Meny
Velg Forside
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2021><<
april 2021
mtotfls
29303101020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829300102
03040506070809
apr
17
2021
Syrias nasjonaldag. Gratulerer!
Hele dagen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Barnehager og skoler i Stavanger går nå over på rødt tiltaksnivå. Kommunen innfører derfor planleggingsdag for alle barnehager og skoler onsdag 14.april, fordi skifte i tiltaksnivå kommer svært raskt. Barnehagene og skolene vil derfor være stengt for barn og elever i morgen. SFO holder også stengt.

Som følge av at det innføres rødt tiltaksnivå, vil det være begrensninger i åpningstider i barnehagene og i SFO, samt varierende oppmøtetidspunkt. Din barnehage og skole vil gi deg utfyllende informasjon i løpet av kvelden eller morgendagen.  


Etter vedtaket om at skolene i Stavanger går over til rødt nivå, holder skolen stengt for planlegging i morgen.

Dere vil få mer utfyllende informasjon via hjemmesiden om hva dette innebærer for Lassa skole, i løpet av morgendagen.


Etter suksessen med 1000TAKK sommeren 2020 har Idrettsrådet fått doblet støtten fra Stavanger Kommune gjennom Barnas Sommer for å skape enda mer idrettsglede sommeren 2021! Det betyr spennende idrettsaktiviteter hele sommeren! 

Se mer informasjon og lenker til påmelding på Idrettsrådet
Lassa skole har ikke hatt smittetilfeller i løpet av påsken eller i denne første uken tilbake på skolen. Tiltakene vi har på skolen er som før, men som kjent er det meldt at det skal gjøres nye vurderinger innen 14.april.

Den nye statlige veilederen gir ingen andre retningslinjer for nåværende gult nivå, men det vil være innstramninger fra tidligere rødt nivå - hvis vi skulle måtte organisere oss på rødt.

Det vil kunne forekomme endringer på personell og rom for å få organisert dette. Endringene i den nye veilederen innebærer at vi må organisere oss i mindre kohorter, altså at vi må dele klassene.

Det vil også innbære noe hjemmeundervisning på mellomtrinnet, mens 1.-4.trinn vil ha sitt skoletilbud fysisk på skolen.

Men, det må understrekes at skolen enda er på gult nivå etter modellen fra Utdannigsdirektoratet. Smitteveileder


Barn og unge som fra før har mange bekymringer, kan oppleve økt behov for å bli sett og hørt når en krise rammer. Koronautbruddet i Norge er en slik krise for mange. Her finner du noen tips til hvor du kan få hjelp og hvordan du kan hjelpe barna med å bli mer følelsesmessig robuste.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Vi ønsker alle velkommen tilbake til Lassa skole etter påskeferien.

Det er ingen nye restriksjoner og vi fortsetter organisering av skolehverdagen på gult nivå og starter til vanlig tid.


Når snøen smelter, er det mange som gleder seg til å ta i bruk sykkelen. Ved å gjøre en skikkelig overhaling av sykkelen etter vinteren, blir det morsommere å sykle og levetiden for sykkelen forlenges.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Lassa skole ønsker alle elever og foresatte en god påskeferie.

Første skoledag etter ferien er tirsdag 6.april.

SFO har åpent for påmeldte barn 29. - 31.mars ( se mer info under SFO)

Ved behov for kontakt med skolen kan rektor nås på mob. 470 27 392 


Kjære elever og foreldre,  

Vi er alle i en helt spesiell situasjon. På grunn av Covid-19 viruset har hverdagen vår det siste året endret seg drastisk. På skolen må elevene holde avstand til medelever i timer og friminutt. Mange skoler har hatt smitteutbrudd og klasser har måttet gå i karantene.   

Også denne påsken blir annerledes. Vi må unngå smitte av viruset, og kan derfor ikke bevege oss hvor vi vil. Vi kan heller ikke være sammen på den måten vi er vant til. Det krever mye av oss. Alle lever vi ulike liv og bor forskjellig. For noen kan denne perioden være vanskelig, noe som preger hverdagen og stemningen hjemme.  

Er du bekymret, redd eller ensom og trenger noen å snakke med?

Under "Les mer" finner du noen kontakter du kan ringe.                                                                                     

Vi bryr oss - stavangerskolen


Vi har ikke smitte på Lassa skole, men vil oppfordre alle til å sette seg nøye inn i de nye tiltakene som regjeringen vedtok i går - onsdag og som trer i kraft fra midnatt,natt til torsdag 25.mars.

Skolene tar påskeferie fra fredag 26.mars, men SFO er åpen. Skole og SFO drives enda på gult nivå etter trafikklysmodellen til Udir. Det innføres ikke nye lokale smitteverntiltak for kommunene på Nord-Jæren før påske. Skolene starter opp igjen etter påske den 6.april og det skal gjøres en ny vurdering innen 12. april.

Skolene vil få nye statlige veiledere snarlig og skolen vil da vurdere om vi skal endre våre allerede strenge rutiner og tiltak.


Barn lurer på alt mulig. De spør og graver på passende og upassende tidspunkt. Men har du tenkt på hvor viktig nysgjerrighet er for læring? Å være nysgjerrig er en sterk motivasjonskraft for å lære noe nytt.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Smittevern og bedriftshelsetjenesten har laget et nytt skriv om generell informasjon til foresatte om utbrudd med (mutert) koronavirus i skoler og barnehager.

Se vedlagte pdf. dokument i høyre marg


Fiks Ferigge Ferie (FFF) er Stavanger Kommunes eget ferietilbud for barn i alderen 6-13 år.

Tilbudet er åpent i ukene 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 og 32. 

I år kan du velge mellom vanlig ferieklubb med dagsturer, Sommerskole i Lundsvågen, og Kunstcamp med Kultur- og musikkskolen og det i år er det også utvidet til å ha egne baser på Rennesøy og Finnøy.  

Det er satt av en del friplasser på alle tilbud, men de blir fort delt ut så det kan være lurt å sjekke programmet snart og ta kontakt på mail. Dette finner du mer om på hjemmesidene til FFF. 

Vi minner om at SFO er stengt i juli.


Det har ikke kommet inn meldinger om flere smittede på Lassa skole.

Som dere sikkert er kjent med melder kommuneoverlegen at han mener at utbruddet ikke er et mutert virus.

Ellers gjelder samme regler som tidligere og vi fortsetter med et stort fokus på smitteverntiltak.

Ønsker dere samtidig en god vinterferie. Hjemmesiden skal holdes oppdatert hvis det skjer endringer ila uke 9 hvor skolen har stengt.

Oppdatert 26.02.21 kl.10.30


Det er ikke kommet inn meldinger om flere smittede på Lassa skole. Derimot har vi fått bekreftet at 21 elever (av 23 i klassen) og de 3 voksne som er i karantene har fått negative svar.

Pga utbruddet på St. Svithun videregående er fremdeles noen familier i "avklaringskarantene". I tillegg er det også karantene på elever med søsken av nærkontakter hos oss og til nærkontakter i klasse på Kannik skole.

Dette betyr at det er en del fravær i flere klasser, men ingen er så langt smittet. Det er imidlertid ekstra viktig nå å ikke være på skolen hvis du har symptomer.

Alle andre som ikke er i avklaringskarantene eller har symptomer er på skolen som normalt. Vi vil svare på spørsmål fra elevene og trygge dem på at vi gjør alt vi kan for at ikke flere skal bli smittet.

Samtidig må alle gjøre de vanlige tingene i livet og på skolen.

Bestill test så snart som mulig hvis symptomer oppstår og hold deg hjemme.

Lykke til i en utfordrende tid.

Oppdatert 25.02.21 kl. 10.56


Det er ikke kommet inn meldinger om flere smittede på Lassa skole.

Pga utbruddet på St. Svithun videregående er flere familier med elever på både Svithun og Lassa satt i "avklaringskarantene". I tillegg er det også karantene på elever med søsken av nærkontakter hos oss og til nærkontakter i klasse på Kannik skole.

Dette betyr at det er en del fravær i flere klasser, men ingen er så langt smittet.

Alle andre skal på skolen som normalt. Vi vil svare på spørsmål fra elevene og trygge dem på at vi gjør alt vi kan for at ikke flere skal bli smittet. Samtidig må alle gjøre de vanlige tingene i livet og på skolen.

Forøvrig er det nå ekstra viktig å ikke være på skolen hvis du har symptomer. Bestill test så snart som mulig hvis symptomer oppstår og hold deg hjemme. Skolen vil skjerpe inn smittevernsregler som bl.a. avstand, håndhygiene og håndvask.

Lykke til i en utfordrende tid!


Det er dessverre en feil i informasjonskrivene fra smittevernkontoret.

Når det gjelder karantenereglene er disse forandret og det er informasjonen i vedlegget "Til foresatte av nærkontakter" som gjelder:

"De som barnet bor sammen med må holde seg hjemme (være i «avklaringskarantene») frem til barnet har fått negativt svar på første PCR test. Dersom barnet får symptomer, må husstandsmedlemmer være i karantene til barnet har tatt ny test og nytt prøvesvar foreligger."

 


En elev på 6.trinn har fått påvist koronasmitte i dag i tolvtiden.

Alle elevene i den berørte klassen er sendt hjem og det er sendt ut informasjon til alle foresatte og ansatte som er nærkontakter. 

De andre elevene møter på skolen som normalt. Alle elever som ikke er nærkontakter og IKKE har fått beskjed fra skolen om å være hjemme, skal komme på skolen i morgen.

De som er definert som nærkontakter på skolen, vil motta en egen mail fra smittevernkontoret via skolen.

Informasjon vil bli fortløpende bli lagt ut på skolen sin hjemmeside.  


Dataspill er merket med aldersgrenser for å gi en anbefaling om hvor gamle barna bør være for å spille. Disse grensene er satt for å beskytte barn og unge, fordi dataspill også har et stort voksent publikum.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Det aller viktigste vi kan lære barna våre om seksualitet, er hva som er greit og ikke. Hva er greit å gjøre med seg selv, med andre og hva er det greit at andre gjør med deg. Ved å være åpne om dette, gir vi barna kunnskap og trygghet.

Les mer på Foreldrepulsen.no