Meny
Velg seksjon Forside
Fagutviklere
Tospråklig assistanse
Sandnes kommune er NAFO kommune
Holbergs gate 15 4302 SANDNES Vis på kart
Telefon: 51337700 Send oss e-post
Redaktør: Marit Midtskog
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Its Learning
FBU inviterte til samling for barnehagelærere som har flerspråklige barn på sin avdeling. Tema var valgt etter innspill fra deltakerne på første samling i høst. Vi ønsket å gi tips om bøker til inspirasjon og utlån.

19. og 20. november var det NAFO-konferanse på OsloMet. Temaet for konferansen var «Mangfold i barnehage og skole». FBU deltok på konferansen med 25 deltakere både fra barnehage avdelingen og skoleavdelingen. 

Snakk hyggelig hjemme! Foreldre er barnas viktigste rollemodell. Hvordan vi snakker sammen hjemme, er med på å forme barnas oppfatning av hva som er greit og ikke greit. Når noe er vanskelig eller vondt, trøst og gi barnet ditt støtte. Forsøk å spørre og gå dypere for å forstå hva som egentlig har skjedd. Ikke snakk negativt om andre barn, om foreldrene deres, om læreren eller om skolen. Bekymringer bør heller tas opp direkte med barnehagen eller skolen, med foreldrekontakter eller FAU.

Barn trenger foreldre som involverer seg, også i dataspill. Uansett morsmål er det viktig å kunne ha en dialog, og derfor har Medietilsynet har laget en kort brosjyre på fem språk om hvordan du kan snakke med barn om dataspill. Brosjyren er nå tilgjengelig på arabisk, tigrinja, somali, polsk og engelsk.