Meny
Velg Forside
Snart førsteklassing
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Hovedadresse Rektor Berntsensgt.9 4022 STAVANGER Telefon: 51 50 83 02 Send oss e-post
Postadresse Postboks 8069, Forus 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor Kristin Haugen Olsen
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<juli 2021><<
juli 2021
mtotfls
28293001020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
26272829303101
02030405060708
jul
30
2021
Verdensdagen mot menneskehandel
Hele dagen
jul
30
2021
Den internasjonale vennskapsdagen
Hele dagen
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Mens barnehagene har hatt sommeråpent i hele juli, starter barneskolene opp sitt SFO-tilbud fra neste uke av. Gjennom sommerferien har barnehagene vært driftet på gult nivå. Fra mandag 2.august skal alle barnehager og skoler driftes på grønt nivå. 

Lassa skole ønsker alle elever, foreldre og samarbeidspartnere en riktig GOD SOMMER! 

Neste skoleår starter torsdag 19.august.


Sommerferien kan fort bli i lengste laget for de unge. Her gir vi deg noen idéer på hvordan man kan bryt litt med hverdagsrutine. Er det mulig å forvandle nærmiljøet til verdens beste feriekoloni?   God sommer!

Les mer på Foreldrepulsen.no


Vi holder på å rydde skolen før sommerferien. Derved rydder vi også i alt gjenglemt tøy. Vi ber dere foreldre ta en tur innom skolen hvis det er tøy dere savner. Her ligger det nemlig mye fint tøy - uten navn.

Hver klasse har samlet sitt tøy i en beholder. Denne står i gangen, utenfor klasserommet. 

Blir ikke tøyet hentet til skoleslutt, sender vi videre til Fretex.


Lassa skole ønsker velkommen til besøksdag for neste års 1.klasse tirsdag 15.juni 2021.

I år som i fjor blir det besøksdag, i stedet for en hel førskoledag. Dette pga. koronasituasjonen og smittevernhensyn.

Vi er glade for at vi kan få en mulighet til å møtes - det er det viktigste.


Som foreldre må vi gå foran som gode eksempler, også på digitale arenaer. Vi må ha et bevisst forhold til hvordan vi fremstår, hva vi legger igjen av digitale spor og hvordan vi forholder oss til all informasjonen på nett.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Etter suksessen med 1000TAKK sommeren 2020 har Idrettsrådet fått doblet støtten fra Stavanger Kommune gjennom Barnas Sommer for å skape enda mer idrettsglede sommeren 2021! Det betyr spennende idrettsaktiviteter hele sommeren! 

Se mer informasjon og lenker til påmelding på Idrettsrådet
Barn og unge som fra før har mange bekymringer, kan oppleve økt behov for å bli sett og hørt når en krise rammer. Koronautbruddet i Norge er en slik krise for mange. Her finner du noen tips til hvor du kan få hjelp og hvordan du kan hjelpe barna med å bli mer følelsesmessig robuste.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Barn lurer på alt mulig. De spør og graver på passende og upassende tidspunkt. Men har du tenkt på hvor viktig nysgjerrighet er for læring? Å være nysgjerrig er en sterk motivasjonskraft for å lære noe nytt.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Fiks Ferigge Ferie (FFF) er Stavanger Kommunes eget ferietilbud for barn i alderen 6-13 år.

Tilbudet er åpent i ukene 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 og 32. 

I år kan du velge mellom vanlig ferieklubb med dagsturer, Sommerskole i Lundsvågen, og Kunstcamp med Kultur- og musikkskolen og det i år er det også utvidet til å ha egne baser på Rennesøy og Finnøy.  

Det er satt av en del friplasser på alle tilbud, men de blir fort delt ut så det kan være lurt å sjekke programmet snart og ta kontakt på mail. Dette finner du mer om på hjemmesidene til FFF. 

Vi minner om at SFO er stengt i juli.


Dataspill er merket med aldersgrenser for å gi en anbefaling om hvor gamle barna bør være for å spille. Disse grensene er satt for å beskytte barn og unge, fordi dataspill også har et stort voksent publikum.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Det aller viktigste vi kan lære barna våre om seksualitet, er hva som er greit og ikke. Hva er greit å gjøre med seg selv, med andre og hva er det greit at andre gjør med deg. Ved å være åpne om dette, gir vi barna kunnskap og trygghet.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Stadig flere og stadig yngre barn tilbringer stadig mer tid på nett. For å ferdes trygt på internett, må barna lære noen kjøreregler. Tenk kritisk, vær et godt forbilde og vær trygg på nett!

Les mer på Foreldrepulsen.no


Lassa skole er nok en gang veldig fornøyd med resultatene på årets nasjonale prøver på 5.trinn.

Som dere kan se av oversikten scorer våre elever langt over hva som er snittet både nasjonalt og regionalt. Dette er også resultatet som har vært over flere år og som viser at vi har en praksis som ivaretar utviklingen av elevenes grunnleggende lese og regneferdigheter. 

Avgiverresutlatene våre (8.trinn) viser også at mellomtrinnet har bidrat til en positiv utvikling av elevenes grunneleggende ferdigheter.

Dere finner den totale oversikten under "Våre resultater"


Skriving er et viktig redskap for elevenes læring, samtidig som skriving er en måte å vise hva de har lært. Mange foreldre synes det er en vanskelig balansegang å veilede i rettskriving og samtidig ivareta skrivegleden.

Les mer på Foreldrepulsen.no


Hoderegning er viktig å mestre i hverdagslivet og i skolearbeidet, uansett alder og nivå. Vi støter på behov for hoderegning hver dag i praktiske situasjoner. Presis og effektiv hoderegning legger også grunnlaget for mer avansert matematikk. Og som med alt annet, er det viktig å trene for å bli god!

Les mer på Foreldrepulsen.no


Å være forelder byr på mange gleder, men mange er også usikre og ønsker en enklere tilgang til fagfolk for støtte og hjelp.

Stavanger kommune lanserer 13.oktober spørsmål- og svartjenesten foreldrespør.no.

I foreldrerollen kan det for de fleste oppstå situasjoner man er usikre på hvordan man skal håndtere. I en digital hverdag der det vrimler av mer eller mindre kvalitetsikret hjelpe- og støttetilbud og hundretusener av nettartikler kan det være nyttig med flere profesjonelle offentlige løsninger. Det er bakgrunnen for at en ny tjeneste nå ser dagens lys. Prosjektleder Svein Olav Kristensen er ikke i tvil om at det er behov for tilbudet. 


Strever barnet ditt med å forstå brøk? Det kan være utfordrende å forklare hvordan vi regner med brøk. Mange nener at hvis innføring av brøk og arbeidet med brøk som del av en hel blir gjort på en god måte, så er brøk som begrep ikke vanskelig. Her får du noen tips på veien til å forstå brøk, og til å hjelpe barnet til å få grep om det.

Les mer på Foreldrepulsen.no


10. oktober markeres verdensdagen for psykisk helse. Årets slagord er SPØR MER. Hvorfor er dette så viktig? Hvordan kan du redde noen ved å spørre mer?

Les mer på Foreldrepulsen.no


Elektronisk søknadskjema om elevpermisjon er klar til bruk. Dette skal benyttes i stedet for gammelt skjema på papir.

Når foreldre søker permisjon for en dag, så legges søknad til kontaktlærer som godkjenner. 

Rektor svarer på søknader på mer enn en dag ved å innvilge eller avslå permisjonssøknaden.

Følg lenken til skjema: Elektronisk registrering av elevpermisjon