Meny
Forside
Klasse 1
Klasse 2
Klasse 3
Klasse 4
Klasse 5
Klasse 6
Klasse 7
Besøksadresse Haugen 27 4323 Sandnes Telefon: 51338200 Send oss e-post
Postadresse Postboks 583 4302 Sandnes
Redaktør: Elisabeth Aksnes
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Nytt fra helsesykepleier på Sørbø.

Høsten her på Sørbø har vært travel og kjekk med stor aktivitet. 

Høsten her på Sørbø har vært travel og kjekk med stor aktivitet. 

6.trinn har gjennomgått pubertetsundervisning. Det deles inn i gutte- og jentegrupper i hver klasse og det er en times undervisning per gruppe. Engasjerte og nysjerrige elever gjør dette til en kjekk time for hele gruppen. Tidligere har undervisningen vært lagt til våren, men i år ble det et tilbud på høsten. 

2.trinn har fått vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og poliomyelitt. Tre engasjerte og dyktige helsesykepleiere fra andre barneskoler i Sandnes bistod med å vaksinere de rundt 90 elevene. Tre og tre elever ble hentet ut og vaksinert på grupperom før de returnerte til klasserommet. En god gjeng med elever som støttet hverandre og viste godt mot. Mer info under: 

 https://www.fhi.no/va/barnevaksinasjonsprogrammet/vaksinene-i-barnevaksinasjonsprogrammet/vaksine-mot-difteri-stivkrampe-kikhoste-og-poliomyelitt/

7.trinn har fått første dose HPV-vaksine. Dette er en vaksine som tilbys elever på 7.trinn for å beskytte seg mot kreft som skyldes HPV. Dose to gis minimum 6 måneder etter første dose, altså på våren i dette tilfellet. Også her var det en god gjeng elever som gjennomførte vaksinering med glans.

https://www.fhi.no/va/barnevaksinasjonsprogrammet/vaksinene-i-barnevaksinasjonsprogrammet/vaksine-mot-hpv-humant-papillomavirus/

Jentene på 7.trinn har hatt en time med helsesykepleier med temaet "snart ungdom". Også her var elevene delaktige i timen og vi gjennomgikk ulike temaer som selvtillit, selvbilde og selvfølelse. Pubertet, egne grenser og verdier og gode/vonde hemmeligheter. 

1.klassingene er godt i gang med skolestartsamtalene og dette fortsetter vi med over jul. 

På nyåret blir det samtaler og høyde/vekt av 3.trinn samt undervisning om psykisk og fysisk helse. 

Det er kjekt å være helsesykepleier på Sørbø skole!