Meny
Velg seksjon Forside
Besøksadresse Asperholen 89 4329 Sandnes Telefon: 51973710 Send oss e-post
Postadresse: Aspervika skole postboks 583 4302 Sandnes
Redaktør: Mats Herholdt-Bjørnrå
Calendar
Title and navigation
Title and navigation
<<<januar 2020><<
januar 2020
mtotfls
30310102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930310102
03040506070809
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Its Learning
Værvarsel fra yr.no, levert av NRK og Meteorologisk institutt
Elevpermisjon - fri fra skolen

«Det er, i henhold til Opplæringsloven § 2-11, anledning til å søke elevene fri fra pliktig opplæring i grunnskolen i inntil 10 skoledager. 10 dager ses over en treårsperiode. Søknaden må foreligge senest en måned før første permisjonsdag.»

Søknader om permisjon over tre dager skal sendes/leveres til rektor. Kontaktlærer kan innvilge fri inntil tre dager.Det skal søkes på eget skjema fra dag en.

Søknadsskjema om elevpermisjon er lagt ut som vedlegg på denne siden og under menyen "Skjema". Klikk HER

Adgang til å søke permisjon:

Opplæringsloven § 2-11 inneholder bestemmelsene om elevpermisjon. Paragrafen må sees i sammenheng med § 2-1 som omhandler rett og plikt til grunnskoleopplæring: Barn og unge har plikt til grunnskoleopplæring, og rett til ei offentlig grunnskoleopplæring i samsvar med denne loven og tilhørende forskrifter. Plikten kan ivaretas gjennom offentlig grunnskoleopplæring eller gjennom annen, tilsvarende opplæring.  Permisjon er ikke en rettighet for den enkelte. Ved innvilget permisjon fraskriver eleven (eller foreldrene på elevens vegne) seg retten til offentlig grunnskoleopplæring for en periode tilsvarende lengden av fraværet.  

Permisjonslengde:

Opplæringslovens grense for maksimal permisjonstid er ufravikelig. Det betyr at ingen kan innvilges permisjon med varighet utover 2 uker (10 skoledager).Ved søknader om permisjon for et lengre tidsrom enn to uker, kan rektor innvilge permisjon i inntil to uker av perioden. Ved utelandsopphold utover to ukers varighet, skrives eleven ut av skolen. Hvis mulig, bør foreldrene få velge hvilke uker de ønsker å ta ut permisjonen.Opplæringsloven gir ingen begrensning for hvor mange ganger permisjon kan innvilges. Dette må imidlertid sees i sammenheng med kravet til forsvarlighet.

Regelverket gjelder  ikke for fravær som skyldes:

  • sykdom
  • lege/tannlege
  • behandling henvist av lege/tannlege
  • lovfestet rett til permisjon på religiøse høytidsdager for de som tilhører trossamfunn utenfor Den norske Kirke.

Slikt fravær meldes kontaktlærer enten via meldebok eller på annen avtalt måte.

Retningslinjene inneholder også informasjon om klageadgang. Vedtaket om permisjon er et enkeltvedtak etter forvaltningssloven. Det betyr at vedtaket kan påklages.  Fylkesmannen i Rogaland er klageinnstans, men klage skal sendes skolen.

Opplæringsloven § 2-11:

 Permisjon frå den pliktige opplæringa.Når det er forsvarleg, kan kommunen etter søknad gi den enkelte eleven permisjon i inntil to veker. Elevar som høyrer til eit trussamfunn utanfor Den norske kyrkja,  har etter søknad rett til å vere borte frå skolen dei dagane trussamfunnet deira har helgedag. Det er eit vilkår for retten at foreldra sørgjer for nødvendig undervisning i permisjonstida, slik at eleven kan følgje med i den allmenne undervisninga etter at permisjonstida er ute.