Meny
Velg seksjon Forside
Holbergs gate 15 4302 SANDNES Vis på kart
Telefon: 51337700 Send oss e-post
Redaktør: Marit Midtskog
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Its Learning

Våre tospråklige assistenter (TA) Neringa Ceponyte, Julija Galdikiene, Mekedim Fekadu Feta og Claudia-Ramona Barda stilte opp til filminnspilling i dag med egne barn. Lesesenteret ved Universitetet i Stavanger utvikler læringsressurser til ulike plattformer: Lesesenterets nettside, Utdanningsdirektoratets digitale kompetanseutviklingsprogram, Språkløyper, nettbaserte og papirbaserte fagtekster. De utvikler også læringsressurser til ulike målgrupper som: Studenter, barnehageansatte og foreldre.

FBU er glade for å bidra med å lage korte filmer som viser foreldre og barn som leser sammen på ulike morsmål. Filmene publiseres på Lesesenterets og FILIORUMS nettsider. De settes da inn i en sammenheng hvor det fremheves hvorfor det er viktig og lese sammen med barn og hvordan lesing kan gjøres av alle. Det vil også publiseres film fra en barnehage som jobber mye med lesing og  har samarbeid med flerspråklige foreldre.


«Tverrfaglige temaer og læreplan i samfunnsfag» var tema på fellesmøte for tospråklige lærere på FBU den 7. januar. Gørild Eltervåg, kommunal ressursperson for fagfornyelsen, hadde et flott innlegg og praktiske oppgaver for TFO - lærere. Blant annet reflekterte de over spørsmål «Hvordan kan TFO - lærere støtte minoritetsspråklige elever når det gjelder tverrfaglige temaer?» 

Frist: 30.01.2020

Ansettelsesform: Fast

FBU har nå ledig en fast 100% stilling som fagleder i skoleavdelingen med tiltredelse 1.august 2020.Onsdag, 18. 12 ble det arrangert juleverksted for elever fra Kombinasjonsklasse ved Gand videregående skole. Tospråklige lærere Kaher Fares, Meaza Zekarias, Pilaipon Kristoffersen Mohamed Hassan og Renalda Bruziene og deres elever hadde førjulskos på Senteret for flerspråklige barn og unge (FBU). De bakte og pyntet julekaker og pepperkakehjerter sammen, hørte på tradisjonell julemusikk og snakket om norske juletradisjoner. Veldig kjekk ettermiddag både for lærere og elevene.