Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Ordfører Tveteraas gate 11 4020 Stavanger Telefon: 51912500 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069 Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Stian Rege
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2021><<
januar 2021
mtotfls
28293031010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
01020304050607
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Udir - Null mobbing
Null mobbing
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Søknadsfrist vgs
01.03.2021 kl 23:59
00
dager
:
00
timer
:
00
min
:
00
sec
Veileder for alvorlig skolefravær
Veileder for alvorlig skolefra
Skoledagen under Coronapandemien

Smitteverntiltakene har skapt mange endringer i skoledagen, både for fag og generell skolegang.

Per idag ligger Hinna skole på gult nivå når det gjelder smittefare. Dette innebærer at elevene kan gå på skolen, men må forholde seg til skolens smittevernregler til enhver tid. Som de fleste elevene på Hinna skole er klar over, er smitteverntiltakene kritisk viktige for at CoVid-19 spredningen ikke skal eskalere. Skoledagene er ikke lenger som de var før Corona pandemien, og elevene har personlig opplevd endringer i blant annet læresituasjonen og i friminuttene. Sjekk smitteverntiltakene oppført nedenfor, hvis du føler deg usikker på hvordan du skal opptre på skolen, eller bla lengre ned for å finne ut hvordan elevenes skoledager har blitt påvirket av smitteverntiltakene.

 

Ingen elever som har symptomer på sykdom skal gå på skolen og elever som får symptomer i løpet av skoledagen, vil bli sendt hjem og foresatte kontaktet. Hva elever og foresatte skal gjøre ved mistanke om smitte eller bekreftet smitte, er beskrevet her: Informasjon om covid-19 i Stavanger kommune

Elever skal bare ha kontakt med elever i egen klasse og lærere tilknyttet klassen, både i undervisning og friminutt. I noen tilfeller vil skolen ha elever fra andre klasser i samme rom, men da har vi andre avstandsregler. Dette vil elevene få forklart i løpet av første uken. Dette gjelder i fag som fremmedspråk og valgfag.

Elevene kan ikke låne utstyr av hverandre.

Elevene må etterfølge avstandsregel som er 1 meter.

Elevene skal vaske hender når de kommer til skolen, etter friminutt og før og etter spising, og ellers ved behov. Vi vil variere mellom vask med såpe og hånddesinfeksjon.

Elevene skal unngå klemming og håndhilsning.

Alle klassene har eget område der de skal være i friminuttene. Elevene skal gå til sine klasserom før skolestart og etter friminutt.

Elevene må ha med egen matpakke. Vi vil fortløpende vurdere om kantinen kan åpnes, men inntil videre vil den være stengt.

 

Med smitteverntiltakene på plass, skaper det flere komplikasjoner for generelt skoleopphold og de mange fagene elevene på Hinna Skole driver med ukentlig. Nedenfor vil du finne en liste over hvilke fag og deler av skoledagen som har blitt påvirket sterkest, og hva disse påvirkningene innebærer. Vi oppfordrer alle elever, og spesielt foreldre og foresatte, til å ta en rask kikk på disse punktene for å bedre forstå hvordan elevenes skoledager nå ser ut. 

 

Til vanlig vil elevene få friminutt med varierende lengder mellom hver av skoletimene. Men, på grunn av smitteverntiltakene vil elevene kun få ett friminutt annen hver time. Lengden på disse friminuttene er også langt kortere.For å hindre at klassene omgår hverandre også i friminuttene, har hver klasse sitt eget designerte område å oppholde seg i, i friminuttene. For å videre sørge for at elevene holder seg innenfor områdene sine, endrer de designerte områdene seg hver eneste uke.

På grunn av avkortingen av friminutter, har også skoledagene endt opp kortere. Generelt pleide skoledagen å slutte mellom 13:00-15:00, men med smitteverntiltakene på plass slutter den nå mellom 12:00-14:00 for de fleste elevene.

Bruk av mikrobølgeovn og andre felles redskaper er forbudt, ettersom berøring av samme overflater er en smittefare.

Svømming er ikke lenger utført i en svømmehall. Svømmeklasser har endret omstendighetene rundt timene og blir helst utført på en strand eller eventuelt en innsjø.

I Mat og Helse kan ikke elevene lenger hente de ingrediensene de trenger, men må vente på at læreren, som står til ansvar for faget, skal hente dem for dem. Dette gjør hele prosessen mye mer tungvint, og gir elevene mindre tid til å lage maten sin. I tillegg til dette er det nå blitt forbudt for de forskjellige gruppene å smake på rettene til andre grupper. Dette går ikke bare ut over elevene, men har også en stor effekt på lærerne som styrer faget. Lærer Anne Selvikvåg sier det verste ved smitteverntiltakene er at hun ikke kan smake på elevenes retter lenger.

For valgfaget NMF(Natur, Miljø og Friluftsliv) skaper det også problemer ved matlagingen. Elevene kan ikke lage mat til hele valgfagklassen, men er begrenset til å lage mat kun til elever fra sin egen klasse. De er også nødt til å sove klassevis i telt, istedenfor å sove i hytter.

Siden tilvalgsfag(Fremmedspråk ekskludert Engelsk) krever at elever fra forskjellige klasser sitter i samme klasserom, er de nødt til å sitte klassevis. Dette innebærer at elevene fra de forskjellige klassene blir segregert til spesifikke deler av klasserommet og bedt om å ikke forflytte seg. 

 

Dette er hva elevene og lærerene på Hinna Skole misliker sterkestved endringene på skoledagen skapt av smitteverntiltakene: