Meny
Velg Forside
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<oktober 2020><<
oktober 2020
mtotfls
28293001020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829303101
02030405060708
okt
01
2020
Internasjonal dag for eldre
Hele dagen
okt
02
2020
Indisk nasjonaldag (Gandhi Jayanti, Mahatma Gandhis fødselsdag)
Hele dagen
okt
02
2020
Internasjonal dag for ikkevold
Hele dagen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma

Elektronisk søknadskjema om elevpermisjon er klar til bruk. Dette skal benyttes i stedet for gammelt skjema på papir.

Når foreldre søker permisjon for en dag, så legges søknad til kontaktlærer som godkjenner. 

Rektor svarer på søknader på mer enn en dag ved å innvilge eller avslå permisjonssøknaden.

Følg lenken til skjema: Elektronisk registrering av elevpermisjon


Smitten i regionen vår har økt de siste ukene. Nå er det ekstra viktig at vi alle overholder de smittevernreglene som gjelder.

På Lassa skole har vi spesifisert noen ekstra tiltak i personalet og skjerpet inn muligheten til å ha fysiske møter. I den forbindelse ber vi også dere foreldre om å respektere at vi ikke ønsker at foreldre kommer inn på skolen eller i elevenes garderobe. Vi håper på forståelse for dette.


Regjeringen har laget en egen nettside med informasjon til foreldre om barn og koronavirus. På nettsiden finner du "alt" du trenger å vite som foreldre til elever i barneskolen.


Å lære barna å opptre hensynsfullt, respektfullt og høflig er en viktig foreldreoppgave. Høflige barn vinner lettere respekt og møter oftere høflighet tilbake. I noen skolegårder kan stygt språk høres også blant de minste barna. Dette må både skolen og hjemmet jobbe med.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Vi var så heldige at vi i dag fikk besøk av forfatter Jørn Lier Horst og illustratør Hans Jørgen Sandnes. Elevene var trollbundet og var veldig takknemlige når de fikk gå hjem med hver sin autograf. Vi fikk også høytlesning fra den nyeste boken "Operasjon rød sløyfe" som ble lansert i går onsdag 16. september. Noen av de første elevene i verden som fikk høre litt fra den. Kjempekjekt! 

Smittevernkontoret i Stavanger kommune har oppdatert råd om sykdom i barnehager og skoler/SFO. Rådene er oppdatert 9. september og gjelder både ansatte og barn.

Alle med nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjon skal holde seg hjemme.


Det kan ofte være vanskelig for oss voksne å vite hvorda vi på en best mulig måte skal kunne støtte barn til å mestre livets motgang og takle vonde følelser.

Å validere følelser er en nøkkelferdighet hos følelsesbevisste foreldre, skriver Aksel Inge Sinding, psykolog ved Institutt for Psykologisk Rådgivning og forfatter av boken Klok på følelser.


Vi får mange henvendelser fra foreldre som er noe usikre på om deres barn bør holdes hjemme fra skolen og vi skjønner godt at man kan være litt usikker på hva som er riktig i disse tider.

Som hovedregel kan vi si at ved nyoppståtte symptomer på luftveisinfeksjoner og sykdomsfølelse skal elever holdes hjemme eller sendes hjem fra skolen. Oppstår symptomene på skolen er det viktig at barnet hentes så fort det lar seg gjøre og holdes hjemme til en er symptomfri. Man trenger ikke være hjemme til man har hatt en symptomfri dag, slik som tiligere.For barn holder det at allmentilstanden er bra, da noen barn og særlig de under 10 år, kan ha restsymptomer etter en gjennomgått luftveisinfeksjon som f. eks. rennende nese eller sporadisk hoste. Barn med lette symptomer på luftveisinfeksjon, kan se an symptomene hjemme et par dager før de testing.

En negativ koronatest fører ikke til at den syke kan komme tidligere tilbake, retningslinjene over skal fremdeles følges.

 


Lassa skole prøver nå ut et abonnement på "FORELDREPULSEN" 

Her tas det opp aktuelle temaer, utfordringer og problemstillinger. Det kommer nye artikler hver uke.

Denne uken er temaet "FAU - hva, hvorfor og hvordan?"

Det er også mulig å bla seg bakover til tidligere artikler for dette skoleåret.

Vi anbefaler alle foreldre å abonnere på forsiden av skolens hjemmeside da all felles informasjon fra skolens ledelse legges ut her.


Nasjonale prøver skal gjennomføres på 5. trinn i perioden 31.08. - 25.09. Konkret hvilke dager de ulike klassene gjennomfører, finner dere på kommende ukeplaner.

Formålet med prøvene er å gi skolen en god oversikt over elevenes grunnleggende ferdigheter i lesing, regning og engelsk. Prøvene gjennomføres digitalt og vil ha en tidsramme på 90 minutter for lesing og regning, og 60 min for engelsk.

Vi som skole og lærerne vil bruke resultatene for å følge opp elevene i arbeidet med å gi god underveisvurdering, samt å kunne tilpasse opplæringen.   

Det vil bli gitt mer informasjon på foreldremøtet den 3.september.