km. 

Vi oppfordrer igjen alle til å kle seg etter været og at elevene har gode sko å gå i.

Ta med tursekk til det ekstra tøyet du trenger. Alle elevene må ha med matpakke og drikke.

Ta gjerne med noe varmt på termos. Litt godteri/snacks til motivasjon og kos er lov.

ALLE ELEVENE MØTER NÅ KL 08:45 I KLASSEROMMENE. ALLE ELEVENE TELLES OG REGISTRERES FØR DE GÅR I BUSSENE.

HJEMKOMST ER BEREGNET TIL CA 14.30.

 

GOD TUR!


ONSDAG 18/10 DRAR HELE SKOLEN PÅ HØSTTUR TIL RENNESØY.

I anledning Hinna skoles 50 års jubileum 2017, drar hele skolen på en fin høsttur sammen. Alle elevene møter til klasserommene, og vi vil fordele de ulike klassene på busser som kjører oss til Rennesøy. Bussene blir merket med klasser og navn.  

OPPMØTE PÅ SKOLEN: 08.15 i KLASSEROMMENE!!! VI SATSER PÅ Å VÆRE HJEMME TIL SENEST 14.30.  

Husk:Godt fottøy, støvler eller fjellsko anbefales - det er til dels veldig bløtt og gjørmete, så ta i hvert fall ikke de nye finskoene…Skikkelig yttertøy, lue og ekstra genser/fleece (vindtett, vanntett). Vi skal være ute hele dagen. ·        

God matpakke og nok drikke. Litt sjokolade/snacks som energikilde og motivasjon. En lett tursekk med sitteunderlag og plass til det du tar med deg.                                     

 Vi går fra Østhusvik og opp på platået. Her teller vi opp, venter på at alle er kommet opp, har en god matpause før vi går videre. Vi går samlet videre til Rennesøypilå. Bussene skal hente oss nede i Vikevåg. Lærerne som har ansvar for elevgruppene teller opp alle før bussene kjører samlet hjem. Det vil alltid være lærere som går først, midt i rekkene av elever og til slutt. Dette er en tur alle klarer å være med på. denne informasjonen blir også sendt hjem som ranselpost.

                                                  GOD TUR!


Temakveld for natteravnene, onsdag 18.oktober kl. 18:00-20:00 i Arne Rettedalsgate 12.

PROGRAM:

18:00-18:15 Velkommen, Milena Suboticki, leder for natteravnene i Stavanger kommune

18:15-18:45 Hva ser politiet? Torstein Som, politioverbetjent

18:45-19:00 Pause

19:00-19:30 Er det grunnlag for bekymring i forhold til gjengdannelse i enkelte ungdomsmiljø? Børge A. Øvrebø, politispesialist gjenger/bander

19:30-20:00 Fra bekymring til handling - radikalisering og voldelig ekstremisme v/Elliot Kim Jørpeland, SLT-koordinator Stavanger kommune


Elevrådet på Hinna skole organiserer hvert år en innsamlingsaksjon. I år vil vi støtte TV-aksjonen som går til UNICEF's arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. Selve innsamlingsaksjonen blir torsdag 5.oktober og elevene får hele dagen til disposisjon. Se informasjon fra elevrådet som er sendt ut til alle elevene med ranselpost og TV-aksjonens egen informasjonsside TV-aksjonen 2017 


G R A T I S F R O K O S T   I    K A N T I N E N

Uke 39 :  07.45 – 08.15  

En sunn og god start på dagen.  

V E L K O M M E N  

#sunnungdom #aktivungdom