Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse: Kongsgård allé 20 4631 Kristiansand Telefon: 3810 7800 Send oss e-post
Fakturaadresse: Kristiansand kommune, Kongsgård skolesenter, Fakturamottak, Pb. 74, 4685 Nodeland
Postadresse: Kristiansand kommune Postboks 4, 4685 Nodeland
Redaktør: Rektor Morten Hauger
SØK I BIBLIOTEKBASE
Søk ...
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
K+ kurs på Comfort hotell i Kristiansand

Vinteren og våren 2018 samarbeidet Comfort hotell Kristiansand med Kongsgård skolesenter og gjennomførte et 70-timers norsk - og IKT-kurs for 12 ansatte. Kursdeltakerne hadde alle sammen et annet morsmål enn norsk. Ønsket effekt fra kurset:

- norsk er arbeidsspråk for alle ansatte på Comfort hotell

- økt kompetanse i IKT fører til bedre kommunikasjon mellom ansatte og ledelse og kollegaer seg imellom

Comfort hotell stod som søker og Kongsgård skolesenter stod som tilbyder i søknaden som ble sendt vinteren 2017. Tildelingen fant sted februar 2018 og kurset startet opp i mars samme år.

På spørsmål om hvorfor daglig leder Vibeke Tvedt ønsket å samarbeide med Kongsgård skolesenter, sier hun:

"det var naturlig for meg å velge Kongsgård skolesenter som samarbeidspartner/tilbyder fordi vi allerede hadde et godt samarbeid med praksisklassene på skolen. Hotellet har over tid tatt imot deltakere fra senteret som trenger arbeidspraksis, og dette har både skolen og vi vært fornøyde med. Vi har fått ansvar for å lære opp deltakere i en jobb (på kjøkken eller som renholder) og øvd på å lære det norske språket som er knyttet til arbeidet.

Vi er et hotell i en kjede som tar samfunnsansvar og ønsker å bidra til at flyktninger og innvandrere får arbeidspraksis og mulighet for jobb. Kompetanseplusskurset kom som et flott tilskudd i vår holdning til kompetanseheving. Siden flere av våre ansatte har et annet morsmål enn norsk og fordi vi skulle introdusere en ny IKT løsning på arbeidsplassen så ble kurset svært nyttig. Vi kunne ta IKT-opplæringen på det nivået som trengtes, og samtidig lærte de ansatte mye norsk. Det at læreren kunne ta med deltakerne ut på hotellet, sette seg inn i aktuelle utfordringer og se arbeidsplassen med egne øyne var veldig nyttig. Vi er fornøyde med kurset.

De som har deltatt sier de har lært mye, og det har vært en fin kontakt mellom de to lærerne og kursdeltakerne. At Kongsgård skolesenter har erfaring over flere år med K+ kurs var en positiv faktor for oss. De forstod på hvilken måte de skulle jobbe og med hva - og det at de er godkjent tilbyder hos Kompetanse Norge var også med på å gi oss en trygghet på at de var kompetente."

Kursdag på hotellets møterom
Norsk og IKT - viktige verktøy i en arbeidsdag
Godt å kunne diskutere og forklare på morsmål også - da får man ofte bredere forståelse
En fornøyd gjeng på avslutningsdagen - lunsj og utdeling av kursbevis på hotellet