Meny
Klasse/Gruppe Forside
0-klasse
1.trinn
2.trinn
3.trinn
4.trinn
5.trinn
6.trinn
7.trinn
Besøksadresse: Gamle Dusavikveien 4 4029 Stavanger Telefon: 51 91 29 30
Postadresse: Postboks 8069 FORUS 4068 Stavanger
Redaktør: Rektor: Kirsti Birkevold
Innlogging nettside ansatte
Innlogging ansatte
Innlogging Web Untis
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Historie

Vardenes skole ble bygd i 1975 på tomten til en gammel gård som ble eid av familien Kommedal i sin tid. Når du går i området, vil du finne rester av gamle steingjerder og det gamle kastanjetreet som fortsatt står fra de tider. Skolen har en mektig, bred utsikt mot Byfjorden, Hundvåg, Grødem, Bokn, Karmøy, Bru, Lineholmene, Sokn, Mosterøy, Åmøy, Rennesøy og  Strandalandet med Ryfylkeheiene i bakgrunnen. Utenfor skolen står en vaskeekte fyrlykt, en gave fra Kystverket maken til den som står på selve Vardeneset. Fyrlykten som symbol er sentral i skolens logo.

Rehabilitering. Vardenes skole gjennomgikk en total renovering i årene 2008-2010 til 115 millioner kroner. For disse pengene har Stavanger kommune fått et topp moderne skolebygg som kan tjene innbyggerne i Tasta bydel i mange år framover. Ved rehabiliteringen ble det installert varmepumpe som henter varme til oppvarming fra fjellgrunnen 100 meter under parkeringsplassen. På kalde dager skaffes tilleggsvarme fra naturgassanlegg. Bygningene har fått en omfattende oppgradering, som består blant annet i vannbåren oppvarming av alle rom, kraftig isolasjon av gulv, vegger og tak, effektivt ventilasjonsanlegg, moderne varme-/ventilasjons- og lysreguleringsautomatikk ved hjelp av IT og avanserte sensorer.

Klasserom. Klasserommene er malt i lyse farger og det er tenkt fleksibilitet i forhold til romløsninger. Med enkle håndgrep kan vegger mellom klasserom åpnes og lukkes og raskt tilpasses nye behov. Av samme grunn er  klasserommene innredet med tanke på mobilitet. Alle pulter, stoler og reoler går på hjul. Pultene er høye og elevene sitter på regulerbare stoler, blant annet for å ivareta arbeidsmiljøet for elever og ansatte, og for reduksjon av støy.  

Teknologi/media. Skolen er utstyrt med noe av det nyeste av IKT-utstyr, som innebærer at tavle, kritt og kartruller er byttet ut med interaktive tavler og skjermer, der det meste av informasjon bare er noen tastetrykk unna. Skolen har også eget oppgradert skolebibliotek som blir mye brukt.  

Musikkaula. De fleste onsdagene i løpet av skoleåret er elevene samlet til sangsamlinger eller fellessamlinger i skolens musikkaula. Når det er fellessamlinger der trinnene har ansvar, er det også åpent for de foresatte som måtte ønske å være til stede.  

Uteområdet. Uteområdet er kraftig oppgradert, med skolegate, plener, gruslagte områder og en rekke lekeapparater. Elevene sikres et godt sosialt klima blant annet ved Trivselsledere som organiserer ulike aktiviteter i storefriminuttene, elevvakter og en enkel skolekantine. Vi har også Duså, et meget populært sjøprosjekt i regi av lærerne Kari og Stein (se bilde). Her får klassene en dag hver på våren og høsten hvor de lærer elevene om livet i fjæra i det rette elementet! 

Fakta. Vardenes skole har for skoleåret 2023-2024 344 elever og 65 ansatte i skole og SFO. I tillegg har vi en lærling som jobber både i skole og SFO. SFO drives som samdrift med skoledelen, hovedsaklig i bygg C. Vil du vite mer om vår SFO, viser vi til deres egne områder på hjemmesida under "menyen" Klasse/Gruppe Forside.