Meny
Velg Forside
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<april 2020><<
april 2020
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930010203
04050607080910
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma


Kjære elever og foreldre,  

Vi er alle i en helt spesiell situasjon. På grunn av Covid-19 viruset har hverdagen vår endret seg drastisk. Skolen har vært stengt i tre uker. Hjemmeundervisning og digitale klasserom har erstattet den skolehverdagen vi kjenner best, klasserom fullt med flotte barn og unge.  

Denne påsken blir annerledes. Vi må unngå smitte, og kan derfor ikke bevege oss hvor vi vil. Vi kan heller ikke være sammen på den måten vi er vant til. Det krever mye av oss. Alle lever vi ulike liv og bor forskjellig. For noen kan denne perioden være vanskelig, noe som preger hverdagen og stemningen hjemme.  

Er du bekymret, redd eller ensom og trenger noen å snakke med?

Under "Les mer" finner du noen kontakter du kan ringe.                                                                                      

Vi bryr oss - stavangerskolen

 


Da er vi godt igang med 3.uke med hjemmeskole. I følge tilbakemeldingene vi får, så fungerer planer og opplegg bra på de ulike klassene. Det er en spesiell tid for alle, men jeg må si dere virkelig bretter opp ermene og gjør en fantastisk innsats, i alle ledd. Lærererne som har snudd seg rundt og utforsket nye måter å drive undervisning på, elevene som har hoppet rett inn i det og ikke minst dere foreldre som har tatt dette på strak arm. Tusen takk til dere alle!

Det er flere elever som lurer på hvor lenge hjemmeskolen vil vare. Dette vet ingen nå, men det vil avklares onsdag 8.april. Foreløpig vet vi kun at det er stengte skoler  til påske. Dette kan forlenges eller avsluttes etter påske. Informasjon om dette vil komme fra skolen så snart vi vet noe. Vi holder i disse dager på med planlegging med tanke på ulike scenarioer.


Barnehagene og skolene har et omsorgstilbud for barn av foreldre som jobber i helse- og omsorgstjenesten eller i andre kritiske samfunnsfunksjoner.  

Omsorgstilbud gjelder for barn i barnehage, elever på 1.-4. trinn og for barn med særlige omsorgsbehov som ikke kan ivaretas når barnehage, skole eller andre dagtilbud er stengt.


Skolene vil fortsatt organisere hjemmeundervisning for elevene. Barnehagene vil kontakte barn og foreldre i løpet av de nærmeste dagene. 

Stavanger kommune opprettholder omsorgstilbudet for barn av helsepersonell og andre i kritiske samfunnsfunksjoner, samt barn med særlige omsorgsbehov i denne perioden. For mer informasjon om omsorgstilbudet, se artikkelen Oppdaterte regler for bruk av barnehagenes og skolenes omsorgstilbud.


Helsesykepleierne vil i perioden skolen er stengt være på jobb på kontoret på skole, helsestasjonen eller hjemmekontor. Vi er tilgjengelige for elever og foreldre pr. telefon.

Vi oppfordrer dere til å lage rutiner for dagen. Det kan være lurt å stå opp på et fast tidspunkt, gjøre skolearbeid, legge til rette for å bevege seg litt og å ha kontakt med venner.Man kan være ute, men holde god avstand til de man er sammen med.

Gode tips og råd: https://www.icdp.no/rad-til-foreldre-i-disse-koronatider/ 

Noen kan oppleve denne tiden som vanskelig. Ønsker du å snakke med noen eller spørre om noe kan du først ringe til helsesykepleier på din skole. Dersom helsesykepleier på skolen ikke svarer, kan du ringe Sentrum Helsestasjon 51 50 83 12 / 51 50 85 87

Her kan dere også få hjelp ·       

Barnas Alarmtelefon er døgnåpent: https://www.116111.no/, Tlf 116 111 / SMS 41 71 61 11 

Mental Helse hjelpetelefon: Tlf 116 123 Åpen chat: https://mentalhelse.no/fa-hjelp/hjelpetelefonen

Kors på halsen: Tlf 800 333 21 https://korspaahalsen.rodekors.no/om-oss/Mail-chat-eller-ring-oss/

Kirkens SOS 22 40 00 40: https://www.kirkens-sos.no/telefon ·        

Røde Kors på 800 33 321 ·  https://www.kirkens-sos.no/telefon

Det er viktig å ta vare på hverandre i denne spesielle tiden. Det er viktig å gjøre gode ting, både for seg selv og andre. 😊

Med vennlig hilsen Skolehelsetjenesten  


Alle barn bes om å være mest mulig hjemme. Hovedmålet er å redusere antall kontakter med andre mennesker nå, sa Camilla Stoltenberg fra Folkehelseinstituttet under fredagens  pressekonferanse. 


Vi vil legge ut generell informasjon på skolens forside. Dere vil finne detaljert informasjon for deres klassetrinn på klassens side. Det er viktig at dere følger med her og på classroom. Husk å abonnere på hjemmesiden.

HJEMMEUNDERVISNING/OMSORGSTILBUD:

Fra mandag 16.03.20 skal dere ha fått informasjon på klassens side om hvordan hjemmeundervisningen blir organisert. Både hva som skal skje, og hvordan. Dere kan kommunisere som vanlig med lærererne på mail hvis dere har spørsmål.

Alle våre elever har chromebook og denne vil være en sentral del av undervisningen.

Det er et tilbud på skolen for elever opp til 12 år.  Dette er for elever som har foreldre som jobber i helse og omsorgstjenesten eller i andre kritiske samfunnsfunksjoner. ( Se tidligere artikkel) Dette er ikke et undervisningstilbud, men et tilbud om å være på skolen og gjøre de oppgavene/aktivitetene som er beskrevet på klassens side. Tilbudet er i skolens åpningstid 07.30 - 16.30. SFO om morgen- da møter elevene på skolen, men ettermiddagstilbudet vil være i SFO sine lokaler i Ynglingen.


Skolen har en SMS løsning for varsling.

Vi vil sende ut en test i dag kl. 12.00 for å forsikre oss om at alt virker som det skal.

Mottar du ikke en SMS varsling fra oss ønsker vi at du sender en mail til:havard.odegaard@stavanger.kommune.no