Meny
Velg seksjon Forside
Fagutviklere
Tospråklig assistanse
Sandnes kommune er NAFO kommune
Holbergs gate 15 4302 SANDNES Vis på kart
Telefon: 51337700 Send oss e-post
Redaktør: Marit Midtskog
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Its Learning
Samling for fokusvirksomhetene i vår kommune 15.september

Sandnes kommune har avtale med Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO) om å være fokuskommune. Innen vår egen kommune velger barnehageeier og skoleeier ut virksomheter som blir fokusvirksomhet. I vår kommune er disse enhetene fokusvirksomheter:  

Rådhusmarka/ Langgata barnehage,

Aspervika skole og Høyland ungdomsskole,

Sandnes læringssenter  

 

Hva innebærer et nærmere samarbeid mellom NAFO og en kommune? 

  • Kommunen velger fokusvirksomhetene - Barnehagemyndighet / skoleeier velger fokusbarnehage og fokusskole. Det kan være barnehagen eller skolen som allerede er fokusvirksomhet, men det kan også være en barnehage eller skole som kommunen ønsker skal få en slik mulighet. Barnehagen / skolen som velges, beskriver sitt arbeid i en tekst med bilde. Kommunen sørger for at teksten sendes til NAFO for publisering på hjemmesiden.
  • Kommunen synliggjør sin praksis på NAFOs nettside - Kommunen beskriver sin praksis når det gjelder opplæring av minoritetsspråklige elever, kompetanseheving, nettverk, overgangsrutiner mm. NAFO vil gjerne dele dette på hjemmesiden, i tillegg til aktuelle dokumenter.  
  • Kompetanseheving i kommunen - NAFO vil gjerne samarbeide med barnehagemyndighet / skoleeier om kompetanseheving i regionen. Vi trenger hjelp til å spre kompetanse og utvikle praksis og ønsker derfor å samarbeide om kommunale eller interkommunale nettverk.    
  • Fortsatt fokustreff om høsten - NAFO vil fortsatt invitere til fokustreff i Oslo med faglig påfyll på de ulike nivåene. Kommunen får et visst antall plasser og fordeler disse.   
  • Fortsatt hjulmøte i fylket om våren - NAFO arrangerer samlinger i hvert fylke der Fylkesmann, Fylkeskommunen, Universitet og Høgskolesektoren møter sammen med fokusvirksomheter, barnehagemyndighet og skoleeier.   
  • Mulighet for forelesning til kommunen - I tilknytning til hjulmøtet i fylket kan NAFO tilby kompetanseheving dersom dette arrangeres av en eller flere instanser i fylket.      
  • Mulighet for å delta i prosjekter - NAFO har behov for å ha fokusvirksomheter som stiller seg villige til å prøve ut noe av det arbeidet vi holder på med, eventuelt delta i prosjekter eller prøve ut læringsressurser vi utarbeider