Meny
Velg seksjon Forside
Jernbaneveien 24 4306 SANDNES
Telefon: 51337700 Send oss e-post
Redaktør: Gro Slåttelid
Oversett siden til et annet språk
Translate page to another language
Traducir la página a otro idioma
Gå til Its Learning
Arbeid med Fagfornyelse

«Tverrfaglige temaer og læreplan i samfunnsfag» var tema på fellesmøte for tospråklige lærere på FBU den 7. januar. Gørild Eltervåg, kommunal ressursperson for fagfornyelsen, hadde et flott innlegg og praktiske oppgaver for TFO - lærere. Blant annet reflekterte de over spørsmål «Hvordan kan TFO - lærere støtte minoritetsspråklige elever når det gjelder tverrfaglige temaer?» 

FBU - lærere har jobbet med «Overordnet del av læreplanverket» i profesjonsfelleskap siden mars 2019. Tospråklige lærere ble kjent med verdigrunnlaget for opplæringen slik som det er beskrevet i overordnet del. De reflekterte over hvilken betydning verdigrunnlaget* har for deres praksis i tospråklig fagopplæring. De tospråklige lærerne oversatte verdiord og forklaringer til eget morsmål får å få enda dypere forståelse. Lærerne brukte IGP metoden og Google Suite i dette arbeidet.  

*Menneskeverdet, Identitet og kulturelt mangfold, Kritisk tenking og etisk bevissthet, Skaperglede, engasjement og utforskertrang, Respekt for naturen og miljøbevissthet, Demokrati og medvirkning.