Meny
Velg Forside
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2020><<
januar 2020
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Velkommen til skolehelsetjenesten

Informasjon til elever og foreldre/foresatte på Lassa skole

Skolehelsetjenesten ved Lassa skole:

Brit Haugvaldstad Våga

og Marthe Nesvik (kun onsdager)

 

Trefftid:  
tirsdag kl. 09-14

onsdag kl. 09-14

torsdag kl. 09-14

fredag   kl. 09-14 i partallsuker   

Helsesykepleier har åpen dør, ta gjerne turen opp i 2. etasje, innerst i gangen. Av og til er helsesykepleier ute på andre skoler for å samarbeide med andre helsesykepleiere. Send gjerne mail, så tar vi kontakt. Obs. ikke sensitiv informasjon på mail.  

Telefon Brit: 51912138 Marthe:51912021

E-post: brit.haugvaldstad.vaga@stavanger.kommune.no og marthe.nesvik@stavanger.kommune.no

Noe du lurer på? Ta kontakt! 

Helse og utvikling

Skolehelsetjenesten jobber for å fremme en best mulig helsemessig utvikling hos elevene. Vi tilbyr helseundersøkelser, samtaler og vaksiner i tråd med barnevaksinasjonsprogrammet. Vi har undervisning og veiledning i grupper og klasser.

Vanlige tema
·         Trivsel, klassemiljø, mobbing
·         Når eleven ikke vil/gruer seg for å gå på skolen
·         Pubertet og vekst og utvikling
·         Spørsmål vedrørende psykisk helse, syn, hørsel, søvn, sengevæting og andre plager

Barnet i familien
Barn vil ofte påvirkes av hvordan en har det i familien. Noen ganger kan familier komme i en vanskelig livssituasjon. (f.eks. samlivsbrudd, fysisk og psykisk sykdom, rus, tap av nære pårørende/venner). Skolehelsetjenesten oppfordrer foreldrene til å informere om dette til skolen og/eller helsesykepleier, slik at barnet kan møtes på en god måte i en vanskelig livssituasjon.

Samarbeid
Skolehelsetjenesten samarbeider med lærere, PPT, lege, barnevern og andre aktuelle instanser. En utvidet del av helsestasjon- og skolehelsetjenesten er Helsestasjonens familiesenter. Helsesykepleier kan formidle kontakt med disse tjenestene for elever og familier.
Helsesykepleier har taushetsplikt. Det tas kontakt med foreldrene for å få samtykke dersom vi trenger det i forbindelse med utveksling eller videreformidling av informasjon om barnet.

Kontakt oss

Helsesykepleier ønsker kontakt med alle ny-tilflyttede elever.

Fast program for skolehelsetjenesten
Alle klassetrinn: individuell oppfølging etter behov.  

1.klasse:
Helsesykepleier besøker klassen. Presentasjon av skolehelsetjenesten på foreldremøte.  Gjennomføring av skolestartundersøkelse. Den består av samtale med helsesykepleier og lege. Hørsel, høyde og vekt måles. 

2. klasse:
Tilbud om vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio.  

3. klasse:
Delta på foreldremøte med informasjon. Høyde og vektmåling. Helseopplysning i klassen: Gode/vonde hemmeligheter. Styrke barn til å si ifra om vold og seksuelle overgrep.  

6. klasse:
Helseopplysning i grupper: «Pubertet» Sentrale tema: endringer i kropp, følelser og relasjoner, forelskelse, menstruasjon og hygiene.   Tilbud om vaksine mot meslinger, kusma og røde hunder (MMR). 

7.klasse:
Tilbud om HPV vaksine til både gutter og jenter (humant papillom virus, livmorhalskreft).

 

Journalføring

Det opprettes journal på alle barn som får tilbud om konsultasjoner og helseundersøkelser ved helsestasjonen. Når barnet begynner på skolen sendes journalen til skolehelsetjenesten. Journalen skal bidra til at barnet får faglig forsvarlig oppfølging fra nyfødtalder til og med 10. klassetrinn. Journalen består av en papirjournal og en elektronisk journal. Den inneholder blant annet helseopplysninger og vaksinasjonsstatus, nedtegnelser fra helseundersøkelser og samtaler, og kopier av brev og epikriser (jf. Forskrift om pasientjournal). Gi oss beskjed dersom dere flytter. Vi sender da journalen til den nye skolehelsetjenesten, slik at de kan følge opp barnet videre.  

Innsynsrett

Foreldre/foresatte har som hovedregel rett til innsyn i samtlige opplysninger som omhandler barnet. Når barnet er mellom 12 og 16 år skal opplysninger ikke gis til foreldrene eller andre med foreldreansvaret når barnet av grunner som bør respekteres, ikke ønsker dette. Informasjon som er nødvendig for å oppfylle foreldreansvaret, skal likevel gis foreldre eller andre med foreldreansvaret når barnet er under 18 år (jf. Pasient og brukerrettighetsloven § 3-4.).

 

For mer informasjon om kommunens tilbud for barn/ungehttps://www.stavanger.kommune.no/helse-og-omsorg/helsestasjon/helsestasjonenes-kurs-og-grupper/